Merhaba Kerem Bey, dediğiniz şekilde denedim. 80-83 derece çıktı. Bu değer yüksek mi düşük mü bilmiyorum espresso için. Herkes kazan sıcaklığı 93 derece civarı diyor ama elbette bardağa o sıcaklıkta gelmiyordur. Sizce sıcaklık normal mi?
Genel yaşadığım sorunla alakalı olarak; internette gördüğüm neredeyse bütün tariflerde eğer kahve ekşi/tuzlu ise öğütümü inceltin kahve miktarını artırın diyor. Ben incelttikçe ekşiliğin yanı sıra acı tat almaya başlıyordum. Uzman değilim ama anladığım kadarıyla (posada belirgin bir iz olmasa da) kanallanma oluyor .Öğütümün çok ince olmasından dolayı kahvenin büyük kısmı yüksek basınçtan kanallaşarak az çözülüp ekşi bir tat verirken geri kalan kısmı ise yine ince öğütümden dolayı acı geliyor. Yani kahve pusulasının sağ ve sol uçlarında aynı anda geziyorum

.
Çözüm olarak küçük düzeltmelerle her seferinde öğütümü kalınlaştırarak Turco 2 ye kadar indiğim perfetto öğütücüde Turco 3' den biraz daha kalına kadar çıktım. Sonuç mükemmel değil ancak acılık gitti, krema koyu kahverengiden karamel rengine döndü, akış esnasında kaplan deseninini görmeye başladım. Biraz asidite, tuzluluk ve çiğ badem tadı almaya devam ediyorum ama eskisine nazaran suratımı ekşitecek kadar kötü değil.
Bu ayarlarda ilk birkaç damla sonrasında ince çubuk gibi akıyor, rengi açılmaya başlayınca biraz fışkırır gibi olup daha kalın bir halde stabil akmaya devam ediyor. Sanırım öğütüm ayarım ideale yakın. Şimdi girdi/çıktı miktarını, tamp şiddetini değiştirerek neler olacağını görmeye çalışıcam ancak sorun şu ki...
700gr kahveyi 24 saatte bitirdim