• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
spada ve sezy coffee ye baktım, aşırı uçuk değilmiş fiyatları, lavazzadan bunu buldum önerir misiniz?
Kafein Kültür’ün %35 indirimi devam ediyor. Pink Star tahmin ediyorum ki hem bütçeniz dahilinde kalır hem de sizi üzmez.

Coffeemamma Comandante Blend
Mazzer Philos
Profitec Drive
92° Hayat Şekerpınarı
18/36
33 saniye

Günlük içime uygun, sweet spotu geniş ranjlı güzel bir blend. Belki süre biraz kısaltılabilir. 25 saniye daha da iyi olabilir.
Çoktandır denemek istediğim bir kavurucuydu. 3 çekirdek aldım; bence işlerini iyi yapıyorlar.

20240731_080333.jpg

spada'dan motion deneyebilirsiniz, sezy coffee'ye bakabilirsiniz. yolladığınız fiyat seviyelerinde olmaz ama en azından ne içtiğinizi bilirsiniz. illa ticari nitelikli kahve alacaksanız, lavazza'nın sadece arabica çekirdeklerinden oluşan blendleri var, nispeten tazelerini bulabilirseniz.
şimdi alırsam şubat kavrumu göndereceklermiş, sizce alınır mı? kg 425 tl bence uygun fiyat

Firma1 Nordic
Flair 58 plus (3. Kademe isi ayari 95 derece)
Kinu (1.1.1)
18 gram kahve 45 gram cikti
Arıtma suyu 96,5 derece

Firma1 kavrumlarini cok sevdim diyerek baslayayim. Nordic bariz sekilde Origin’e gore daha az govdeli ve bariz asidik. İkiside farkli noktalarda ancak oldukca keyifliler.

Ekli dosyalar

• IMG_4875.jpeg
    IMG_4875.jpeg
    103.1 KB · Görüntüleme: 109
Firma1 Nordic
Flair 58 plus (3. Kademe isi ayari 95 derece)
Kinu (1.1.1)
18 gram kahve 45 gram cikti
Arıtma suyu 96,5 derece

Firma1 kavrumlarini cok sevdim diyerek baslayayim. Nordic bariz sekilde Origin’e gore daha az govdeli ve bariz asidik. İkiside farkli noktalarda ancak oldukca keyifliler.
Mehmet Hocam kırmızı Acme fincan ateş ediyor. :)
Bu Nordic'e elim gidip de almadım, fırsat olmadı hiç. Yeni kahveler gelince alacaktım. Siz alıp denemişsiniz ne güzel. Gerçekten iyi bir kavurucu. Umarım hiç bozmadan ilerlerler.
Afiyet olsun.

Mehmet Hocam kırmızı Acme fincan ateş ediyor. :)
Bu Nordic'e elim gidip de almadım, fırsat olmadı hiç. Yeni kahveler gelince alacaktım. Siz alıp denemişsiniz ne güzel. Gerçekten iyi bir kavurucu. Umarım hiç bozmadan ilerlerler.
Afiyet olsun.
Sayende Origin’le tanistim hocam. Origini cok begenince Nordic icin beklemeye gecmistim, tekrardan stokta gorunce hemen aldim ve cok begendim. Tavsiye ederim, tesekkurler hocam..

Zümrüt Karaca Rio Azul Guatemala
94° Abant
Timemore C3 8 klik
20/40
30 saniye

Bu çekirdeği soğuk demlemelerde çok daha fazla seviyorum ama espressoda da hiç fena değil.

Zümrüt Karaca Rio Azul Guatemala
94° Abant
Timemore C3 8 klik
20/40
30 saniye

Bu çekirdeği soğuk demlemelerde çok daha fazla seviyorum ama espressoda da hiç fena değil.
bu çekirdeğin potansiyelini açığa çıkartamadan paket bitti :( fena değil'in ötesine geçemedim ben de

Coffeemamma Etiyopya Gigesa Guji Shakiso Filtre (19 Temmuz)
Hayat Şekerpınarı Kırmızı Kapak
95° su
Standart 9 bar
Mazzer Philos
Profitec Drive
3 saniye aktif +15 sn pasif + 24 saniye akış
18/40
Orta tatlılık, sıfır acılık, sıfır ekşilik, şeftali ve çiçek notaları hakim, orta gövde, uzun bitiş, uzun aftertaste...

Tabansız portafiltre ile kalibre ederken, bugünkü demleme en iyi sonucu verdi diyebilirim. Fitre için kavrulmuş olsa da espressoda da çok iyi bir çekirdek, tat profili güzel.
Kalibrasyonu şöyle yaptım; filtre için kavrulmuş olduğundan alttan baktım ve tam satüre olduğunda kolu yarım indirip demlemeyi duraklattım; 3 saniye olmuştu. İlk damlaların düşmesi ile hemen devam etmedim, takriben 10-15 saniye civarı kolu tekrar kaldırarak demlemeye devam ettim. 24 saniye süren akış sonrası 40 gramı buldu ve demlemeyi sonlandırdım.

Çekirdeği hep bu yöntemle demledim ve acılık-ekşilik yaşadığım durumlarda öğütümle oynadım. Philos'ta ideal tadı 25 klikte aldım diyebilirim.

Ben hayatımda içtiğim en iyi kahveyi espresso olarak Viyana'da, ufacık kiosk gibi bir dükkan olan Fenster Cafe'de içtim. Şerbet gibiydi mübarek. 😍 Gidenler mutlaka denesinler isterim.
Denedim 😀 güzeldi gerçekten. Barista otomatik makineden dijital ekranda düğmeye basıp servis ediyor. Ben klasik öğütme, tamp falan halen eski kafadayım, bu manual işlemle servis edilmesini daha çok seviyorum. Burada öyle değildi.
Yine de güzel hoş bir mekan.
IMG_2596.jpeg

Kahve henüz yoldaykenden beri tadım notaları aşırı heyecanlandırıyordu gerçekten alabiliyor olmak bir sonraki bardak için daha da heyecanlandırmağa başladı.
2 farklı başarılı demleme yaptım.
Biri;
Mavo 2.3 klik
3 bar 10 saniye pre infision sonra 6.5-7 bar
20/40
25 saniyede aktı. Karpuzla başlayıp güçlü asiditeli ama bir o kadar da tatlı portakal sıyu gibi bitti. (karpuz notasının gerçekten alınabilmesi hem şaşırttı hem çok mutlu etti)
Diğeri;
mavo 2.1 klik
3 bar 10 saniye pre infision sonra 9.5 bar
20/40
35 saniyede aktı. Burda da gülün arkasına saklanan mango birkaç yudum sonra tüm damağı kapladı. Hiç "mango suyu" içmedim ama mango suyu diyebileceğim kadar(mangolu ice teanin çok yoğun hali😂) yoğun mangoyla beraber tamamlandı ama tüm bunlar olurken gül reçeli yiyormuş hissi de hep buralardaydı.

Geri