• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Etkin Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üzgünüm beyefendi, prangalandınız. Bu saatten sonra şakır şakır para sayacaksınız etkine. nihohahoha...

kalita filtreleri ile uyumlu
Etkin pişmanlıktan yararlanacağız o zaman

Üzgünüm beyefendi, prangalandınız. Bu saatten sonra şakır şakır para sayacaksınız etkine. nihohahoha...

kalita filtreleri ile uyumlu
8cup etkin için toplu daha ucuz bi muadil var mı hocam bildiğiniz yoksa filtre başı 6₺ vermek durumunda mıyız 😅

Merhaba:

Elimde hem Origami hemde Etkin 2 Dripper var. Etkin ile demlediğim kahvelerde belirtilen aromalar çok daha belirgin şekilde öne çıkıyor. Daha önce bir arkadaştan Etkin ile alakalı bilgi almak istediğimde, "Hiç kullanmadım, kullanmamda. Fazla şişirdiler. Bence çok başarısız" dedi. ( Kavuruculardan birisinin sahibi )

Kullanan arkadaşlar;

Sizce Origamiden daha belirgin, aromaları ön plana çıkarmasını neye bağlayacağız? Origamiden başarılı diyebilir miyiz?

Birde çok merak ettiğim bir konu var. Her kavurucu kahvelerinin x marka su ile çalıştığını söylüyor. Kimisi Erikli'den verim alamazsın derken kimisi de Erikli kullan, diğerlerinden verim alamazsın diyor. Suyun amacı içindeki mineraller ile kahveyi yeterince çözmesi değil mi? X firmanın kahvesini A marka suyla demlerken Y firmanın aynı kahvesini neden başka bir su kullanarak demliyoruz. Mantıklı olarak normalde her ikisi içinde aynı suyu kullanmak doğru olmaz mı?

Merhaba:

Elimde hem Origami hemde Etkin 2 Dripper var. Etkin ile demlediğim kahvelerde belirtilen aromalar çok daha belirgin şekilde öne çıkıyor. Daha önce bir arkadaştan Etkin ile alakalı bilgi almak istediğimde, "Hiç kullanmadım, kullanmamda. Fazla şişirdiler. Bence çok başarısız" dedi. ( Kavuruculardan birisinin sahibi )

Kullanan arkadaşlar;

Sizce Origamiden daha belirgin, aromaları ön plana çıkarmasını neye bağlayacağız? Origamiden başarılı diyebilir miyiz?

Birde çok merak ettiğim bir konu var. Her kavurucu kahvelerinin x marka su ile çalıştığını söylüyor. Kimisi Erikli'den verim alamazsın derken kimisi de Erikli kullan, diğerlerinden verim alamazsın diyor. Suyun amacı içindeki mineraller ile kahveyi yeterince çözmesi değil mi? X firmanın kahvesini A marka suyla demlerken Y firmanın aynı kahvesini neden başka bir su kullanarak demliyoruz. Mantıklı olarak normalde her ikisi içinde aynı suyu kullanmak doğru olmaz mı?
Hocam selamlar, bir dripper öbüründen daha iyi veya daha kötü demek bence bence pek doğru değil biri konik biri düz tabanlı bir dripper, aynı parametreler kullanıldığında ikisinin de aynı derecede süper verimli sonuç vermesini beklememeliyiz, origami hem suyun akış açısı hem de filtrenin duvarları tam olarak yapışmamasına bağlı olarak su çok daha hızlı olarak akar ve etkinle aynı Öğütüm döküş ve su sıcaklığında daha az ajite olmus daha zayıf bi kahve elde etmiş oluruz Origamide parametreleri değiştirip iki ekipmanıda farklı demlemelerde denemekte fayda var, su konusunda da buna benzer bir yorum yapabiliriz kavurucular önerilen reçeteleri paylaşırken suyun çözme derecesinde işin içine katıp bir reçete paylaşıyorlar bu demek değil ki daha fazla çözen bir su ile kahveyi demlemek mümkün değil atıyorum öğütüm biraz daha kalınla giderek veya su sıcaklığını birtık düşürerekte bunu sağlama şansımız olabilir. Bunlar naçizane benim fikrim, Yanlış soyledigim yerler varsa tecrübeli dostlardan bunların doğrularını da öğrenmek isterim :)

Hocam selamlar, bir dripper öbüründen daha iyi veya daha kötü demek bence bence pek doğru değil biri konik biri düz tabanlı bir dripper, aynı parametreler kullanıldığında ikisinin de aynı derecede süper verimli sonuç vermesini beklememeliyiz, origami hem suyun akış açısı hem de filtrenin duvarları tam olarak yapışmamasına bağlı olarak su çok daha hızlı olarak akar ve etkinle aynı Öğütüm döküş ve su sıcaklığında daha az ajite olmus daha zayıf bi kahve elde etmiş oluruz Origamide parametreleri değiştirip iki ekipmanıda farklı demlemelerde denemekte fayda var, su konusunda da buna benzer bir yorum yapabiliriz kavurucular önerilen reçeteleri paylaşırken suyun çözme derecesinde işin içine katıp bir reçete paylaşıyorlar bu demek değil ki daha fazla çözen bir su ile kahveyi demlemek mümkün değil atıyorum öğütüm biraz daha kalınla giderek veya su sıcaklığını birtık düşürerekte bunu sağlama şansımız olabilir. Bunlar naçizane benim fikrim, Yanlış soyledigim yerler varsa tecrübeli dostlardan bunların doğrularını da öğrenmek isterim :)
Aslında hem etkin hemde origamide aynı filtre kağıdını kullandım. Öğütümler aynı, su sıcaklığı ve kahve su oranı, hatta döküş miktarları bile aynı. İkisi de hemen hemen aynı süreler içerisinde demlemeyi tamamlıyor. Buradan yola çıkarak benzer sonuç almamız gerekirken birbirinden farklı sonuçlar ortaya çıkıyor. Demekki arada bir fark yaratan sebep var.

Aslında hem etkin hemde origamide aynı filtre kağıdını kullandım. Öğütümler aynı, su sıcaklığı ve kahve su oranı, hatta döküş miktarları bile aynı. İkisi de hemen hemen aynı süreler içerisinde demlemeyi tamamlıyor. Buradan yola çıkarak benzer sonuç almamız gerekirken birbirinden farklı sonuçlar ortaya çıkıyor. Demekki arada bir fark yaratan sebep var.
Hangi filtre kağıdını kullandınız acaba hocam? Etkin düz tabanlı olduğu için döküş hatalarını telafi etmeye daha yatkın bir ekipman ama origami daha farklı kalıyor, yukarıda da ondan bahsetmeye çalıştım ikisi tam olarak aynı mantıkta çalışmıyor, her kahve özelinde farklılar olması ile birlikte atıyorum origamide biraz daha öğütüm inceltmek veya suyu daha ağır dökmek gerekebilir. Origamiyi savunmaya çalışmıyorum ama demek istediğim şu her ekipmanın kendi içinde farklı bir matematiği var onun için zaten bu kadar farklı farklı dripperler var, çıkan bardağa göre damak tadınıza göre farklı reçeteler deneyip 2 ekipmandanda keyif alabilirsiniz

Yakın zamanda etkin 2-cup edindim ve deneme yanılma yoluyla kendisiyle tanışmaya çalışacağım. Kahveyi V60 demlemede kullandığına oranla bi tık daha kalın öğüterek kullanmamı önerdi bi arkadaşım onun haricinde bi fikrim de yok sadece düşünüyorum; demlemeyi 3'e mi 4'e mi bölmeliyim, düz tabanlı bir demleyici sonuçta kahveyi fazla ajite etmiş olur muyum 4 dökülte? Porselende demleme yapacağız su sıcaklığını 95'e çeksem mi doğru olur yine 93'lerde mi gezmeliyim? Kağıdı ıslatan var ıslatmayan var gördüğüm. Bunların her birini deneyerek kendi damağıma uygun olanı elbet yine kendim bulacağım farkındayım yine de uzun süreli kullanıcıların kendi deneyimlerini merak ediyorum, sizdeyim.

Yakın zamanda etkin 2-cup edindim ve deneme yanılma yoluyla kendisiyle tanışmaya çalışacağım. Kahveyi V60 demlemede kullandığına oranla bi tık daha kalın öğüterek kullanmamı önerdi bi arkadaşım onun haricinde bi fikrim de yok sadece düşünüyorum; demlemeyi 3'e mi 4'e mi bölmeliyim, düz tabanlı bir demleyici sonuçta kahveyi fazla ajite etmiş olur muyum 4 dökülte? Porselende demleme yapacağız su sıcaklığını 95'e çeksem mi doğru olur yine 93'lerde mi gezmeliyim? Kağıdı ıslatan var ıslatmayan var gördüğüm. Bunların her birini deneyerek kendi damağıma uygun olanı elbet yine kendim bulacağım farkındayım yine de uzun süreli kullanıcıların kendi deneyimlerini merak ediyorum, sizdeyim.
Merhaba baby etkin bence çok başarılı bir düz taban demleyici eğer benim yaptığım gibi ( ben çaycının alt kettle ının üzerine ters çevirip koyuyor etkini ve çalıştırıyorum kettle ı o arada diğer hazırlıklarımı yapıyorum) ısıtacaksanız o zaman su sıcaklığını kahvenin açık-koyu yıkanmış-fermente vs durumuna göre belirleyin derim. Ben kalita 185 kağıdıyla kullanıyorum genelde 30/500 demlemeler yapıyorum jamess hoffmann ultimate v60 tekniği bence iyi çalışıyor etkinde de ama 155 kağıdı kullanıp 15/240 falan da tercih edebilirsiniz tabi kalita kağıtları bence gayet kaliteli kağıtlar hatta açıkçası ben tabi bu 30/500 özelinde konuşuyorum yarım tık daha ince öğütüyorum v60 demlemeye göre ve süre hemen hemen aynı oluyor , şimdiden keyifli kahveler içmeniz dileğiyle 😊

Etkin 2 cup ve 8 cup modellerini kullanıyorum. Etkin porselen olduğu için kaynar su ile kâğıtla beraber iyice ısıtıyorum. Karafa aldığım sıcak su ile de bir miktar buharla ısınıyor. Su sıcaklığı olarak 93-95 hatta direkt 95 ile demlemeden kaçınmayın. Öğütüm V60’a göre nispeten daha kalın ama genel kullanımda ince öğütüm bile yapıyorum. 15/250 veya 30/490-500 arası demlemeler yapıyorum. Her iki demlemede de 3 döküş tercih ediyorum blomm hariç. V60’a göre her zaman daha tatlı ve berrak bardaklar aldığım için V60 neredeyse hiç tercih etmiyorum Etkin varken. Kâğıt olarak kendi filtreleri daha iyi ama Kalita filtreleri de tada olumlu etki yapıyor hatta Hario kâğıtları bile katlayıp kullanıyorum. Etkin düz tabanlı demleyiciler içinde favorim ve bana göre V60’tan iyi sonuçlar alıyorum.

Bugün bir haftadır her gün v60 demleyip içtiğim colombia santa elenayı etkinde demledim.

*Su hep erikli kullanıyorum
*Kahveyi kinu m47'de 3.7 ayarında öğüttüm (normalde 3.4 te öğütüm yapıyorum v60'ta en keyifli kupayı o ayarda alıyorum genelde)
*Etkin filtresi kullandım
*Fitreyi biraz fazla ıslattım, su sıcaklığı 94'e düşünce demlemeye başladım
*15/240 oranında 60x4 şeklinde demleme yaptım.
*2dk 40sn sonunda demleme tamamlandı.

Tadımda v60 demlememe kıyasla etkinde daha berrak bir tad, daha net aroma çıktı, kahvenin tadını daha tatlı aldım, ekşimsi profilden tatlı profile evrildi diyebilirim. V60'da biraz daha gövdeli çıkan profil nedense bana sanki hafif bayatmış gibi bi his yaratıyor. Sevdiğim sulu(çok da değil hafiften) kahve tadından uzak. Öğütümü kalınlaştırdığımda da ekşi tatlar ön plana çıkıyor yine aradığım tatlı, berrak kupaya ulaşamıyodum. Burda ilk denemelerde böyle bi lezzeti elde etmek çok hoşuma gitti. İlk deneyimlerim çok olumlu galiba aradığımı buldum 👌🏻

Buraya şöyle bir soru bırakayım, uzun zamandır düz taban bir dripper alma niyetim var. Ancak Timemore B75 mi almalıyım yoksa Etkin mi almalıyım karar veremiyorum. Etkin'in porselen olup ısıtma meselesinin olması kafamı kurcalıyor. Bu konudaki yorumlarınız nedir?

@onurcoskun hocam, müsaitseniz bir gün Etkin ile demlenmiş kahvenizi içmek isterim. Hatta bugün bile olabilir :D

Buraya şöyle bir soru bırakayım, uzun zamandır düz taban bir dripper alma niyetim var. Ancak Timemore B75 mi almalıyım yoksa Etkin mi almalıyım karar veremiyorum. Etkin'in porselen olup ısıtma meselesinin olması kafamı kurcalıyor. Bu konudaki yorumlarınız nedir?

@onurcoskun hocam, müsaitseniz bir gün Etkin ile demlenmiş kahvenizi içmek isterim. Hatta bugün bile olabilir :D

b75 etkin'den daha hızlı, el kabiliyetinin daha önemli olduğu bir dripper aklınızda olsun. b75'in alt kısmı direkt açık gibi, etkin'de tek delik olduğu için biraz daha fazla hata tolere ediyor. Tabii buna karşın b75'de ısı kaybı daha az.

İstediğiniz zaman Antalya’da ağırlayabilirim kahve için hocam. B75 kullanmadım ama bir yerde denemiştim o da güzel demleyici. Ben Etkin’in porselen olmasını plastiğe tercih ederim. Evet belki ısı kaybı olur plastiğe nazaran ancak o kadar fazla değil. Sonuçta çay içmiyorum o kadar sıcağa da gerek yok. 95 ° ile demlenmiş bir kahvede çıktı 91 ° civarına ancak iner. Her ürünün kendine göre avantaj ve dezavantajı olmakla beraber plastik ürünlerden yeterince sıkılmış biri olarak estetik açıdan da güzel bir dripper ve dikkatli kullanınca ömür boyu sürecek bir değer olduğu kanaatindeyim. Sonuç olarak benim tercihim Etkin love😍 ☺️

Son düzenleme:
Clever Dripper istiyorum aslında ama satıcı bulamıyorum. Hario Switch’e de o kadar para vermek istemiyorum. Yeni ekipman arzumu Etkin ile gidermek aklıma yatmaya başladı…

Etkin Dripper hayatıma bir kaç ay oldu. Elimde Origami Porselen Dripper da var. Aynı kahveyi her iki dripperda da demleyerek denemeler yapıyorum. Her seferinde Etkinde daha net ve güzel sonuçlar alıyorum. Isı kaybı yaşamıyorum çünkü su ısınırken kettle üzerine yerleştiriyorum. Bu şekilde yeterli sıcaklığı elde ediyorum. Etkin varken elim Origamiye gitmiyor

Bugün etkin için ikea'dan 600ml olan demliği aldım bi heves eve geldim. Gördüm ki evet üstüne tam uyuyor ama jilet gibi de kayıyor çok dikkatli kullanmak ister, her an dripper'ı kırabilirim. Bu konuda ne yaparız bi fikri olan var mı ?

Bugün etkin için ikea'dan 600ml olan demliği aldım bi heves eve geldim. Gördüm ki evet üstüne tam uyuyor ama jilet gibi de kayıyor çok dikkatli kullanmak ister, her an dripper'ı kırabilirim. Bu konuda ne yaparız bi fikri olan var mı ?
İçindeki siyah kapak ile kullanın sorun olmuyor. 10 aydır kullanıyorum neredeyse hiç düşürmedim.

Bende bugün sipariş verdim heyecanla bekliyorum. Uzun zamandır düz taban dripper niyetim vardı B75 ile Etkin arasında gidip geliyordum sonunda karar verip alabildim.
Hayırlı olsun Etkin dripper love ailesine hoş geldiniz. Keyifli fincanlar sizi bekliyor. ☺️

Geri