• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Stok durumu nedir bilmiyorum ama batch brew kahvemiz belli oldu diyebilirim 😃 İş yeri veya misafirler için toplu demleme yapan arkadaşlara tavsiyemdir
Sulu gövde , parlak ve canlı bir asidite Meyvemsilik yerinde Anaerobik olmadigi için fermente tatlar hakim değil , keyifle içilecek fazla beklenti içerisinde olmadan tercih edilecek F/P bir kahve diyebilirim
Önce su sonra kahve , 3 dk ile 3 30 bekleme süresi cleverda gayet iyi sonuç veriyor
Cmd 21-22 click takılıyorum ben genelde
Kaynamış suyu döküp direkt kahveyi ekleyebilirsiniz
Elinde Edwin Esmeralda olan arkadaşlar aynı tarifi ona da uygulayabilir Cleverda aşırı keyifli oluyor

1000010925.jpg

Honduras Yiret alan arkadaşlarım 1 aydan önce açmamasini tavsiye ederim Okan Bey toplu alım başlığında da yazmıştı günü gününü tutmuyor diye gerçekten öyle bir çekirdek Bazi demlemelerimden çok düz fincanlar çikti Bugün 16 Aralık kavrumlu paketten yeni bir demleme yaptım İlk yudumdan son yurduma kadar çok baskın bir badem notası aldım , bir iki hafta öncesinde yaptığım bir demlemede de bisküvi notası almistim ama onu bir daha yakalayamadım
Bu kahve badem notasiyla bana daha önce içtiğim Volcan Azul geysayi hatırlattı , onda da çok baskın bir badem notası vardı ama o daha kompleksti tabi 🙃
AP ters metod 2:30 süreli 92 -93 derece yeterlidir
Kullandığım su fiks : Zerowater + dragonfly mineral set 90 ppm

Edwin Narvaez Tellez, La Esmeralda, Colombia - 16 Aralık kavrumu olduğu için bu başlıkta deneyim yazmak istemedim fakat sizin sorunuza özel yorumlarımı belirteyim.

Pakette çekirdekler çok koyu renk ve parlak görünüyor. Fakat yağlanma yok(aslında buradan uyanmam lazımdı). Önyargılı olarak bu çekirdeğin toprak ve odunsu kokuları olabileceğini düşündüm. Ceviz, fındık gibi nut aromalar çıksın ve bittere dönmesin yeter diyerek fazla çözmemek için V60 demledim. Hario filtre, C40 ile 26 click öğütüm, Bolu Abant 88C° su, Crystal Eye cam dripper, blooming+2 döküş süre 1:54. Haliyle çekirdek su tutmadı ve demleme hızlı bitti. Kokusu canlı, tatlılığı yüksek ve gayet eğlenceli funky bir sonuç çıktı. Aslında kötü bir demleme oldu. V60 için normal parametrelerde yada AeroPress ters metod demleseydim kesin çok güzel çıkardı. Bu çekirdeği bir sonraki demlemeyi merakla bekliyorum.
İlk denememde sonuç V60'da beklediğimden daha iyi çıkmıştı. Immersion yöntemlerden biri ile nasıl olur, bozar mı, dağıtır mı diye merak ediyordum. Hafta sonu baya zorladım. Kabul edilebilir limitlerde zorladıkça güzelleşen bir çekirdek. 94C° Erikli su ve C40 22 click ile en beğendiğim sonucu aldım. Zorlandıkça bitterness yerine tatlılık artıyor. Sürekli bir vişne kokusu ve asiditesi var. Ağdalı diyebileceğim bir gövdesi var. Alanlar V60 haricinde Clever dripper, AeroPress, hiçbiri yoksa French Press ile zorlamayı denesinler. Çekirdeğin kalitesine çok şaşırdım. Rengi fotoğraflarda göreceğiniz gibi koyu ama anlayabildiğim kadarıyla hiç defect çekirdek bulamadım. Bu da bir kalite göstergesi midir, bilmiyorum.

Ekli dosyalar

• Edwin (1).jpg
    Edwin (1).jpg
    85.8 KB · Görüntüleme: 108
  • Edwin (2).jpg
    Edwin (2).jpg
    120.7 KB · Görüntüleme: 68
  • Edwin (3).jpg
    Edwin (3).jpg
    95.9 KB · Görüntüleme: 64
  • Edwin (4).jpg
    Edwin (4).jpg
    86.1 KB · Görüntüleme: 63
Glenda Yanira Fuentes Pineda, Yiret, Honduras - 16.12.2024 kavrum. Seçkideki en uygun fiyatlı çekirdeklerden biri. Neler vaat edebilir diye haftasonu uzunca denemeler yaptım. V60 ve AeroPress ile çeşitli sıcaklık ve öğütümlerde denedim. Eğer V60 ile beğenmeyen varsa daha agresif denemeler yapsın yada AeroPress ile Hamid hocanın DragonFly Shake 'N Bloom metodunu denesin. Potansiyeli asla göründüğü kadar değil. Diğer tüm Calibre kahveleri gibi bu da zorlandıkça altından daha güzel şeyler çıkan bir çekirdek. En ideal sonucu Erikli su 93C° ve C40 25 Click AeroPress Hamid hocanın yöntemde aldım. Kuru kokusu ipucu veriyor, blooming'deki ıslak kokusunda pastane kokularını alıyorsunuz. İçimde soğudukça kurabiye-pastane tatları artıyor. Funky değil fakat güzel bir portakal asiditesi var.

Ekli dosyalar

• IMG_20250216_095433.jpg
    IMG_20250216_095433.jpg
    108.1 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_20250216_095332.jpg
    IMG_20250216_095332.jpg
    93.3 KB · Görüntüleme: 65
Cok iyi anliyorum, bende cok tercih etmiyorum kisisel tercihim, o yuzden bizim anaerobikler genele gore genellikle daha temiz oluyor, bir seferlik risk alip deneyebilirsiniz, orn. naturaleza, paraiso da sanmiyorum kolay ayirtedilebilsin :)
Edwin ve eski seçkideki La Cabana hariç, bütün anaerobik çekirdeklerinize kör tadımda natürel derdim. Kesinlikle temiz kahveler, alkolsü tadlar ve asetik asidite yok. Aslında ayarında olduğu zaman bu tadları seviyorum Edwin ve La Cabana en sevdiğim kahveleriniz oldu. Elinize sağlık

20.01 kavrum Ethiopya Dimtu Guji ve Colombia Inmaculada ile geçen haftadan bu yana demleme yapıyorum. Ethiopya gayet tutarlı, lavanta&mango notaları alabiliyorum, epey beğendiğim bir çekirdek. Fakat Inmaculada'dan bir türlü istediğim tatları alamadım. Çok yüksek sıcaklıklara çıkmadan (94'ü geçmedim), 2:30-2:45'lerde demliyorum. Biraz daha beklemek mi gerekli acaba?

20.01 kavrum Ethiopya Dimtu Guji ve Colombia Inmaculada ile geçen haftadan bu yana demleme yapıyorum. Ethiopya gayet tutarlı, lavanta&mango notaları alabiliyorum, epey beğendiğim bir çekirdek. Fakat Inmaculada'dan bir türlü istediğim tatları alamadım. Çok yüksek sıcaklıklara çıkmadan (94'ü geçmedim), 2:30-2:45'lerde demliyorum. Biraz daha beklemek mi gerekli acaba?
İnmaculadayi bir hafta daha bekletin hocam şuan ki halinden verim alamadiysaniz
Geç açiliyor ama çok güzel bir hale burunuyor

Wilfredo De Jesus Ramos’un espressosu oldukça başarılıydı. Karpuz notasını almayı beklemiyordum ama hoş bir sürpriz oldu. Henüz 9 günlük kavrum olmasına rağmen oldukça iyiydi.

Lelit Grace stok basket, Buzdağı su 95°C, 16x38 gr çıkış aldım. Demleme süresi 36 saniye, Comandante Red Clix 14 klik.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-02-19 at 21.50.12.jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-19 at 21.50.12.jpeg
    69.7 KB · Görüntüleme: 87
Fellow Farms, Inmaculada, Colombia - Kavrum tarihi: 27.12.2024
Bu kahveden bir paket bitirdim, ikincinin sonlarındayım. Her demlemede bir daha aynı fincanı yakalayamam korkusuyla bu son olsun zirvede bırakayım diyorum. V60, AeroPress fark etmiyor, her demlemede çok şaşırtan bir çekirdek. İlk yudumu alınca gelenekselcilerin çok seveceği bir kahve diyorum. Gövdesi belirgin ve pamuk şekeri tadında. Fakat yutarken arkadan gelen sürpriz asiditesi sizi gülümsetiyor. After taste güzel ve kahvenin asiditesi ile devam ediyor. İlk içmeye başladığınızdaki fikriniz yuttuğunuzda değişiyor. Soğudukça bu fark daha belirginleşiyor.

Edwin Narvaez Tellez tam olarak sevdiğim tip kahvelerin en iyi örneklerinden biri. Gerçekten birkaç sene önce Null'de olan Puerte Alegre Castillo CM 1, Edwin 2, CD Los Duran 3. Sonsuza kadar içebilirim herhalde bunları. Daha etkileyici, objektif olarak iyi kahveler elbette içtim ama bu tip çekirdekler gerçekten en sevdiklerim oluyor hep iyi Kenyalarla birlikte.

Carlos Manuel Fuentes Mejía, Mi Paraiso, Honduras - Kavrum tarihi: 16.12.2024
Kavrumun üzerinden 2 aydan fazla geçti, hiçbir kahvenin bu kadar değişebileceğini düşünmezdim. Birinci ayın sonunda açtığımda keyifli asiditesi ve ağdalı gövdesi vardı. Fakat ikinci aydan itibaren kayısı ve bal tatlılığı bariz hissediliyor. Ayrıca bu kadar zaman geçmesine rağmen bayatlamayıp olumlu şekilde tadı değişen başka kahve içmemiştim.

Ekli dosyalar

• Mi Paraiso.jpg
    Mi Paraiso.jpg
    107.6 KB · Görüntüleme: 54
Fellow Farms Pamuk şeker gibi kahve sanki pamuk şeker içiyorum.

Fellow Farms, Inmaculada, Colombia - Kavrum tarihi: 27.12.2024
Bu kahveden bir paket bitirdim, ikincinin sonlarındayım. Her demlemede bir daha aynı fincanı yakalayamam korkusuyla bu son olsun zirvede bırakayım diyorum. V60, AeroPress fark etmiyor, her demlemede çok şaşırtan bir çekirdek. İlk yudumu alınca gelenekselcilerin çok seveceği bir kahve diyorum. Gövdesi belirgin ve pamuk şekeri tadında. Fakat yutarken arkadan gelen sürpriz asiditesi sizi gülümsetiyor. After taste güzel ve kahvenin asiditesi ile devam ediyor. İlk içmeye başladığınızdaki fikriniz yuttuğunuzda değişiyor. Soğudukça bu fark daha belirginleşiyor.
Aynen hocam bildigin pamuk şeker içiyorsun gül vb notalar vardı onları yakalaymadım ama bu hali bile güzel pamuk şeker bandırmışlar gibi kahveye :)

Aynen hocam bildigin pamuk şeker içiyorsun gül vb notalar vardı onları yakalaymadım ama bu hali bile güzel pamuk şeker bandırmışlar gibi kahveye :)
Ben de bir kaç gündür bu kahveyi demliyorum ama bir türlü bahsettiğiniz tatlara ulaşamadım. Düz bir notası var gibi

Ben de bir kaç gündür bu kahveyi demliyorum ama bir türlü bahsettiğiniz tatlara ulaşamadım. Düz bir notası var gibi
Sogudukça Öne çıkıyor su olarak erikli tavsiye ederim kullandıgınız su kaynaklı olabilir

Sogudukça Öne çıkıyor su olarak erikli tavsiye ederim kullandıgınız su kaynaklı olabilir
Suyu hem Erikli hem Buzdağı hemde Nestle denedim. Hepsinde de benzer tatları aldım. Hem Etkin hemde Origami ile denedim. Süre olarak hep 2:00-2:30 arası gidip geldi. Suyun derecesini 92 ile 95 derece arası denedim. Bloom+2 döküş ve 3 döküşte denedim fakat nafile. Süreyi uzatmak için daha inceye gitmeyi denediğimde ise acı bitter tatlar ile karşılaştım. Maksimum ulaşabildiğim süre 2:30. Döküşlerimi kahve yatağına yakın gerçekleştirdim. Daha ne yapabilirim diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Suyu hem Erikli hem Buzdağı hemde Nestle denedim. Hepsinde de benzer tatları aldım. Hem Etkin hemde Origami ile denedim. Süre olarak hep 2:00-2:30 arası gidip geldi. Suyun derecesini 92 ile 95 derece arası denedim. Bloom+2 döküş ve 3 döküşte denedim fakat nafile. Süreyi uzatmak için daha inceye gitmeyi denediğimde ise acı bitter tatlar ile karşılaştım. Maksimum ulaşabildiğim süre 2:30. Döküşlerimi kahve yatağına yakın gerçekleştirdim. Daha ne yapabilirim diye düşünüyorum.
O zaman kavurma da bir tutarsızlık oluşmuş olabilir sizden kaynaklı oldugunu düşünmüyorum.

Geri