• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavurucu: Montag & Kronotrop
Çekirdek: Ethiopia Bombe Natural & Peru Huabal
Kavurma Profili: Filtre & Dark Filtre
Kahve Miktarı: 20 gr
Çıktı: 42 gr
Süre: 45 sn
Makine: Lelit Bianca
Değirmen: idose DF64 / Standart dişli/18

Kronotrop kavrumu olan (Dark Filtre) Peru Huabal'ı daha lezzetli hale getirmek için Montag'ın filtre kavrum Bombe'si ile harmanlayıp içtim. Bu shot'ta ağırlık Bombe'deydi. 12 gr Bombe, 8 gr Huabal.

Bombe sayesinde fincana renk geldi desem yeridir.

Flow kontrol tam açık modda başladı, fincana yansıyan 20 gram çıktı sonrası flow'u yarı açık konuma getirip demlemeyi 40-42 gr çıktıda sonlandırdım.

Preon Northwest
17/45
95° Hayat Şekerpınarı 140 ppm
Lelit Bianca
Mignon Perfetto Turco 2 civarı (Türk kahvesi öncesi son çıkışlar kadar ince)
Süre: 30 sn ön demleme + 30 sn akış
Tat: Karamelimsi, fındıksı, kuru üzüm tarzı düşük asidite, yüksek gövde

Gruba su girip basınç oluşmaya başladığı anda pedalı en sola alıp iki üç damla kadar akınca pedalı kontrollü şekilde en sağa alarak akışı hızlandırdım. Toplam 60 saniye kadar süre sonunda demleme tamamlandı.
Preon'da süreye filan takılmayıp akışı mümkün kılarak, inebildiğim kadar inceye inip deneysel takılıyorum. Refisa dışında iyi gidiyor. :)
Bu denemede çok yoğun bir gövde, yüksek tatlılık, ilginç ama sıfır bitterlik, düşük bir asidite beni karşıladı. Falımı da yorumlayabilirsiniz.;)

Ekli dosyalar

• 20220513_155800.jpg
    20220513_155800.jpg
    80.8 KB · Görüntüleme: 177
  • 20220513_160723.jpg
    20220513_160723.jpg
    122.7 KB · Görüntüleme: 103
Preon Refisa Nensebo 18 Nisan
Mignon Perfetto
17/45
95°
30 sn preinf + 30 sn akış toplam 60 sn

Ekli dosyalar

• 20220515_125016.jpg
    20220515_125016.jpg
    107.9 KB · Görüntüleme: 81
  • 20220515_125023.jpg
    20220515_125023.jpg
    122.7 KB · Görüntüleme: 91
Preon Norhwest 23 Nisan Kavrum
10/25
95°
Standart demleme 30 sn
Lelit Bianca
Ims Tekli Sepet
Tatlar: Yumuşak, fresh, tatlı, orta gövde, fındık, kuru üzüm notaları

Bu çekirdeğin tekli sepet ve yumuşak su kompozisyonlu halini daha çok beğendim. Diğer türlü de güzel ama böyle çok daha güzel gidiyor.

Ekli dosyalar

• VideoCapture_20220518-164242.jpg
    VideoCapture_20220518-164242.jpg
    70.6 KB · Görüntüleme: 88
  • 20220518_152531.jpg
    20220518_152531.jpg
    97 KB · Görüntüleme: 69
  • 20220518_152332.jpg
    20220518_152332.jpg
    120.1 KB · Görüntüleme: 83
Spada Coffee motion
Flair pro 2
20/40
Commadante 7 clik
50 saniye

Bu kahveyi fiyatı nedeniyle yeni aldığım flair talimi yaparken kullanmak için aldım fakat bugün aldığım kahveden sonra aslında daha fazlası olduğunu fark ettim.
Fındıklı çikolata hatta sarelle tadı çok baskındı. Çok keyifliydi.
Screenshot_20220519_200950_com.whatsapp.jpg

13 mayıs kavrumlu bombe
Coffeenutz
16/32
45 saniye
Flair pro 2
Commadante 6 clik

İlk shotda bu kadar iyi sonuç çok şaşırttı.
Erik tadı çok baskın çok güzel bir bardak oldu.

Screenshot_20220521_121444.jpg

Filtre kavrum mu espresso mu?

Selamlar @Ufuk

Coffenutz Coffee yani Sevgili Ömer bey çekirdeklerini kendi deyimi ile çekirdeğin potansiyeli en iyi ortaya koyacak şekilde kavrum profillerini oluşturmaktadır,bizlerin bildiğimiz tabiri ile omni kavurmaktadır.Yalnızca seçkisinden bir kaç tane çekirdeğe espresso yorumu getirdi lakin Bombe’nin onlardan biri olmadığını hatırlıyorum.

Selamlar @Ufuk

Coffenutz Coffee yani Sevgili Ömer bey çekirdeklerini kendi deyimi ile çekirdeğin potansiyeli en iyi ortaya koyacak şekilde kavrum profillerini oluşturmaktadır,bizlerin bildiğimiz tabiri ile omni kavurmaktadır.Yalnızca seçkisinden bir kaç tane çekirdeğe espresso yorumu getirdi lakin Bombe’nin onlardan biri olmadığını hatırlıyorum.
Bunu bilmiyordum Çünkü sitede kahve başlığı altında filtre-espresso seçenekleri vardı. O halde espresso içim istediğim seçeneği sipariş verebilirim.

Bunu bilmiyordum Çünkü sitede kahve başlığı altında filtre-espresso seçenekleri vardı. O halde espresso içim istediğim seçeneği sipariş verebilirim.

Tekrar Selamlar @Ufuk

Sitedeki ayrım aslında birazcık tavsiye niteliğinde,espresso yorumları haricinde dilediğin çekirdeği dilediğin demleme yönteminde kullanabilirsin.Tadım notalarından merak ettiğin yada seni cezb eden hangisi ise kahve temini ona göre yapabilirsin.

Filtre kavrum mu espresso mu?
Selamlar @Ufuk

Sevgili @NoPainNoCoffee açıklamış benden önce benim de eklemem gerekirse sevgili @Ömer Aydın ın kavrumunu espressoya ben çok yakıştırıyorum birçok çekirdeğini denedim denediklerimin hepsi espressoda şahane sonuç verdi.
Yani gönül rahatlığıyla cevaplayabilirim ki
-evet😂😂

Tekrar Selamlar @Ufuk

Sitedeki ayrım aslında birazcık tavsiye niteliğinde,espresso yorumları haricinde dilediğin çekirdeği dilediğin demleme yönteminde kullanabilirsin.Tadım notalarından merak ettiğin yada seni cezb eden hangisi ise kahve temini ona göre yapabilirsin.
Çok teşekkürler @NoPainNoCoffee çok iyi anlatmışsınız, ekleyecek bir şey kalmamış
🙏

Spada Coffee motion
Flair pro 2
20/40
Commadante 7 clik
50 saniye

Bu kahveyi fiyatı nedeniyle yeni aldığım flair talimi yaparken kullanmak için aldım fakat bugün aldığım kahveden sonra aslında daha fazlası olduğunu fark ettim.
Fındıklı çikolata hatta sarelle tadı çok baskındı. Çok keyifliydi.
Ekli dosyayı görüntüle 20389
Selam,

Aynı kahveden ben de aldım, kavrum tarihinden itibaren henüz 1 hafta bile geçmemiş. Doğal olarak degassing süresi dolmamış ama meraktan degas'i beklemeden birkaç deneme yaptım. Çok isli ve yavan geldi bana tadı. Degas öncesi ve sonrası çok ciddi fark ediyor mu acaba? Kötü bir kahve olduğunu düşünmesem de net bir profil alamadım kahveden. Degas öncesi denediniz mi?

Selam,

Aynı kahveden ben de aldım, kavrum tarihinden itibaren henüz 1 hafta bile geçmemiş. Doğal olarak degassing süresi dolmamış ama meraktan degas'i beklemeden birkaç deneme yaptım. Çok isli ve yavan geldi bana tadı. Degas öncesi ve sonrası çok ciddi fark ediyor mu acaba? Kötü bir kahve olduğunu düşünmesem de net bir profil alamadım kahveden. Degas öncesi denediniz mi?
Merhabalar @hakancelik90
Bana geldiğinde 8 günlüktü ben hiç beklemeden içmeye başladım 3.haftadan sonra daha güzel sonuçlar almaya başladım fakat dediğim gibi bu sırada flairi talim ettiğim için o sırada ne oldu tam bilemiyorum 😂

Kahve Fabrikası Colombia Villa Clabelinota(Espresso)

20/42
32 sn
90°-92°
Commadante 6 clik
Lelit Mara X

Espresso ya yeni başladığım için ilk başta tarifi oturtmakta zorlansamda en son güzel bir shot alabildim, tadım notlarını çok yoğun olmasa da hissettim diyebilirim.
20220531_163731.jpg20220531_163734.jpg

Kahve Fabrikası Holy Shot Espresso Blend​

21 gr kahve
50 gr espresso
5 sn pre infusion + 28 sn
9 bar
DF64 18.5
Nuova Simonelli Oscar II

Gunluk kullanimda hem espresso hem sutlu iceceklerde verim aldigim, etiyopya ve kenya severlere hitap eden guzel bir harman.

Ekli dosyalar

• VideoCapture_20220601-133426.jpg
    VideoCapture_20220601-133426.jpg
    66.6 KB · Görüntüleme: 41
  • VideoCapture_20220601-133431.jpg
    VideoCapture_20220601-133431.jpg
    66.9 KB · Görüntüleme: 40
Preon Damo ..

18/45...34 sn...

#espresso #espressoathome #caffe #coffee #coffeeandcookies

Geri