• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Columbia Villa Clabelinota

Ekli dosyalar

• 20220103_154812.jpg
    20220103_154812.jpg
    144.8 KB · Görüntüleme: 222
  • 20220103_154856.jpg
    20220103_154856.jpg
    76.4 KB · Görüntüleme: 148
Afiyet olsun. Tat olarak nasıl buldunuz? Merak ettiğim bir çekirdekti.
Teşekkür ederim. Göze koyu kavrum geliyor, fakat bittere kaçmıyor. Cmd ile çok kolay öğütüldü. Sanırım tatlılık ön plana çıkarılmış, aroma anlamında çok kompleks olduğunu söyleyemem, damağı yormayan keyifli bir kahve, asidite çok geri planda. Tatlı şarapsı bir yapısı var. Gövdesi çok yüksek. Yağ gibi kayıyor.:) İki shot aldım ikisi de kaplanlı çıktı, çok güzel kokan bir çekirdek ve bence kavrumu güzel.
İlk shotu Perfetto ile almıştım çok inceydi, ikinci shotu cmd red 13'le aldım yine ince geldi. İkisi de 42 saniye akışlıydı. Perfetto ile olan bir tık daha aromatik cmd ile olan daha yuvarlak ve tatlı çıktı. Daha kalında aroma da artacaktır.

Ben 130 liraya almıştım, şu an 150 lira görünüyor ve bitince tekrar alırım. Ama işte evdeki gibi olur mu bilemem. ;) Yani şu an evdeki paket gibi olacaksa tavsiye ederim.

Teşekkür ederim. Göze koyu kavrum geliyor, fakat bittere kaçmıyor. Cmd ile çok kolay öğütüldü. Sanırım tatlılık ön plana çıkarılmış, aroma anlamında çok kompleks olduğunu söyleyemem, damağı yormayan keyifli bir kahve, asidite çok geri planda. Tatlı şarapsı bir yapısı var. Gövdesi çok yüksek. Yağ gibi kayıyor.:) İki shot aldım ikisi de kaplanlı çıktı, çok güzel kokan bir çekirdek ve bence kavrumu güzel.
İlk shotu Perfetto ile almıştım çok inceydi, ikinci shotu cmd red 13'le aldım yine ince geldi. İkisi de 42 saniye akışlıydı. Perfetto ile olan bir tık daha aromatik cmd ile olan daha yuvarlak ve tatlı çıktı. Daha kalında aroma da artacaktır.

Ben 130 liraya almıştım, şu an 150 lira görünüyor ve bitince tekrar alırım. Ama işte evdeki gibi olur mu bilemem. ;) Yani şu an evdeki paket gibi olacaksa tavsiye ederim.
Detaylı açıklamınız için teşekkür ederim :). En çok elimdeki natural etiyopyalardan keyif aldım (nensebo refisa) şu ana kadar. Dediğinz gibi bazıları yağ gibi akıyor. Stoğum bitince bu kahveyi ve fam'ın övülen etiyopyasını da deneyimlemek istiyorum ama şu an fiyatlar gerçekten üzücü. Bi indirime denk gelirsem alabilirim, yoksa bir aylık stoğum daha var.

Detaylı açıklamınız için teşekkür ederim :). En çok elimdeki natural etiyopyalardan keyif aldım (nensebo refisa) şu ana kadar. Dediğinz gibi bazıları yağ gibi akıyor. Stoğum bitince bu kahveyi ve fam'ın övülen etiyopyasını da deneyimlemek istiyorum ama şu an fiyatlar gerçekten üzücü. Bi indirime denk gelirsem alabilirim, yoksa bir aylık stoğum daha var.
Rica ederim. :)
Yapı olarak Preon Refisa'ya benziyor, o da iyiydi ama biraz daha yoğun - gövdeli, daha tatlı ve bir tık daha keyifli olduğunu düşünün. En azından ben öyle algıladım. :)

Fincan yükselticiyi alınca bak ne oldu. :)
Köpüklü kaplan. Bu da Villa Clabelinota bu arada :)

Ekli dosyalar

• 20220104_160334.jpg
    20220104_160334.jpg
    194.7 KB · Görüntüleme: 116
  • 20220104_160340.jpg
    20220104_160340.jpg
    178.4 KB · Görüntüleme: 137
Kavurucu: Gordion
Çekirdek: Sant A Rosa
Kavurma Profili: Espresso
Kahve Miktarı: 18 gr
Çıktı: 36 gr
Süre: 26 sn
Makine: Lelit Anna
Değirmen: Cmd 12 Red Clicks

Baskın şarap tadı ile başlayıp çilek ile bitim 👌🏿

Ekli dosyalar

• IMG-20220105-WA0001.jpg
    IMG-20220105-WA0001.jpg
    161.1 KB · Görüntüleme: 122
Kavurucu: Spada
Çekirdek: Colombia Narino Juananambu
Kavurma Profili: Omni
Değirmen: Comandante / 7 klik
Kahve Miktarı: 17.5 gr
Çıktı: 39ml
Makine: Picopresso

Yaklaşık 1 buçuk aylık çekirdek. Kavanoza daha kaldırmadım; ama tazelik ve tadım olarak ilk yaptığım espressodan hiçbir farkı yok. Asiditesi biraz daha azılmış ve kahveden oldukça baskın ve tatlı bir greyfurt tadı alıyorum. Tamp'i biraz fazla yapmama rağmen çıktı olarak herhangi bir acılık almadım.

Ekli dosyalar

• 1641367506304.jpg
    1641367506304.jpg
    242.1 KB · Görüntüleme: 100
Kahve Fabrikası Etiyopya Bekele...
Cmd Red 15' 92°...
18/36 32 sn. akış. Ön demlemesiz. Bir dahaki sefere 91°

Ekli dosyalar

• 20220105_154047.jpg
    20220105_154047.jpg
    127.4 KB · Görüntüleme: 70
Kahveci: Kahve Fabrikası
Kahve: Etiyopya Bekele (24 Aralık Espresso)
Su: Nestle 91°
Oran: 18/37.5
Öğütüm: Cmd Red 15'
Makine: Lelit Bianca
Sepet: IMS Bianca 14-18 gr stock sepet
Süre: 2 bar 10 sn ön demleme 8 bar 25 sn. akış
Tat: Tatlı, soft, kadifemsi, kolay içimli, belli belirsiz gül notaları, zevkli

Şu an satışta olan Kolombiya ve Etiyopya Nordic'lerinin yapıları birbirine benziyor. Kolombiya çok daha gövdeli ve biraz daha tatlı sadece. Espresso kavrumları itibarıyla çok karakteristik kahveler değiller bence, belki de kavurma etkisidir. Belki filtre kavrumları karakterizedir.
İki kahvenin de mevcut kavrumunu beğendim. Henüz lavaboya giden shot olmadı.
Etiyopya olan sıcak su sevmiyor, Şerif Bey de değinmiş künyede, maksimum 90° diyor filtre için, espressoda 94° demiş ama o sıcaklıklar bende bittere kaydı. O yüzden ben de 90-91'de demliyorum Etiyopya'yı.
Sözün özü, koyu kavrum ama kesinlikle yağlı, isli, yanık olmayan iki kahve de günün her saati keyif verecek cinsten...
Bu da bu kahvelerle ilgili son paylaşımım ve referans reçetem olsun. :)

Ekli dosyalar

• 20220106_071740.jpg
    20220106_071740.jpg
    93.6 KB · Görüntüleme: 99
Bende yeneyim. Lelit Bianca ile, Buzdağı su, 95 derece ile demlemiştim. Grup başlığında 9-9.5 bar civarı. Oran 18/40g , toplam 29s. Asidite benim çıktılarda da yok.
Selamlar 18/36 yaparak 25 saniyeleri yakaladığınızda asidite ortaya çıkacaktır. :)

Keyifli bir Pazar oluyor.:cool:

Kavurucu: Calibre Coffee
Çekirdek: Honduras Comsa (23/11 kavurma)
Kavurma Profili: Filtre
Değirmen: Molent G50 / 4 klik
Kahve Miktarı: 18 gr
Çıktı: Tüm suyu bastım haznedeki
Süre: 15 sn 2 bar ön demleme, 45 sn 10 bar baskı
Makine: Flair Pro2

oL506A.jpg

Geri