• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selamlar, güncel geisha monteblanco, sidra bourbon la loma ve sidra bourbon monteblanco reçeteleri paylaşabilecek olan var mı?
degassing 2 aya yaklaşıyor ve ne yaptıysam dümdüz tatlardan başka bir şey alamıyorum. aeropress ters yöntemle verimli çalıştı deniyor, o reçetesini de paylaşabilecek olan varsa sevinirim.
iyi demlemeler.
3 çekirdek de çok iyi. Defalarca aldım, hiçbir parti kötü çıkmadı. Kullandığınız su yada kağıtta birşey olabilir mi?

selamlar, güncel geisha monteblanco, sidra bourbon la loma ve sidra bourbon monteblanco reçeteleri paylaşabilecek olan var mı?
degassing 2 aya yaklaşıyor ve ne yaptıysam dümdüz tatlardan başka bir şey alamıyorum. aeropress ters yöntemle verimli çalıştı deniyor, o reçetesini de paylaşabilecek olan varsa sevinirim.
iyi demlemeler.

Geisha Colombia Monteblanco​

Öğütüm Detayları: CMD 20 klik, Cafec Abaca, Hario v60
Su Detayları: 94° ERİKLİ 240 ml
Toplam Süre: 2:30 civarı
Kahve Miktarı: 15 GR
Oran: 1/16
30 sn 30 ml bloom, kalan kısım 3 eşit 70 ml döküş. Bu v60 reçete ile çiçeksi tatların yoğun olduğu tatmin edici lezzetli bir çıktı aldım.

Kağıt olarak cafec traditional kullanıyorum. Su olarak buzdağı. 110 ppm gibi bir değeri var.
Hocam herşey doğru ise o zaman çekirdek size hitap etmemiş demekten başka birşey aklıma gelmiyor. Şu anda benim için her ne kadar farklı kavuruculardan çekirdekler alıyor olsam da, Sidra ve Geisha bittikçe yeri doldurulması gereken bir stok.

Şu kavurma işi ile ilgili istikrar yakalayana kadar artık gram kahve almam sanaldan.
Hal bu ki; kavrulmuş kahve satın aldığım tek yer idi.

Aldığım kahvelerin yarısı zibil çıktı. Ha diyeceksiniz ki sen kahveden anlamıyorsun, iyi de daha önce gayet güzel olan çekirdekler nasıl tatsız tuzsuz hale geliyor?? Degas falan da demeyin sakın. Eskiden paketi açınca nasıl bir koku ile karşılaşacağımı bilirken özellikle son 2-3 ayda paketten ne aroma geliyor ne bi şey. Bayat da değil. Sanki kavurumda bi şeyler ters gitmiş de kahve excelso ya da santosa dönmüş. Yahu nasıl bir kavurucu mandhelingi dümdüz bir hale getirebilir. Blendlerde dolgu amaçlı kullanılan bi şeye dönmüş. O el jardin ya da naranjosların paketini açtığımda ciğer koklatılmış kediye dönerdim, yukarıda da dedim ya son 2 aydır paketten market kavesi kokusu alıyorum. Talaş resmen. Demlemeler desen aynı, kahve mi içiyorum, bitmiş dondurma çıbığı mı kemiriyorum belli değil. Dümdüz bi şey.

İşin komik yanı, bu yerin dibine soktuğum paketlerin yanında aldığım yirgaşefler (hemi de grade 2) sidamolar ya da ne bileyim djimmahlar vs 10 numara çıktı. Acaba diyorum afrikaları iyi beceriyorlar da diğerlerinde mi saçmalıyorlar??????

Amaaaan bana ne. 7kg civarı zula var buzlukta. Onlar bitene kadar bi şekilde bir yol bulurum. Sanala da hayatta başarılar.

Ne güzel ifade ettiniz.

Ben sanaldan veya başka sitelerden yeşil çekirdek almaya çalışıyordum. 2..3 senedir böyle idare ediyordum.

fakat çekirdekler zayıf. Saman gibi oluyor. Kavurma mekanizmam pek değişmedi.işin tadı kaçtı. Olivum, anisah vs.. kahveler düz gelmeye başladı. Kendimce kavurabiliyorum.
Deli değilim. Ama artık eski tad gelmiyordu

Galiba 4..5 senelik olduğu için veya zaten düşük kaliteli satılmayan çekirdekler olduğundan böyle oluyor. Bir çoğunda hasat tarihinden bahsedilemez. Belki 5 sene beklemiştir. Çuvalın dibidir

Geçtiğimiz günlerde bir ithalatçı firmafan muhtelif çeşit nitelikli çekirdek 20 kilo aldım. Tahminimce bana 1 sene yetecek. Bir kavurdum kendime geldim. Sevindirik oldum.

Meğer saman içiyormuşuz. Paramızla rezil olmuşuz. İnternettekiler market kahvesinden daha iyi olabilir. Fakat Öğrenci kahvesi niteliksiz kahve.
İyisi de çok pahalıdır.

Bence bu firmalar kaliteli çekirdeği internette satmıyor. Lüks mekanlara veriyor

Son düzenleme:
Ben sanaldan veya başka sitelerden yeşil çekirdek almaya çalışıyordum. 2..3 senedir böyle idare ediyordum.

fakat çekirdekler zayıf. Saman gibi oluyor. Kavurma mekanizmam pek değişmedi.işin tadı kaçtı

Galiba .4 senelik olduğu için veya zaten düşük kaliteli satılmayan çekirdekler olduğundan böyle oluyor

Geçtiğimiz günlerde bir ithalatçı firmafan nitelikli çekirdek almaya karar verdim. 20 kilo aldım. Tahminimce bana 1 sene yetecek. Bir kavurdum kendime geldim. Sevindirik oldum.

Meğer saman içiyormuşuz. Paramızla rezil olmuşuz. İnternettekiler market kahvesinden iyi olabilir. Fakat Öğrenci kahvesi.

Bence bu firmalar kaliteli çekirdeği internette satmıyor. Lüks mekanlara veriyor
Nereden aldınız, nasıl kavuruyorsunuz

Firmayı bildirmek istemiyorum.
"Nitelikli yeşil çekirdek" olarak aramak suretiyle ulaştım

Çin'den aldığım sıcak havalı kavurma aletiyle kavuruyorum.

Son düzenleme:
Bence bu firmalar kaliteli çekirdeği internette satmıyor
Evet böyle bir durum var düşük miktarlarda nitelikli yeşil çekirdek bulmak zor. Çoğu yer direkt çuvalla sattığı için çuvalı açıp bölmek istemiyor genelde

Sanal baharat siparişi geldiğinde paketi açar açmaz oda kokusu gibi bir koku geldi. Kahvede böyle bir koku, tat yok. Bilerek zambak kokusu gibi bir şey sıkılmış diye düşündüm. Bu antin kuntin canımı sıktı. Müşteriyle dalga geçilmez.

Sizin paketlerde de oluyor mu? İlk izlenimi kuvvetlendirmek amacıyla böyle yapay ve komik yöntem kullanılıyor olabilir mi?

Sidra Bourbon Colombia La Loma çekirdeğini deneyen ve seven var mıdır? 1kg ile ekibe katılabilirim güzel yorum gelirse 😂 :coffee:
Kötü diyen var mıydı hatırlamıyorum ama 1kg olmasa da küçük paket alabilirsiniz. Aldığıma değmedi demezsiniz. Size hitap etmeyen bir çekirdek tarzında bile olsa bence rahatsız olmadan içebilirsiniz. Kısacası güzel çekirdek. Ben herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

Sanal baharat siparişi geldiğinde paketi açar açmaz oda kokusu gibi bir koku geldi. Kahvede böyle bir koku, tat yok. Bilerek zambak kokusu gibi bir şey sıkılmış diye düşündüm. Bu antin kuntin canımı sıktı. Müşteriyle dalga geçilmez.

Sizin paketlerde de oluyor mu? İlk izlenimi kuvvetlendirmek amacıyla böyle yapay ve komik yöntem kullanılıyor olabilir mi?
Genelde yurtiçi kargonun poşetleri biraz kokulu oluyor. Böyle bir durum olabilir. Diğer yandan sanalbaharat için ekstra maliyet demek bu. Neden yapsınlar) :)

Yurtiçi kargonun poşeti ile alakalı

merhabalar, bugüne kadar sanalbaharat'tan defalarca kez kahve aldım ve hiçbirinde başıma gelmedi. yaşadığınız tatsız durum için üzüldüm. ilgili firmaya mail veya sosyal medya hesaplarından ulaşırsanız yardımcı olacaklardır eminim.

10 gün oldu olmadı yeni sipariş geçtim, ürünleri aldım. asla kavrulmuş kahve kokusu dışında bir şey yok. kargoda olmuş olabilir mi acaba. en az 5 sipariş geçtim daha önce asla olmadı.

sanalbaharattaki en büyük sorun kendimce: ürünü deniyorum( her alışverişte bir kaç çeşit istiyor ve deneyimliyorum). sonra birini çok beğeniyorum ve bakıyorumki bir sonraki siparişime(2-3 ay sonra) o beğendiğim ürün kalmamış.

ilk önce colombia las florese e aşık oldum. çok ama çok lezzetli idi içimi. (ben french press çiyim. daha ileri aşamaya geçemedim) bir de baktım ki ürün bitmiş.
sonra 3 çeşit yine farklı ürün istedim, aralarından; Guatemala anacafe 14 chimeltenango diye bir cins denedim ki yine hayran oldum. ama bir sonrakinde yine bulamadım.

en sonki siparişimde nicaragua shp ep aaa diye bir ürünü(whatsapp dan onlara danıştım, bunu önerdiler). buda güzel. aşık olmadım ama güzel.
bi bulduğum kahveyi daha bulamıyorum. orta ve yumuşak içimleri seviyorum. orta amerika kahveleri güzel oluyor. nedense afrika kahvelerini denedim ama hiç yatkınlık sağlıyamadım damağıma.

Kenya Arabica AA TOP AROMA tavsiye eder misiniz? Sanalbaharattan ilk kez kahve alacağım başka önerilere de açığım. Meyvemsi tatlar hoşuma gidiyor sanalbaharatta hangi kahveleri tavsiye ederseniz. Kahve bütçemi zorlamaya başladığı için sanalbaharata yöneldim

sanalbaharattaki en büyük sorun kendimce: ürünü deniyorum( her alışverişte bir kaç çeşit istiyor ve deneyimliyorum). sonra birini çok beğeniyorum ve bakıyorumki bir sonraki siparişime(2-3 ay sonra) o beğendiğim ürün kalmamış.

ilk önce colombia las florese e aşık oldum. çok ama çok lezzetli idi içimi. (ben french press çiyim. daha ileri aşamaya geçemedim) bir de baktım ki ürün bitmiş.
sonra 3 çeşit yine farklı ürün istedim, aralarından; Guatemala anacafe 14 chimeltenango diye bir cins denedim ki yine hayran oldum. ama bir sonrakinde yine bulamadım.

en sonki siparişimde nicaragua shp ep aaa diye bir ürünü(whatsapp dan onlara danıştım, bunu önerdiler). buda güzel. aşık olmadım ama güzel.
bi bulduğum kahveyi daha bulamıyorum. orta ve yumuşak içimleri seviyorum. orta amerika kahveleri güzel oluyor. nedense afrika kahvelerini denedim ama hiç yatkınlık sağlıyamadım damağıma.

Selamlar, kahve fabrikasyon bir ürün olmadığı için tükenmesi gayet normal. Bu kahve için kaçınılmaz son ayrıca. Bir sorun olarak görülmemesi gerektiği kanaatindeyim. Son olarak tüm kahveler tükenmeye mahkumdur :)

Geri