• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Öyle dipsiz ve derin bir kuyu ki bu epresso deryası, girmeye çekiniyorum. Elimde G50 değirmen var, alırsam da Flair Pro2 alacağım forumdan. Yapacağım hepi topu haftada 2-3 shot.
Ama sonra bir ses içimden "git full otomatik bir makine al, hem sen rahat et, hem hanım rahat etsin" diye beni çeliyor.
Bilemiyorum...:rolleyes:

merhabalar, yarım kilo alaska harmanını bitirmek üzereyim fakat hala tam olarak iyi bir çıktı alamadım. kabul edilebilir çıktı sanıyorum ki 2 defa falan oldu. suyu ve öğütümü değiştirdim biraz ilerleme kaydettim fakat basınçlı sepeti çıkarınca 16 gram kahve bile makineye yapışmaya başladı ve korkunç hızlı bir akış oluyor (sanıyorum bu yapışmasından kaynaklı). makinem gaggia new classic, değirmen şuan molent kullanıyorum tek çare molenti değiştirmek mi bilemedim.

basınçlı sepeti çıkarınca
Lütfen basınçlı sepet kullanmayın. Akış hızlı ise daha ince öğütmekten başka çareniz yok. Başlangıç aşamasında elinizde ki cihaz ila 30sn 1:2 oranları yakalamaya özen gösterin.

Lütfen basınçlı sepet kullanmayın. Akış hızlı ise daha ince öğütmekten başka çareniz yok. Başlangıç aşamasında elinizde ki cihaz ila 30sn 1:2 oranları yakalamaya özen gösterin.
basınçlı sepeti kullanmak çok istemiyorum fark yaratır mı diye geçiş yapıyorum zaten naked olmadığı için elimde akışı göremiyorum. 1:2 oranını 30 saniyelerde yakaladığım denemelerim olmuştu şuan benzer aralıklarda yakalayamıyorum değirmende ciddi bir sorun mu oldu acaba diye düşünmüyor değilim doğrusu.

basınçlı sepeti kullanmak çok istemiyorum fark yaratır mı diye geçiş yapıyorum zaten naked olmadığı için elimde akışı göremiyorum. 1:2 oranını 30 saniyelerde yakaladığım denemelerim olmuştu şuan benzer aralıklarda yakalayamıyorum değirmende ciddi bir sorun mu oldu acaba diye düşünmüyor değilim doğrusu.

Şunu unutmayın elinizde ki çekirdek her gün okside olmaya devam ediyor. Bu nedenle her gün biraz daha ince öğütmeniz gerekecek. Molent değirmen kullanmadım ama kullanıcıların yorumlarında okuduğum kadarı ile espresso konusunda yeterli inceliğe inebildiği yönünde. Eğer değirmen ile yeterince inceliğe inemediğinizi düşünüyorsanız "Sözen" gibi kademesiz bir el değirmeni kullanabilirsiniz.

Şunu unutmayın elinizde ki çekirdek her gün okside olmaya devam ediyor. Bu nedenle her gün biraz daha ince öğütmeniz gerekecek. Molent değirmen kullanmadım ama kullanıcıların yorumlarında okuduğum kadarı ile espresso konusunda yeterli inceliğe inebildiği yönünde. Eğer değirmen ile yeterince inceliğe inemediğinizi düşünüyorsanız "Sözen" gibi kademesiz bir el değirmeni kullanabilirsiniz.
ince öğütme konusunda espressoya başlama serüvenim iyi bir ders verdi zaten doğrusu, molentin asla yeterli öğüttüğünü düşünmüyorum ben de. evdeki bcg820'e kavuşana kadar çok tutarlı bişiler alamayacağım sanıyorum. bugün öğüttüğüm 3 klik bile yetersiz kalınca açıkçası daha başka bir sorun olduğunu düşündüm biraz daha inceltip deneyeceğim.

Bu degirmenle 25-30 saniye arası espresso çekebilen varsa aydınlatırsa çok memnun olurum. Ben hiçbir denememde başaralı olamadım.Klik 1. Espresso çekemeyen bir öğütücü nasıl TK yapıyor onu da anlamış değilim. Pour over için tamam, ancak espresso, maalesef ben beceremedim.

Maalesef Molent G50 ile düzgün bir espresso yapmak mümkün değil. Pour over için bence yeterli.

Sanırım WDT olayını çözdüm bu 3₺'lık kirpi süzgeç ile :D
Gayet homojen ve nefasetli bir karıştırma performansı var.

oJmufA.jpg

Bu arada 45.5 mm leveler önerisi olan var mı?
Ben Crema Coffe diye bir yerde gördüm ama Flair Pro2 için?

Yaptığım espressolarda ilk yudumlar gayet güzelken sonlara doğru hem yoğunlaşma hem de soğuma ile birlikte fincanların dibini içemiyorum.

Sizin de espressolarınızın sonunda fincanın dibinde aşırı yoğun acı/ekşi bir tat oluyor mu?

Yaptığım espressolarda ilk yudumlar gayet güzelken sonlara doğru hem yoğunlaşma hem de soğuma ile birlikte fincanların dibini içemiyorum.

Sizin de espressolarınızın sonunda fincanın dibinde aşırı yoğun acı/ekşi bir tat oluyor mu?

Benimki de tuzlu oluyordu sonra parametreleri değiştirdim çok şükür ki ekşi içmeye başladım. Tuzu sevmiyorum.

espresso yaptıktan sonra kaşıkla karıştırıyor musunuz?

Merhabalar, gaggia new classic kullanıyorum, basınçsız sepetle demleme yaparken 16-17-18 gram tüm denemelerde (kahve iyi çıksa dahi) kahve showera yapışıyor nedeni ne olabilir?

Merhaba, comandante ve cafelat robot kullanıyorum. Çoğu shotta henüz kanallanmadan kurtulamadım. Wdt yapıyorum, preinfusion yapıyorum. İlk 7 8 saniye 2 bar, kalan zamanda 6 bar ile başlayıp son 10grda 4,5 5 barlara düşüyorum. Ama shot ın ikinci yarısında hep akış olmayan ölü noktalar oluşuyor. Bu da tadı etkiliyor. Öneriniz var mı?

Merhaba, comandante ve cafelat robot kullanıyorum. Çoğu shotta henüz kanallanmadan kurtulamadım. Wdt yapıyorum, preinfusion yapıyorum. İlk 7 8 saniye 2 bar, kalan zamanda 6 bar ile başlayıp son 10grda 4,5 5 barlara düşüyorum. Ama shot ın ikinci yarısında hep akış olmayan ölü noktalar oluşuyor. Bu da tadı etkiliyor. Öneriniz var mı?

Filtre kağıdı kullanıyor musunuz. Baya faydası oluyor.

Yazmayı unutmuşum evet kullanıyorum. Kimi çekirdekte daha az kiminde daha fazla ama hep ikinci yarıda oluyor. Acaba cmd mi espressoya yeterli değil diye düşünmeye başladım.
Kahveye tamp yaptıktan sonra vurmamak, müdahale etmemek gerekiyor. Bu kanallanmaya sebep olur. Bu ve buna benzer kahve hazırlama kısmında sorun yoksa akla değirmen gelebilir. Cmd iyi bir değirmen, espressoda öğütüm uzun sürüyor yorumları olsa da ayar tutturmakta pek sorun yaşamıyorum. Bianca ile kullanıyorum ve en son ne zaman kanallanma yaşadığımı hatırlamıyorum. Tabii bu sizin bıçaklarda sorun olabileceği ihtimalini sıfırlamaz.
Bir de robotta basıncı kesip devam ettirme puckı yerinden oynatabildiği için kanallanma olabilir. Demlemenin 2. Yarısı dediğiniz için söylüyorum bunu. Çünkü kanallanma olursa bende genelde demlemenin başlarında oluyor.

Kahveye tamp yaptıktan sonra vurmamak, müdahale etmemek gerekiyor. Bu kanallanmaya sebep olur. Bu ve buna benzer kahve hazırlama kısmında sorun yoksa akla değirmen gelebilir. Cmd iyi bir değirmen, espressoda öğütüm uzun sürüyor yorumları olsa da ayar tutturmakta pek sorun yaşamıyorum. Bianca ile kullanıyorum ve en son ne zaman kanallanma yaşadığımı hatırlamıyorum. Tabii bu sizin bıçaklarda sorun olabileceği ihtimalini sıfırlamaz.
Bir de robotta basıncı kesip devam ettirme puckı yerinden oynatabildiği için kanallanma olabilir. Demlemenin 2. Yarısı dediğiniz için söylüyorum bunu. Çünkü kanallanma olursa bende genelde demlemenin başlarında oluyor.
Aslında bir video çekip paylaşsam iyi olur neyi yanlış yaptığım konusunda fikir verebilir. Bir Ankara buluşması olmasını bekliyorum robotu da yanımda getirip daha tecrübeli birinin yanında demleyip sormak için. :)

Robotta bende bazı çekirdeklerde kanalla sorunu yaşıyorum, bazen her şey düzgün yapıldığında dahi bu sorun yaşanabiliyor. Diğer yandan ön demleme sonrası genellikle 8 bara çıkıp ardından 6-7 bar ile demlemeyi bitiyorum, isterseniz bu şekilde de bir deneme yapın.

Geri