• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Geisha için kalın öğütüm dışında reçete tavsiyesi var mı , ben keyifli sonuç alamadım henüz 😔

Geisha için kalın öğütüm dışında reçete tavsiyesi var mı , ben keyifli sonuç alamadım henüz 😔
Kalın öğütüm öğütücünüz ile de ilgili ama kısa süre tavsiye etmem, bir miktar da yüksek sıcaklık tavsiye ederim. Ayrıca bu çekirdeğin Ocak kavrumunu içiyorum şu anda Degas önermeyi sevmiyorum ama Damo gibi bekletince daha iyi kesinlikle.

Kalın öğütüm öğütücünüz ile de ilgili ama kısa süre tavsiye etmem, bir miktar da yüksek sıcaklık tavsiye ederim. Ayrıca bu çekirdeğin Ocak kavrumunu içiyorum şu anda Degas önermeyi sevmiyorum ama Damo gibi bekletince daha iyi kesinlikle.
Öğütücüm Commandante Redclix

15G, 40 click, 95C, benim döküşümle 2:35 çıkıyor, daha da inceltilebilir ve umarım iyi bir sonuç yakalarsınız, benimle özelden irtibata geçebilirsiniz.

Daha yeni @Ömer Aydın Hoca'mın demlemesiyle ocak kavrumu içtim. Gerçekten "İşte bu!" dedirten bir lezzeti var. Belki biraz dinlenmeye ihtiyacı olabilir.

Şimdi baktım grup al'da da varmış. Hem de 6 Nisan kavrum. Dinlendikçe güzelleşiyorsa elde kahve de olsa alınıp, 2 aya yayıla yayıla içilebilir. Herkesin denemesi gereken bir lezzet.

Benim ki de 2 Şubat kavrumu ,
Bu tarifle 2.35 de bitirdim akşam üstü
50 70 70 35 yaptım
Kötü değil ama daha iyisini bekliyorum açıkçası daha vakumlu 1 paketim var.
Biraz daha inceye gideceğim bakalım. Su olarak PW 4.1 ile 110 ppm kullandım birde Buzdağı ile deneyeyim.

Evet gelelim geisha honey'e.
Nazlı su pH 7,2
Timemore g1 plus 19 klik
93 derece su
v60 hariç plastik
cafec traditional
28gr/450 ml
85 ml blooming 40 saniye
sonra eşit biçimde 10 ar saniye arayla 3 döküş.

Sonuç olarak;
çikolata ilk başta ben buradayım dedi. Ama sıcaklık düştükçe vişne ve gül bariz aldım. Tropikal meyvelerin kokusu vardı. Ama gerçekten güzel kahve.

Grup al etkinliği sürekli değil de belli periyordlarla açılsa bence ilgi çok daha faala olur. Yaklaşık 20 gün önce 3x250 aldım, elimde başka lahveler de vardı, dolayısıyla alım yapmıyorum. Fakat 1 ya da 2 hafta sonra denk geldiğinde muhtemelen kaçırmam. 🙂 Bir öneri.

Benim katılmamam için 3 sebep var. Birincisi stok fazlam ve başka kurucuları deneme isteğim, ikincisi 150 gramlık paketlerde fiyat farkının fazla olmasından ötürü avantajın azalması. Son olarak ise hedef tamamlanamasa bile siparişlerin iptal edilmeyip %5 indirim üzerinden gönderilecek olması.

Bunların dışında alım arttıkça gönderilecek paket büyüse de insanlar daha çok cebinden o an çıkacak paraya bakıyor. Bu da alımın düşük kalmasında bir etken olabilir.

5 cesit Etiyopya almistim son alimda 2 paket bitirdim 3. Paketteyim ama soyle bir sorun var bende ilk bir iki bardak haricinde butun kahvelerin tadi ayni geliyor cok fazla aroma kaybi var gibi damo haric var mi boyle bisey yasayan ?

5 cesit Etiyopya almistim son alimda 2 paket bitirdim 3. Paketteyim ama soyle bir sorun var bende ilk bir iki bardak haricinde butun kahvelerin tadi ayni geliyor cok fazla aroma kaybi var gibi damo haric var mi boyle bisey yasayan ?
Ben worka da bunu yaşadım ama bu durumu saklama koşuluna yormuştum

Merhaba Eyüp Bey, ben standart 93C, 22G, 1:16 değerlerinde demlemeyi tercih ediyorum.
Teşekkür ederim, ilk demlediğimde 96C , jx-pro 3.1 de denediğimde çıkan sonucu pek beğenmedim, yaklaşık 92-93C arası su ve yine jx-pro 3.1 de ise istediğim lezzete ulaştım, düşük sıcaklık ve çıktı biraz ılığa indiğinde lezzet olarak beklentimi fazlasıyla karşıladı, teyit etmek için danıştım, cevap için teşekkürler.

Teşekkür ederim, ilk demlediğimde 96C , jx-pro 3.1 de denediğimde çıkan sonucu pek beğenmedim, yaklaşık 92-93C arası su ve yine jx-pro 3.1 de ise istediğim lezzete ulaştım, düşük sıcaklık ve çıktı biraz ılığa indiğinde lezzet olarak beklentimi fazlasıyla karşıladı, teyit etmek için danıştım, cevap için teşekkürler.
Rica ederim, afiyet olsun.

Selamlar Ömer Bey @Ömer Aydın
Havalar ısınıyor , Cold Brew için hangi kahvenizi tavsiye ederseniz ve
kiloluk kampanya düşünürmüsünüz?

Geri