• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve: Metro Rioba %100 Arabica 15.10.21
Su: Nestle 92°
Oran: 18/35
Süre: 32 sn
Tatlar: :)

Kahve fiyatları malum, daha ucuz seçeneklere yöneldim.
Kahvede kalın öğütüme ve serin suya rağmen gideremediğim bir bitterlik mevcut neden olabilir acaba. :ROFLMAO:
Kremalı dolgun gövdeli ve kuruyemiş tatlarının eşlik ettiği pek tatlı sayılmayan bir fincan. :)
Bu çekirdeği 2 yıl kadar daha önce almıştım ve o zaman daha az bitter ve daha tatlı çıkıyordu. Gerileme var, sürekli tüketim olarak da gideri kalmamış. Bir dahakine Polonya kavrumu Etiyopya, Kolombiya, Brezilya alıp harman yapacağım. :)

Gelişmeleri bildiririm.

Ekli dosyayı görüntüle 18078Ekli dosyayı görüntüle 18079

Rioba %100 Arabica Espresso eskisi gibi değil malesef, ben de denemiş ve eskisi kadar memnun kalmamıştım.
Rioba Peru %100 Arabica 10. ay kavrum ise fiyatına göre güzel sonuçlar veriyor.

Rioba %100 Arabica Espresso eskisi gibi değil malesef, ben de denemiş ve eskisi kadar memnun kalmamıştım.
Rioba Peru %100 Arabica 10. ay kavrum ise fiyatına göre güzel sonuçlar veriyor.
Peru yoktu ama Etiyopya ve Kolombiya vardı, onları aldım. Deneyince yorumlarım. :)

Kahve: Kafein Kültür Brezilya Sitio Sao Pedro
Lelit Bianca
Niche
93 derece
34sn
1:2 oran
18gr in 35 gr out (IMS H26 Sepet Baristapro)

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    117.3 KB · Görüntüleme: 160
  • 1.jpg
    1.jpg
    222.2 KB · Görüntüleme: 97
Kahve: Kafein Kültür Brezilya Sitio Sao Pedro
Lelit Bianca
Niche
93 derece
34sn
1:2 oran
18gr in 35 gr out (IMS H26 Sepet Baristapro)
tadı nasıldı Suat bey? filtrede buram buram vişne olan anaerobik bir kahve espressoda asidik kaçmıştır diye düşündüm. basınç profilleme yaptınız mı?

tadı nasıldı Suat bey? filtrede buram buram vişne olan anaerobik bir kahve espressoda asidik kaçmıştır diye düşündüm. basınç profilleme yaptınız mı?
Asiditesi beni rahatsız etmedi açıkcası 6/10 olarak puanlardım. Kavrum sonrası 18.gün denediğimde fermantasyon belirgindi şu anda 27.gün fermantasyon arka planda kaldı. Son zamanlarda Türkiye’den aldığım iyi espressolardan bir tanesi.

Kavurucu: Kendim
Çekirdek: Guatemala Libertad Punta Del Cerro
Kavurma Profili: Fullcity
Kahve Miktarı: 20 gr
Çıktı: 41 gr
Süre: 39 sn
Makine: Lelit Bianca
Değirmen: Comandante 8 klik

Sweetmarias'ın yeşil stoğundan aldığım, ortalama denebilecek bir kahve. Güçlü body, yüksek asiditeli bir fincan. Şu haliyle bitter çikolata, karamel tatlılığı baskın. Aftertaste'i tütsü, smoked diyebileceğimiz nüanslarda uzunca hissettiriyor kendini.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220204_011004.jpg
    Screenshot_20220204_011004.jpg
    88.3 KB · Görüntüleme: 68
Kahve: Grizzly - Honduras Finca Oropendula
Makine: La Pavoni
Değirmen: Specialita
Oran: 14 g / 24 g
Sıcaklık: 92°C - 93°C
Süre: Uzun ön demleme, 35 saniye civarı toplam akış

Normalde paket bitmeden yorum yapmak istemesem de toplu alımda fikir olması adına sıcağı sıcağına yazayım dedim. Espresso deneme setini kargodan henüz teslim aldım, 19 Ocak kavrum.
Çekirdek çok güzel ayar tutuyor, damak tadınıza göre reçete ile oynamaya çok müsait. Ben normalden bir kademe ince öğütüp uzun ön demleme yaparak istediğim fincana ulaştım. Demleme oranı da 1:1,5-1:1,7 civarı daha verimli oluyor. Bu açıdan sitesindeki reçete gayet tutarlı.
Gövde şurupsu, asidite hafif, aftertaste kısa, genel olarak yoğun ve keyifli bir fincan çıkıyor. Kokuda direkt kırmızı elma/kırmızı-mor meyve geliyor. Tadım çarkında gözüm hemen kırmızı-mor renklere gitti diyebilirim. Bu açıdan kavurucu tadım notları da tutarlı. Özetle içimi dolgun, asiditesi parlamadan keyif veren bir çekirdek. Toplu alım bitmeden bir paket daha ek yapılır.

Ekli dosyalar

• IMG_20220204_113426.jpg
    IMG_20220204_113426.jpg
    77.9 KB · Görüntüleme: 84

Normalde paket bitmeden yorum yapmak istemesem de toplu alımda fikir olması adına sıcağı sıcağına yazayım dedim. Espresso deneme setini kargodan henüz teslim aldım, 19 Ocak kavrum.
Çekirdek çok güzel ayar tutuyor, damak tadınıza göre reçete ile oynamaya çok müsait. Ben normalden bir kademe ince öğütüp uzun ön demleme yaparak istediğim fincana ulaştım. Demleme oranı da 1:1,5-1:1,7 civarı daha verimli oluyor. Bu açıdan sitesindeki reçete gayet tutarlı.
Gövde şurupsu, asidite hafif, aftertaste kısa, genel olarak yoğun ve keyifli bir fincan çıkıyor. Kokuda direkt kırmızı elma/kırmızı-mor meyve geliyor. Tadım çarkında gözüm hemen kırmızı-mor renklere gitti diyebilirim. Bu açıdan kavurucu tadım notları da tutarlı. Özetle içimi dolgun, asiditesi parlamadan keyif veren bir çekirdek. Toplu alım bitmeden bir paket daha ek yapılır.
Afiyetler olsun, çok teşekkürler yorumlarınız için. :)

Afiyet olsun. Pavoni keyifli ristrettolara olanak veriyor. Çünkü pompa siz olduğunuz için tam kontrolle, uzun ön demlemeyle tıkanma yaşanmadan shot alınabiliyor. Çok inceye gidilince likit azalıyor sadece, yoksa bittere kayabiliyor; ki biz buna zaten yanılmıyorsam ristretto diyoruz. :)

Afiyet olsun. Pavoni keyifli ristrettolara olanak veriyor. Çünkü pompa siz olduğunuz için tam kontrolle, uzun ön demlemeyle tıkanma yaşanmadan shot alınabiliyor. Çok inceye gidilince likit azalıyor sadece, yoksa bittere kayabiliyor; ki biz buna zaten yanılmıyorsam ristretto diyoruz. :)
Teşekkürler :) Çok haklısınız, kullandıkça aldığım keyif artıyor makineden.

Kahve: Null - Etiyopya GERA JİMMA GEİSHA NATURAL
Oran: 14 g / 28 g
Süre: 10 sn ön demleme, 30 sn toplam akış

Art arda 2 shot yapmama rağmen foto çekecek sabrı bulamadım. Sonraki shotta foto çekip ekleme yapacağım.
Fincanı kokladıktan sonra gözüm tadım çarkında beyazımsı/açık sarı tonlara gitti. (kokladıktan sonra??? göz??? tat??? renk??? yeminle akıl karı değil bu iş 😁)
Çiçeksi ve tropikal meyve notaları hemen kendini belli ediyor. Kavurucu notunda yer alan yasemin ve ananas net şekilde geliyor. Gövde hafif ve çayımsı, dizginlenmiş ve gayet yerinde bir asidite var. Paketteki çekirdekten itibaren ferah/canlı parfümsü bir kokuya sahip gayet canlı bir kahve.

Bugün naturel bir etiyopyadan espresso yapmayı deniyorum ancak farkettim ki makinenin grup başlığından gelen su sıcaklığı düşük, makine rocket apartamento gruptan akan suyun sıcaklığını ölçtüğümde 70 civarı olduğunu farkettim, sıcak su çubuğundan akan su ise 95 civarı

Kahve: Null - Etiyopya GERA JİMMA GEİSHA NATURAL
Oran: 14 g / 28 g
Süre: 10 sn ön demleme, 30 sn toplam akış

Art arda 2 shot yapmama rağmen foto çekecek sabrı bulamadım. Sonraki shotta foto çekip ekleme yapacağım.
Fincanı kokladıktan sonra gözüm tadım çarkında beyazımsı/açık sarı tonlara gitti. (kokladıktan sonra??? göz??? tat??? renk??? yeminle akıl karı değil bu iş 😁)
Çiçeksi ve tropikal meyve notaları hemen kendini belli ediyor. Kavurucu notunda yer alan yasemin ve ananas net şekilde geliyor. Gövde hafif ve çayımsı, dizginlenmiş ve gayet yerinde bir asidite var. Paketteki çekirdekten itibaren ferah/canlı parfümsü bir kokuya sahip gayet canlı bir kahve.
Gera Geisha benim de içtiğim en iyi espressolar arasında kesinlikle...
Afiyet olsun. :)

Preon - Bombe Espresso kavrum
Baya güzel, bol kremalı ve tatlı shotlar aldım, tavsiye ederim:

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220210-233804_Gallery.jpg
    Screenshot_20220210-233804_Gallery.jpg
    45.3 KB · Görüntüleme: 86
Null Coffeden 2 . denemem ilk denemem aylar önce bir espresso harmanıydı açıkcası dengeli bir karakteri vardı .Çok dikkatimi çekmemişti petra akmeyi daha başarılı bulmuştum şimdi espresso kavrumlarının %25 indirim girmesiyle Worka Carbonicshot1.jpg Maceration çekirdeğini deneyimleme fırsatı buldum.Lelit pl92t ve Eureka Specialita ile yaptığım çeşitli deneysel shotlar ile vardığım en optimal sonuç 91 derce 20.7 gram 35 gr 32 saniye (4 saniye pre inf) çıkış aldığım shot oldu.Bu kahve bence yüksek sıcaklıklarda iyi sonuç vermiyor yapısı itibariyle çok kompleks bir çekirdek olduğunu düşünüyorum.Anaerobik işlenmesi kesinlikle tazeliğini öldürmemiş çok dengeli işlenmiş.Gövdesi ve asiditesi çok optimal olmuş.Enerjik yapısı korunarak aynı zamanda gövdeli ve katmanlı bir kahve olmuş tatlar damakta uzun süre kalıyor single malt iskoç viskisinin daha taze ve çiçeksi tadlarla infuselanmış versiyonu olan bir balçık gibi yapışıyor.Kavrum da ekstra olarak çok başarılıydı şu ana kadar denediğim en temiz çekirdeklerden birisi.Açıkcası çok beğendim .Önceden anaerobik olarak Kahve Fabrikasından Ethiopia Hambela Wamena Anaerobic çekirdeğini denemiştim ve karşılaştırmak gerekirse ben Null Coffeenin çekirdeğini daha katmanlı ve karakteristik buldum.Gerek Hamabela olsun gerek bu kahve olsun kesinlikle çok severek tükettim fırsat için teşekkür ederim.

Cafelat robot
Mignon crono
Grizzly bear Guatemala espresso kavrumu

Robot ve değirmen henüz yeni, öğrenme çalışmalarındayız. Arka arkaya 3-4 shot attık kalınlığıyla ve basınçla oynayarak @vetiverfan . 15-35 gibi çıktılar aldık. Çok iyi bir sonuç elde edemedik henüz ama içilmeyecek gibi acı, ekşi değillerdi sonuçlar. Denemelere devam.

IMG_20220216_193138.jpg

Cafelat robot
Mignon crono
Grizzly bear Guatemala espresso kavrumu

Robot ve değirmen henüz yeni, öğrenme çalışmalarındayız. Arka arkaya 3-4 shot attık kalınlığıyla ve basınçla oynayarak @vetiverfan . 15-35 gibi çıktılar aldık. Çok iyi bir sonuç elde edemedik henüz ama içilmeyecek gibi acı, ekşi değillerdi sonuçlar. Denemelere devam.

Ekli dosyayı görüntüle 18847

Ben bu değirmenle düzgün bir sonuç alamadım maalesef. Sonra k pro ile deneyince değirmenin espressodaki önemini bir kere daha anlamış oldum. Filtrede başarılı ama espressoda sözenden hallice bence

Ben bu değirmenle düzgün bir sonuç alamadım maalesef. Sonra k pro ile deneyince değirmenin espressodaki önemini bir kere daha anlamış oldum. Filtrede başarılı ama espressoda sözenden hallice bence
Araştırmalarım sonucu bu değirmenin iki farklı burr setiyle satıldığı yönünde, espresso odaklı burr ile durumundan mutlu olan çok gördüm, bu fiyat bandında anca bu kadar :/. Daha aşırı acemi durumdayız ama beğendiğimiz shotlar aldık bence bu değirmenle(hoş C2 ile bile güzel shotlar aldık), bir süre sonra memnun kalmazsak "sen demiştin hühühü" diye omzunda ağlarım ama.:cry:

Toplu alım sayesinde Grizzly'den 3 çekirdeği espressoda denemiş olduk, en çok umut vadeden bence Oropendula, ben vanilya notası aldım. :p

Geri