Bir kaç güne daha da oturur ve net bir fikir verir. Teşekkürler.Şu an Brazil Serra Do Cabral içiyorum. Açıkçası çok ucuz diye aldım. Kavrumun üstünden 4 gün geçti. Başlangıçta biraz bitterlik alıyorum benle mi alakalı çözemedim fakat fincanın sonuna doğru bitterlik tamamen gidiyor ve floral, karamel tatlar geliyor. Bence bu fiyata denemeye değer bir kahve.
Edit: 1 ay önce de Ethiopia Chelelektu denemiştim fakat çok kötü bir değirmenim vardı. Ona rağmen nane limon tadını çok bariz bir şekilde alabildiğim keyifli bir fincan çıkmıştı fakat değirmenden dolayı bir standart tutturamadım. Tavsiye ederim ama benim de bir kez daha denemem gerekecek onu![]()
Ben de aynı sorunu yaşadım. Arkadan gelen enteresan bir acılık vardı bekledikçe de geçmedi. Fakat tadım notlarındaki aromaları çok bariz alabiliyordum biraz daha açık kavrulsa çok iyi çekirdek bence.Buradan aldığım serra do cabral filtre için çok koyu. Kavruk tatlar çok ön planda. Espresso için kavurmuşlar sanki...
Yarisini çöpe attım ben.Yaglı konusuna katılıyorum.Çok kötü değildi ama ben begenmedim garip bi kahveydiLa Rivera natural üzdü. Rahatsız eden bir asiditesi var, arada baharat tatları geliyor. Kahve suyu tutmuyor bu arada, döktüğünüz gibi karafa akıyor. Demlemesi zor. Çekirdek yapısı iri, bir miktar da yağlı. Benim için Bolivar bu kahveden misliyle güzeldi.
Clean Cup'dan Santa Rosa söyledim, aynı bölgenin kahvesi. Umarım alakaları yoktur.Yarisini çöpe attım ben.Yaglı konusuna katılıyorum.Çok kötü değildi ama ben begenmedim garip bi kahveydi
Clean Cup'dan Santa Rosa söyledim, aynı bölgenin kahvesi. Umarım alakaları yoktur.
Complexx - La Rivera öneririm. Yaklaşık 2 hafta önce 2 paket aldım.Kavurma profili, çekirdeklerin homojenliği gayet başarılıydı.Tavsiye ederim.
Boxx ile aynı.Ve bu da aynı olmalı eğer Kronotrop’taki gibi farklı bir işleme tâbi tutulmadıysa.
Neler oluyor favori kavurucularıma yahu.La Rivera natural üzdü. Rahatsız eden bir asiditesi var, arada baharat tatları geliyor. Kahve suyu tutmuyor bu arada, döktüğünüz gibi karafa akıyor. Demlemesi zor. Çekirdek yapısı iri, bir miktar da yağlı. Benim için Bolivar bu kahveden misliyle güzeldi.
Onu ben de aldım.Kavrumla düzelir diye düşündüm çünkü çilek falan demiş herkes.Boxxdakinin çilekle alakası yoktuClean Cup'dan Santa Rosa söyledim, aynı bölgenin kahvesi. Umarım alakaları yoktur.
Kavurmayla ilgili bir sıkıntı yok merak etmeyin, kahveden yana mutsuz kaldım. Boxx kavrum profili olarak favorilerimdenNeler oluyor favori kavurucularıma yahu.