Biz Delterı her yerde övdük; anlattık, bunları söyledik fakat o sırada forumda Origami çılgınlığı olduğu için kendimizi dinletemedik5 gündür delter press ile demlemeler yapıyorum ve oldukça hoşuma gitti. Oldukça pratik olması ve termosta beklese dahi acılık oluşturmaması sebebi ile işe giderken kullanmak için oldukça ideal. Gövdesi çok yüksek olmasa da oldukça aromatik ve temiz bir bardak sunuyor. Kampanya için @raistlin 'e, haberdar olmamızı sağladığı için de kahvekulubüne teşekkürler.
v60 öğütümünüzü baz alarak başlayın bence. Daha sonra inceye gidebilirsiniz adım adım.Hiç mi yok molent ile delter presste kahve demleyen?
30-35 click denedim ama sanki yanlış yoldaymışım gibi geldi.
Kampanya bekliyordukBiz Delterı her yerde övdük; anlattık, bunları söyledik fakat o sırada forumda Origami çılgınlığı olduğu için kendimizi dinletemedik![]()
Benim amacım kampta kullanmaktı ve yorumlarımı ona göre yapıyorum, farklı açılardan yaklaşan arkadaşlar eklemeler yapacaktır muhakkak.Şu an tam delter almaya karar verme aşamasındayım. Clean cup'ın delter sayfasını açıp hayallere dalıyorumsizce almalı mı almamalı mı? Ne vaat ediyor bu ekipman
aldım ve artıları eksileri bunlar diyebilecek, yol gösterebilecek olan var mıdır acaba?
evet fakat ilk demlemedeki performansı vermiyorKüçük bir ekleme, tekrar su ilavesi ile 2 cup ya da fazlasini demlenebiliyor kullanılan kahve miktarına göre...
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz içinBenim amacım kampta kullanmaktı ve yorumlarımı ona göre yapıyorum, farklı açılardan yaklaşan arkadaşlar eklemeler yapacaktır muhakkak.
Ekipman melodrip ile yapabileceğiniz V60 fincanları vadediyor.
Artıları; yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz ve deve boyunlu demliğe ihtiyaç duymaksızın kahve yapabileceğiniz bir ekipman.
Eksileri; maksimum bir kupalık demleme yapabilirsiniz. Demleme bittikten sonra dikkatli olmak gerekiyor el yakma potansiyeli var.
Izlediğim videolarda v60 icin kullanılan öğütme ölçüsünü kullandılar. Molent için 40 ile başlayabilirsiniz. Nisan Agca videosunu.da tavsiye ederim bubarada...
Ben aldim ama henüz demleyemedim. Ilk.demlemem.v60daki kullandığım ogutum ayati ve kahve miktarina göre olacak ama![]()
Hiç mi yok molent ile delter presste kahve demleyen?
30-35 click denedim ama sanki yanlış yoldaymışım gibi geldi.
Beklenti ne?Şu an tam delter almaya karar verme aşamasındayım. Clean cup'ın delter sayfasını açıp hayallere dalıyorumsizce almalı mı almamalı mı? Ne vaat ediyor bu ekipman
aldım ve artıları eksileri bunlar diyebilecek, yol gösterebilecek olan var mıdır acaba?
@HaLiL aslında aromatik, temiz ve tekrarlanabilir bir fincan kahve elde edebilmek açıkçasıBeklenti ne?
12 Gr - 200 ml mı?38 click, 50ml pre infusion, 30 sn. bekleme, kalan 150ml tamamı yavaş basış.![]()
12 Gr - 200 ml mı?
50 gr suyu 30 saniyede basıp sonra 30 sn bekleyip geri kalanı toplamda 1.30 dkda bitecek şekilde reçete uyguladım 30 clickte ama tam istediğim tatları alamadim. Önerdiğiniz reçeteyi de deneyeceğim teşekkürler.
12 Gr - 200 ml mı?
50 gr suyu 30 saniyede basıp sonra 30 sn bekleyip geri kalanı toplamda 1.30 dkda bitecek şekilde reçete uyguladım 30 clickte ama tam istediğim tatları alamadim. Önerdiğiniz reçeteyi de deneyeceğim teşekkürler.
14 gram civarı kullanın bence. 12 grama göre daha iyi sonuçlar alıyorum ben.12 Gr - 200 ml mı?