coffeebeansantalya
Barista
- İsim
- Erdem
Ev baristasi kavurucu tutarsizligiyla tanisiyor..

Bilmediğimden ve cidden anlayamadığımdan soruyorum.Ev baristasi kavurucu tutarsizligiyla tanisiyor..![]()
Kanaatim odur ki, ciddiyet aynı değil, özen aynı değil. Yaptığı işe saygısı yok.Çuval aynı, çekirdek aynı, makina aynı, kavrum profili aynı (yani vardır o profil herhalde), eh iklim nem yaklaşık aynı.
Kimse bir şey diyemez buna. İleriki zamanlarda yine deneyip sizin yorumlamanız gerek.Kalp kirmayalim markayi sansürledim. Bu tat farkliligi degassing ile alakali degil mi diyorsunuz simdi?
Kavurmaya ve sektöre o kadar hakim degilim maalesef. Ama eminim bircok parametresi vardir yesil cekirdegin saklandigi yerden makinenin temizligine kadar. Bilmeden yorum yapmak istemiyorum..Bilmediğimden ve cidden anlayamadığımdan soruyorum.
Bu tutarsızlık neden oluyor?
Çuval aynı, çekirdek aynı, makina aynı, kavrum profili aynı (yani vardır o profil herhalde), eh iklim nem yaklaşık aynı.
Neden bu derece farklılık ve tutarsızlık yaşanıyor hangi etken bunu tetikliyor?
Sunu diyorum: evinizde ayni sicaklikta ayni su, ayni ogutucu ayni incelik, ayni filtre ayni tarif denediginizde gecen ay 8/10 ictiginiz kahve bu kez 3/1 oluyorsa sucu kendinde aramamak gerek..Bu tat farkliligi degassing ile alakali degil mi diyorsunuz simdi?
Bilmediğimden ve cidden anlayamadığımdan soruyorum.
Bu tutarsızlık neden oluyor?
Çuval aynı, çekirdek aynı, makina aynı, kavrum profili aynı (yani vardır o profil herhalde), eh iklim nem yaklaşık aynı.
Neden bu derece farklılık ve tutarsızlık yaşanıyor hangi etken bunu tetikliyor?
merhaba kavurucu ile iletişime geçerseniz size yardımcı olacağını düşünüyorum@asait evet evet tam olarak is ve acılık geliyor. Degiskenlerle oynayip bi orta yol bulmaya calisacagim artik :/
Eski tampere dönünce süreler düzeliyor mu peki yeniden?Beko-Arçelik-Gaggia kullanıcısıyım. Yanında gelen plastik tamp düz olmamasına rağmen hedef süreleri yakalıyordum. Yeni tamp edindim o saat bu saatttir 7-8 shot aldım süreler yaklaşık 10sn kısaldı değirmen ayarı ve çekirdek aynı
Evet, bu yeni tampere abanmayı düşünüyorum.Eski tampere dönünce süreler düzeliyor mu peki yeniden?
plastik ve yeni tamperin çapları nasıl? hassas ölçme imkanın var mı ve ekstraksiyon kenarlardan mı başlıyor yoksa homojen mi?Evet, bu yeni tampere abanmayı düşünüyorum.
Kesinlikle homojen değil. Yeni tamp 58 diğeri 57,8 falandır içinde baya bir boşluk kalıyor. Bottomless olmadığından net bişi diyemem ama podu çıkarınca öncekinde kenarlardan şişmiş oluyordu bu eşit şişiyor.plastik ve yeni tamperin çapları nasıl? hassas ölçme imkanın var mı ve ekstraksiyon kenarlardan mı başlıyor yoksa homojen mi?
plastik tamperin merkezden gelen kuvvet ile ortayı basıp kenarlarının yukarıda kalması gibi bir durum mu oluştu da konveks davranıp ekstraksiyonu iyileştirdi diye bir varsayım yaptım da kendimce, belki metal tamperi kullanırken tam düz basmıyor da olabilirsin. tabii düz bastıgından eminsen hiç aldırma bu dedigime.Kesinlikle homojen değil. Yeni tamp 58 diğeri 57,8 falandır içinde baya bir boşluk kalıyor. Bottomless olmadığından net bişi diyemem ama podu çıkarınca öncekinde kenarlardan şişmiş oluyordu bu eşit şişiyor.
Öncekine abanırsam pod kenarından sızıntı yapıyordu damla damla akıp 45-50snleri görüyordu
Bunda akışta kalın geliyor
Zaten çift taraflı tamp ayakları conta gelen yere dayanıyor. Tampın bileziğini söktüm direk merkezdeki halkaya oturuyor bassam bile az mı eziliyorki diyerekplastik tamperin merkezden gelen kuvvet ile ortayı basıp kenarlarının yukarıda kalması gibi bir durum mu oluştu da konveks davranıp ekstraksiyonu iyileştirdi diye bir varsayım yaptım da kendimce, belki metal tamperi kullanırken tam düz basmıyor da olabilirsin. tabii düz bastıgından eminsen hiç aldırma bu dedigime.
bunu anlamadım fotoğraf var mı?Zaten çift taraflı tamp ayakları conta gelen yere dayanıyor. Tampın bileziğini söktüm direk merkezdeki halkaya oturuyor bassam bile az mı eziliyorki diyerek
Tünaydınlarbunu anlamadım fotoğraf var mı?