• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Degassing kaç gün olmalı şangada?

16 gram demleyip iç bence bi hocam bir şey olmaz.Blooming i fazla yapma 2 katı falan yap
:) ben genelde gelir gelmez demlerim zaten espresso filtre fark etmeden ama bu kez bekleyecektim. :) gel gör ki kargolar da gecikti 4 gündür kahvesizim. Gelir gelmez vericem odunu 😁

@orkunustel Bey bir yerde fazla taze kahvelerde 1e 4 gibi oranlarda bol suyla blooming önermişti yanlış hatırlamıyorsam.
Ben de aslında onun videosundan yola çıktım ve bazı bilgileri birleştirdim.Kendim o şekilde yapıyorum ama öyle dediyse doğrudur tabi beni düzeltecektir.
Blooming oranını arttırmak çözünürlüğü arttırıyor.Aynı şekilde hario switchde kapalı sekilde blooming yapmak da arttırıyor.Ben bu ikisini birleştirip taze kahvede denediğimde çok yoğun bitter tatlar ve isli tatlar alıyorum.Ama az su ile blooming yapıp v60 demlediğimde bu etki azalıyor.Bir de overdose taze kahvelerde blooming suyunu attığını söyluyor muhabbeti vardı.Oradan da yola çıkarak böyle düşündüm.Tabi yanlış olabilir benim kendi deneyimim böyle oldu

@orkunustel Bey bir yerde fazla taze kahvelerde 1e 4 gibi oranlarda bol suyla blooming önermişti yanlış hatırlamıyorsam.
Daha taze kahvelerde gaz çıkışını arttırmak ve çözünmeyi arttırmak için daha yüksek oranlarda ön demleme öneriyorum evet ancak önerilerim kanun yasa gibi algılanmasın lütfen, 1/2 oranda da pekala iyi sonuçlar alınabilir. Kahveye, kavurma profiline bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Genel olarak 1/4 oranını tercih etsem de ön demleme ile alakalı video çektiğimde videodaki kahvede en iyi sonucu 1/2 oranda ön demleme yaptığım denememde elde etmiştim mesela.

Genel olarak referans reçetelerinizi, ya da benim referans reçetemi kullanıyorsanız benim reçetemi elde ettiğiniz tada göre daha iyiye ulaşmak için parametrelerle oynamanız en iyi sonucu almanızı sağlayacaktır. Referans reçeteler başlangıçtır, sonuç değil. 🙂

Shanga ve Cuzcacapapa siparişim geldi. Keşke not kısmına teslimi 3-4 gün sonra da olur yazsaymışım çünkü 1 hafta gaz salınımını bekleme işine hiç alışamadım ama tavsiye böyleyse beklemek en mantıklısı:)

Degassing (gaz salınımı) hafife alınmaması gereken bir şey ama en güzel testi yine kendiniz yaparsınız. Kahve gelir gelmez demleyin ve not alın. Daha sonra önerilen degassing süresi geçtikten sonra demleyin ve notlarınızı karşılaştırın. Bir fark yoksa beklemenize gerek yok fakat yine de tüm kavurucular, nitelikli kahve dünyasındaki saygın kişiler degassing süresi tavsiye ediyorsa bir sebebi olmalı değil mi :)

kahveyi degassing süresini beklemeden içmek istiyorsanız, sabırsızlanıyorsanız en azından öğüttükten sonra yarım saat bekleyip öyle demlenizi öneririm. Bu yöntem degassing kadar etkili olmasa da iş görüyor.

Finca El Paraiso için V60 ile güzel bir reçete yakalayan var mı?

Öğütüm, Su, Zamanlama, Filtre kağıdı konusunda tavsiyelere ihtiyacım var. Deneye yanıla bulana kadar kahveyi bitireceğim :)

Geri