• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Boxx Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan htlr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İki yeni kahve çıkmış. Burundi Kayanza (Yıkanmış) ve Burundi Kayanza (Honey).

Edit: İkisinde de yeni gelen indirimi var %15.
Aynı kahvenin naturel olanı roasthead yani demleniyorda 54 tl indirim kodu girince daha da düşer.Aynı kahve diye duşunuyorum tedarikçi paylaşmamış ikisi de ama muhtemelen aynı.
Boxxa gelen honey ve yikanmiş.Demleniyordaki naturel

Aynı kahvenin naturel olanı roasthead yani demleniyorda 54 tl indirim kodu girince daha da düşer.Aynı kahve diye duşunuyorum tedarikçi paylaşmamış ikisi de ama muhtemelen aynı.
Boxxa gelen honey ve yikanmiş.Demleniyordaki naturel
Aynen. Ben de diyordum ki yakın zamanda ben bu çekirdeği nerede gördüm. Burundi sipariş etmeye cesaretim yok ama bakalım...

Aynen. Ben de diyordum ki yakın zamanda ben bu çekirdeği nerede gördüm. Burundi sipariş etmeye cesaretim yok ama bakalım...
Ben boxxda aylardir farklı bir çekirdek görmedim.Piyasadaki nispeten ucuz çekirdekleri alıyorlar sürekli.Etiyopya sidamo adında kahveleri de demleniyorda sürekli satılan hatta 30 tl falan bandında olan bir kahve.Aynı demek için tedarikci bilgisi lazim onu da malesef vermiyorlar.Şimdi boxxdaki sidamo mesela nitelikli kahve mi?

Ben boxxda aylardir farklı bir çekirdek görmedim.Piyasadaki nispeten ucuz çekirdekleri alıyorlar sürekli.Etiyopya sidamo adında kahveleri de demleniyorda sürekli satılan hatta 30 tl falan bandında olan bir kahve.Aynı demek için tedarikci bilgisi lazim onu da malesef vermiyorlar.Şimdi boxxdaki sidamo mesela nitelikli kahve mi?
Ooovvv çok sert bu. 30 liralık çekirdeği 70 liraya mı satıyorlar yani...

Piyasada Sidamo çok . Ben Boxx'un Sidamo'sunu oldukça beğendim, diğerlerine kıyasla. Belki kavrumdan belki çekirdekten bilmiyorum.

La Rivera natural üzdü. Rahatsız eden bir asiditesi var, arada baharat tatları geliyor. Kahve suyu tutmuyor bu arada, döktüğünüz gibi karafa akıyor. Demlemesi zor. Çekirdek yapısı iri, bir miktar da yağlı. Benim için Bolivar bu kahveden misliyle güzeldi.
Espresso kavrumunu aldım. Gayet güzel içimi. Yağlı da değildi. Bir miktarını da vakumladim hatta.

Yakın tarihte Ethiopia Chelelektu aldım, inanılmaz beğendim kahveyi. Yoğun bir yeşil çay ve hafif nane tatlarını net hissettim. Elimdeki kahveler bitince tekrar sipariş vermeyi düşünüyorum.

Ben La Rivera'dan keyif aldım, uygun bir reçete bulunca paylaşırım fakat gayet güzel bir çekirdek olduğu belli. Tavsiye edebilirim rahatça.

La Rivera için böyle yazmıştım fakat şu anda içtiğim Burundi kadar keyif alamadım ondan maalesef. Çözünmeyi fazla uzatmadan demlemeyi bitirmek gerekiyordu aslında, neyse. Üzerinde çok çalışamadan bitti o kahve 😅

8 Ocak kavrumlu Burundi'yi ilk kez bugün denedim, şöyle:

V60
25 gr kahve 400 gr su
Cafec Traditional
75 gr. suyla 45 sn. bloom, sonra 250'ye tamamlama, 2. dakika başında 400'e tamamlamayla 4:10'da bitirdim

Başlarda yine çok çözünmüş hissiyatı verse de bardak soğudukça aroma arttı, acı tatlar iyice azaldı ve kadifemsi yapı öne çıktı. Tüm paketi incelemesem de, kavrumu da en azından renk itibarıyla çok dengeli ve "uygun" buldum.

colombia hulia premiumu filtre kahve makinesinde çok beğendim. tanzanya kahvesini de çok beğendim ama galiba stoklar bitmiş. bugün burundi kayanza honey denedim. Degassing daha tamamlanmamasına rağmen berry tadını çok net alabildim ve içimi gayet keyifliydi.

İndirim muhabbeti iyice iğrençleşti bence, ben manipüle edildiğini düşünmeye başlıyorum artık. İndirim dediğin yılda 1-2 sefer olur bu ne arkadaş. İndirimin cılkını çıkaran kavrumcuların şeffaflığına güvenim kalmadı şahsen.

Geri