• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar herkese, toplu alım öncesi seçki içerisinde kararsız kalabilecek olanlar ve kahveler adına fikir edinmek isteyenler için bir yazı yazmak istedim. Yaklaşık 8 tane kahvelerini deneyimledim sırayla yazacağım.

Kolombiya - El Obraje : Günün her saati gidebilecek tertemiz bir yıkanmış düşüğe yakın gövdesi var asiditesi çok keyifli benim seçkide en beğendiğim yıkanmıştı.

Etiyopya- Alaka : Naturel bir Etiyopya'dan ziyade yıkanmış bir Etiyopya gibi, dengeli bir kahve, gövdesi ve asiditesi birbirine denk tatlığı ise üst seviye de bir kahve, bu sene içtiğim en keyifli etiyopyalardan biri olabilir.

Kolombiya- Caramanta :Bence net şekilde seçkinin en net fiyat performans kahvesi, muhtemelen indirim ile aşağı yukarı 200 liraya denk gelecek, çok dengeli bir kahve, asiditesi yüksek fakat gövde orta olduğu için tertemiz akıyor gidiyor ama bir el obraje mi bence değil, yine her saat içilecek tarzda bir kahve.

Kosta Rika- Los Duran :

Kolombiya- El Porvenir : Uzatılmış fermantasyona tabi tutulmuş naturel, muhtemelen bazı kişiler ya abicim yeter artık bu uzatılmış fermantasyon işi baydı diyecek ki bende onlardan biriydim fakat deneyeyim dedim, benim için net bir şekilde seçkinin en iyi kahvesi, asiditesi parlak , gövdesi tertemiz ve çoook tatlı bir kahve muhtemelen rom baba tadım notu da tatlığına referans çok çok güzel kahve deneyin denettirin efendim.

Kenya- Azamia : Normalde ben Kenyalardan uzak dururum fakat Azamia'yı festival de denedim Ayaş domatesi notası yok ve yüksek tatlığı asiditesine eşlik eden bir Kenya, açıkçası ben toplu alımda alacağım.

Endonezya- Ljen Lastari : Festival de hem deneyip hem aldığım karbonik maserasyon natural bir kahve, bu aralar en sık tükettiğim kahvelerden biri olabilir, paket bitti bitecek Ljen Lastariyi, El Porvenirin tam arkasına koyarım, yine çok tatlı ve meyvemsi bir kahve uzun bir after taste barındırıyor.

El Salvador- Los pirineos : Yine festival de deneyip aldığım black honey yöntemi ile işlenmiş bir kahve, çok dengeli , orta asidite, orta gövde ve orta-yüksek tatlığa sahip tertemiz yine günün her saati içilebilecek türden bir kahve.

Devam etti 🫡🫡🫡

Teşekkürler bilgiler için.

Özet geçersek fermente tatlar baskın kahveler El Porvenir, Los Duran, Lastari ve Pirineos diye bilir miyiz? Ona göre uzak duralım.

İlk sipariş benim olabilir toplu alımda emeği geçen herkese teşekkürler😍

Ekli dosyalar

• IMG_20241001_090640.jpg
    IMG_20241001_090640.jpg
    70.8 KB · Görüntüleme: 144

Özet geçersek fermente tatlar baskın kahveler El Porvenir, Los Duran, Lastari ve Pirineos diye bilir miyiz? Ona göre uzak duralım.
Günaydın

Fermente tatlar olarak El Porvenir EF Natural, Los Duran Black Honey ve Ijen Lestari CM diyebiliriz.

Los Pirineos SL28 ve Pacamara lotları black honey olmasına rağmen çok temiz içimli kahveler ve fermente tatlar içermiyorlar.

İndirim kodunu yazacağım bölümü bulamiyorum, kart bilgilerini isteyen yere kadar geldim, sonrasında öde butonu var bir tek?

Los duran hariç diğer 3 lü de çok baskın demem zaten yöntemi de black honey, bence terruar da bu tat profilinde işleme metodu yanı sıra çok etkili olmuş ve ek olarak los duranın güçlü after taste ve gövdesi var bence yoğun gövde arayanlar 125 gram ilk etapta düşünebilir.

125KO9516P sipariş numaram ile alıma katıldım bu sipariş yoğunluğunda belki zor olabilir ama siparişimdeki kahvelerin en güncel tarihte kavrulmuş olması mümkün müdür? Önümüzdeki günlerde kavrum yapılacaksa onu da bekleyebilirim elimde stok kahvem var bayağı bir çünkü.

Merhaba @metin mail ve sitenizden destek talep ile ulaşmaya çalıştım ama yoğunluk nedeniyle sanırım cevap alamadım. Şöyle bir sorunum var, sitenizde sipariş sayfasında kargo seçenekleri açılmadığı için sipariş oluşturamıyorum, ödemeye geçemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz 🙏

Kahveleri tattıkça güncelleyeceğim. Henüz karar vermemiş arkadaşlara da bir fikir olur.

El Salvador / El Borbollon Washed (25 eylül kavrumlu) :
Tabiri caizse vasatın da vasatı bir kahve. Herhangi bir x kahveciye gittiğinde bulabileceğin özellikle çok baskın bir tat profili olmadığı için tatlının yanında güzel gidecek bir kahve. Büroda denettiğim herkes beğendi fakat dediğim gibi çok sıradan olduğu için çinko karbon içicinin damak tadına uyuyor. Kötü mü, kesinlikle değil zaten ben iyiyim gibi bir iddiası da yok ama ben bu fiyat bandında caramantayı tercih ederim.

Colombia / Caramanta Washed (26 eylül kavrumlu) :

İkinci geçeceğim siparişte (stok bitmezse) yüksek miktarlarda sipariş geçeceğim bir kahve olacak. Tam anlamıyla bir fiyat performans kahvesi. Yüksek asidite, dengeli gövde dengeli aromalar. Fincanda yoğun bir kivi, damakta hissedilen bir asidite. Bu fiyat bandında kesinlikle stoğu yapılabilecek bir kahve.

Costa Rica / Los Duran / Black Honey (26 Eylül Kavurmlu) :

Fazlaca merak üzerine birazcık erken davrandığım bir kahve oldu. Genelde Honey kahveleri 20-30 gün arası bekletirim fakat arkadaşlarımın fazlaca övmesi üzerine dayanamadan paketi açtım. Öğütüp 20 dakika bekledikten sonra (dümenden degassing), kahveyi demledim. V60'a koyarken bile inanılmaz yoğun kakao ve vişne kokusu aldım ve bu yoğunluk fincanda da devam etti. Açıkçası aromaları genelde bu kadar net alabilen biri değilim ama vişne ve kakaoyu buram buram hissettim. Gerçekten aromatik, şurup gibi bir kahve. İkinci siparişimde stokluk geçeceğim kahvelerden biri olacak (stok bitmezse ) Los Duran. Tabii bir 20-30. günlerinde de deneyimlemek lazım.

Kahveleri tattıkça güncelleyeceğim. Henüz karar vermemiş arkadaşlara da bir fikir olur.

El Salvador / El Borbollon Washed (25 eylül kavrumlu) :
Tabiri caizse vasatın da vasatı bir kahve. Herhangi bir x kahveciye gittiğinde bulabileceğin özellikle çok baskın bir tat profili olmadığı için tatlının yanında güzel gidecek bir kahve. Büroda denettiğim herkes beğendi fakat dediğim gibi çok sıradan olduğu için çinko karbon içicinin damak tadına uyuyor. Kötü mü, kesinlikle değil zaten ben iyiyim gibi bir iddiası da yok ama ben bu fiyat bandında caramantayı tercih ederim.

Colombia / Caramanta Washed (26 eylül kavrumlu) :

İkinci geçeceğim siparişte (stok bitmezse) yüksek miktarlarda sipariş geçeceğim bir kahve olacak. Tam anlamıyla bir fiyat performans kahvesi. Yüksek asidite, dengeli gövde dengeli aromalar. Fincanda yoğun bir kivi, damakta hissedilen bir asidite. Bu fiyat bandında kesinlikle stoğu yapılabilecek bir kahve.

Costa Rica / Los Duran / Black Honey (26 Eylül Kavurmlu) :

Fazlaca merak üzerine birazcık erken davrandığım bir kahve oldu. Genelde Honey kahveleri 20-30 gün arası bekletirim fakat arkadaşlarımın fazlaca övmesi üzerine dayanamadan paketi açtım. Öğütüp 20 dakika bekledikten sonra (dümenden degassing), kahveyi demledim. V60'a koyarken bile inanılmaz yoğun kakao ve vişne kokusu aldım ve bu yoğunluk fincanda da devam etti. Açıkçası aromaları genelde bu kadar net alabilen biri değilim ama vişne ve kakaoyu buram buram hissettim. Gerçekten aromatik, şurup gibi bir kahve. İkinci siparişimde stokluk geçeceğim kahvelerden biri olacak (stok bitmezse ) Los Duran. Tabii bir 20-30. günlerinde de deneyimlemek lazım.
1 haftalık kahveler için çok kesin bir hüküm olmamış mı sizce? Önerilen degass süresi ne kadar bilmiyorum ama sonradan fikriniz değişirse güncellemeniz gerekir diye düşünüyorum.

Geri