• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Beyaz Listeye Aldığınız Firmalar ve Nedenleri (2026)

emrekocakurt

Müverrih
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Anket şeklinde açamıyorum çünkü aşırı sayıda kavurucu birikti ve sistem o kadar uzununa izin vermiyor. O yüzden yazı ile devam edeceğiz.

Deneyimleyemediğim çok firma var ama şu ana kadar montag ve spada beyaz listemde. Leziz çekirdekler ve benim damak tadıma uygun kavrumları ile beni kazandılar.

Niji
Fam
A4
Null
Benimde deneyimleyemediğim bir sürü kavurucu var ama 17 farklı kavurucudan aklımda kalmayı başaran kavurucular bunlar.

Montag: O çapta bir firma için kavrum tutarlılığını ve seçki belirleme tarzını çok beğeniyorum. Ne satsa alırım seviyesinde benim için. Böyle gördüğüm ikinci bir firma yok benim için şimdilik, 2025'te de öyle olmaya devam etti.

BARİSTOKRAT , DEAL, NİJİ, NULL, Bursa’da MU
Hocam baristocrat'a gittim kahve demlemeyi bilmiyorlardi. Bir kahve geldi herhalde 1 dakika civarı bitti demleme yine de bu olmadı müşteriye vermeyelim demediler hem de cam bardakta :D çift cidarlı vs değil normal su bardağı gibi cam bardakta servis ettiler insan utanır onu müşteriye vermeye ben evde demlemem öyle olsa döker yenisini yaparim

Son düzenleme:
H

Hocam baristocrat'a gittim kahve demlemeyi bilmiyorlardi. Bir kahve geldi herhalde 1 dakika civarı bitti demleme yine de bu olmadı müşteriye vermeyelim demediler hem de cam bardakta :D çift cidarlı vs değil normal su bardağı gibi cam bardakta servis ettiler insan utanır onu müşteriye vermeye ben evde demlemem öyle olsa döker yenisini yaparim
Kafe ayrı, kahve ayrı tabi. Ben kahvelerini kullandım ve memnun kaldım. Ama kafe ortamı farklı. Maalesef yetişmiş barista bulmak mümkün değil. Bursa’da mesela en çok zorlandığımı mesele yetişmiş eleman meselesi. Her yer öğrenci, kimsenin mesleği baristalık değil. Çaycıdan öteye geçmeyen insanlarda beklentimizin yüksek olması Bizimde yanılgımız oluyor. Mekana milyonlar göm, saat ücreti ile eleman çalıştır. Sonrada iyi kahve iyi hizmet sun, bu denklem yanlış. Başta iyi eleman sonra mekan ve memnuniyet. Anlatabilmişimdir umarım.

Forumun popüler kavurucularıyla son birkaç deneyimimde hüsran yaşayınca, yıllar sonra Petra'ya geri döndüm. Patlıcan satıyor falan diye kızıyoruz ama maalesef aşırı memnunum kendilerinden. 🥲

Herkes biraz ucuz kahveye yöneldi. Ben en son dritan alsela kahvesine ulaştım. Colombia yani bizimkilerin çekirdekleri ile onun arasında dağlar kadar fark var. Bizimkiler mercimek onunki nohut. Ebat farkı çok. 3.dünya ülkesiyiz vesselam. Nutella ve çokokrem farkı gibi. Fiyat önemli ama iyi kavurucu bulmakta zor. Işiniiyi yapan barista bulmak zor. Kavurucu bulmak zor. Ücretler çok düşük….

Spada, Niji, coffeNutz her zaman içtimde özenilmiş ürünler hissi verdiler. Burada adı geçmese de daphne coffee co. da tarafımdan beyaz listede olan bir kahvecidir.

Kafe ayrı, kahve ayrı tabi. Ben kahvelerini kullandım ve memnun kaldım. Ama kafe ortamı farklı. Maalesef yetişmiş barista bulmak mümkün değil. Bursa’da mesela en çok zorlandığımı mesele yetişmiş eleman meselesi. Her yer öğrenci, kimsenin mesleği baristalık değil. Çaycıdan öteye geçmeyen insanlarda beklentimizin yüksek olması Bizimde yanılgımız oluyor. Mekana milyonlar göm, saat ücreti ile eleman çalıştır. Sonrada iyi kahve iyi hizmet sun, bu denklem yanlış. Başta iyi eleman sonra mekan ve memnuniyet. Anlatabilmişimdir umarım.

Aldığı elemana temel bi eğitim verebilirler, kimse barista doğmuyo sonuçta.

Benim beyaz listem fiyat/performans oranlarıyla sezy ve sanalbaharat.

Kara listem de meet lab.

2025 yılındaki denemelerime dayanarak: Null, Niji, Montag, Spada ve CoffeeNutz için aşağı yukarı ilk 5 diyebilirim.
Liste Tone, Calibre diye uzar ama geçtiğimiz sene çok az deneme şansım oldu bu firmaları, belki yıl içerisinde güncellerim.

Boxx, Coffeenutz ve Null kavrum tutarlılığı, kalite ve operasyonel istikrar açısından iyidir. Coffee department ve Spada da devamında gelebilir.

Montag da bunlardan biriydi ancak müşteriye göre indirim ve fiyatlama yaptıkları olaydan beri almadım.

Geri