• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Decaf kahveler decaf olmayanlara kıyasla çok kolay çözünür ve çekirdeğin yapısındaki değişimlerden dolayı düşük gövdelidir. Bu yüzden decaf kahveler için normalden çok daha kalın öğütüm, düşük sıcaklık ve düşük bir ratio önerilir. Decaf kahveler demlerken 9 rakamıyla başlayan bir sıcaklık ve 1'e 15'ten geniş bir oran kullanmam mesela. Bu reçeteden ilerleyecekseniz bir sonraki demlemede 88 derece ve 1'e 14 oranını denemenizi öneririm.
Öneri için teşekkür ederim. Şimdi söylediğiniz gibi 88 derece ve 1:14 olarak demledim. Bana yüksek gelen bir seçim olarakta 23 click yaptım öğütümü. Sonuç olarak daha dengeli bir gövde ve sulu hissiyatı biraz daha düşük bir çıktı aldım. İsli tat ve koku kayboldu. Nispeten düşük diyebilirim gövde için. İçimi yormayan bir sonuç elde ettim. Dengelenmiş olsa da biraz düz bir kahve oldu bana göre. Elimde başka su yok şu an için ama bir de başka marka su deneyeceğim bu kahve ile. Tekrar teşekkür ederim bilgi için

Columbia el puente natural
22.08 kavrumlu. Etkinlikten önce almıştım ama paketi daha yeni açıyorum. Açıkçası kokusu buram buram geldiği için oturduğum yerden kalkıp demledim. Firmanın referans reçetesi ile demledim.

V60 plastik - hario 02 bol poşet filtre kağıdı
16-250 - 93 derece - buzdağı su
30sn 50ml bloom + 200ml. Döküş sonrası swirl. Demleme bitiş 2:00

Koku bütün mutfağı sardı. Sıcakta kakao daha net hissediliyor. Sıcaklık düştükçe sanki böğürtlenli bir kek gibi.
Bir sonraki denememde ısıyı düşüreceğim. Kettle 93 derece gösterse de kaynama noktası 97 olduğu için su sıcak geldi diye düşünüyorum. 92-91 deneyip güncelleyeceğim. Şu ağızda bıraktığı meyve tadı çok iyi yalnız..

Dostlar merhaba. Geçtiğimiz toplu alım etkinliğinde CD'dan 4 farklı çekirdek aldım ve içindeki decaff olan çekirdek ile ilgili görüşlerinizi almak istiyorum. Çekirdeklerde bir problem var gibi ama emin olamadım. Çekirdek boyutlar bir hayli tutarsız. Kimisi aşırı büyük, kimisi kırmızı mercimek gibi. Şekilleri birbirinden tuhaf. Kavrum tutarsız. Kimisi tam kavrulmış. Kimisi yarım. Buraya fotoğraf ekliyorum. Merak ederseniz fazlasını da ekleyebilirim. Metin beye özelden ulaştım dönüş olmadı. Buradan görürse kendisininde görüşünü almak isterim çünkü diğer çekirdekler gayet hoş güzel bir sıkıntı yok fakat bunda böyle bir durum var. Görüşlerinizi bekliyorum. @metin Çekirdek adı: Peru Cenfrocafe Decaff

WhatsApp Görsel 2025-11-14 saat 19.18.00_c1206dee.jpg
WhatsApp Görsel 2025-11-14 saat 19.18.00_1d9d1db0.jpg

Bu durum normal mi peki? Daha önce hiç böyle bir çekirdek almamıştım. Blend alımlarımda bile bu şekilde olduğunu hatırlamıyorum. Bu yüzden tuhaf geldi.
Merhaba. Decaflar olabilecek en ağır işlemlerden birine tabi tutuldukları için böyle koyu renkli oluyorlar. Şu an ben de başka bir firmanın decafını içiyorum, bendeki de böyle.

Decaf kahveler decaf olmayanlara kıyasla çok kolay çözünür ve çekirdeğin yapısındaki değişimlerden dolayı düşük gövdelidir. Bu yüzden decaf kahveler için normalden çok daha kalın öğütüm, düşük sıcaklık ve düşük bir ratio önerilir. Decaf kahveler demlerken 9 rakamıyla başlayan bir sıcaklık ve 1'e 15'ten geniş bir oran kullanmam mesela. Bu reçeteden ilerleyecekseniz bir sonraki demlemede 88 derece ve 1'e 14 oranını denemenizi öneririm.
Kafeinsizleştirme işleminde kahvelerin çekirdek yapısı bozulur ve hem kavurmada hem demlemede normal kahvelerden çok daha farklı davranır. Bir süre decaf üzerine kafa yormuş biri olarak söyleyebilirim ki ülkemizde özellikle pour over demlemeler için iyi decaf yok. Hangi kafeinsizleştirme işleminden geçtikleri bilgisine bile ancak ulaşabiliyoruz, anaerobik olanları hak getire.

İyisi kötüsü bir kenara, decaf getirmekten imtina edilen ülkemizde bir dönem bulabildiğim tüm decafleri içmeye çalıştım. CD'ninki eser miktarda da olsa meyvemsi bir tatlılık hissettiren bir kahveydi diye hatırlıyorum ama yine de yurt dışındakilerle karşılaştırınca vasat altı kalıyordu tabi. Kötünün iyisi diye bakmak lazım.

Decaf kahve çekirdekleri yöntem gereği yeşilken dahi kavrulmuş gibi görünüyor, koyuluklarına kanmamak lazım.

Yağlı görünmedikleri sürece sorun olmayacaktır.1763309034919.png

Kafeinsizleştirme işleminde kahvelerin çekirdek yapısı bozulur ve hem kavurmada hem demlemede normal kahvelerden çok daha farklı davranır. Bir süre decaf üzerine kafa yormuş biri olarak söyleyebilirim ki ülkemizde özellikle pour over demlemeler için iyi decaf yok. Hangi kafeinsizleştirme işleminden geçtikleri bilgisine bile ancak ulaşabiliyoruz, anaerobik olanları hak getire.

İyisi kötüsü bir kenara, decaf getirmekten imtina edilen ülkemizde bir dönem bulabildiğim tüm decafleri içmeye çalıştım. CD'ninki eser miktarda da olsa meyvemsi bir tatlılık hissettiren bir kahveydi diye hatırlıyorum ama yine de yurt dışındakilerle karşılaştırınca vasat altı kalıyordu tabi. Kötünün iyisi diye bakmak lazım.
İngiltere'de filtre demlemeye giden, baya da güzel olan decaf çekirdekler var ama Türkiye'de maliyetlerini göz önüne alınca pek bir pazarı olacağını sanmıyorum.

decaf kahveler malesef ne kadar açık kavurmaya çalışsak da koyu çıkıyorlar.
yeşil halleri bile kavrulmuş gibi renge sahip :cry:

çekirdeklerin içindeki kafein alınabilsin diye yeşil haldeyken su buharına tabi tutup dışını kaplayan ince zar tabakasını yani silverskin kısmını çıkartıyorlar, bu yöntem olmasa kafeini alamıyorlar.Dolayısı ile kahve kavrulurken oldukça hassas bir durumda oluyor.

Herkese dönüşleri için ve bilgilendirmeleri için çok teşekkürler arkadaşlar.

Merhaba herkese
Umarım herkes iyidir :coffee:
Birkaç bilgilendirme yapmak isterim...

2026'ya girerken maalesef yeni yıl kahvesi sunamadık, çok istemiştik ama ambalaj tasarımı yetişmedi, üstüne kavurma makinemizde bir sorun oluştu ve ertelemeye karar verdik. Malesef hayaller planlandığı gibi gitmeyebiliyor, ama eninde sonunda gerçekleşecek.

Yeni yıl demişken de ocak ayı boyunca geçerli yeni yıl kampanyamız devam ediyor. Web sitemiz ve dükkanlarımızda geçerli çekirdeklerde %25 indirim sağlayan HOHOHO kodumuz ay sonuna kadar geçerlidir.

site linki paylaşıyorum -> https://coffeedepartment.co/kahveler

Bunun yanında da yeşil çekirdekleri kavurmahanemize gelmiş ancak üretim bekleyen kahveler ile ilgili de bir liste hazırladım bu kahveleri yakında seçkimize sunmaya başlayacağız.

- Ethiopia Hambella Bella G1 Natural
- Ethiopia Hambella Bella Koji Natural
- Colombia El Mirador Dark Room Natural
- Costa Rica Las Torres Natural Anaerobic
- Costa Rica La Isla Etiope Honey
- Colombia Tamesis Geisha Lactic Natural
- Indonesia Agropuro Natural Anaerobic
- Indonesia Gadisemas Royal Rose Honey

Herkese iyi haftalar diliyorum,

Merhaba herkese
Umarım herkes iyidir :coffee:
Birkaç bilgilendirme yapmak isterim...

2026'ya girerken maalesef yeni yıl kahvesi sunamadık, çok istemiştik ama ambalaj tasarımı yetişmedi, üstüne kavurma makinemizde bir sorun oluştu ve ertelemeye karar verdik. Malesef hayaller planlandığı gibi gitmeyebiliyor, ama eninde sonunda gerçekleşecek.

Yeni yıl demişken de ocak ayı boyunca geçerli yeni yıl kampanyamız devam ediyor. Web sitemiz ve dükkanlarımızda geçerli çekirdeklerde %25 indirim sağlayan HOHOHO kodumuz ay sonuna kadar geçerlidir.

site linki paylaşıyorum -> https://coffeedepartment.co/kahveler

Bunun yanında da yeşil çekirdekleri kavurmahanemize gelmiş ancak üretim bekleyen kahveler ile ilgili de bir liste hazırladım bu kahveleri yakında seçkimize sunmaya başlayacağız.

- Ethiopia Hambella Bella G1 Natural
- Ethiopia Hambella Bella Koji Natural
- Colombia El Mirador Dark Room Natural
- Costa Rica Las Torres Natural Anaerobic
- Costa Rica La Isla Etiope Honey
- Colombia Tamesis Geisha Lactic Natural
- Indonesia Agropuro Natural Anaerobic
- Indonesia Gadisemas Royal Rose Honey

Herkese iyi haftalar diliyorum,
Kampanyaları whatsapp grubunda da paylaşabilirsiniz bence. Takibi daha kolay olur bizim için de

@metin bey El Parasio ve Las Torres için reçeteniz veya öneriniz var mıdır?

Geri