• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Boxx Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan htlr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Özellikle türk kahvesi çok güzel.

Colombia aldım.Bugun geldi ve aeropressde demledim.Gerek oguturken kokusu gerek tat olarak yanık geldi bana.Pek bir şey anlamadım ama gevrek hafif yanmış simit gibi bir tadı var.Soğumaya başladikça hafif asidite belli ediyor kendini ama ben beğenmedim.Biraz beklesin v60 deneyeceğim
Ekleme:Çekirdekler dandik fazla kavrulmuş brezilya kahvesi hissi verdi bana.

Colombia aldım.Bugun geldi ve aeropressde demledim.Gerek oguturken kokusu gerek tat olarak yanık geldi bana.Pek bir şey anlamadım ama gevrek hafif yanmış simit gibi bir tadı var.Soğumaya başladikça hafif asidite belli ediyor kendini ama ben beğenmedim.Biraz beklesin v60 deneyeceğim
Hangi kolombiyalarından aldınız

La rivera.Şimdi bir daha baktım cekirdeklere kavrum yanık değil.Meyvemsi koku var ama uzerinde baskın rahatsiz edici bir koku da var.Bir dahakine v60 deneyecegim.İnce ogutum aeropressde bazen rahatsiz edici tatlar olabiliyor.Ama meyve şoleni olmadigi ortada
Ben espresso kavrumunu almıştım, bana da 80 lirayı hak edecek bir çekirdek olmadığını hissettirdi.

Boxx'un çekirdeklerini kavrumlarını çok beğenirim. Ama son Chelelektu'dan bir türlü güzel tad alamadım. 22-23 click v60 demliyorum, parçalı döküşle 2:30 bitiyor. Ama nedense kakaomsu tadlar alıyorum daha çok. Deneyen varsa bu çekirdek hakkındaki yorumlarını duymak isterim.
+1

Kavrum tarihi neydi? Degass süresi bitmemiş olabilir mi?

Boxx gibi bir firmanın böyle bir şeye yelteneceğini sanmam.

Keşke cleancup’dan alsaydım.Onun yorumları iyi olunca boxx’un da kavrumuna güvenip aldım.Dediğiniz gibi bir brezilya kahvesi kokusu var.Ama meyvemsi fermente koku da geliyor.Ben de biraz bekleyip v60 da deneyeceğim
Sorun kavrumdan kaynaklı olabilir. Sn. Portatif Barista, bu çekirdeği kavurmanın zor olduğundan bahsetmişti Clean Cup başlığında:

Her güzel şeyin bir sonu varmış. Clean Cup Coffee'nin Santa Rosa'sı da bitmiş. Buzluktaki 250 gr ve dışardaki 100 gramdan sonra bende de bitmiş olacak. Bu çekirdeği başka kavuruculardan da denedim, fakat en beğendiğim Clean Cup Coffee'nin kavrumu oldu. Kavurması zor bir çekirdek. Özellikle dışına yağ atması ya da fincanda rahatsız edici bir bitter tat oluşması açısından hassas bir çekirdek. Bu sebeple dikkatli kavrulması üzerinde çalışılması gerekiyor. Emeğinize sağlık @batugen hocam :)

Bendeki 8 aralık kavrumlu, yani daha var zamanı, Kronotrop Peru haubal da almıştım 31.11 de kavrulmuş ona yükleneceğiz artık bir hafta.
Bu kadar taze kavrumlu bir çekirdekle espresso denediyseniz kremasının fazla olması normal diye düşünüyorum, dediğiniz gibi daha zamanı var muhtemelen.

Aslında baya açık bir kavurmadır, bunu en iyi öğütüm ayarından anlayabilirsiniz. Bildiğiniz bir kahveyi referans numune olarak alıp demleyip aynı ayarlarda bu kahveyi demlediğinizde demleme süresinden kontrol edebilirsiniz.
Bu çekirdeklere dandik demek üreticisine oldukça ayıp olur, ben bu şekilde tanımlamazdım; tam tersine oldukça başarılı bir natural kolombiya kahvesi diyebilirim.
Merhaba çekirdeğe dandik demedim.Dandik brezilya kahvesi hissiyatı verdi dedim.Aksamdan beri masada duruyor ve yaydığı koku yanında duran dandik brezilya kahvesiyle aynı.Kavrum için sonradan duzeltme yaptım zaten.Bana natural kahve gibi gelmedi.Teşekkurler

Geri