• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Clean cup espresso kavrumda degassing+5 gün yazıyor. Hala optimal süreye gelmemiş olabilir çekirdek, 22 kasım kavrum var bende de bekliyorum merakla bir 3-4 günü daha var, umarım degas sürecindendir🙄
😮😮😮 O zaman hikayeyi baştan almak lazım. Hocam sen 1 hafta daha bekleyip, kendi metodunla tekrar demle. Olmazsa benim dediklerime bakarsın. Kahve biraz daha beklesin.

Kahve: Pellini Top Espresso Blend %100 Arabica
Makine: Beko 2170
Öğütücü: Eureka Zenith 65HS
Oran: 19 gr in 35 gr out
Süre: 22 Saniye
Su: Rioba

Pellini.PNG

Çikolata ve çok hafif baharat tadı olan, gövdeli, yoğun, dolu dolu, çok düzgün bir bardak. Asidite yok denecek kadar az. Bitirdikten sonra damakta bıraktığı uzun süreli vanilya/çikolotamsı tat ile klasik bir italyan espressosu. Sütle uyumunun çok çok iyi olduğunu söyleyemem, ben genelde espresso olarak tüketiyorum. Kavrum tarihi Mayıs 2021.

Selam,
Kimse çekirdeklerine kıyamıyor galiba, buralar boş kalmış ( :
Geçen null indiriminden aldığım, worka oro ve jimma geisha espresso kavrumlarını
yarı yarıya kullanarak, 14,5 / 30 gram kadar bir çıktı aldım, beni mutlu eden, kadifemsi
süt gibi bir espresso oldu, sonuç keyifli olunca paylaşmak istedim.

Mutlu Pazarlar.

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    104.6 KB · Görüntüleme: 83
Bu sabah Clean Cup Santa Rosa
Kalın öğütüm 30 sn süren shotlarda yeterince demlenmiyor gibi, bu sabahki shot yaklaşık 60sn sürdü asidite ve gövde açığa çıktı.

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2021-12-05 14.49.44.png
    Ekran Resmi 2021-12-05 14.49.44.png
    765.5 KB · Görüntüleme: 83
Kavurucu: Kawa
Çekirdek: Costa Rica - Fernando Cordero
Kavurma Profili: Filtre
Kahve Miktarı: 20 gr
Çıktı: 22 gr
Süre: 28 sn
Makine: Lelit Bianca
Değirmen: Mahlkönig Vario 7-A / seramik dişli ile

Ağız sulandırıcı asiditesi, canlı aroması ve güçlü aftertaste'i ile son zamanlarda espressoda denediğim en iyi çekirdeklerden diyebilirim. Filtresini espresso kadar sevmedim. Belki iyice dinlenince filtrede de kendini gösterir. Bir yudumluk olduğu için soğutmak istemedim. Fotoğraf da çekemedim bundan dolayı.

Kavurucu: Kawa
Çekirdek: Costa Rica - Fernando Cordero
Kahve Miktarı: 20 gr
Çıktı: 22 gr
Süre: 28 sn
Makine: Lelit Bianca
Değirmen: Mahlkönig Vario 7-A / seramik dişli ile

Ağız sulandırıcı asiditesi, canlı aroması ve güçlü aftertaste'i ile son zamanlarda espressoda denediğim en iyi çekirdeklerden diyebilirim. Filtresini espresso kadar sevmedim. Belki iyice dinlenince filtrede de kendini gösterir. Bir yudumluk olduğu için soğutmak istemedim. Fotoğraf da çekemedim bundan dolayı.

Ekli dosyalar

• IMG_20211208_021234.jpg
    IMG_20211208_021234.jpg
    91.7 KB · Görüntüleme: 79
Kavurucu: Zümrüt Karaca
Çekirdek: Colombia Strawberry
Değirmen: Comandante / 6 klik
Kahve Miktarı: 18 gr
Çıktı: 42 ml
Süre: 32 sn
Makine: Picopresso

Bu çekirdeği daha önce v60 için kullandım ve nispeten gövdeli, meyvemsiliğin ön planda olmadığı bir kahve içtim. Günlük içimler için ideal, bu haliyle hoşuma gitti bu yüzden. Bugün de, yaklaşık 1 buçuk aylık çekirdek olduğu için normalde öğüttüğüm ayardan bir klik daha ince öğüttüm (keşke 7'de kalsaydım :)). Ortalara doğru basınç çok arttı ve elle pompalarken bir nebze zorlandım; ama yine de ortaya çok keyifli bir fincan çıktı.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-12-22 at 12.13.58.jpeg
    WhatsApp Image 2021-12-22 at 12.13.58.jpeg
    97.1 KB · Görüntüleme: 52
Espresso deryasında henüz tatbikatlarımızın ve eğitimlerimizin devam ettiğini bildirerek bu başlıkta ilk paylaşımımı yapmak istedim.
Bu henüz 2. shot tecrübem 😐
Zamanla düzeleceğiz umarım.

Kavurucu: Kurukahveci Mehmet Efendi (sadece eğitim ve tatbikat amacıyla bu 250gr'lık hazır paketi tercih ettim)
Çekirdek: -
Kavurma Profili: -
Değirmen: Hazır espresso çekim (Kasım ayında kavrulmuş)
Kahve Miktarı: 18 gr
Çıktı: - (işte tüm suyu bastım haznedeki)
Süre: 21 sn
Makine: Flair Pro2

Puck, görüntü ve doku olarak hiçte fena değildi sanki.🧐

ooDVUI.jpg

oopkLN.jpg

Clean cup espresso kavrumda degassing+5 gün yazıyor. Hala optimal süreye gelmemiş olabilir çekirdek, 22 kasım kavrum var bende de bekliyorum merakla bir 3-4 günü daha var, umarım degas sürecindendir🙄
Selamlar ,

31 Kasım kavrumlu Cleancup Santa Rosa'yı ben de bugün açıp demleyeceğim. Önereceğiniz bir reçete var mı ?

Cleancup Santa Rosa
sıcaklık 91 derece
22 gr girdi / 45 ml çıktı

çekirdeği 1 haftadır deniyorum, çilek tadı pek alamasam da şarap tadı damo kadar olmasa da belirgin şekilde öne çıkıyor. aynı çekirdeğin filtre kavrumunu da denemiştim, espresso kavrumu daha çok hoşuma gitti diyebilirim.

3. Shot denememde resmen sevinç yumağı oldum ve bunu da burada paylaşayım istedim. 😃 Bu full manuel-mekanik espresso işi inanılmaz zevkli ve keyifliymiş. Bugünkü eğitimimde, o sosyal medyada, youtube'da, instagram'da görmeye alıştığımız tarzda bir shot aldım. Hatta üzerinde junior zebra, leopar yada çita (artık ne denirse) yavrusu bile oluştu bana göre 😁 Tadı inanılmazdı, sanki siyah (ama tatlı) bir üzüm şırası içer gibiydi. Fotoğrafı ise o heyecanla unuttum, çünkü oldukça sıcak çıktıyı yudumlamakla meşguldüm.
Akşama bir video çekeceğim bir aksilik olmaz ise.

Kavurucu: Calibre Coffee
Çekirdek: Peru Crash (23/11/2021 kavrum)
Değirmen: Molent G50 2 klik
Kahve Miktarı: 16 gr
Çıktı: - (tüm suyu bastım haznedeki)
Süre: 50 sn
Makine: Flair Pro2

Bu arada Molent G50 evet filtre için oldukça başarılı ve tercih edilesi bir model, espresso tecrübesi zayıf, ancak direkt 2 klik ile kullanıcılarının espresso için denemesini tavsiye ederim. Flair Pro2'de ön demleme ve akabinde tamamen 9-10 bar ölçüm alarak iyi bir bardak çıktı alabildim.

Son düzenleme:
Çok meşgul ettim başlığı ama dayanamadım bir shot daha alıp filme çektim 😬

İnce öğütüm, orta-uzun ön demleme, 95° civarı sıcaklık...
Hocam merhaba, orta uzun ön demleme için kaç saniye diyebiliriz? La pavonide espresso kavrumda bir shot hariç çilek tadını alamadım. Onda da öylesine yapıp sıcaklık ölçüm, süre vs uğraşmamıştım :) Genelde şarap ve bir miktar yaban mersini tonları hakim. 91 derece üstüne çıkmamıştım, ilk iş sıcaklığı artırmak olacak. Bir de ön demlemeyi sizin süreye göre yapmak isterim.

6-12 sn olarak anladım , değilse bende öğrenmiş olayım. 😉

Selamlar ,

31 Kasım kavrumlu Cleancup Santa Rosa'yı ben de bugün açıp demleyeceğim. Önereceğiniz bir reçete var mı ?
İnce öğütüm, orta-uzun ön demleme, 95° civarı sıcaklık...
İnce öğütüm evet, ön demleme kısmı Mara' da mekanik pek müdahale edilmiyor o yüzden birşey diyemeyeceğim o kısma.

Normalde 35-40 sn sürüyordu fakat bir haftadır naked portafiltre ile deniyorum, çok hızlandı, 25snlere indi süre.

Sıcaklığı hala 92-93 kullanıyorum ben, şu an gayet tutarlı, çekirdeği oldukça beğendim ben.

Çilek/yaban mersini /kırmızı meyve tadı gayet yoğun, sonrasında damakta kalan tatlılık oldukça yüksek şu an👌🏻

Hocam merhaba, orta uzun ön demleme için kaç saniye diyebiliriz? La pavonide espresso kavrumda bir shot hariç çilek tadını alamadım. Onda da öylesine yapıp sıcaklık ölçüm, süre vs uğraşmamıştım :) Genelde şarap ve bir miktar yaban mersini tonları hakim. 91 derece üstüne çıkmamıştım, ilk iş sıcaklığı artırmak olacak. Bir de ön demlemeyi sizin süreye göre yapmak isterim.
15-20 saniye diyebiliriz uzun ön demleme için.
Ama ben Bianca'da 20 Gr için bunu yapıyorum. Pavoni için en iyi shotlarım 14 gr'da çıkıyordu, dolayısıyla siz kolu yukarı kaldırıp 10 sn. kadar bekleyip hafif basınç yapıp ilk damlayı 5 sn kadar sonra görene kadar ön demleme yapabilirsiniz. Yani bunu sağlayacak kadar ince öğütürdüm pavoni ile çalışsaydım.

Demek La Pavoni kervanında biri daha var, çok sevindim. :)

Son düzenleme:
Teşekkürler, yaklaşık iki aydır Pavoni ile haşır neşirim. Sistemi kurma ve öğrenme süreci devam ediyor, gerçekten sınırları belirsiz bir alet. Uzun ön demleme derken incecik öğütüp 90 saniyelere kadar yolu oluyor biliyorsunuz 😄

Portafiltre değişiminin süreyi etkilememesi gerek. Sepet değiştirmek etkileyebilir.
bir haftadır naked portafiltre ile deniyorum, çok hızlandı, 25snlere indi süre.
Teşekkürler, yaklaşık iki aydır Pavoni ile haşır neşirim. Sistemi kurma ve öğrenme süreci devam ediyor, gerçekten sınırları belirsiz bir alet. Uzun ön demleme derken incecik öğütüp 90 saniyelere kadar yolu oluyor biliyorsunuz 😄
Evet benim eski makineye de talip olmuştunuz, Pavoni'de öğrenme süreci biraz uzun sürebiliyor. Isı stabilizasyonu konusuna eğilmenizi ve bununla ilgili birçok video izlemenizi tavsiye ederim. Deneyim kazandıkça birçok makineye nal toplatacak bir makine olduğunu gözlemleyeceksiniz. :)
90 saniyelere çıkmazsınız, akış süresi 25-30 saniye sürüyor çünkü. Ön demleme uzadıkça kahve daha geçirgen oluyor zaten. Çok ince öğütülmüş kahveye direk baskı yaptığınızda tıkanır mesela, ama ön demlemeyi uzun tuttuğunuzda tıkanmaz aynı incelikte...
Bu arada YouTube'da Fellini Teknik videolarını da izlemenizi tavsiye ederim.

Geri