• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Bugün 03.09 kavrum nenseboyu @coffeebeansantalya ile denedik.Ben montagdan icmistim aynı kahveyi baya begenmistim.Nutz kavrumunu begenmedik.İleri de açilir mı kapanır mı bilmem.Şuanki ictigim kahvede bitterlik arkasinda hafifi kirmizi meyve aldım.
Aynı tecrübeleri yaşamışız. 18 eylülden sonra çok güzel bir kahve olacak.
Tadım notları gene de montag dan farklı bence

Yapılan son 3 toplu alımdan(Null,William ve CoffeNutz) aldıgım kahveleri neredeyse bir ay bekledikten sonra tüketmeye başladım ve gerçekten hepsi de peak noktasındalardı diyebilirm.Nitelikli işine ilk başladıgımda,bayatlıyacak diye korktugumdan haftasında paketi açıp tüketmeye başlıyordum.Tabii ki çöpe giden onlarca fincan kahve.Her kavurucunun profili farklı ancak ben artık 20 günün altında paketlere dokunmuyorum.Sizlere de tavsiye ederim.

Yapılan son 3 toplu alımdan(Null,William ve CoffeNutz) aldıgım kahveleri neredeyse bir ay bekledikten sonra tüketmeye başladım ve gerçekten hepsi de peak noktasındalardı diyebilirm.Nitelikli işine ilk başladıgımda,bayatlıyacak diye korktugumdan haftasında paketi açıp tüketmeye başlıyordum.Tabii ki çöpe giden onlarca fincan kahve.Her kavurucunun profili farklı ancak ben artık 20 günün altında paketlere dokunmuyorum.Sizlere de tavsiye ederim.
Bir çekirdeği tüketmeye başladıktan sonra 2.5 haftada bitiyor her gün 1 tane içtimizi farz edersek. Zamanla biraz bayatlamaya başlar bana göre bu durumda.

Ben 14 gün derim. 15 - 16 gün de tüketim desek gayet iyi sonuçlar alınabilir baştan sona. Tabi şu an en fazla 10 gün dayanabiliyorum o başka...

Bir çekirdeği tüketmeye başladıktan sonra 2.5 haftada bitiyor her gün 1 tane içtimizi farz edersek. Zamanla biraz bayatlamaya başlar bana göre bu durumda.

Ben 14 gün derim. 15 - 16 gün de tüketim desek gayet iyi sonuçlar alınabilir baştan sona. Tabi şu an en fazla 10 gün dayanabiliyorum o başka...
Kahve tüketim sıklıgınıza göre ayarlama yapabilirsiniz,ama özünde demek istediginizi çok iyi anladım.Bazen fiyatlar uygun diye alıyoruz çok fazla kahve oluyor elimizde,haliyle bayatlamaması kaçınılmaz oluyor.Ama dedigim gibi artık degass konusunda daha sabırlıyım ve iyi sonuçlar alıyorum.

Degassingle ilgili benim de aynı tecrübelerim var. Kawa da 20 gün civarında öneriyordu. Kawa da gerçi global çalıştığı için kargolar gidene kadar tüketici olumsuz geri bildirimde bulunmasın diye böyle açıklıyor olabilir.
Ya da güne göre kavrum ayarlanayabiliyor mu:). Turkiyedeki firmalar genelde bir haftadan daha kısa süre vermesinin bir açıklaması var mıdır acaba? Kavruma göre mi değişiyor bu durum. Yoksa tüketici profiline göre mi? Tüketici profili derken biz günlük daha az ve çok çeşit tüketiyoruz bu yüzden kahveyi uzun sürede içeceğimiz mi düşünüldüğü için bize hemen içmeye başlamamız tavsiye ediliyor? Bitmeye yakın paylaşımlarda en iyi sonuca ulaştığı söyleniyor. Yurt dışında kahve tüketimi hızlı olduğu için tam zirvedeki süreyi verip 4-5 günde tüketilebileceği düşünüldüğü için mi böyle? Ömer bey sizin konunuza yazdım ama sizin düşünceniz daha önemli olduğu için yorumunuz nedir :)
Merhaba @Cleverfan Bildiğimiz kadarıyla açık ve yavaş kavrumlar daha geç bayatlıyor / degas oluyor. Burda biz (çoğunlukla) ortada bir yerdeyiz yani açık kavurduğumuz için geç ama hızlı kavurduğumuz için çabuk degas oluyor kahvelerimiz. Bu elbette demleme yönteminiz ile de çok ilgili örneğin CO2nin getirdiği kanallanma riskini bertaraf edebilirsek v60'ta kahvelerimizden erkenden iyi sonuçlar almak mümkün. Yine de bu kahvelerden daha fazla beklenince alınacak tatlar; daha başarılı bir extraction sağlanması sebebiyle daha iyi bir tecrübe sağlayabilir.
Yine uzun süredir verdiğimiz genel bilgilerden biri en iyi performansın 2-3. haftalar arasında alındığına yönelik - yani belirttiğiniz gibi düşüşe geçmeden hemen önceki süreç.
Peki diyeceksiniz ki neden hemen içebilirsiniz diyorsun:) Haklısınız ama benim de düşüncelerim değişebiliyor. Şöyle ki ilk dönemde aldığım özellikle parlak, ham notalar benim hoşuma gidiyor. Bu herkesin hoşuna gitmeyebilir ve bu geniş yelpazede başka bir dönem hoşunuza gidebilir.
Özetle; kahvenin yaşadığını biliyoruz, CO2 yer değiştiriyor, yeni çatlaklardan sızıyor (ve bu pakette oluyorsa oksijeni ittiği için oksidasyonu da engelliyor), iç duvarlara yapışmış olan uçucu aromatikler de farklı zamanlarda açığa çıkıyor, yağlar (evet gözle görülmese de açık kahvede bile) hemen bir kaç gün sonra açığa çıkıyor ve (kavrulma derecesine bağlı) bayatlama hissine katkıda bulunmaya başlıyorlar.
Kişisel tercih demeyi pek sevmiyorum çünkü kahvedeki bir çok alan sanıldığı gibi kişisel tercihlerle alakalı değil aslında ama bu taraf (espresso hariç) bence kişisel tercihler alanında.
Bu yüzden ilk günlerden başlayıp kendiniz karar vermelisiniz gibi geliyor bana ama anladığım kadarıyla daha sonraki tatları daha başarılı bulanlar da çoğunlukta. Bu gayet mümkün ama seçkimizdeki çoğu kahvenin ilk günden iyi tat vermesinden memnunum, zira biz bunları ertesi gün tadımını yapıyoruz ve kavurmaya yönelik kararlarımızı da çoğunlukla buradan çıkan sonuçlar oluşturuyor.
Konuyla ilgili veri, ölçüm vb. olan arkadaşımız varsa bu bilgilere katkıda bulunulmasından memnun olurum.
Sevgiler.

Bu öğlen Karataş'a uğradık, zamanımız biraz kısıtlı olduğundan fazla kalamadık ama hem tanıştık hem de @mvscoffee elinden güzel birer cortado içtik.
Mekan sakin ve ferah, çok güzel tadım etkinliklerine ev sahipliği yapacağına eminim.
Fırsat buldukça sık sık uğrayacağım bundan sonra.

@Ömer Aydın için de söylenebilecek her şey söylendi zaten forumda :)
İşini severek yaptığı hem bizlere olan ilgisinden hem de kahvelerinden belli.
Ağustos'ta 6 çekirdek almıştım, 3'ünü denedim şimdiye kadar, hepsini de severek içtim.
Henüz denemediklerimden birini de bugün orada tatmış olduk.
Aralarında üzen bir kahve olmadı şimdiye kadar.

Kahveleri erken demleme konusunda da, ben aldığım ilk partiden Worka ile başladım demlemeye ve aroma günden güne değişse de aslında en çok ilk günkü demlemeyi beğenmiştim. Tadım notlarında yazan şeftali yerine elma tadı alıyordum ilk günlerde, sonra yavaş yavaş şeftali ortaya çıktı.
Toplu alımlar sebebiyle genelde 3-4 paket birden alıyorum, o yüzden sonraki paketler zaten degass süresini doldurmuş oluyor ama o ilk günlerdeki hızlı değişimi doğrudan görmek de keyifliydi benim için.

Sevgili kahveseverler,

Son aylarda forumu şimdiye kadarkinden çok daha yoğun takip ettim ve yaptığımız işe ilginiz, paylaşımlarınız, nerdeyse bizim kadar bu işe gönül vermeniz, bizim için çok değerli. Temmuz ayında yakın bir skor ile bizi tercih ettiğinizde de sizden ciddi ilgi ve olumlu yaklaşımlar almıştık ve 8. yılımız ile bu birleşince ben de biraz sınırları zorlayıp Ağustos ayını hepimiz için kutlamaya dönüştürecek yüksek bir indirime yöneldim.

Bu ilgi ve alakanız devam ediyor, bizi paylaşmaya ve yaymaya devam ediyorsunuz ve hamle sırası yine bende gibi görünüyor.
Siz kahvelerden memnunsunuz, yeni tanışanlar da memnun oluyor ve biraz daha geniş bir kitleye ulaşmak için bir engel göremiyorum. Pazarlama bütçemizden artırıp buraya yıl sonuna kadar geçerli size özel bir indirim bırakıyorum, şu andan itibaren aktiftir.
Coffex ve İzmir Kahve Festival katılımımız dışında pazarlama faaliyeti yerine; tecrübenizi yükseltmeye yönelik çalışacak bir ekibimiz olacak.

Tavsiyeleriniz, yorumlarınız, yönlendirmeleriniz, hepsi gelişmemiz için çok faydalı oldu ve olacak biliyorum, kendim ve tüm emek gösteren arkadaşlarım adına size tekrar teşekkür ediyorum.

%20 İndirim Kodu: “8.YILDEVAMI”

Öncelikle genel olarak camiaya vermiş olduğunuz içten destek için çok teşekkür ederim.

Buraya bir @Ömer Aydın esnaflığı bırakmak istiyorum;

Günün birinde deneme paketi satın almıştım, paketim sorunsuz bir şekilde ulaşmıştı. Ertesi hafta aynı paketten 1 adet daha geldi. Operasyonel bir yanlışlıktan dolayı fazladan gönderilmişti. Hemen iletişime geçerek ücretini ödemek istedim fakat Ömer hocam kabul etmedi. Çevrenizde tüketen birileriyle paylaşmanız yeterlidir dedi. Bende bir kaç arkadaşıma dağıtmıştım ve çok beğenmişlerdi.

Gerçekten takdir edilesi bir esnaflık var. İşin mutfağını yönetmek gerçekten çok zor, başarılarının devamını dilerim :)

Bende bugün 3 Eylül kavrum Gigesa Natureli açtım hafif bitter acımsılığı var ama onun dışında güzel keyifli kırmızı meyve aromalı bildik Etiyopya beklentimi karşıladı .Nensebo'nun biraz daha tatlı olmasını umuyorum bakalım :)

Merhaba arkadaşlar,

Coffex'te 4 güzel gün geçirdik. Sizlerin katılımı ve bizimle ilgili heyecanını birebir görmek çok güzeldi. Kahveler içildi, keyifli sohbetler oldu, kulübün standında da harika bir espresso makinası gördük:) Kahvelerimizden keramo ve worka espresso yorumlarını bu makinadan hep beraber tattık ben performanstan çok memnun kaldım. "İklim Değişikliği - Kahve İlişkisi ve Sürdürülebilirlik" konusundaki sunumumuza da ilgi beklediğimden fazlaydı, katılacağımız çoğu etkinlikte bunu tekrarlayacağımı şimdiden söyleyebilirim.

Sohbetler arasında son yaptığımız indirimden haberi olmayan çok fazla üye olduğunu da farkettim.
Alımlar başladı ama bilmeyenler için tekrar buradan hatırlatayım, hak geçmesin, geçen hafta bu başlıktan duyurmuştum, tekrar paylaşıyorum:

İNDİRİM BİTİMİ: 31.12.2021 23:59
İNDİRİM KODU: "8.YILDEVAMI"
İNDİRİM ORANI: %20

Tekrar buluşmak dileğiyle, sırada da İzmir Kahve Festivali var, herkesi bekliyoruz.

Sevgiler

Ofisten biraz yürüme yapayım derken arkadaşımla kendimi CoffeeNutz Kozyatağı şubesinde buldum. Kahve eşliğinde sevgili @Ömer Aydın ile ayaküstü 30 dakikaya yakın çok eğlenceli sohbet ettik. Sağ olsun her konuda aşırı ilgili bir şekilde resmen misafir olarak ağırladı :)

Şubeye yakın olanlar var ise Ömer hocamla sohbet etmelerini şiddetle tavsiye ederim :)

Ofisten biraz yürüme yapayım derken arkadaşımla kendimi CoffeeNutz Kozyatağı şubesinde buldum. Kahve eşliğinde sevgili @Ömer Aydın ile ayaküstü 30 dakikaya yakın çok eğlenceli sohbet ettik. Sağ olsun her konuda aşırı ilgili bir şekilde resmen misafir olarak ağırladı :)

Şubeye yakın olanlar var ise Ömer hocamla sohbet etmelerini şiddetle tavsiye ederim :)
Ziyaretin için teşekkürler @utarit tanıştığıma çok memnun oldum, herkesi beklerim hatta bahçemiz müsait, bir "toplaşma" da yapabiliriz, önümüzdeki haftalarda:)

Not: Bu arada kahve kulübü indirimimiz Kozyatağı ve Karataş'ta da geçerlidir;)

Tüm kahveleri beğenmiş ama Keramonun acımtıraklıgından kurtulamamış biri olarak ufak bir bir Feedback geçeyim. İlk fark ettigimiz şey normal demlemelerde Kahve Çok hızlı ajidite olmaya başlıyordu toz oranının yüksek olduğunu farkettik. @cemocamm hocamında izlenimleriyle. Bu sorunu çözsse çözsse Melodrip çözer dedim ve Melodrip ile demle denemesi yaptıgımda bu sorun ortadan kalktı ve çok aşırı keyifli bir fincan elde ettim sanki aynı kahveyi içmiyordum. İşin özü bu kahveyi demlerken Melodrip ile demlemeniz lazım yada benzeri demleme aletleri kullanmak gerekiyor.

Tüm kahveleri beğenmiş ama Keramonun acımtıraklıgından kurtulamamış biri olarak ufak bir bir Feedback geçeyim. İlk fark ettigimiz şey normal demlemelerde Kahve Çok hızlı ajidite olmaya başlıyordu toz oranının yüksek olduğunu farkettik. @cemocamm hocamında izlenimleriyle. Bu sorunu çözsse çözsse Melodrip çözer dedim ve Melodrip ile demle denemesi yaptıgımda bu sorun ortadan kalktı ve çok aşırı keyifli bir fincan elde ettim sanki aynı kahveyi içmiyordum. İşin özü bu kahveyi demlerken Melodrip ile demlemeniz lazım yada benzeri demleme aletleri kullanmak gerekiyor.
Ben gibi melodrip’i olmayan arkadaşlara ise döküş süresini uzatmasını tavsiye ederim. Nazik ve yavaş bir döküşle çok güzel sonuçlar aldık. Kahve cidden çok çabuk ajite oluyor ve çok çabuk çözünüyor. En iyi sonucu immersionda önce su daha sonra kahve şeklinde olan yöntemle aldığımı da söyleyebilirim.

hocam literature yeni bir kelime katmissiniz sanirim, ajite+asidite=ajidite? 😂

Geri