Biz denedik, çok beğenmiştik. Uygun çekimde gövdeli, aromarik bir kahve.Tchibo barista espresso aldım bakalım ilk deneyimim nasıl olacak..
Biz denedik, çok beğenmiştik. Uygun çekimde gövdeli, aromarik bir kahve.Tchibo barista espresso aldım bakalım ilk deneyimim nasıl olacak..
Sorun mesajda zaten. Taze ve nitelikli çekirdekler ile güzel tat alırsınız. Bu çekirdekleri en iyi yöntemle deneyin yine kötü olacaktır.Philips 5447/90 makinam var.
Kahve çekim inceliği (1-10 arası) 3 numara.
İçin tercihlerim, Espresso, Espresso Lungo. Capuccino ve Cafe Latte
İlk çekirdek kahve deneyimim Rioba Çekirdek kahve %55 arabica %45 Robusta. Capuccino ve Cafe Latte haricinde Aradığımı bulamadım.
İlerde %100 arabica deneyeceğim.
İkincisi çekirdek kahve Caffe Milano Espresso Bar. (Oranları yazmıyor). Asidite yüksek acı tat her çeşitte kendini belli ediyor.
Üçüncüsü Tchibo Privat Kaffee Latin Grande. %100 arabica. African Blue ve Brazil Mild karışımı. Diğer ikisine göre iyi ama hala espressolar çok sert.
Kafein oranının yüksekliği pek umrumda değil. İçerken ağızda acı tat istemiyorum. Acilen tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Siz hangi markanın ürününü kullanıyorsunuz?Sorun mesajda zaten. Taze ve nitelikli çekirdekler ile güzel tat alırsınız. Bu çekirdekleri en iyi yöntemle deneyin yine kötü olacaktır.
Forumda bir çok güzel kavrum yapan firma var. Çok açık kavrum ve asidik kahveler hariç dilediğinizi seçebilirisiniz.Siz hangi markanın ürününü kullanıyorsunuz?
Spada’dan Motion,Gordion’dan Legend ve Ultra’dan Origin espresso için en çok önerilen f/p çekirdeklerBurada ismini yeni duyduğum markaların çok çeşitli ürünü olduğu için ve fiyatlar 1kg da 1700 tl ye kadar çıktığı için sorumu şöyle sorayım. Konu başlığı ile orantılı olarak ''F/P espresso çekirdek kahve'' önerisi alabilir miyim?
Teşekkür ederim. Bu 3 tanesini listeye aldım. İndirim veya kampanya olduğunda mutlaka herbirininden birer kg alıp deneyeceğim.Spada’dan Motion,Gordion’dan Legend ve Ultra’dan Origin espresso için en çok önerilen f/p çekirdekler
Gordion Indonesia Blue bataq , normalde filtre olan cekirdek bu sefer mokapot denedim fazlasıyla tatmin ediyor.Merhaba, şu an piyasadaki çekirdekler arasından filtre için f/p önerileriniz nelerdir? En çok V60/Mokapot içiyorum. Light roast öneriler tercihimdir.
F/p açık kavrum çekirdeklere pek denk gelmiyorum açıkçası ama mdacoffee yi takip etmenizi öneririm.Bazi donemlerde whirl ve Kronotrop çekirdekleri 170-180 bandında denk geliyor.Eski kavrum gelebiliyor ama ben yine de cekirdeklerde çok memnun kaldım.Kronotrop Peru Huabal,Etiyopya Korcha Natural,Whirl Guji(Korchayla aynı cekirdek) güzel kahvelerdi,indirimde yakalayabilirseniz keyifle tuketeceginizi düşünüyorum.Coffeetropic Burundi Rwegura Cayanza ve Ruanda Lake Kivu bildiğim kadarıyla nitelikli sınıfta kahveler.İki kahve de sitrik asidite karakterize,bitişlerinde bir miktar burukluk var diye hatırlıyorum ama bilginiz olsun.Bu ay Calibre nin memnun kalınan kahvelerine de göz atmak isteyebilirsiniz,bu fiyatlar bu tarz kahvelerde son kez karşılaşacağımız türden diye düşünüyorum.Sizinle fikrimi paylaşmak isterdim ama iki kahve aldım birincisi sitede bitti ikincisi degass bekliyorum daha denemedim(gerçi o da bugün stokta yoktu bitmiş olabilir sitede).Sezy'den Bochesa ve Frinsa Edun da güzeldi bu arada.Merhaba, şu an piyasadaki çekirdekler arasından filtre için f/p önerileriniz nelerdir? En çok V60/Mokapot içiyorum. Light roast öneriler tercihimdir.
Sezy'deki Bochesa ve Edun çok güzel evet. Şu sıralar kahvelerimi sezy'den alıyorum genelde zaten. Calibre'den toplu alım ile bir kahve aldım gelmesini bekliyorum.F/p açık kavrum çekirdeklere pek denk gelmiyorum açıkçası ama mdacoffee yi takip etmenizi öneririm.Bazi donemlerde whirl ve Kronotrop çekirdekleri 170-180 bandında denk geliyor.Eski kavrum gelebiliyor ama ben yine de cekirdeklerde çok memnun kaldım.Kronotrop Peru Huabal,Etiyopya Korcha Natural,Whirl Guji(Korchayla aynı cekirdek) güzel kahvelerdi,indirimde yakalayabilirseniz keyifle tuketeceginizi düşünüyorum.Coffeetropic Burundi Rwegura Cayanza ve Ruanda Lake Kivu bildiğim kadarıyla nitelikli sınıfta kahveler.İki kahve de sitrik asidite karakterize,bitişlerinde bir miktar burukluk var diye hatırlıyorum ama bilginiz olsun.Bu ay Calibre nin memnun kalınan kahvelerine de göz atmak isteyebilirsiniz,bu fiyatlar bu tarz kahvelerde son kez karşılaşacağımız türden diye düşünüyorum.Sizinle fikrimi paylaşmak isterdim ama iki kahve aldım birincisi sitede bitti ikincisi degass bekliyorum daha denemedim(gerçi o da bugün stokta yoktu bitmiş olabilir sitede).Sezy'den Bochesa ve Frinsa Edun da güzeldi bu arada.
Gordion'a hiç bakmamıştım. Deneyeceğim, teşekkürler.Gordion Indonesia Blue bataq , normalde filtre olan cekirdek bu sefer mokapot denedim fazlasıyla tatmin ediyor.
Ultra-OriginF/p sutlu iceceklerle kullanilacak espresso tavsiye alabilirmiyim
Merhabalar yorumlarınız için teşekkürler. Bu kahvemiz 2 yıldır aynı profil ve yakın tadım profilindeki kahvelerden seçilmektedir. beğenmenize sevindik.Spada motion aldım.Bugun geldi ilk denememde basarili shot aldım.Normalde kanallanma yasayarken bu cekirdekle öyle stabil akış aldım ki sanki decent makine kullanıyorum profilleme yapiyorum gibi.
Bu kahveyi yapanları tebrik ediyorum .Lutfen bozmayin bu kavrumu
Merhaba espresso için almayı düşünüyorum spadayı önerir misiniz?Spada motion aldım.Bugun geldi ilk denememde basarili shot aldım.Normalde kanallanma yasayarken bu cekirdekle öyle stabil akış aldım ki sanki decent makine kullanıyorum profilleme yapiyorum gibi.
Bu kahveyi yapanları tebrik ediyorum .Lutfen bozmayin bu kavrumu
Mart ayında indirimde yakaladığım Gordion Legend bu zamana kadar öneriniz sayesinde içtiğim en iyi kahve diyebilirim. Spada Motion ve Origin Ultra da indirimi yakalayamadığım için pusuda bekliyorum.Spada’dan Motion,Gordion’dan Legend ve Ultra’dan Origin espresso için en çok önerilen f/p çekirdekler
Afiyetler olsun hocamMart ayında indirimde yakaladığım Gordion Legend bu zamana kadar öneriniz sayesinde içtiğim en iyi kahve diyebilirim. Spada Motion ve Origin Ultra da indirimi yakalayamadığım için pusuda bekliyorum.