Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan
Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evet çok azdı aslında saklama şartlarımı test ederim hem kendim de içerim diye ayırmıştım… Biraz espri mahiyetinde açtım yani ama aklımda bir ışık da yandı elkin guzmandaki kurabiyeyi gayet net alıyorum bir eksilme yok nemler de sadece 1 puan oynamış yani yeşili çok iyi halde ve bundan sonra son bölümü erken kapatıp 2 senelik stoklar tutabilirim bazı kahveler için…
Evet çok azdı aslında saklama şartlarımı test ederim hem kendim de içerim diye ayırmıştım… Biraz espri mahiyetinde açtım yani ama aklımda bir ışık da yandı elkin guzmandaki kurabiyeyi gayet net alıyorum bir eksilme yok nemler de sadece 1 puan oynamış yani yeşili çok iyi halde ve bundan sonra son bölümü erken kapatıp 2 senelik stoklar tutabilirim bazı kahveler için…
Birkaç arkadaşımız sevindi ama bu tekrar canlandırma heyecanı güzel oldu sanırım önümüzdeki yıllar daha iyi bir stokla tekrar edeceğim. Şimdi sırada pink bourbon ve pacamara var onşar biraz daha fazla yine buradan haber veririm.
Vintage Kahve Serisini açtık, çuval diplerinden artan 150 gramlık birkaç paket... Saklama koşullarımız iyi nemler hala %10 etrafında ve elbette taze kavrulmuş.
İlgilenenler için esprili olur diye düşündüm...
İlk üçlü:
- Elkin Guzman Strawberry
- Johan Espinoza
- Kenya Rekika AB
Geçtiğimiz kampanya ile başlayan "tutarlılık" çalışmasında önemli bir aşamaya geldik.
Basit olarak; önceden zorlukla 6 agtron yakını tutturabilirken bunu şimdi rahatlıkla +-4 agtron seviyelerine indirebiliyoruz ve bunun hikayesini sizlere iletmek isterim.
Kampanya döneminde hatırlayacaksınız "Bilimsel Aralık" adı ile bir çalışma yapmıştım niyetim öncelikle tatsal oynama yapabilecek, bildiklerimiz dışında önemli bir parametre var mı yok mu bunu yakalamaktı. Hatta bunun için (ve birazdan bahsedeceğim diğer sebepten) çoğu kahveyi ufak makinada kavurmuştum.
O zaman başlayıp Aralık ayından bu yana devam eden küçük veya büyük makinadaki tüm kavurmalarımda kendini en çok öne çıkaran parametre elbette tahmininiz üzere renkler ve bunun en önemli göstergesi de "çıtlama sesleri" oldu.
Çıtlama seslerini de (burada sadece 1. çıtlama bölgesini kastediyorum) parçalara böldüğümde zaten kullanılan "çıtlamanın başladığı an - bitiş anı" yani;
1. Development / Geliştirme Süresine ek olarak;
2. Sesin Şiddeti ve
3. Sesin Notasının (frekansının) ne olduğu konularında da çalışma yapmak gerektiğini sosyalden paylaşmıştım.
Önce 2 numaralı sesin şiddeti tarafını ele alarak başladım ve "Gain Control" adını verdiğim bir rehber oluşturdum.
Gain Control Rehberi
A+ Çıtlama başlamasından sonraki ilk saniyelerde henüz (kabaca) ard arda yoğun çıtlama evresine girilmediği bölge. A Çıtlama başlamasından sonraki saniyelerde tam yoğun çıtlama evresine girildiği an.
A- Çıtlama başlamasından sonra çıtlamanın gitgide yoğunlaştığı zirveden önceki evre. B Çıtlamanın en yoğun olduğu zirvedeki an. Çıtlama adedi frekansı da en yüksektedir.
B- Zirve yaşandıktan sonra adet frekansı ve desibelde azalma görülen bölge.
C Çıtlamanın sona ermek üzere olduğu bölge. C- Son çıtlama sesinin bittiği an.
Bu rehber ile bir süredir sürüş yapıyorum ve dev. süresine ek olarak kullanıldığında tutarlılıkta makina, parti ebadı, grafikteki küçük farklar veya bunun gibi farklı ortam nedenlerinin bozamadığı güçlü ve kritik bir kontrol noktasından bahsedebiliyoruz.
Bu aslında çok heyecan verici ve bulgularımı ilk elden ZHAW-Zürih Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile paylaşmaya da karar verdim. Önümüzdeki dönem buradan önemli çıktılar elde edebiliriz ve kim bilir belki de bu bir tezin konusu olabilecek ve standarda dönüşecek bir yere gidebilir...
O zamana değin ise evde veya işletmesinde kahve kavuran tüm kavurmacı dostlarıma modeli kullanıp bulgularını paylaşmalarından mutlu olacağımı buradan belirtmek isterim. Daha çok yeni olsa da duyup çağrıma şimdiden geri dönüş yapmış çok değerli kavurmacı arkadaşlarıma da teşekkürlerimi iletiyorum ( @Niji Coffee Co. ).
Çalışmanın başı burada düzenlediğimiz kampanya olduğu için özellikle ilk önce buraya yazmak istedim.
Detaylarla ilgilenenler veya düşüncesini paylaşmak isteyenler bana her zaman ulaşabilirler.
Burundi fw15 stoğunu sormuşsun ama mesajına özelden yanıt veremedim (buton çıkmadı) ama zaten vesileyle buradan yazmam daha iyi; 5 yıldır her hasatında bizi sevindiren Burundi Kayanza fw15 son stoğu bitti ve devamı yok (sonraki kavrumda belki bir kaç paket çıkabilir).
Bundan sonra yerine Kolombiya Coocentral'ı rahatlıkla önerebilirim hem fiyat hem espressoya uygunluk (özellikle bu etkileyici) açılarından bir süre stoğu devam edecek bir seçenek. İletişimini henüz mail ve sosyalden yapmadım ama buradan hemen belirteyim dedim.
Merhaba Berkay Bey, Kolombiya Coocentral'i mutlaka öneririm, özellikle dokusundaki yumuşaklık benim çok hoşuma gitti ayrıca filtrede de çilek suyu tarafları bu fiyat için fark yaratıyor.
Geçen ay güzel bir Etiyopya deneyiminden sonra bu ayın kavurucusunun CoffeeNutz olmasına çok sevindim. Ömer hocam sanki gramajlar biraz düşük tutulsaydı farklı tadlar da alabilirdik. Her şey için teşekkürler.
Geçen ay güzel bir Etiyopya deneyiminden sonra bu ayın kavurucusunun CoffeeNutz olmasına çok sevindim. Ömer hocam sanki gramajlar biraz düşük tutulsaydı farklı tadlar da alabilirdik. Her şey için teşekkürler.
Merhaba @hserbes Aslında elimizdeki bazı kahveler (Izuba, Sidra) şimdiden bitti ve bazıları da bitmek üzere olduğu için (Mas Iyan, La Loma, NG, Bochesa, Dark Room) bu opsiyonu düşünüp, açmamıştık fakat nazik davetini geri çevirmek güç ve stoğu muhtemelen 1-2 hafta daha dayanacak aşağıdaki kahveler için 125G opsiyonunu şimdi açtım yarın akşama kadar değerlendirebilirsiniz, fiyatı 250G / 2 şeklinde.
125 GR avantajı için teşekkür ederiz, bir kaç farklı kahve deneme imkanı bulduk. 37058 sipariş numarası ile bende bu ay dahil oldum, merakla bekliyoruz
Merhaba @hserbes Aslında elimizdeki bazı kahveler (Izuba, Sidra) şimdiden bitti ve bazıları da bitmek üzere olduğu için (Mas Iyan, La Loma, NG, Bochesa, Dark Room) bu opsiyonu düşünüp, açmamıştık fakat nazik davetini geri çevirmek güç ve stoğu muhtemelen 1-2 hafta daha dayanacak aşağıdaki kahveler için 125G opsiyonunu şimdi açtım yarın akşama kadar değerlendirebilirsiniz, fiyatı 250G / 2 şeklinde.
İşte beklediğimiz bu . Daha fazla tadım denemek isteğimiz ancak sınırlı miktarda tüketebiliriz. Düşük gramajlarla bize daha fazla seçenek seçme imkanı sağladığınız için teşekkürler
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.