• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Baristatus

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahvem geldi ne şık ne güzel bir paket olmuş :) herşey özenli güzel.
4 Mayıs kavurma görünüyor, light roast olduğu için biraz danışmam lazım, ne zaman açsak ?
Birde ne reçete varmı? Özellikle grind setting konusunda tavsiyeniz?

Merhaba!

Beğenmenize çok sevindim. Kahve Nordic light roast olduğundan, tipik bir Tim Wendelboe kahvesinden bekleneceği gibi tam randımanı için en az 2 hafta geçse süper olur. Hem benim kişisel tecrübem hem de yurtdışı forumlarda okuduğum ve daha önce deneyen arkadaşların paylaştığına dayanarak şunu söyleyebilirim. Bu kahve en iyi sonucu 1 ay dolduğunda veriyor o nedenle birazını saklamakta fayda var :) 2 aya kadar da çok güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Ama ben olsam açar bir tur demlerdim. Bu aynı zamanda tazelik nedeniyle tutulan notaları keşfetmek için süper bir deneyim oluyor. Öncesi sonrası şeklinde güzel bir tecrübe.

Reçeteleri de bu akşam forumdan yine paylaşacağım.

Merhaba!

Beğenmenize çok sevindim. Kahve Nordic light roast olduğundan, tipik bir Tim Wendelboe kahvesinden bekleneceği gibi tam randımanı için en az 2 hafta geçse süper olur. Hem benim kişisel tecrübem hem de yurtdışı forumlarda okuduğum ve daha önce deneyen arkadaşların paylaştığına dayanarak şunu söyleyebilirim. Bu kahve en iyi sonucu 1 ay dolduğunda veriyor o nedenle birazını saklamakta fayda var :) 2 aya kadar da çok güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Ama ben olsam açar bir tur demlerdim. Bu aynı zamanda tazelik nedeniyle tutulan notaları keşfetmek için süper bir deneyim oluyor. Öncesi sonrası şeklinde güzel bir tecrübe.

Reçeteleri de bu akşam forumdan yine paylaşacağım.
Bir tur demlemeden 1 ay bekleyemem sanırım:)
Çok teşekkürler tavsiye için elinize sağlık

eni kahve, reçete ve gelişmeler üzerine uzun bir bilgi notu olacak bu sanıyorum.

O nedenle benim gibi tembelseniz sadece kırmızı yazıları okuyun

Önemli detaylara bir göz gezdirmek isterseniz bold yazılara odaklanabilirsiniz.

Detayları seven, konuyu detaylarda okuyan bir isim için yazının tamamı, tabii ki 😊

___Gelişmeler___

Malumunuz yeni koleksiyonumuz Tim Wendelboe’nin ikonik KAROGOTO’su Cumartesi gece yarısı ön siparişe açıldı ve şu ana kadar “bugün 15:00 sonrası hariç” tamamı kargolandı ve büyük bir kısmı bu akşam itibariyle teslim edildi.

Yalnız, her bir sipariş sonrası hal hatır sormaya da vesile olması için tek tek email gönderiyordum, daha önceki siparişlerden de hatırlarsınız. Bunu yine yapayım derken “kargonuz yolda” notu siparişlerin bir kısmına teslim edildikten sonra ulaştı 😊 Ama olsundu. Ben yine de yazdım.

__Sistemde Yenilikler__

Bu bilgi notuydu, sipariş onayını kişiselleştirmeydi derken aileye yeni katılan arkadaşlardan “noldu şimdi? Karttan da çekti, ses de çıkmadı, Allahım dolandırılıyor muyuz?” gibi haklı serzenişler geldi. Biz de sisteme Otomaik Sipariş Teyit emaili ve Otomatik Kargo Takip Emaili özelliklerini ekledik. Artık otomatik emailerle sipariş teyidi ve kargo takip bilgisi geçeceğiz. Bunu SMS mesajı ile teyit de takip edecektir yakında.

___Reçete Konusu___

Tim Wendelboe’nin şahsen hazırladığı KAROGOTO reçeteleri şöyle (ki kendisi de barında bu reçeteleri kullandığını söyledi) ;

Pour-Over V60 : https://timwendelboe.no/brew-guides/pourover-filter/

~1:15 (65gr/1000ml; 6,5gr/100ml)

Tim ustalığı ve “nordik rahatlığı” burada devreye giriyor su sıcaklığı için videoda “dert etmeyin, su kaynasın, siz dökerken soğuyor o zaten” diyor 😊

Ben derecesiz yapamam diyenler içi 94C yazıyorum buraya.

16 gramdan 240ml reçete kullananlardansanız 60-60-60-60 döküşü çok güzel sonuçlar veriyor, denemenizi öneririm.

Ayrıca, süre olarak 2:30’u aşmamak acı tatları kahvenizden uzak tutmak için birebir. Karogoto'nun acısı hiç çekilmiyor, tecrübe ile sabit.

AEROPRESS https://timwendelboe.no/brew-guides/aeropress/

Tim Wendelboe Olso’daki barında tüm filtre kahveleri Aeropress’le servis ediyor. Benim çok ilgimi çekmişti. Sonradan ilk Aeropress şampiyonasına da ev sahipliği yaptığını öğrendim. Şayet Aeropress’iniz varsa kesinlikle bu reçeteyi deneyin.

Reçeteyi linkteki metinden çevirdim.

Kağıt filtreyi birkaç saniye “musluk suyuyla” durulayın (olur, özel filtrasyon su da olur, Buzdağı da olur 😊 ),

14 gram Kahve

200 ml kaynar su,

Üzerine dökün,

3 kez karıştırın,

Suyun filtreden boşalmasını önlemek için pistonu Aeropress'in üzerine yerleştirin,

Kahvenin 60 saniye demlenmesine izin verin.

Pistonu çıkarın ve 3 kez öne arkaya doğru karıştırın.

Daha sonra pistonu Aeropress'in üzerine yerleştirin ve içindekileri vücut ağırlığınızı kullanarak büyük bir bardağa veya karafa bastırın. (fazla basmayın, dengeli).

Şimdiden herkese afiyetler olsun!

NOT: Gönderi paketlerinin bazılarında Hollanda'nın güzel kavurucularından White Label Coffee'den Peru Nehipe Community Lot var (5/5/2022 kavrumlu). Şanslı iseniz sizin kargonuzdan çıkabilir!

eni kahve, reçete ve gelişmeler üzerine uzun bir bilgi notu olacak bu sanıyorum.

O nedenle benim gibi tembelseniz sadece kırmızı yazıları okuyun

Önemli detaylara bir göz gezdirmek isterseniz bold yazılara odaklanabilirsiniz.

Detayları seven, konuyu detaylarda okuyan bir isim için yazının tamamı, tabii ki 😊

___Gelişmeler___

Malumunuz yeni koleksiyonumuz Tim Wendelboe’nin ikonik KAROGOTO’su Cumartesi gece yarısı ön siparişe açıldı ve şu ana kadar “bugün 15:00 sonrası hariç” tamamı kargolandı ve büyük bir kısmı bu akşam itibariyle teslim edildi.

Yalnız, her bir sipariş sonrası hal hatır sormaya da vesile olması için tek tek email gönderiyordum, daha önceki siparişlerden de hatırlarsınız. Bunu yine yapayım derken “kargonuz yolda” notu siparişlerin bir kısmına teslim edildikten sonra ulaştı 😊 Ama olsundu. Ben yine de yazdım.

__Sistemde Yenilikler__

Bu bilgi notuydu, sipariş onayını kişiselleştirmeydi derken aileye yeni katılan arkadaşlardan “noldu şimdi? Karttan da çekti, ses de çıkmadı, Allahım dolandırılıyor muyuz?” gibi haklı serzenişler geldi. Biz de sisteme Otomaik Sipariş Teyit emaili ve Otomatik Kargo Takip Emaili özelliklerini ekledik. Artık otomatik emailerle sipariş teyidi ve kargo takip bilgisi geçeceğiz. Bunu SMS mesajı ile teyit de takip edecektir yakında.

___Reçete Konusu___

Tim Wendelboe’nin şahsen hazırladığı KAROGOTO reçeteleri şöyle (ki kendisi de barında bu reçeteleri kullandığını söyledi) ;

Pour-Over V60 : https://timwendelboe.no/brew-guides/pourover-filter/

~1:15 (65gr/1000ml; 6,5gr/100ml)

Tim ustalığı ve “nordik rahatlığı” burada devreye giriyor su sıcaklığı için videoda “dert etmeyin, su kaynasın, siz dökerken soğuyor o zaten” diyor 😊

Ben derecesiz yapamam diyenler içi 94C yazıyorum buraya.

16 gramdan 240ml reçete kullananlardansanız 60-60-60-60 döküşü çok güzel sonuçlar veriyor, denemenizi öneririm.

Ayrıca, süre olarak 2:30’u aşmamak acı tatları kahvenizden uzak tutmak için birebir. Karogoto'nun acısı hiç çekilmiyor, tecrübe ile sabit.

AEROPRESS https://timwendelboe.no/brew-guides/aeropress/

Tim Wendelboe Olso’daki barında tüm filtre kahveleri Aeropress’le servis ediyor. Benim çok ilgimi çekmişti. Sonradan ilk Aeropress şampiyonasına da ev sahipliği yaptığını öğrendim. Şayet Aeropress’iniz varsa kesinlikle bu reçeteyi deneyin.

Reçeteyi linkteki metinden çevirdim.

Kağıt filtreyi birkaç saniye “musluk suyuyla” durulayın (olur, özel filtrasyon su da olur, Buzdağı da olur 😊 ),

14 gram Kahve

200 ml kaynar su,

Üzerine dökün,

3 kez karıştırın,

Suyun filtreden boşalmasını önlemek için pistonu Aeropress'in üzerine yerleştirin,

Kahvenin 60 saniye demlenmesine izin verin.

Pistonu çıkarın ve 3 kez öne arkaya doğru karıştırın.

Daha sonra pistonu Aeropress'in üzerine yerleştirin ve içindekileri vücut ağırlığınızı kullanarak büyük bir bardağa veya karafa bastırın. (fazla basmayın, dengeli).

Şimdiden herkese afiyetler olsun!

NOT: Gönderi paketlerinin bazılarında Hollanda'nın güzel kavurucularından White Label Coffee'den Peru Nehipe Community Lot var (5/5/2022 kavrumlu). Şanslı iseniz sizin kargonuzdan çıkabilir!
Haşim abi her şeyi geçtim , şu konuşma tarzın ve cümlelerin bana o kadar “bizden , içimizden” geliyor ki muazzamsın gerçekten 😂 Kahve dünyası senin gibi bir hobi severe sahip olduğu için çok şanslı. Elinize emeğinize sağlık.

Haşim abi her şeyi geçtim , şu konuşma tarzın ve cümlelerin bana o kadar “bizden , içimizden” geliyor ki muazzamsın gerçekten 😂 Kahve dünyası senin gibi bir hobi severe sahip olduğu için çok şanslı. Elinize emeğinize sağlık.

Eyvallah, çok teşekkür ederim 😊
@hasimsolmaz bey merhaba, comandante için öğütüm tavsiyeniz nedir?

Bu tek seferde demlemeyi düşündüğünüz miktar için değişiklik gösteriyor. Misal, 20gr için 900mikron mertebeleri güzel sonuçlar verirken 30gr ve üzeri için 1000-1100 mikron mertebesi daha iyi çıkıyor. Suyu hızlıca tahliye etmek (toplam demleme süresini 2:30'larda tutabilmek) bu Karogoto için iyi sonuç veriyor. Klik bakımından da sanıyorum 20-22 klik bandına karşılık geliyor. Comandante uzmanı arkadaşlar bizi bu konuda yönlendirebilirler :)

Eyvallah, çok teşekkür ederim 😊

Bu tek seferde demlemeyi düşündüğünüz miktar için değişiklik gösteriyor. Misal, 20gr için 900mikron mertebeleri güzel sonuçlar verirken 30gr ve üzeri için 1000-1100 mikron mertebesi daha iyi çıkıyor. Suyu hızlıca tahliye etmek (toplam demleme süresini 2:30'larda tutabilmek) bu Karogoto için iyi sonuç veriyor. Klik bakımından da sanıyorum 20-22 klik bandına karşılık geliyor. Comandante uzmanı arkadaşlar bizi bu konuda yönlendirebilirler :)

Comandante'de standart aksla her bir klik 30 mikrona denk gelir. Bu merkez kesici ve dış kesici arasındaki mesafenin ölçümüdür. Bunu temel bir referans olarak alıp yol haritanız olarak kullanabilirsiniz. Kolay kolay da yanılmamış olursunuz. :)

O zaman
§ 20 gram için CMD 30 klik
§ 30+ gram için CMD 34-35 klik

Bugün 22 klik 18 gram 3.30 dakika da tamamladım. Açıkçası korktuğum gibi bir acılık hissetmedim. Gayet keyifli ve pürüzsüz bir kahveydi.

Yanlışsam tabii ki @raistlin comandante bey düzeltir :D

O zaman
§ 20 gram için CMD 30 klik
§ 30+ gram için CMD 34-35 klik

Bugün 22 klik 18 gram 3.30 dakika da tamamladım. Açıkçası korktuğum gibi bir acılık hissetmedim. Gayet keyifli ve pürüzsüz bir kahveydi.

Yanlışsam tabii ki @raistlin comandante bey düzeltir :D
Doğrusun, hedef karşılıklarımız bu şekilde ayar sisteminde :) @mimds Denizhan ağabey çoktan açıklamış bile.

@hasimsolmaz Haşim Bey'in hızlı akış önerisinden yola çıkınca 27-30'luk medium coarse öğütümler iyi sonuç verir diye tahmin ediyorum.

Kenya Karogoto'yu bekletmek istiyordum ancak Tim Wendelboe kahvelerine özlemden olsa gerek dayanamadım açtım bugün. 😅

15/245
96 derece su sıcaklığı
Su: Düz Ters Ozmoz (Evdeki arıtmam)
Klasik 4 eşit döküş (son döküş 5 ml fazla olacak şekilde)
Son döküş 1:20-1:30 arası
Toplam süre: 02:35

Suyun düşük total sertliği ürkütmesin, Tim Wendelboe eğer değiştirmediyse arıtma sistemini düz karbon filtre kullanıyordu ve su ters ozmoz çıktısından dahi daha düşük total sertliğe sahipti. Bu tarz düşük mineralli sular Tim Wendelboe kahvelerinde epey iyi çalışıyor. Kipa Su sanırım bu konuda Ters Ozmoz sularına benzerdi. Bu tarz suları tavsiye ederim bu kahve için.

Sıcakken epey tatlı bir kırmızı elma, ılındıkça yoğun kuşburnu, soğudukça hafif frenk üzümü aldım.

Daha ziyade kuşburnunun kahve hali diyebileceğim yoğunluktaydı lezzet.

Emeklerinize, zevkinize sağlık! @hasimsolmaz @Oguzhan

Kenya Karogoto'yu bekletmek istiyordum ancak Tim Wendelboe kahvelerine özlemden olsa gerek dayanamadım açtım bugün. 😅

15/245
96 derece su sıcaklığı
Su: Düz Ters Ozmoz (Evdeki arıtmam)
Klasik 4 eşit döküş (son döküş 5 ml fazla olacak şekilde)
Son döküş 1:20-1:30 arası
Toplam süre: 02:35

Suyun düşük total sertliği ürkütmesin, Tim Wendelboe eğer değiştirmediyse arıtma sistemini düz karbon filtre kullanıyordu ve su ters ozmoz çıktısından dahi daha düşük total sertliğe sahipti. Bu tarz düşük mineralli sular Tim Wendelboe kahvelerinde epey iyi çalışıyor. Kipa Su sanırım bu konuda Ters Ozmoz sularına benzerdi. Bu tarz suları tavsiye ederim bu kahve için.

Sıcakken epey tatlı bir kırmızı elma, ılındıkça yoğun kuşburnu, soğudukça hafif frenk üzümü aldım.

Daha ziyade kuşburnunun kahve hali diyebileceğim yoğunluktaydı lezzet.

Emeklerinize, zevkinize sağlık! @hasimsolmaz @Oguzhan
demleme paylaşımı için teşekkürler. :)
son döküş dışındaki diğer döküşleri bir de öğütüm derecesini de yazabilir misiniz?

Kavurucu: Tim Wendelboe
Çekirdek: Karogoto
Yöntem: Hario V60 - 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 23 Klik
Oran: 15/240
Su: 96 Derece - Abant Geyiktepe
Toplam demleme süresi: 2 dk. 17 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 60 sn / 60 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.20 - 2.17 sn / 60 ml

Tadım: Çok güzel meyvemsi bir kahve, tadım notlarında hibisküs yazıyor, yemedim ama baktım mayhoş hafif ekşimsi bir meyve ondan gelen bir mayhoşluk, tatlı bir ekşilik var, zaten kıyamadım bu ilk demlemem ilk reçetem sonraki demlemelerde daha da oturur aromalar ama bu demleme de bana göre gayet hoş geldi.

Kavurucu: Tim Wendelboe
Çekirdek: Karogoto
Yöntem: Hario V60 - 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 23 Klik
Oran: 15/240
Su: 96 Derece - Abant Geyiktepe
Toplam demleme süresi: 2 dk. 17 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 60 sn / 60 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.20 - 2.17 sn / 60 ml

Tadım: Çok güzel meyvemsi bir kahve, tadım notlarında hibisküs yazıyor, yemedim ama baktım mayhoş hafif ekşimsi bir meyve ondan gelen bir mayhoşluk, tatlı bir ekşilik var, zaten kıyamadım bu ilk demlemem ilk reçetem sonraki demlemelerde daha da oturur aromalar ama bu demleme de bana göre gayet hoş geldi.
Starbucks Berry Hibiscus içmişim o sayılıyorsa hibisküs denemisim 😂😂

Geri