Aventus
Barista
- İsim
- Emre
Shanga alan var mı nasıl?
Kavrulalı bi gün oldu zaten dur bi heleShanga alan var mı nasıl?
Ben aldım ama kargo yarın gelicek. Degasing de var bilemiorum Altan zaman geçmek bilmiyor.Shanga alan var mı nasıl?
16 gram demleyip iç bence bi hocam bir şey olmaz.Blooming i fazla yapma 2 katı falan yapDegassing kaç gün olmalı şangada?
Ben anında demliyorum valla kargocu beklese 5 dakika birlikte içeriz o dereceKavrulalı bi gün oldu zaten dur bi hele![]()
Hocam bunu yapabiliyor musun ya cidden. Ne zaman böyle desem geldiği gibi gün içinde en az 2 kez demliyorumYarın gelecek benim de ama ben en az 5 gün ellememeyi düşünüyorum.
Normalde yapamıyorum ama beklemezsem alacağım keyifin düşük olacağını en baştan biliyorum. Evde de aynı kahveleri içmekten sıkıldım ama...Hocam bunu yapabiliyor musun ya cidden. Ne zaman böyle desem geldiği gibi gün içinde en az 2 kez demliyorum![]()
16 gram demleyip iç bence bi hocam bir şey olmaz.Blooming i fazla yapma 2 katı falan yap
Gaz salınımı için tavsiyemiz en az 1 hafta.Degassing kaç gün olmalı şangada?
Espresso için nedir peki?Gaz salınımı için tavsiyemiz en az 1 hafta.
Espresso için de 1 hafta 10 gün diyebiliriz.Espresso için nedir peki?
@orkunustel Bey bir yerde fazla taze kahvelerde 1e 4 gibi oranlarda bol suyla blooming önermişti yanlış hatırlamıyorsam.16 gram demleyip iç bence bi hocam bir şey olmaz.Blooming i fazla yapma 2 katı falan yap
Ben de aslında onun videosundan yola çıktım ve bazı bilgileri birleştirdim.Kendim o şekilde yapıyorum ama öyle dediyse doğrudur tabi beni düzeltecektir.@orkunustel Bey bir yerde fazla taze kahvelerde 1e 4 gibi oranlarda bol suyla blooming önermişti yanlış hatırlamıyorsam.
Daha taze kahvelerde gaz çıkışını arttırmak ve çözünmeyi arttırmak için daha yüksek oranlarda ön demleme öneriyorum evet ancak önerilerim kanun yasa gibi algılanmasın lütfen, 1/2 oranda da pekala iyi sonuçlar alınabilir. Kahveye, kavurma profiline bağlı olarak değişkenlik gösterir.@orkunustel Bey bir yerde fazla taze kahvelerde 1e 4 gibi oranlarda bol suyla blooming önermişti yanlış hatırlamıyorsam.