• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Dondurma hakkında her şey

Selam. Elazığ, Malatya ve Tunceli çevresinde vişne dondurması oldukça meşhurdur. Çocukluğum vişne dondurması yiyerek geçti. Süt kullanmıyorlar ama meybuz gibi de değil daha çok gelato kıvamında farklı ve çok lezzetli bir dondurma. Bir de iskenderunda muhtar yusuf amca'nın dondurması var. 3 kuşaktır dondurma yapıyolar. Bir Kavunlusu var ki tek kelime ile muhteşem. @Kahveciningalaksirehberi iyi bilir :D. Romadaki dondurmalar ise farklı bir teknik ile yapılıyor türkiyedekilere kıyasla. Yumurtayı baz madde olarak kullanıyorlar salep damla sakızı vs yok içinde.
Metehan hocam küçük bir şeyi düzelteyim, İtalyan gelatoda yumurta neredeyse hiç kullanılmaz, genel olarak düşük süt yağı oranı ve görece yüksek servis sıcaklığı ile karakterizedir. Aynı zamanda içerdiği hava miktarı, yani overrun daha düşüktür. Ekseriyetle de taze yapılıp, buzlukta uzun süre beklemediği için de sekonder buz kristallenmesi daha düşük seviyededir, bu da dokunun daha iyi olmasına katkıda bulunur :)

Metehan hocam küçük bir şeyi düzelteyim, İtalyan gelatoda yumurta neredeyse hiç kullanılmaz, genel olarak düşük süt yağı oranı ve görece yüksek servis sıcaklığı ile karakterizedir. Aynı zamanda içerdiği hava miktarı, yani overrun daha düşüktür. Ekseriyetle de taze yapılıp, buzlukta uzun süre beklemediği için de sekonder buz kristallenmesi daha düşük seviyededir, bu da dokunun daha iyi olmasına katkıda bulunur :)
Bağlayıcı olarak salep kullanmayınca yumurta kullanıyordır diye düşünmüştüm hep :) doğrusunu öğrenmiş olduk 👍

Eve bi de dondurma makinası sokarsak hanım kovar bizi 😁

Merhaba,

Henüz hiç kullanmadığım 8-9 yıl önce Tichibo' dan aldığım kompresörlü bir dondurma makinam var. Elinizde denediğiniz güzel tarifleriniz varsa paylaşabilirseniz sevinirim. Deneme zamanı geldi artık.

Sağlıcakla

Atelier Gelarto'yu denemek için Getir'den sipariş verdim. Gerçek Madagaskar vanilyaları güzel, dokusu da gayet iyi. Güzel affogato oldu.
bombe.jpeg

O zaman beğendiğiniz olarak anlıyorum, çok sevindim. Beğeni çok öznel olduğu için tavsiye etmeye çekiniyorum bir şeyleri ams bu dondurma gerçekten güzeldi.
standart paket dondurmaları çok sevmem ama onlardan farklı oldugu ortada. vanilya aroması belirgin. o yüzden sevdim.

Biraz önce migrostayken kiwi dondurma makinası gördüm. 250 lira etiketi vardı denemek için aldım bakalım nasıl

Dondurma yapmaya yeni başladım. Toz salep ararken otağ marka salep sipariş ettim kendi sitelerinden. Kullandığım ilk salep o yüzden çok anlayamadım. Saflığından emin olduğunuz önerebileceğiniz bi marka var mıdır? Ya da Burdur'da yaşayan salep için yardımcı olacak forumdaşlar var mıdır? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Harras’ın Antepfıstıklı dondurmasını market dondurmaları için pek başarılı bulmuştum.

ben de dondurma yapacağım (geleneksel tarifle) ve ben de kaliteli saf salep arayışındayım. Yok mu bilen?

pahalı bir nimet, ve o kadar para verip kötüsünü almak istemiyorum.

Şu başlıkta bazı tavsiyeler vardı, bakabilirsiniz.

Geri