• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Project hakkında

Merhaba, yorumlarınız çok hoş. Eğer değirmen olarak ne kullandığınızı, hangi incelikte öğüttüğünüzü ve hangi alet ile demlediğinizi de yazarsanız benim gibi yorumlardan bir fikir yürütmeye çalışan insanlara daha fazla faydanız olabilir, teşekkür ederim.
Merhaba,

Ben öğütmek için Hario Smart G Kahve Değirmeni kullanıyorum. Hario'nun kullanım kılavuzunda kaç tikte hangi kalınlıkta kahve öğütüleceği yazmıyor, bunun yerine görünüş olarak neye benzemesi gerektiğini göstermişler. Göz kararı gösterilene uyup uymadığını kontrol ediyorum. Bununla ilgili kaç klik hangi boyuta denk geliri gösteren referans bir şey de bulamadım.

Demlemeyi v-60'la yapıyorum. Kahve/su oranım, kullandığım kahveye göre değişebiliyor, şu an hafif bir kahve deneyimliyorum ve 200 gram suya 15 gram gibi bir şey kullanıyorum. Ama kettle'ım ısı ayarlı değil, o konu biraz doğaçlama gelişiyor.

Ben işyerime yakın olduğu için Coffee Project'in Emek 8. Caddedeki yerine pandemi öncesinde sıkça giderdim. Evde French Press demlemek için 3-4 kez öğütülmüş kahve almışlığım da vardır. Emek civarındaki nitelikli kahve mekanları arasında ilk sıralarda yer aldığını düşünüyorum.

https://www.coffeeproject.com.tr/urunlerimiz/el-salvador-finca-la-providencia/
Üstte paylaşımını yaptığım linkte de görüldüğü üzere, kahve çekirdeği hakkındaki coffe project'in verdiği bilgiler çok çok yetersiz. Bölge, çiftlik, yetiştirici, tedarikçi firma vs. vs. .... bilgileri yok.
Ayrıca kahve çekirdeklerinin tamamı için tadım notları bence çok yetersiz. 65 TL fiyat seviyesinde kahve çekirdeği satışı yapılıyorsa. Daha nitelikli bilgiler verilmeli. Umarım Ankara'da da doğrudan ithalat yapan kahvecilerin sayısı artar.

Son düzenleme:
Ben de merak edip gidip oturup bir V60 deneyeyim dedim. Batistaya hangisini önerdiğini sordum. Etiyopya olanın daha aromatik olduğunu söyledi başka bir bilgi vermedi. Ben de tadım deneyimim artsın diye el salvador da istedim ama bu iyi diyerek ısrarla Etiyopya önerince e demek ki iyidir dedim. Sonrasında en az bi 20-30 dk bekledik, kafe yoğun değildi ama yaklaşık 10-15 dk telefon görüşmesi yapıldı. Sonrasında kahve tek seferde demlendi.

Kısacası;

1- mekan çok ferah
2- kahve paketleri çok şık
3- tuvaleti bile şık
4- barista ilgisiz ve bilgilendirmesi eksik geldi
5- kahve üzerindeki tadım notlarını aldım baya baya kaysı çağlası tadında bir kahve içtim

Kendilerinden ilk olarak moka pot almıştım. Ankara içinde aynı gün ürün elime ulaşınca çok hoşuma gitmişti. Kahvelerini denemek için aklımın bir köşesinde duruyordu. Ramazan bayramı öncesi yeni bir değirmen almak istedim ve internet sitelerini kontrol ettiğimde Hario G Smart isimli ürünün stoklarında olduğunu gördüm. Kargo firmalarının o zamanki yoğunluğunu düşünerek elden gidip almak istedim ve firmaya telefon ettim. Görüştüğüm kişi ürünün stokta olduğunu ve gidip alabileceğimi söyledi. Aradan 10 dk kadar geçmeden görüştüğüm kişi geri aradı ve ellerindeki son ürün olduğunu, bu ürününde parçasının eksik olduğunu söyledi. Başka sitelere bakmaya devam ederken karşıma yine coffe project sitesi çıktı. Siteye tekrar girdiğimde ürünün fiyatının arttırılıp satışına devam edildiğini gördüm. Halbuki ürünün sayfadaki fiyatının güncel olmadığını, ürüne zam yapıldığını söyleselerdi yine de gidip ürünü alacaktım. Sayelerinde bayramı değirmensiz geçirdim. Yapılanın yanlış olduğunu düşünüp bir daha alışveriş yapmayı tercih etmedim. Benim için başlamadan bitti.

herhangi bir indirim kodu var mı? Bu ay alımımı bu firmadan yapmak istiyorum da

Toplu alımlarda gecikme sarkma vs olduğunda uğrayıp kahvelerini aldığım bir mekan, benim için ortalama bir kavurucu idi taki bu hafta sonu gidip Jaguar - Guatemala ( Filtre ) paketini alana kadar. ( 62 TL fiyatı)

Kavrum profili ve çekirdeklerin homojenliği çok çok başarılı, hem Aeropress hem de V60 ile çok temiz fincanlar elde ettiğimi söyleyebilirim. Ankara 'da olup da denemek isteyen, merak eden olursa tavsiye ederim. F/P olarak ben çok memnun kaldım. Bu arada ürün çeşitliliği de artmış her ne kadar kötü gün dostu Huehuetenango 'yu kaldırsalarda....

Paketleri kapanmali degil. Cubuk kraker paketi gibi acik kaliyor..
paketler değiştirilmiş. zipli ve valfli artık.

yirgacheffe kahvesi MBC tedariği 19-20 hasat geçen yıl çok görülen etiyopyalardan.
tadım notalarını asla tek tek ayırt edememişimdir, burada da değişmedi.. biraz bu muhabbeti pazarlama buluyorum :d ama en azından fikir veriyor..
floral%70
tatlı%30
aeropress'te ilk denediğimde çiçek çiğnedim resmen. v60'ta biraz kalına gidip çiçeği azalttım, gayet güzel.

piyasadaki etiyopyalar gibi kompleks değil sanırım. fiyatı da biraz okkalı.. bana hediye geldi <3

Kavurumlarını başaralı bulmuyorum Ankara da olmama rağmen tercih sıram da değiller fiyat olarak da zaten pahalı lar.

Kendilerinden iki defa kahve siparişi verdim. İnternet sayfalarında, birkaç yerde, "İstanbul içi 13:00'dan önceki siparişlerin gün içinde teslim edileceği" yazmasına rağmen, her iki siparişimde de bunu gerçekleştiremediler. İlkine aksiliktir, olur dedim ama ikincisinde artık siparişimi iptal ettirmek zorunda kaldım maalesef. Keşke bu kadar iddialı olmasalar. Bu sözleri sebebiyle onların kahvelerini tercih etmiştim.

Kardeşim ara sıra kahve aldıgını söylüyordu.Geçen gün Emek’teki yerlerine ugrayıp bana da Kenya ve Hamasho almış.Hamasho’ya bayıldım resmen buram buram şeftali.Kenya da kuşburnu ciddi hissediliyor.Ayrıca kahve paketlerini kumaştan dekoratif bir şeyin içine koymuşlar.Çok güzel duruyor gerçekten.Kavrumları uzun vadede tutarlı mıdır bilmem ama Ankara’da yaşayanlar için ugrayıp kahve alınacak bir yer gibi duruyor.

Hamasho almayı planlıyorum ama çekiniyorum. Çok pahalı ve bu Forum ile ilgilenmiyorlar. Son dönem başka deneyim yaşayan var mı acaba?

Bugün El Salvador - La Majada kahvelerini V60'ta denedim. İlkinde Hoffmann 1 cup diğerinde Tetsu Kasuya metodu kullandım. Mart ortası kavrumu olmalarına rağmen güzel sonuçlar aldım. Bal badem çikolata yazmışlar ben hiçbirini alamadım, Mert Bey'in dediği gibi şeker katılmış gibi bir tatlılık da yoktu ama Tetsu metodunda pekmez tadında bir fincan elde ettim. Memnun edici sonuçlardı açıkçası.

Selamlar herkese, bugün coffeeproject ile yaşadığım güzel bir deneyimi anlatmak istiyorum. Sitelerinden 1Kg espresso siparişi verdim ancak mobile browser’ın azizliği veya anlık dalgınlığıma gelmesi mi bilemiyorum, kahve mak. için çekilmiş olarak sipariş geçmişim. Elime ulaştıktan ve duruma farkettikten hemen sonra kendilerine ulaştım, Hakan Bey ve @Mert Tuzun Bey sağolsun çok ilgililerdi, tekrar 1Kg espressoyu çekirdek hali ile hemen o gün ücretsiz olarak gönderdi. Kendilerine çok teşekkür ederim. Festivalde bu çekirdeği deneyimleyip çok güzel bir espresso içmiştik. Tüketmek için sabırsızlanıyorum. Buradan da teşekkür etmek istedim. Ellerinize sağlık. :)

Son düzenleme:
Selamlar herkese, bugün coffeeproject ile yaşadığım güzel bir deneyimi anlatmak istiyorum. Sitelerinden 1Kg espresso siparişi verdim ancak mobile browser’ın azizliği veya anlık dalgınlığıma gelmesi mi bilemiyorum, kahve mak. için çekilmiş olarak sipariş geçmişim. Elime ulaştıktan ve duruma farkettikten hemen sonra kendilerine ulaştım, Hakan Bey ve @Mert Tuzun Bey sağolsun çok ilgililerdi, tekrar 1Kg espressoyu çekirdek hali ile hemen o gün ücretsiz olarak gönderdi. Kendilerine çok teşekkür ederim. Festivalde bu çekirdeği deneyimleyip çok güzel bir espresso içmiştik. Tüketmek için sabırsızlanıyorum. Buradan da teşekkür etmek istedim. Ellerinize sağlık. :)
@Mert beyin foruma çok vakit ayıramaması kaynaklı olarak forum üyelerinin radarına girememiş olması nedeniyle project in aslında hak ettiği ilgiyi görmediğini düşünüyorum. gerçekten çekirdekleri çok keyifli sonuçlar veriyor. Özellikle festivalde lavanta kokulu bir çekirdekleri vardı ismini hatırlayamadım ve hamasho ları inanılmazdı.

@Mert beyin foruma çok vakit ayıramaması kaynaklı olarak forum üyelerinin radarına girememiş olması nedeniyle project in aslında hak ettiği ilgiyi görmediğini düşünüyorum. gerçekten çekirdekleri çok keyifli sonuçlar veriyor. Özellikle festivalde lavanta kokulu bir çekirdekleri vardı ismini hatırlayamadım ve hamasho ları inanılmazdı.
La Meseta Colombia. This is it Espresso'ları var bir de onu sevdim. Çıktıları çok keyifli. Çok rahat içimi.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-10-06 at 13.33.41.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-06 at 13.33.41.jpeg
    81.6 KB · Görüntüleme: 39
Geri