• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delter Coffee Press hakkında her şey. ( Yardımcı Excel eklendi )

Forumda sürekli satılık delter ilanları görüyorum, biraz zahmetli bir ekipman. Ben iş yerinde clever ile dönüşümlü kullanıyorum, şu an elimdeki kahveler delter ile daha iyi sonuç veriyor.
Bu ekipmanın iki büyük sorunu var, dolayısı ile tarifleri buna göre revize etmek gerekiyor.

1. Isıyı somuruyor.
2. Su kaçırıyor.

Isı ile ilgili kısım kullanılan malzemeden kaynaklı olsa gerek. Aeropress’te böyle sorun yaşamamıştım. Su kaçırması ise dizayn hatası olarak düşünüyorum. Fakat bu sorunlara rağmen ekipmanın çıkardığı tat profili çok iyi. Bu kadar iyi sonuç vermese kullanmazdım sanırsam.

Ben ideal tarifi bulduğumu düşünüyorum.
12.5 gram kahveye 200ml su kullanıyorum. Ama 400 ml suya ihtiyacınız var. Sebebini açıklayacağım birazdan. Öğütüm için geniş bir aralığı var, cmd 23 ile 14 klik arası gidebilirsiniz. Bu aralar 22 klik kullanıyorum. Gelelim tarife.
Deltera kağıdı koyup kapağını kapatın. Kettledan aldığınız sıcak suyu (ne kadar sıcak o kadar iyi, ben termosa koyuyorum odada demliyorum, gidip gelene kadar soğuyordur biraz) deltera 200ml kadar koyun. 15 saniye kadar bekledikten sonra pressleyin. Bu işlemi yapma sebebimiz delterı ısıtmak. Farkındaysanız henüz kahve koymadık. Suyu bardağınıza pressleyin bardak da ısınsın. İçinde su kalmayınca bardaktaki suyu boşaltın. Elinizi yakmadan kapağı açın ve kahveyi hazneye koyun. Hızlıca ve sıkıca kapatıp 200 ml su ekleyin. 3 dk boyunca pressleyin. Bu kısım önemli. Blooming vs yok. Çok yavaşça pressliyorsunuz. Stabil presslerseniz ne ala.

Ekipmandan verim alamayan bu tarifi denesin. Açıkçası blooming vs ile uğraşmayın. Zaten sorunlardan biri su kaçırması. Pressleyince ne kadar su presslediğinizi bilemeyeceksiniz. Ayrıca blooming ısı kaybından başka hiçbir işe yaramıyor.

Özet geç diyenlere; 12.5 gr kahve, cmd 22 klik, 200 ml su. İlk önce kahveyi koymayıp filtreyi koyarak ekipmanı ısıtıyoruz. Sonra bu suyu döküp kahveyi ekleyip 3 dk boyunca pressliyoruz. Bu kadar.

Afiyet olsun.
tarifte küçük bir güncelleme yaptım. ilk presslemede filtre kağıdını koymuyorum artık. ikincide koymak daha mantıklı. zaten kağıdı koyduğumuz kısım ıslanmış olduğu için filtre de ıslanmış oluyor.

Yine evden uzak delterlı günlerdeyim. Daha önce yazdığım gibi delter sadece ev dışı demleme ekipmanım.

Bu sefer biraz daha uzun zamandır delter ile demliyorum, 1 ay kadar oldu neredeyse. Delter iyi güzel ama burnumda V60 tütüyor. Portatif demleme yöntemim için alternatif düşünüyorum artık.

Yine evden uzak delterlı günlerdeyim. Daha önce yazdığım gibi delter sadece ev dışı demleme ekipmanım.

Bu sefer biraz daha uzun zamandır delter ile demliyorum, 1 ay kadar oldu neredeyse. Delter iyi güzel ama burnumda V60 tütüyor. Portatif demleme yöntemim için alternatif düşünüyorum artık.
Siz nasıl bir tarif kullanıyorsunuz Delter'da?

Siz nasıl bir tarif kullanıyorsunuz Delter'da?

Referans tarifim
20 gr kahve, Comandante 22 - 27 klik arası
0:00 - 0:45 100ml bas
1:00 - 2:00 100ml bas
2:00 - 3:00 100ml bas

Sorun delterdan çıkan fincanların lezzetsiz olması değil. Ama aynı kahvenin V60 da performansını bildiğim için bir noktadan sonra eksik geliyor sanki.

Referans tarifim
20 gr kahve, Comandante 22 - 27 klik arası
0:00 - 0:45 100ml bas
1:00 - 2:00 100ml bas
2:00 - 3:00 100ml bas

Sorun delterdan çıkan fincanların lezzetsiz olması değil. Ama aynı kahvenin V60 da performansını bildiğim için bir noktadan sonra eksik geliyor sanki.
Klasik V60 parametrelerini kullandığım zaman bende de hep bir şeyler eksik kalıyor. Sanki bazı notaların baskılandığını hissediyorum. Bu yüzden Delter'da demlerken 16.5 gram kahveye 235 ml su kullanıyorum. (1/14.28) Öğütüm olarak ise V60'tan daha ince öğütüm tercih ediyorum. (Comandante'de 16 ya da 17 klik)

50 ml blooming (10 sn press)
100 ml (30 sn press)
Ve son kalan miktar (30 sn press)

Bu parametrelerle çıkan sonuçlardan çok memnunum 😊

Bir kaç gündür Delter ı çıkardım 10-12.5gr arası demlemeler yapıyorum. Su ve kahve kısa bir süre beraber olduklarından yavaş basmaya çalışıyordum eskiden ama şimdi tarifimi değiştirerek deniyorum. İnce öğütüm ve hızlı demlemelerden eskiye göre çok iyi sonuçlar aldım. Sistemsiz deniyorum tabi sonuçlar denk gelmiş olabilir. Tarifim genel olarak şöyle:
12,5gr kahve 200gr su 93-94 C derece.
Kahve v60 sınırlarından ince. Mokapot'un kalın tarafları.
Ön demleme yok. Pistonu tamamen çekip 1dk-1.30dk arası basıyorum. Az miktarda su kalıyor onu da 2. seferde hızlıca bastırıp bitiriyorum.
Son demlemem 1dk'da tamamen bitmişti. Çiğ olacak sandım ama kahve çekiminden midir hızlı bastığım için oluşan basınçtan mıdır hiç çiğ olmadı. Berraklık bir miktar azalmıştı ama yine de güzel bir fincan çıktı.

3 yıldır nadiren kullandığım delter pressle son bir haftadır yeni bir reçete oluşturdum ve ciddi anlamda memnun kaldım arkadaşlar Hepimizin şikayetçi olduğu underextraction durumu veya fazla çaysı çıktılar bu tarifle son buluyor
Bunu abartılı bir hype olarak görmeyin ama delter press favori ekipmanlarimdan biri olabilir artik
Hemen tarifi paylaşıyorum
12/13 gr 200/210 ml kaynar su
Delteri önden ısıtma işlemi falan yok
Cmd 15/16 click ( mokapot ayarında )
0-5 saniye arasında sert bir press
30-35 arası 5 saniye içinde 2.press sert bir şekilde
1.dakikada kalan suyu hedef sure 2 ila 2:15 arasi olacak sekilde yavaş bir sekilde press yaparak demleme işlemini sonlandırıyoruz
3 basamaklı press olayinda suyu goz karari 3 parcaya bolebilirsiniz
Su sızdırma problemi bir kere yasadim ama onda cok fazla inceye gittim afedersiniz bokunu cıkarmistim 🙃
Onun disinda hicbir sorun yasamadim 1 haftadir her gun en az gunde iki kere delter denemesi yaptim , cok guzel sonuclar aliyorum
Bir video hazirladim onu da buraya bırakıyorum

3 yıldır nadiren kullandığım delter pressle son bir haftadır yeni bir reçete oluşturdum ve ciddi anlamda memnun kaldım arkadaşlar Hepimizin şikayetçi olduğu underextraction durumu veya fazla çaysı çıktılar bu tarifle son buluyor
Bunu abartılı bir hype olarak görmeyin ama delter press favori ekipmanlarimdan biri olabilir artik
1.dakikada kalan suyu hedef sure 2 ila 2:15 arasi olacak sekilde yavaş bir sekilde press yaparak demleme işlemini sonlandırıyoruz
Su sızdırma problemi bir kere yasadim ama onda cok fazla inceye gittim afedersiniz bokunu cıkarmistim 🙃
Onun disinda hicbir sorun yasamadim 1 haftadir her gun en az gunde iki kere delter denemesi yaptim , cok guzel sonuclar aliyorum

Delter’ı ilk aldığımda bütün deliklerden homojen bir şekilde su geliyordu ve daha kaliteli çıktılar alıyordum. Ama sonrasında sizin videonuzdaki gibi tek bir noktadan akmaya başladı ve under extract kahveler almaya başladım. Bu sorunu çözebilen var mı aramızda?

Delter’ı ilk aldığımda bütün deliklerden homojen bir şekilde su geliyordu ve daha kaliteli çıktılar alıyordum. Ama sonrasında sizin videonuzdaki gibi tek bir noktadan akmaya başladı ve under extract kahveler almaya başladım. Bu sorunu çözebilen var mı aramızda?
Ben bu sekilde under extract bir kahve almiyorum , bahsettiginiz sorunla alakali bir fikrim yok

belki jet seal (silikon kısım delikelri vs.) kirlenmiş olabilir. Onları yıkamakla ilgili bir başlık vardı. Onu tavsiye edebilirim.

merak ettiğim nokta su sıcaklığı neden 99 °C. Her çekirdeğin kendine has çözünme derecesi oluyor da burada niye yüksek

Geri