• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Etkin Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Etkin kullanırken genelde biraz daha kalın öğütüyordum ama son zamanlarda V60 ile birebir öğütsem bile süre 2.20lerde takılıp kalıyor. İnceye gittiğim zamanda sanki fazla çözdüreceğim gibi geliyor. Bu konuda bir yorumunuz var mı? K6'da 90-100, Timemore 13-14 click arasında 2.30 da demliyorum. Çekirdekten çekirdeğe de fark ediyordur tabii ama ince gitmeye çekiniyorum desem yeridir

Geçen gün aynısını yaşadım. Sezy den aldığımız etiyopyalardan birinde oldu. Kahve hiç su tutmuyo akıp gidiyodu. Normal v60'ta da hızlı aktığını görünce çekirdek sebepli olduğuna ikna oldum. Öğütümde normal v60 aralığına indim yok olmuyor yine hızlı akıyor. Bu kez, suyu 95-96 dereceye kadar çıktım yıkanmış çekirdekti, döküşü tek kişi demleme için bloom+3, iki kişilik demleme için bloom+4 döküş şeklinde yaptım ve yavaş bir döküş ile ilerledim. Böyle olunca kahveyi istediğim sürede demledim, istediğim oranda çözdüm ve sevdiğim tadı yakaladım. Çekirdek böyle su tutmadığı durumlarda verimli sonuçlar alabileceğimiz taktikler varsa ben de tecrübeleri merak ediyorum.

Geçen gün aynısını yaşadım. Sezy den aldığımız etiyopyalardan birinde oldu. Kahve hiç su tutmuyo akıp gidiyodu. Normal v60'ta da hızlı aktığını görünce çekirdek sebepli olduğuna ikna oldum. Öğütümde normal v60 aralığına indim yok olmuyor yine hızlı akıyor. Bu kez, suyu 95-96 dereceye kadar çıktım yıkanmış çekirdekti, döküşü tek kişi demleme için bloom+3, iki kişilik demleme için bloom+4 döküş şeklinde yaptım ve yavaş bir döküş ile ilerledim. Böyle olunca kahveyi istediğim sürede demledim, istediğim oranda çözdüm ve sevdiğim tadı yakaladım. Çekirdek böyle su tutmadığı durumlarda verimli sonuçlar alabileceğimiz taktikler varsa ben de tecrübeleri merak ediyorum.
Genel olarak belirttiğiniz taktikler aslında. Çekirdeği ince öğütmek, yavaş ve basamaklı döküşler, görece daha akışı yavaş olan ekipman tercih etmek, Blooming süresini daha uzun tutmak, Blooming ve demleme sonunda ekipmanı sallayıp akışı biraz daha yavaşlatmak, kahvenin suyla bir arada kaldığı immersion tarzı demlemeler yapmak gibi gibi. Ben genellikle bu şekilde yaklaşıyorum su tutmayan çekirdeklere.

Arkadaşlar orea v3 için düz filtre kağıdını nereden temin ediyorsunuz acaba ?

Papatya filtre olayına bir çözüm bulmak gerek, çok can yakıyor.

Filtre kağıdı aldım bugün tetradan kargo ücretsiz olsun diye 5 paket sipariş verdim :) Yok mu şöyle çoklu alabileceğimiz bi yer? Kalita filtresi de pahalı
Ben de etkin 2 cup kullanıyorum, 50 tane filtre çok pahalı olunca, yukarıdaki linkten aldım hocam. Temu diye korkunuz olmasın, hem çok ucuz hem de orijinal filtreden farkı yok. Ben 6 paket sipariş vermiştim, onları kullanıyorum çok memnunum. Temu ayrıca her alışveriş sonrasında kredi falan veriyor neredeyse orda yazan fiyatın yarısına geliyor.

Ben de etkin 2 cup kullanıyorum, 50 tane filtre çok pahalı olunca, yukarıdaki linkten aldım hocam. Temu diye korkunuz olmasın, hem çok ucuz hem de orijinal filtreden farkı yok. Ben 6 paket sipariş vermiştim, onları kullanıyorum çok memnunum. Temu ayrıca her alışveriş sonrasında kredi falan veriyor neredeyse orda yazan fiyatın yarısına geliyor.
Hocam denedim şimdi ne yazık ki pek ucuza denk gelmiyor.

Hocam denedim şimdi ne yazık ki pek ucuza denk gelmiyor.
Evet şimdi ben baktım fiyatı artmış, mayıs ayı başında 86 tl idi 50 lik fiyatı, buna %60 gümrük vergisi eklersek 120 tl gibi fiyata gelmişti, Temu o zaman 300 tl ilk alışveriş kuponu vermişti, gayet uygun olmuştu o zaman. 720-300 yani 420 tl'ye tl ye 6 paket almıştım. Şu an da Temu kupon falan veriyor yine özellikle ilk alışverişte o şekilde bakabilirsiniz. Bende şu an bu kadar kredi birikmiş mesela sadece yaptığım alışverişlerden

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250624_220936.jpg
    Screenshot_20250624_220936.jpg
    27.2 KB · Görüntüleme: 18
Yaklaşık 2 yıldır V60 ile demleme yapıyorum ve 1 yıldır Fellow Stag x ve Kalita 185 ikilisi ile daha rahat kontrol sağladığımı farkettim. Evde bu rahat düzeni kurmuş ve mutlu iken, ofis için Etkin deneyeyim dedim yaklaşık 3 aydır kendi filtresi ile denediğim Etkin'e hiç alışamadım. Tabanı çok geniş tek kişilik demlemelerde blooming su miktarı geniş tabana yetersiz kalıyor. Sonlarda tıkanma problemi çok oluyor. Ben alışamadım sanırım. Fellow daha pratik ve pahalı olsa da Kalita 185 daha dengeli.

Tabanı çok geniş tek kişilik demlemelerde blooming su miktarı geniş tabana yetersiz kalıyor.

Katılıyorum, haklı bir eleştiri. 12-15 gram demlemeler için çok uygun değil gibi Etkin. Gramajın 3 katı suyla kahve yeteri kadar ıslatılamıyor yüzey çapı nedeniyle. Eğim de Kalita 155, b75 veya Orea ile karşılaştırınca da fazlaca dışa doğru olduğu için su yüksekliği alçak kalıyor.

Ayrıca birebir karşılaştırmada metal Kalita 155 Etkin'e göre çok daha hızlı. B75 hepsinden hızlı zaten.

Geri