• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Düşmez o fiyata bu saatten sonra. Belki 250₺ iken ikinci ürüne ekstra bir indirim olur o zaman ama döviz bu haldeyken hele 250₺ iyi rakam. Geçen senelerde bile kampanyalı fiyatı bu civardaydı.
Mağazayı trendyolda takip ederseniz ekstra indirim veriyor:)

59326BA5-65DC-4988-8475-94172DB6697C.jpgBir de böyle birşey yaptık taksit çok soruluyor çünkü

Dripper yaninda filtre kagidi geliyormu.
Hangi filtre kagidini kullaniyorsunuz.
Herhangi bir kahve makinesi filtresini kullanabilirsiniz. Ben Tchibo No4 kullanıyorum. Cafec Abaca'yı katlayarak kullanmayı da denedim, o da oldu.

Dripper yaninda filtre kagidi geliyormu.
Hangi filtre kagidini kullaniyorsunuz.
Firmadan henüz yanıt gelmediği için ben cevap vereyim, ben satın aldığımda filtre gelmemişti. Zaten kutu içeriğinde de yer almıyor. Filtre kahve makinelerinde kullanılan 1x4 filtreler uyduğu için herhangi bir marketten bulma şansınız var. Ben bugüne kadar hep migros'tan Tchibo No4 aldım.

Clever ile hario switch in calisma mentalitesi birebir ayni gibi inceleyebildigim kadariyla. Sizin gorebildiginiz calisma veya deneyim farkliliklari varmidir.

Klasik v60 gorevi gorme acisindan baktigimizda, Halihazirda v60 i olmayan birisi icin onemli detay diyebiliriz.
Karşılaştırma videoları vb. mutlaka vardır ancak bildiğim kadarıyla switch'te tek seferde maksimum 300ML demleme yapılabiliyor. Yani tek kişilik diyebiliriz. Benimse clever almamdaki temel sebeplerden bir tanesi tek seferde 400-450ML demleme yapabilmesiydi (L modeli). Çünkü çok sık 2 kişilik demleme yapıyorum.

Switch'in cam olması forumdaki bazı arkadaşlar tarafından olumsuz bir özellik olarak görülmüştü. Cam kısmını çatlatan ya da kıranlar olmuş sanırım.

Clever'da kullanılacak filtreyi Migros, Carrefoursa, A101, Şok vb. marketlerden (ya da banabi, getir gibi online marketlerden) anında temin edebiliyor olmak da benim için olumlu gördüğüm bir yön oldu.

Yine de yazdığım tüm şeyler küçük detaylar. Benim clever alırken 2 temel motivasyonum vardı. Birincisi V60 demlemelerimde sürekli aynı tadı yakalayamıyordum. Immersion yöntemlerinde ise kahve/su oranını, öğütüm kalınlığını ve demleme süresini sabit tuttuğunuz müddetçe hemen hemen aynı fincanı çıkartabiliyorsunuz. Diğer sebep ise gövdeyi öne çıkartabilmekti. Kısacası nihai amacım pour-over'dan immersion'a geçmekti. O yüzden muhtemelen clever yerine switch de almış olsam onu övecektim.

Aslinda sormak istedigim switch-clever arasinda birisi govdeyi daha yogun verir digeri aromalari belirginlestirir diger asiditeyi one cikarir gibi farkliliklar varmi acaba diye sordum.

Merhaba arkadaşlar, Clever için önerdiğiniz bir filtre kağıdı var mı? Moccamaster 4 numara filtre kağıdı önerilmiş eski konuların birinde, onun da 100lüsünü 60 liraya bulabildim ve çoğu yerde de stok yok gözüküyor. Cleverı sık kullanmadığım için 100 kağıda 60 lira verebilirim ama daha ucuz bir alternatif varsa da hayır demem açıkçası. 😅

Merhaba arkadaşlar, Clever için önerdiğiniz bir filtre kağıdı var mı? Moccamaster 4 numara filtre kağıdı önerilmiş eski konuların birinde, onun da 100lüsünü 60 liraya bulabildim ve çoğu yerde de stok yok gözüküyor. Cleverı sık kullanmadığım için 100 kağıda 60 lira verebilirim ama daha ucuz bir alternatif varsa da hayır demem açıkçası. 😅
Şu da uyuyor.

Moccamaster filtresini hiç önermem, daha ucuz alternatiflere yönelebilirsiniz rahatlıkla.

Moccamaster filtresini hiç önermem, daha ucuz alternatiflere yönelebilirsiniz rahatlıkla.
Öğrenmek için soruyorum, makine için Moccamaster filtresi almayı planlıyordum Tchibo yerine, Moccamaster filtrelerinin bir falsosu var mı fiyat dışında?

Ben şundan kullanıyorum.

Öğrenmek için soruyorum, makine için Moccamaster filtresi almayı planlıyordum Tchibo yerine, Moccamaster filtrelerinin bir falsosu var mı fiyat dışında?
Hocam Moccamaster filtresi bence clever dripper için uygun değil. Tıkanma yapıyor. Daha ince bir filtre lazım bence Hario (bol poşet olandan değil, https://harioturkiye.com/shop/hario-v60-02-dripper-filtresi-40-adet/ olandan) gibi. Ben öyle kullanıyorum tıkanma filan olmuyor.

Hocam Moccamaster filtresi bence clever dripper için uygun değil. Tıkanma yapıyor. Daha ince bir filtre lazım bence Hario (bol poşet olandan değil, https://harioturkiye.com/shop/hario-v60-02-dripper-filtresi-40-adet/ olandan) gibi. Ben öyle kullanıyorum tıkanma filan olmuyor.
Onu Clever için değil de; hazır konusu geçmişken, hâl-i hazırda Tchibo filtre kullandığım Moccamaster için sormuştum; belki aradan cevabımı alıp geçerim diye. Olmadı, yapamadım 🙃

Onu Clever için değil de; hazır konusu geçmişken, hâl-i hazırda Tchibo filtre kullandığım Moccamaster için sormuştum; belki aradan cevabımı alıp geçerim diye. Olmadı, yapamadım 🙃
Hehe anlamamışım. Olsun ona da cevabım var. Ben de Moccamaster filtresi kullanıyorum, gayet de memnunum. Makinem de Moccamaster bu arada, belki memnuniyetim ondan da olabilir. Ama filtrenin de hiç bir falsosunu görmedim bugüne kadar.

Geri