• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekim Ayı Kahve Kulübü Aylık Toplu Alım ve Tadım Etkinliği (SONUÇ)

Ekli dosyayı görüntüle 16464
ÜRÜNLERİM GELDİ

Ethiopia Kerchanshe​

İLE BAŞLADIM STANDART GELDİ gariptir LİMON TADINI HİÇ ALAMADIM İLK İÇİŞİMDENDİR BELKİ FİLTRE KAHVE MAKİNASI İLE YAPTIM ilk denememdi hepsini denedikten sonra yazarım
Kahve makinesiyle ben de demliyorum iyi kahve de ayni kotu kahve de ayni tat veriyor
Ayirt edemiyorum bu hangi kahve diye
Ama v60 ile demledigimde farklar kesinlikle ortaya cikiyor

Kahve makinesiyle ben de demliyorum iyi kahve de ayni kotu kahve de ayni tat veriyor
Ayirt edemiyorum bu hangi kahve diye
Ama v60 ile demledigimde farklar kesinlikle ortaya cikiyor
Şuan taşınma düşündüğüm için yük olmasın diye almıyorum o yüzden filtre kahve makinasi ile yapım tercihlerine bakip makina ile daha iyi yapmaya calisicam

Cekilmis sekiolde aliyorum 1o gun salinim sürecini beklemeyi deniycem
Öğütülmüş şekilde alıyorsanız 10 gün beklemenize gerek yok. Hatta beklemeyin, en kısa zamanda tüketmeye çalışın. 10 gün bekleme çekirdek halindeki kahve için tavsiye ediliyor. Öğütülmüş kahve zaten çok hızlı bir şekilde gaz salıyor.

Çekilmiş şekilde almışsanız 10 gün beklerseniz bütün aromalar gider. Belki bir gün öğütülmüş olarak kapalı bir kutuda bekletmek aromalar açısından faydalı olabilir. Bununla ilgili bazı tecrübeler var. Yoksa kahvedeki aromalar dakikalar dakikalar içinde uçuyor. Bununla birlikte kerchanshe aromaları yoğun hissedildiği bir kahve değil. Bana göre düz bir kahve diyebilirim. V60 ile de çok aromatik bir fincana ulaşamazsınız. Fotoğrafta gördüğüm nordic'ler v60 ile çok güzel sonuçlar veriyor. Öğütülmüş ise mutlaka fazla zaman geçirmeden deneyin. Ethiopia sarı meyveler diğer ikisi de kırmızı meyveler yönünden çok zengin aromalar içeriyor. Çok bekletirseniz güzel sonuçlar alamazsınız.

@SerifBasaran beyefendicim Nordicleri tükettik tatları damağımızda kaldı. Hani aklınıza bir ufak indirim fikri daha düşerse haber verirseniz seviniriz :)

çekirdek önerilerini bekliyorum. indirimlilerden :)
Ben Nordic Approach kahveleri haricinde bir tek Heleph (Guji, Sidamo) - Ethiopia aldım, denedim. Kokusundan-tadıma çiçeksi bir fincan çıktı ortaya. Kesinlikle tavsiye ederim. İndirimli fiyatı gerçekten inanılmaz uygun hale geliyor, günümüz şartlarında..

Son düzenleme:
Her zamanki güzel sohbeti, ilgi ve alakasıyla İtalya dönüşü hem Şerif abiyi gördük hem de kahvelerimizi aldık. Yeni Nodricler yoldaymış haberiniz olsun;)
WhatsApp Image 2021-10-27 at 15.07.06.jpeg

Merhaba Arkadaşlar, daha yeni foruma göz atma fırsatı buldum. Milano ile ilgili başka bir başlık da açıp, yarışmacıların yakından servis ettikleri kahve ve sunumlarından bol fotoğraf paylaşabileceğim, çok güzel kareler yakaladım.

Hambela Wamena, Frutta da Bomba ve El Encanto kahvelerinden kenara forum için ayırdım, siparişi gitmeyenler, yanlış gidenler, yanlış sipariş verenler vs.... 5-6 üyemiz kalmış olabilir, hepsini telafi edip göndereceğiz, gecikmeler için şimdiden özür dileriz.

Merhaba Arkadaşlar, daha yeni foruma göz atma fırsatı buldum. Milano ile ilgili başka bir başlık da açıp, yarışmacıların yakından servis ettikleri kahve ve sunumlarından bol fotoğraf paylaşabileceğim, çok güzel kareler yakaladım.

Hambela Wamena, Frutta da Bomba ve El Encanto kahvelerinden kenara forum için ayırdım, siparişi gitmeyenler, yanlış gidenler, yanlış sipariş verenler vs.... 5-6 üyemiz kalmış olabilir, hepsini telafi edip göndereceğiz, gecikmeler için şimdiden özür dileriz.
Şerif Hocam, ay bitmeden espresso deneme pakedi bekliyoruuuz

Ben çok nadir de olsa evde tek olduğum zamanlar Filtre Makinesi'nde 1 litre demlemek yerine Moka Pot demliyorum. Moka Pot Espresso'dan çok, Filtre kahveye benzer aslında (basınç 1-2 Bar ile çok düşük ve TDS ile ölçtüğümüzde de % 2.2 - %2.5'ler çıkıyor). Tek fark (ve sevmediğim yanı) kahvenin yukarı tırmanması için bazen suyun fazla ısınması ve 95 üzeri kahveden klorojenik asidite çıkıyor olması.

Daha kalın öğüterek 95 üzerine yerine 93-94 derecelerde de suyun yukarı çıkması kolaylaşıyor ve basınç biraz daha düşüyor ve içimi kolaylaşıyor.

Ancak sizin yazdıklarına bakılırsa bilerek yüksek gövde istiyorsunuz sanırım. O zaman daha ince öğütmeniz mantıklı evet.

Nordic'ler hariç :

Colombia Paraiso Red Honey Process
Brezilya Chapadao da Natürel

Bu ikisini bir deneyin derim.

Merhaba Kıymetli @SerifBasaran

Bu soruyu sanırım 3.kez soruyorum.Yoğunluğunuzu anlayabiliyorum hadsizlik ediyorsam özür dilerim.Sizce mokapot demlemesi için çekirdeklerinizi filtre kavrum[City Plus] mı yoksa espresso[Full City Plus] mı tercih etmeliyiz.

Birde Colombiya Paraiso tükenmiş sanırım.

Geri