• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Preon Bombe - 18/45 (93 derece)

Çekirdeğin kokusu inanılmaz güzel, kalan çekirdekle aldığım son shot oldu, degassing beklemeden aldığım ilk shotlari saymazsak genel anlamda tüm shotlar tatlıydı

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220218-222841_Gallery.jpg
    Screenshot_20220218-222841_Gallery.jpg
    49.7 KB · Görüntüleme: 293
Grizzly - Rocky Mountains Blend
Mignon Crono
Cafelat Robot
18/39

Alaska'dan bir tık daha asidik yine de klasik bir tat. Hafif ağız kuruttu. İlk kaplanımsı, wdt çok önemliymiş.

IMG_20220219_153741_1.jpg

Kavurucu: Kronotrop
Çekirdek: Ethiopia Korcha
Kavurma Profili: Dark
Kahve Miktarı: 20 gr
Çıktı: 40 gr
Süre: 59 sn
Makine: Lelit Bianca
Değirmen: Mahlkönig Vario 7-A / seramik dişli ile

Son zamanlarda içtiğim en koyu kavrulmuş kahvelerden. Pek tarzım değil bu koyuluk. Sabah kahvesi olarak shot atmaktan öte gitmez.

Alaska blend ve Rocky oldukça başarılı blendler, ama @cemtolgaizm 'in tüm single originleri de espresso da çok başarılı. ay bitmeden bir kaç paket daha koymak gerek diye düşünüyorum.

WhatsApp Image 2022-02-24 at 09.01.43.jpeg

Alaska blend ve Rocky oldukça başarılı blendler, ama @cemtolgaizm 'in tüm single originleri de espresso da çok başarılı. ay bitmeden bir kaç paket daha koymak gerek diye düşünüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 18961
Bu kahveyi filtre olarak tükettim ve çok sevdim , dün akşam sitesinde espressoya da çok yakıştığını okuduğum İçin son ne kaldıysa bir şans vereceğim. Cem bey sanırım 18/40 26-27 sn leri hedefleyin demiş , siz ne dersiniz?

Bu kahveyi filtre olarak tükettim ve çok sevdim , dün akşam sitesinde espressoya da çok yakıştığını okuduğum İçin son ne kaldıysa bir şans vereceğim. Cem bey sanırım 18/40 26-27 sn leri hedefleyin demiş , siz ne dersiniz?
25-30 sn. 19/40 yapıyorum ben genelde. yormayan güzel bir asiditeyle tatlı bir çıktı alıyorum.

Kavurucu: CleanCup
Çekirdek: Ethiopia Tirtira
Kavurma Profili: Filtre
Çıktı: 28 gr
Süre: 42 sn

Filtre denmiş olsa da espressoya yakıştırdım.
Circulor'dan aldığım Chombi geisha'yı anımsatan bir tat profiline sahip. 👌

Ekli dosyalar

• 0.jpg
    0.jpg
    96.7 KB · Görüntüleme: 121
Kahve: Grizzly - Burundi
Makine: Lelit Mara X
Değirmen: Mignon Crono
Oran: 18 g / 36 g
Sıcaklık: 92°C - 93°C

@cemtolgaizm 'in çekirdekleri genelde benim damak tadıma çok uyuyor ama bu çok başka bişey olmuş, bal ball🤤 meyveli sütlü çikolatayı ağzımda eritmişim gibi bir after taste, eline sağlık kardeşim👏🏻Screenshot_20220306_113018.jpg

Kavurucu: CleanCup
Çekirdek: Ethiopia Tirtira
Çıktı: 43 gr
Süre: 37 sn

Son zamanlarda yurtiçinden alıp da espressoya çok yakışırdığım çekirdeklerden oldu Tirtira.

Espressoda sevdiğim asidite, tatlılık ve gövde oldukça kompleks biçimde yansıdı fincana. Bana göre en baskın ve sevdiğim yanı için tatlı misket limonu bombası diyebilirim. Aftertaste'de bıraktığı uzun süreli etki özellikle çok hoşuma gitti. Su içtikçe sanki kahveyi yeniden içiyormuşçasına hisse kapıldım.
Genel olarak zaten Ethiopia kahvelerini seviyorum. Bu sebeple klasik Ethiopia profilinin ağır abisi diyebilirim Tirtira için. 🤭

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220306_171928.jpg
    Screenshot_20220306_171928.jpg
    148.7 KB · Görüntüleme: 90
  • Screenshot_20220306_171949.jpg
    Screenshot_20220306_171949.jpg
    167.9 KB · Görüntüleme: 108
Kahve: Hausbrandt Espresso Nonetti Blend Trieste (%80 Arabica & %20 Robusta)
Öğütücü: Eureka Zenith 65HS
Makine: Beko 2170
Oran: 19 gr in 36 gr out
Süre: 28 Saniye
Su: Rioba

Çok net çikolata, karamel ve fındık tadı, yoğun, bal kıvamında bir bardak. Asidite yok, gövde çok. Son zamanlarda içtiğim en güzel klasik İtalyan espressosu. İtalya'da içtiğim bir çok espresso ile aynı tat. Bir diğer Trieste bölgesi kahvesi Antica Tostaturra Triestina Buonissimo'ya benzer şekilde orta kavrulmuş, fakat onun aksine Hausbrandt Nonetti sütle uyumu da oldukça başarılı. Çok özel tatlar aramayan, meyvemsi tatlardan ve asiditeden çok hoşlanmayan ve İtalyan espresso tarzı sevenlere şiddetle öneririm.
Tüzer Grup satıcısından kargo dahil 500 gr. 150 TL satın alınabiliyor. Kavrum tarihi 11.2021 (Bu tarz çekirdekler için oldukça taze diyebiliriz)

IMG_20220312_154248.jpg

Uzun bir aradan sonra üç günlük fazla da olsa taze çekirdekten espresso çektim. İlk denemenin günahı olmaz, azıcık over. Ama güzel. :)

Null Two Espresso Harmanı 14.03 kavrumu
18/36
91° Pürsu
45 sn
Bianca pedallı ön demleme
Eureka Perfetto
Kakao, fındık notaları, biraz bitter, orta-yüksek gövde, düşük-sıfır asidite, çok hafif bir meyvemsi yapı
20220317_172014.jpg

Asiditesi yüksek, gövde düşük, oranı yükseltmek meyvemsi tarafları açığa çıkartıcak gibi. Df64 mp bıçak için saklamayı düşünüyorum bir kısmını

The barn dambi uddo robotta 5 shot aldık 5i de parlak ve çok tatlıydı. Espresso deneyimimizi değiştirdi resmen 🌞
Bugün kendimizi şımarttık, günün ikinci shot'ı da böyle oldu.

Dambi Uddo 18/40
Kakindu 18/42
İki kahve de Crono ve Robot ikilisiyle 2barda 10 saniye preinf ile sonra 8barla başlayıp kollar bizi nereye götürdüyse.

Gardelli omni kavrum, meyvemsi ve yüksek asiditeli bir shot oldu ben çok beğendim.

İki kavurucuya da overrated ve pahalı diye yaklaşıyordum, çok beğenip ağzımın payını aldım.🥲
IMG-20220326-WA0004.jpg

Bugün kendimizi şımarttık, günün ikinci shot'ı da böyle oldu.

Dambi Uddo 18/40
Kakindu 18/42
İki kahve de Crono ve Robot ikilisiyle 2barda 10 saniye preinf ile sonra 8barla başlayıp kollar bizi nereye götürdüyse.

Gardelli omni kavrum, meyvemsi ve yüksek asiditeli bir shot oldu ben çok beğendim.

İki kavurucuya da overrated ve pahalı diye yaklaşıyordum, çok beğenip ağzımın payını aldım.🥲
Ekli dosyayı görüntüle 19500
Gardelli Mzungu, denediğim en güzel espressolardandı benim de... Boşta para oldukça denenmesi gereken bir kavurucu. 😂

Kavurucu: Kronotrop
Çekirdek: Colombia Santa Rosa Natural
Çıktı: 42 gr
Süre: 33 sn
Değirmen: 1zpresso J-Max 120 klik

CleanCup Santa Rosa de Cabal'a göre daha açık kavrum. CleanCup Santa Rosa'sını espressoda beğenmiştim. Kronotrop'dakinin filtre performansı iyiydi. Ancak espressosu da gayet güzel. Ve espresso olarak tüketeceğim paketin kalanını da. Ortalama 5 haftalık bir kahve. Kronotrop ve CleanCup Santa Rosa'ları hem espressoda, hem de filtrede ilk 10-15 günlük zamanlarında pek keyif vermiyor. Ancak 4 hafta ve üstü bekleme sürelerinde daha karakterli, her içimde daha farklı aromatik deneyimler yaşatıyorlar. Uzatmayayım, beğendim.

J-Max 'ı ise espressoda beğendim. Filtrede toz üretimi fazla. Her ne kadar öğütüm homojenitesi filtrede mükemmel olmasa da iri taneler ve ufak taneler oranının demleme açısından farklı etkileri nedeniyle olumsuz olarak fincana yansımadığını düşünüyorum. Neticede değirmenin lansmanı espresso doğrultusunda. Bu açıdan filtre performansı da beklenenden iyi. Espresso performansına ise söylenecek fazla söz yok. Gerek diğer değirmenlere nazaran önde olan mikron hassasiyeti, gerek fincana yansıması oldukça iyi.
Değirmene dair yapısal anlamda eleştirilerim de var. Ancak bunu daha sonra vakit buldukça yazabilirim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220326_185018.jpg
    Screenshot_20220326_185018.jpg
    86.3 KB · Görüntüleme: 64
  • Screenshot_20220326_185038.jpg
    Screenshot_20220326_185038.jpg
    107.3 KB · Görüntüleme: 60
Geri