Kesinlikle! Kayısı marmeladı mübarek...Güzel çekirdek ama namussuz.![]()
Ben de aylar önce Boxx Coffee'den Sidamo almıştım, dediğiniz gibi çok defektli bir çekirdek. Pakette çok küçük boyutta çekirdekler vardı ve kimisi çok koyu kimisi çok açık kavrulmuştu. Durumu instagram üzerinden firmaya bildirdim, dm'den cevap beklerken telefonum çaldı. Arayan Boxx Coffee idi. Bana bu türün yabani olduğundan irili ufaklı çekirdekler içerdiğini ve çiftçilerinde ayıklama yapmadığından kavurma esnasında küçük çekirdeklerin altta kalarak daha fazla kavrulduğunu bundan dolayı koyu olduğu bilgisini vermişlerdi. Hatta sonrasında sitelerinde bulunan tüm Etiyopya çekirdeklerinin kavrum profillerinin fotoğrafını atmışlardı. Kochere'de almıştım o çekirdekler gayet eşit boyutta ve homojen kavrulmuşlardı. Gerçekten iletişim ve müşteri memnuniyeti konusunda çok iyiler fakat Sidamo biraz sıkıntılıydıBugün de sidamo paketini açtığım sample boxu aldığıma cidden pişman oldum. Zaten 50 gr bulunan paketlerden bu kadar defect çıkması üzücü oldu.
Eyvallah, ancak 50 gr aldığım sidamodan yaklaşık 3-4 gramının böylece gitmesi üzdü. Ben bunu bildiririm ama bana bahane sunacaksa bence bu müşteri memnuniyeti konusunda iyi olduğu anlamına gelmez.Ben de aylar önce Boxx Coffee'den Sidamo almıştım, dediğiniz gibi çok defektli bir çekirdek. Pakette çok küçük boyutta çekirdekler vardı ve kimisi çok koyu kimisi çok açık kavrulmuştu. Durumu instagram üzerinden firmaya bildirdim, dm'den cevap beklerken telefonum çaldı. Arayan Boxx Coffee idi. Bana bu türün yabani olduğundan irili ufaklı çekirdekler içerdiğini ve çiftçilerinde ayıklama yapmadığından kavurma esnasında küçük çekirdeklerin altta kalarak daha fazla kavrulduğunu bundan dolayı koyu olduğu bilgisini vermişlerdi. Hatta sonrasında sitelerinde bulunan tüm Etiyopya çekirdeklerinin kavrum profillerinin fotoğrafını atmışlardı. Kochere'de almıştım o çekirdekler gayet eşit boyutta ve homojen kavrulmuşlardı. Gerçekten iletişim ve müşteri memnuniyeti konusunda çok iyiler fakat Sidamo biraz sıkıntılıydı
Kendi temmuz ayından kalma not aldığım tarifi sizinle paylaşayım beli yardımcı olur.
Timemore C2, 19 click.
16 gram çekirdek ile 1.17 oran / Single pour 35ml blooming. Toplam süre 2.39dk.
Evde arıtma su kullanıyorum ve su kaynatıp kettle'a aktararak döküş yapıyorum, bundan dolayı malesef sıcaklık ve su konusunda net bilgim yok.
(Bu tarif ile acılığın yüksek oranda azaldığını ama hala devam ettiğini, yutkunma sırasında ise limon kabuğu tadı aldığımı not almışım.)
Son olarak çekmiş olduğum çekirdek fotoğraflarını da ekledim, sizinkilerle inceleyip kıyaslama yapabilirsiniz.![]()
Ayrıca attığım son mesajlara da dönüş almadım, daha da yazmam doğru olmazEyvallah, ancak 50 gr aldığım sidamodan yaklaşık 3-4 gramının böylece gitmesi üzdü. Ben bunu bildiririm ama bana bahane sunacaksa bence bu müşteri memnuniyeti konusunda iyi olduğu anlamına gelmez.
Forumda bir çok arkadaş iyi çekirdek pahalı çekirdek felsefesine inanıyor. Bu da fiyatlara yansıyor.aynı çekirdek. montag'dan bile pahalıya satıyor box. clean cup çok daha ucuza satıyordu (şu an 65 ama 52 tl gibi bir şey sanırım) ama ya omniye döndü ya da stok bitmiş durumda. işin ilginci bir kahvecinin 52 ya da 55 e satıp para kazanabildiği çekirdeği başkasının 80e satması. bence 500 e satsınlar anca içlerindeki para kazanma hırsını dindirebilirler. hatta kesmez 100 gram kahveyi 1000 e satsınlarbelki gözleri doyar..
BÖLGE SANTA ROSA DE CABAL
Her kavurucu bu çekirdeği satana kadar durmak yok. Güzel çekirdek ama namussuz.![]()
shop.kimmacoffee.com
Haklısınız, benimde başıma geldiği için sıkıntının sebebi konusunda aldığım bilgiyi ve tecrübemi sizinle paylaşmak istedim. Son zamanlarda forumda bazı firmaların hiç cevap vermediğini hatta müşterisini bile engellediği geri bildirimini görünce Boxx'un beni telefonla arayıp uzun uzun sebebini anlatması beni memnun etmişti.Eyvallah, ancak 50 gr aldığım sidamodan yaklaşık 3-4 gramının böylece gitmesi üzdü. Ben bunu bildiririm ama bana bahane sunacaksa bence bu müşteri memnuniyeti konusunda iyi olduğu anlamına gelmez.
İndirim kodu var mıdır arkadaşlar
Şimdi mail geldi la rivera için indirim tanımlanmış sepette düşüyor. (%15)
Ben ilk gün almıştım paketi açtım içmeye de başlamıştımBen aldıktan sonra indirime girdi, telefonla arayıp siparişi iptal edip yeniden sipariş verecektim, aradaki fark kadar fazlasını göndermeyi teklif ettiler, çözülmüş oldu.
Değer mi peki? Bu kahvenin Boxx kavrumu nasıl?Ben ilk gün almıştım paketi açtım içmeye de başlamıştımAceleci tavrım yüzünden azıcık zarar etmiş olduk.
Kavrum olarak homojen, rengi filan da espressoya uygun, tad olaraksa ekşi tattı bana, hem yumuşak hem sert suda sonuç biraz ekşi... Daha 7 günü dolmadı tabii. Suyun daha sıcak olduğu seçenekte acılık arttı ama ekşilik sabit kaldı. Kayısı tadı yoğun olarak geliyor. 16-32 de verim alamadım gibi. Yani çekirdeği ben tam olarak çözemedim henüz. Çözülmüş hali de 80 lira edecek gibi değil diye tahmin ediyorum açıkçasıDeğer mi peki? Bu kahvenin Boxx kavrumu nasıl?
11.11 de sample box almıştım, hiçbirini beğenmedim, aeropressle şampiyona tarifleri olarak içebildim. chelektuyu daha önce deneyip beğenmiştim ama beklediğim tadı alamadım v60ta..Boxx'un çekirdeklerini kavrumlarını çok beğenirim. Ama son Chelelektu'dan bir türlü güzel tad alamadım. 22-23 click v60 demliyorum, parçalı döküşle 2:30 bitiyor. Ama nedense kakaomsu tadlar alıyorum daha çok. Deneyen varsa bu çekirdek hakkındaki yorumlarını duymak isterim.
Ben de bu sabah yaptım aynı tadları ben de aldım, 1-2 klik öğütümü kalınlaştırıp, abaca filtre ile süreyi 2.00-.2.15 arasında tutucamBoxx'un çekirdeklerini kavrumlarını çok beğenirim. Ama son Chelelektu'dan bir türlü güzel tad alamadım. 22-23 click v60 demliyorum, parçalı döküşle 2:30 bitiyor. Ama nedense kakaomsu tadlar alıyorum daha çok. Deneyen varsa bu çekirdek hakkındaki yorumlarını duymak isterim.
Sidamosunu asla beğenmedim heleki defect olayı bence facia yani. Şuana kadar Tanzania en beğendiğim oldu, perusu güzel türk kahvesinde, columbia ise denemedim henüz filtre deChelektu almayı düşünüyordum fakat çalışan arkadaşın önerisi üzerine indirimden Sidamo aldım. Özellikle Sidamoyu denememi önerdiler. V60 ile asla güzel bir fincan elde edemedim. Sonrasında degassing için biraz daha bekledim. Bütün parametreleri değiştirsem de güzel sonuç alamadım . Pakedi bölüştüğüm diğer 2 arkadaşta beğenmedi.