• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Beyaz Listeye Aldığınız Firmalar ve Nedenleri (2026)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar. Görmüşsünüzdür eminim ama bu forumdaki Calibre Coffee başlığına Talha Calibre coffeeden ayrılmadığına dair bir açıklama yazmış. Ben yenilerde ilk defa denedim ve gerçekten beğendim.

A4, calibre, wayta coffee , Coffeenutz, gordion
2025 yılı favorilerim. A4 sefer hocamdan coook kahve içiyorum gerek ilgi alaka gerek bilgi paylaşımı olsun cok kibar ve bilgiyi paylaşmayı sever.
Calibre rahat 10 15 kahve denedim hic problem yaşamadım.
Coffenutz Ömer bey ile de cok guzel anılarımız var ve çok farklı kahveler denedim
Wayta coffeeden de neredeyse bu gune kadar seckide olan tum kahveleri denedim cok saglam kahveler deneyimledim ve hala da denemeye devam ediyorum .
Gordion da deneme seckisi almıştım aklımın bir kenarında hep varlar cok başarılı Aeropress deneyimim olmuştu

Paper roastery, 78 coffe, tohum coffe co

Paper roastery gördüğüm en dengeli kavruma sahip Uğur Asilsoy'un kavrumu ve oldukça çesitliliğe sahip aynı zamanda çikolatalarıda oldukça lezzetli

78 coffe eşkişehirde bulunan butik sayılabilcek bir roastery yine oldukça dengeli bir kavrum ve farklı cekirdeklerle nitelikli kahve sunan bir tercihimdir

Tohum Coffe Co. Kahve festivalinde tanıştığım Brezilyalı Rodrigo Freitas çok samimi çok nazik bir beyefendi beykozda bir aile işletmesi kahvenin kavrumunda sweetest spot dediği tatlı noktayı yakalayan çokgüzel kavrumu var henüz online satışa başlamamış olsada yakında başlayacak ilgilenen olursa detaylı bilgi verebilirim cafesine gidicek olanlar için harika tatlılari var hayatımda yedigim en guzel tatlılar diyebilirim net bir şekilde

Güncel durumda 5+ kahvesini aldığım ve her kahvesi başarılı olan yalnızca 3 firmam kaldı. Öncesinde bir kaç üyem daha vardı listede ancak onlar da son indirimlerindeki kahveleri ile felakettiler. Benim için güncel beyaz liste şudur:
1- Sezy
Şu zamana kadar hiç kötü çekirdek göndermişlikleri yoktur. En uzun süredir alım yaptığım kavurucudur. Devamlı olarak ‘%40 indirim’ gibi sloganlar atmadıkları gündemin dışında kalıyorlar. Ancak benim için güvenli limandır. Her aldığınız kahveden mis kokular geleceğini bilirsiniz.
2-Tone
3 kere alım yaptım. Her alımda 4-5 kahvelerini denedim. Enteresan bir başarı gösterdiklerini söyleyebilirim. Standart oldukça yukarıda. Her kahvelerinde açık bir kavrum oluyor ancak gelişmemiş olmuyor. Cupping yaptığınızda çekirdek ne kadar iyi çözünüyor görüyorsunuz. Tek bulabileceğim kusur bir miktar Kolombiya-deneysel proses aralığına sıkışmış olmaları. Harici olarak çekirdeği satın aldığınızda her zaman iyi sonuç vereceği kesindir.
3-The roast room
Yeni üyemizdir kendileri. Kahvelerinde belirgin bir başarı yakaladıklarını görmek sevindirici. Seçkideki kahveler arasında natural ve yıkanmışların yanına en funky seçenekler de bulundurmaları artı puan. 3 ayrı siparişte +8 kahve denedim. Tamamı iyi kavrum-iyi fincan.

Benim için güncel beyaz liste. Son zamanlardaki anlı şanlı kavurucularımızın ‘fıs’ kahvelerinden sonra bir süre bu güvenli limanlarda yüzmeyi düşünüyorum.

Yıllar içinde zamanla kaybolan, kalitesi düşen, ürün çeşitliliği azalan firmalar olduğundan nispeten son 2 yıl içinde aklımda yer edinen kavurucuları düşündüm. Milestones Coffee ve Spada aralarında en beğendiklerim oldu. Kafein kültürde uzun zamandır sipariş vermememe rağmen iyi hatırladığım bir kavurucuydu. İstanbul özelinde doğrudan kendi yerinde içip kahvelerini beğendiklerim ise Montag, Spada ve Petra diyebilirim.

"Toplu alım yoğunluğunda kaliteyi sunabilmek" ayrı bir kriter olabilir sanırım. Zira çok kolay olmadığını görmüşlüğümüz var.

Her toplu alıma katılmadığımı baştan belirteyim ki diğerlerini zan altında bırakmış olmayayım. Ama deneyip de pişman olmadığım iki firmayı burada anmak isterim: Montag ve Olwen

guten morgen hiç geçmemiş çok ilginç. hem fiyat uygun görece hem kavrumlar çok başarılı geldi bana. jalapa ve boledu ikisine de bayıldım.
Kıymetini bilinmeyen bir kavurucu. Kavrumlar süper. Jalapa özelinde aynı düşüncedeyim bayılarak tükettim espressoda. Boledu da deneyeceğim.

Kafein kültür - hayatımda aldığım en güzel kahveydi,
Sezy - kahveleri hiçbir zaman pişman etmedi. fiyatı kahvelerine göre çok hesaplı.

Minimum 3 sipariş ile ortalama 9+ kahvesini denediğim ve gene olsa gene alırım dediğim elimde sadece wayta var. Ama 2 tane honourable mention var ki ilk siparişten vay be dedirtti. Birisi flores diğeri the roast room. Ikiside bahsedilmeyi hak ediyorlar. Kesinlikle ikisinden de siparişlerim devam edecek.

Esnaflıkları insanlıkları ve kahveleri ile Wayta.
kalitesi ile niji.

Wayta: Hem fiyat ve kalite oranı hem de seçki çeşitliliği çok iyi. Çok daha büyüyeceğini düşünüyorum.
Niji: Hep ortalamanın üzerinde ama özellikle 50g ve 100g paketlerde sundukları özel kahveleri çok iyi. Yurtdışında bilinen kavurucularda bile zor bulacağımız ya da çok daha pahalı olacak kahveler getiriyorlar. Başka yerlerde olmayan ekipmanları getiriyorlar.
Good Coffee: Uzun süre sadece kafesinde kahvelerini içtim. Hiç işim düşmeyecek bir yerde ama özellikle gidiyorum. Sipariş verdiğim çekirdekler de hep iyi çıktı.

Esnaflıkları insanlıkları ve kahveleri ile Wayta.
kalitesi ile niji.
Niji tayfa ilk kategoriye de giriyor bence :) Cezve’ye de her gittiğimde çok memnun kalarak ayrılıyorum.

Son düzenleme:
Espresso tüketicisi olarak Calibre ve Milestones toplu alımlar sonrası tekrar alım yaptığım yerlerdi. Özellikle de Calibre'nin espresso seçkisi tutarlı ve damak tadıma çok uygun.
Ufuk açma adına deneysel şeyler içmek istediğimde de Null favorimdir.

Son düzenleme:
Geri