• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

ben tanzanya ve peru denedim. peruyu daha çok beğendim, kavrum orta sayılabilir, üzümümsü güzel bir tadı var. tavsiye ederim denenebilir. yanında hediye olarak microlot bir colombia koymuşlardı 2021 hasatıymış herhalde. tadını colombia inga aponteye benzettim, karamelimsi tatlar yoğundu, orta hatta bir tık yüksek gövdeli denenebilir. onu da beğenmiştim.

Doğrudan ithalat süreciyle alakalı biraz daha bilgi vermenizi rica edebilir miyiz peki? @OkanT

Malum ülkemizde nitelikli kahve arz eden firmalar sınırlı sayıdaki tedarikçilerle çalışıyor, onların ürün yelpazesi de belli. Doğrudan kaynakla çalışan tedarikçilerin çekirdekleri de bir müddettir aynı şekilde sınırlı sayıda kaldı. Sizin operasyonunuzu daha yakından tanımak isterim, sadece kendi adıma konuşursam.

Etiyopyadan geçmek üzereyim elimde kahve olmasına rağmen fiyat çok uygun.Sca puanı var mı bu kahvenin?
Tesekkur ederiz, memnun kalacaginizi tahmin ediyorum.
5 senedir q grader olarak, sahsi fikrim, genellikle hem tedarikcilerin hemde kavurucularin puanlamalarında genellikle sisirilmis puanlar kullandiklari. Bir mukayese olabilmesi icin aynı seyi bizimde yapmamiz gerekir fakat bunu tercih etmiyoruz, o yuzden hic yazmiyoruz puan. Yinede isterseniz ozel olarak sizinle benim puanlamami paylasabilirim.

Tesekkur ederiz, memnun kalacaginizi tahmin ediyorum.
5 senedir q grader olarak, sahsi fikrim, genellikle hem tedarikcilerin hemde kavurucularin puanlamalarında genellikle sisirilmis puanlar kullandiklari. Bir mukayese olabilmesi icin aynı seyi bizimde yapmamiz gerekir fakat bunu tercih etmiyoruz, o yuzden hic yazmiyoruz puan. Yinede isterseniz ozel olarak sizinle benim puanlamami paylasabilirim.
Okan bey merhaba, Etiyopya kahvesi de degassing tamamlamış halde bulunmakta mı acaba elinizde?

Doğrudan ithalat süreciyle alakalı biraz daha bilgi vermenizi rica edebilir miyiz peki? @OkanT

Malum ülkemizde nitelikli kahve arz eden firmalar sınırlı sayıdaki tedarikçilerle çalışıyor, onların ürün yelpazesi de belli. Doğrudan kaynakla çalışan tedarikçilerin çekirdekleri de bir müddettir aynı şekilde sınırlı sayıda kaldı. Sizin operasyonunuzu daha yakından tanımak isterim, sadece kendi adıma konuşursam.
Merhaba,

tabi memnuniyetle. Biz buradaki tedarikciler ile calismiyoruz, ya direct trade yada yurtdisi tedarikcilerden temin ediyoruz. Cesitlilik olmasi benimde hosuma gidiyor. buyuk bir tesaduf olmazsa bizdeki kahveleri sadece bizde bulabilirsiniz. Mevcut secenekler tedarikciden temin edilmisti.
Mayis ayi icerisinde 2-3 cesit direct trade yaptigimiz yeni hasat 2020-2021 cok ozel ve oldukca yuksek puanlı nanolot kahveler gelecek, cok begenilecegini tahmin ediyorum.

Okan bey merhaba, Etiyopya kahvesi de degassing tamamlamış halde bulunmakta mı acaba elinizde?
15.03 veya 19.03 kalmış olmalı, size ulaşana kadar geçen süreyle geldiği gibi kullanabilirsiniz. Not olarak belirtin ama lutfen yoksa daha yeni gelir.

ben tanzanya ve peru denedim. peruyu daha çok beğendim, kavrum orta sayılabilir, üzümümsü güzel bir tadı var. tavsiye ederim denenebilir. yanında hediye olarak microlot bir colombia koymuşlardı 2021 hasatıymış herhalde. tadını colombia inga aponteye benzettim, karamelimsi tatlar yoğundu, orta hatta bir tık yüksek gövdeli denenebilir. onu da beğenmiştim.
Merhaba,

memnun kalmanıza cok sevindim.
Colombiya ile ilgili olarak sample oldugu icin kavurumda duzeltme sansi olmuyor, o yuzden optimum degil malesef.
tamamı ulaştığında cok daha iyi sonuclar cikacaktir.

Peki elinizdeki kahvelerden ayni gün kargo yapıyor musunuz? Ek olarak ürünleri nereden kargoluyorsunuz?
16:00 a kadar olan siparisleri bir aksilik olmaz ise aynı gün, en kotu ihtimal ile ertesi gun kargoluyoruz, Beyoglu, istanbul dan.

Trendyol indirimi esnasında verdiğim sipariş bugün elime ulaştı, yanında 2 demlemelik kadar Peru göndermişler denemek için bundan dolayı teşekkür ederim. Etiyopya henüz 3 gün önce kavrulduğu için Peru'yu demledim bugün. 15-225 oranı, 93 derece Abant su, Molent g50 40 klikle Kalita'da demledim. Oldukça beğendiğim bir fincan çıktı ortaya. Yukarıdaki arkadaşların söylediği gibi hibiskus ve ek olarak karanfil notası hissediliyor. Umarım kendi sitelerini açacak kadar büyütülürler dışarıya kahve kavurma işini.

Trendyol indirimi esnasında verdiğim sipariş bugün elime ulaştı, yanında 2 demlemelik kadar Peru göndermişler denemek için bundan dolayı teşekkür ederim. Etiyopya henüz 3 gün önce kavrulduğu için Peru'yu demledim bugün. 15-225 oranı, 93 derece Abant su, Molent g50 40 klikle Kalita'da demledim. Oldukça beğendiğim bir fincan çıktı ortaya. Yukarıdaki arkadaşların söylediği gibi hibiskus ve ek olarak karanfil notası hissediliyor. Umarım kendi sitelerini açacak kadar büyütülürler dışarıya kahve kavurma işini.
Guzel yorumunuz ve iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Begenmenize sevindim, umarim digerlerindede aynı memnuniyet olur.

Hocam siz Türkiye'nin Q Arabica Grader'larından bir tanesi olan Okan Turfanda değil misiniz? Forumumuza hoşgeldiniz. :) @OkanT

Hosbulduk, evet dogrudur, tesekkur ederim, epeyidir buralardayım aslinda, pandemi basindan beri takip ediyorum.
Soyadınız yazmadığı için biraz geç keşfettik Okan Bey. Aslında forum olarak Stalker yeteneklerimiz çok gelişmiştir. 😄

@OkanT bey daha önce sorulduysa göremedim kusura bakmayın. Kavurum profili olarak tek profilde mi kavuruyorsunuz? Espresso için kavurum seçeneği var mı? Yoksa omni kavrum tarzında hem demlemeye hem filtreye mi hitap ediyor kavurumlarınız?

@OkanT bey daha önce sorulduysa göremedim kusura bakmayın. Kavurum profili olarak tek profilde mi kavuruyorsunuz? Espresso için kavurum seçeneği var mı? Yoksa omni kavrum tarzında hem demlemeye hem filtreye mi hitap ediyor kavurumlarınız?
Merhaba,

Suanki single origin seceneklerin tumu omni roast, her demleme tipiyle kullanabilirsiniz.
Espresso icin, ozelliklede sutlu icecekler tercih ediyorsaniz, modern bir espresso blendi olan, 9mm yi tavsiye ederim.

Geri