• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Lelit Victoria'ya dimmer ekleyerek Montag Funky Berry filtre kavrum çekirdekten 7 barda shot aldım. Shot sırasında herhangi bir sprey, kanallanma vs olmadı ve puck da tertemiz çıktı. Asiditesi bir tık düştü ama daha tatlı ve dengeli bir shot çıktı ortaya.

Geriye dimmerin kare buat kutusunu görsel olarak adam etmek kaldı 😅

20241112_081227.jpg

Standout Rosado by Jorge Mira
Adam akilli bir makine arayışım sürerken picopresso ile denemelere devam.
Mazzer philos 20 click. 70 ml 95 C 90 ppm su > 40 ml çıktı
Picopresso ve bardaklar öncesinde ısıtıldı
Hugh by IMS comp basket 18 gr
Hafif bir WDT. 51 mm aftermarket bir tamper
Eylül ortası kavrumun son cekirdekleri
Efsane bir deneyim oldu benim için bittiğine üzülüyorum:)
Mango,papaya, kayisi/seftali aromalı herkese hitap etmeyeceğini düşündugum bir kahve. Genelde orta/dusuk gövdeli, çok belirgin asiditiye sahip sonuclar elde ettim. Çekirdek ve kavrum çok kaliteli olmuş. Tropik meyve aromaları geçiti yaşadım resmen. Aynı şartlarda orijinal sepet ve tamp ile denediğimde daha keskin sonuclar elde ettim Hugh sepet ile sonuclar daha yumuşaktı, ben daha çok beğendim.
Begendigim, ilgilenecegim bir kahve değil ama farklı bir kahve oldu.

Coffe departmant azamia
18 gr kahve 45 ml çıktı
10sn bloom toplamda 45 sn
Picopresso
Mhw-3bomber blade r3 37 klik
Pınar madran 100 derece 2 kez ısıtma
Asiditesi orta / yuksek
Tadım da ise frambuaz uzun süre ağızda kalancı tat

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241122_223149_Gallery.jpg
    Screenshot_20241122_223149_Gallery.jpg
    87 KB · Görüntüleme: 162
Boxx Coffee Roasters
Traditional Espresso, 15.11 kavrum
La Pavoni 7… 9 bar
Kinu (1.3.4)
17.5 / 27 gr

Geleneksel espressonun hakkını veren bi çekirdek olmuş. Çikolata fındık notaları hakim. Aynı kavurucunun Blend No:1 karışımı da benzer notalara sahip. Kavrum profili tam kararında, filtre demlemelerde dahi acılığın hiç olmadığı sıcak çikolata tadında bir içim sunuyor.

Afiyet olsun efenim.

Ekli dosyalar

• 5878AFCF-77CB-49FD-97F3-F7CA2D060723.jpeg
    5878AFCF-77CB-49FD-97F3-F7CA2D060723.jpeg
    108.8 KB · Görüntüleme: 105
  • 737813EC-A0B9-4898-A519-84F89B58AF70.jpeg
    737813EC-A0B9-4898-A519-84F89B58AF70.jpeg
    147.7 KB · Görüntüleme: 111
Montag El Puente Honey
25 saniye preinfusion sonrasında 9 bar, 35 saniye akış ile 18/45 oranda çıktı

Slayer shotu taklit ederek uzun aftertaste e sahip, çok temiz bir shot aldım. Aynı shotu hem dimmer modda, hem de normal moddaki preinfusion özelliğini preinfusion bitişinde tekrar basarak uzatma yoluyla denedim, her ikisinde de hemen hemen aynı tat ortaya çıktı.

20241126_211032.jpg

Coffeenutz Etiyopya Hambela...
Üzerinde yazan çikolata notuna çiçeği de eklemek isterim, çok alttan bir papatya da gelmiyor değil. :)

20241127_145128.jpg

Coffeenutz Etiyopya Hambela...
Üzerinde yazan çikolata notuna çiçeği de eklemek isterim, çok alttan bir papatya da gelmiyor değil. :)

Ekli dosyayı görüntüle 36218
Afiyet olsun, bu Hambela'nın bende yeri ayrı şu aralar sabah akşam tükettiğim kişisel espresso çekirdeğim.

Ayrıca espresso kavrumu oldukça açık tonlarda çok iyi sonuçlar verdi, son zamanlarda üzerinde en çok çalıştığım kavurma reçetesi ve bu reçeteden devam ediyoruz, bu yüzden dediğiniz gibi çiçekler gayet mümkün.

Gizli not: Espresso demleme reçetesinde çalışmaya devam ediyorum. Çok fazla "basınçlı ön demleme" yapmamalı, bu şekilde reçetesinde minik bir güncelleme yaptım sitede şimdi... Bu kahveye özel de bir ekstralar sürprizler olabilir pek yakında!

Afiyet olsun, bu Hambela'nın bende yeri ayrı şu aralar sabah akşam tükettiğim kişisel espresso çekirdeğim.

Ayrıca espresso kavrumu oldukça açık tonlarda çok iyi sonuçlar verdi, son zamanlarda üzerinde en çok çalıştığım kavurma reçetesi ve bu reçeteden devam ediyoruz, bu yüzden dediğiniz gibi çiçekler gayet mümkün.

Gizli not: Espresso demleme reçetesinde çalışmaya devam ediyorum. Çok fazla "basınçlı ön demleme" yapmamalı, bu şekilde reçetesinde minik bir güncelleme yaptım sitede şimdi... Bu kahveye özel de bir ekstralar sürprizler olabilir pek yakında!
Hasretle bekleriz Ömer Bey. :)
4 saniyelik sürede grupta 9 barlık basınç oluşmuyor zaten, 0-4-6 derken oradan geri dönüp 3 gibi sabitlenip 2 ye düşerken; tekrar coşkuyu verip 9'a çıkarken fare kuyruğu akış başlıyor.

Yani ayrıntılı tarif vermek gerekirse:

95° 125 ppm su

18/40 gramaj

4 saniye aktif 6 saniye pasif, toplam 10 saniye ön demleme ile ilk damlaların düşmesi (2-3 Gr)

Sonrası 20+-1 saniye fare kuyruğu akışı ile 40 grama tamamlama

Çikolata, kakao, derinden çiçeksi, kremamsı doku eşliğinde 2-3 fırtta uğurlanıyor.

Hambela Bontiana Espresso'yu ben de denedim şimdi.

Benimki ideal bir demleme değil:

Su 60 ppm,
18/40 18 saniye.

Bende orta-yüksek gövde, yüksek çiçeksilik ve hafif asidite ortaya çıktı. Yüksek gövdeyi çikolata olarak düşünmedim. Tabi ideal bir demlemede daha farklı sonuçlar çıkabilir. Yine de bu kahveyi 250 gram tüketebileceğimi pek sanmıyorum.

2e9t88b.md.jpg

Coffeenutz - Burundi FW15
19/40gr
35 sn

Omni Roast kavrum. 20gr - 45ml - 50sn. Slayer Shot. Müthiş meyvemsi ve tatlı bir fincandı.

Ekli dosyalar

• IMG_6945.jpeg
    IMG_6945.jpeg
    264.6 KB · Görüntüleme: 149
Geri