• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeevine Kahve Aboneliği

Sabah kalkınca su sıcaklığını iyice düşürerek Kasuya ile denedim, hala az miktarda kuruluk/acılık olsa da kesinlikle daha başarılı oldu. Formatı yazayım, belki faydası olur;

UE Coffee Roasters, Aracely Martinez
60*5, 3:30 bitiş, Kasuya
Comandante 32 click
87-88 Derece (Buzdağı)
Afiyet olsun, teşekkürler reçete için.

Osmotik akış da deneyebilirsiniz. Kahvenin potansiyeli daha çok ortaya çıkıyor. Acılık ön plana çıkmıyor.

Bu ayki kahvelerden Pop ve Man Met Bril'i denedim.

Pop'ın Ekvator'u, anaerobik işlem içermesine rağmen oldukça temiz, asiditesi düşük, yoğun/kremamsı, elma tadı vurgulu sürekli içilebilecek harika bir kahve.

Diğerine gelirsek... Recanto 173. Pozo Azul misali kavga çıkarır. Kalın çekip 1:16,5-1:17 gibi oran kullanmak gerek. Değişik bir deneyim. "Kahve gibi kahve" sevdalılarına korkulu anlar yaşatır. (Biraz kafa da yapıyor sanırım.)
Recanto 175'i şimdi demledim ve ilk defa bir kahveden bu kadar yoğun bir hindistan cevizi aroması ve tadı aldım. Ananas tadını da katınca, neden Pina Colada dendiğini anladım. Gerçekten şaşırttı.

Comandante 23 klik, 1:17, Bitiş 2:45 , 91C su (peak water) kullandım.

Bende paylaşımlarınızı görüp üye olanlardanım. Bugün kargo elime ulaştı. Geç ulaşması iyi olmuş tarifler hazır hemen deneyeceğim :)

Hoşgeldin Reçetesi :):

Pop Coffee Works, Ekvator
13:200
50*4 (30'ar saniye arayla)
CMD 27 Click
Kalita 155, 93 Derece Buzdağı

Ben de güne bu kahve ile başladım.

93C, 15 gram kahve, 250 gram su. peak water
50 gr ön demleme
ardından 3 döküş yaptım
Comandante 24 klik

Anearobik işlenmiş bir kahve için çok temiz ve keyifli bir içimi olan kahve. kremamsı bir gövdesi var. Aromalar da çok hoş. Damağı yormayan, güzel bir kahve.

Recanto 175'i şimdi demledim ve ilk defa bir kahveden bu kadar yoğun bir hindistan cevizi aroması ve tadı aldım. Ananas tadını da katınca, neden Pina Colada dendiğini anladım. Gerçekten şaşırttı.

Comandante 23 klik, 1:17, Bitiş 2:45 , 91C su (peak water) kullandım.
Demleme:1
Birebir tarifi kullandim. Bitis 2:15 oldu. Koku olarak hindistan cevizi ner aldim. İcimde cok hos bir damak tadi birakmasina ragmen ne aromasi aldigimi anlamadan ictim. Aromayi anlamasamda cok havali bir kahve.

Demleme :2
cmd 21 clik ve blooming sonrasi tek dokus dokusu 1:30 da bitirdim. Kahve 2:50 de bitti. Ananas suyu oldu resmen.

Demleme:1
Birebir tarifi kullandim. Bitis 2:15 oldu. Koku olarak hindistan cevizi ner aldim. İcimde cok hos bir damak tadi birakmasina ragmen ne aromasi aldigimi anlamadan ictim. Aromayi anlamasamda cok havali bir kahve.

Demleme :2
cmd 21 clik ve blooming sonrasi tek dokus dokusu 1:30 da bitirdim. Kahve 2:50 de bitti. Ananas suyu oldu resmen.
Daha ince öğütüp deneyeceğim ama dediğiniz gibi havalı bir kahve :)

Recanto 175'i bende bugün demledim. Kalita 175 - CMD 20 k - 92 C - Peak water 15:255

Adeta yanık bir tad alıyorum, sanki mangalda bişeyi yakarsınız ve onu yediğinizde bir tad gelir ya öyle birşey. Fazlasıyla anearobik bir kahve :) Öğütümü kalınlaştırıp tekrar denicem.

Recanto 175'i bende bugün demledim. Kalita 175 - CMD 20 k - 92 C - Peak water 15:255

Adeta yanık bir tad alıyorum, sanki mangalda bişeyi yakarsınız ve onu yediğinizde bir tad gelir ya öyle birşey. Fazlasıyla anearobik bir kahve :) Öğütümü kalınlaştırıp tekrar denicem.

Kasuya Dripper, Hario 40'lı filtre
C40: 34 click
60*5
20:300

Çok başarılı oldu bu şekilde.

Ben de güne bu kahve ile başladım.

93C, 15 gram kahve, 250 gram su. peak water
50 gr ön demleme
ardından 3 döküş yaptım
Comandante 24 klik

Anearobik işlenmiş bir kahve için çok temiz ve keyifli bir içimi olan kahve. kremamsı bir gövdesi var. Aromalar da çok hoş. Damağı yormayan, güzel bir kahve.
Kalita CMD 27k 15:250 ile 93C 5 eşit döküş ile oldukça floral,çayımsı gövdeli keyifli bir kahve oldu.
V60 CMD 24k 15:250 leventin tarifi ile daha tatlı, aromaların belirginleştiği ve orta gövdeli bir bardak ortaya çıktı.
Çekirdek ve kavrum başarılı olunca kötü sonuç almak zorlaşıyor.

Ekim seçkisi belli olduktan sonra Coffeevine aboneliği başlatmayı düşünüyorum. Ama kargo olayından çekiniyorum. Son aylarda gümrükte nasıl durum? Yine bazı kargoları parçalıyorlar mı? 🤔

Ekim seçkisi belli olduktan sonra Coffeevine aboneliği başlatmayı düşünüyorum. Ama kargo olayından çekiniyorum. Son aylarda gümrükte nasıl durum? Yine bazı kargoları parçalıyorlar mı? 🤔

Benim kargolarım hiç parçalanmadı. Gümrük ücreti de 30-32 lira çıkıyor çoğu kişinin.

Bu arada Ekim:

cv.png

Bana da ulaştılar bugün, sevimli pıtırcıklarım.

Geri