• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Kahve Alımı ve Tadımı (Sonuç)

Arkadaşlar kahve önerisi var mı ?

Arkadaşlar emekleriniz için teşekkürler. Kahve fiyatlarının tavan yaptığı bu dönemde çok güzel bir uygulama bu. Bu ay ben de ilk defa ankete katıldım. Ama Kronotrop çıkacağını hiç tahmin etmedim. Açıkçası Kronotrop hem gereksiz pahalı hem de kahvelerini hiç bir zaman beğenmemişimdir. Ayrıca şu anda Kronotrop'tan almayı pek düşünmüyorum. Espresso profilde kavurdukları kahve sayısı da çok az zaten.

Diyebilirsiniz ki anket yaptık bu çıktı. Tamam güzel. Ancak yüzde 13 ile demokrasi olmaz bence. Ankette sunulan seçenek çok fazla. Oylar gereksiz bölünüyor. Halbuki seçim azalsa birçok insanın üzerinde hem fikir olacağı bir seçenek ortaya çıkabilir ve çıkar da.

Benim 2 önerim var.

1) Anketi düzenleyen arkadaşlar sizlerden ricam, ya firma sayısını azaltmalısınız (bunun için bile ayrı bir oylama yapılabilir, ankette çıkan ilk 10 firma toplu oylamaya dahil edilicek denebilir mesela, bu anket 3-4 ayda bir yenilenebilir ) yada

2) Anket sonucunda çıkan ilk 2 veya 3 firma ile anlaşma yapmalısınız. Bu sayede daha fazla seçenek olmuş olur.

Anket sonucu indirim için anlaşılan firma sayısı artarsa yapılan alım azalır ve dolayısıyla indirim oranı düşer diye düşünüyorsanız bence doğru bir düşünme olmaz. Tam tersine seçenek artacağından dolayı hem daha fazla insan kapsanmış olur ve en az şimdiki kadar o 2-3 firmanın her birisinden alım olur.

Emekleriniz için tekrardan teşekkürler.
Kronotrop ile ilgili yorumlara katilmasam da %13-14 gibi oy oranlari malesef cogunlugun tercihini tam olarak yansitamiyor. Eger uyeler ve yonetim aciksa tercihleri daha net yansitan Schulze yontemi gibi bir oylama sistemi kullanabiliriz. Bunu ucretsiz ve online yapan bir yer de var, denemek icin soyle bir sey olusturdum hizlica: https://www.condorcet.vote/Vote/645DEC3BC2/Public/B9E6BC53/

Arayuzu cok kolay degil ama ilgi olursa benzer bir sistemi ben daha kullanici dostu ve Turkce olacak sekilde hayata gecirmeyi denerim.

Wolichu wachu'sunu yakın zamanda içtim, kendi demlemeleriyle Null'un toplu alumdaki wolichu'su gibi gelmişti bana. Female Growers almıştım bir pakette, düşük asiditeye sahip nispeten düz bir kahve..

Kronotrop ile ilgili yorumlara katilmasam da %13-14 gibi oy oranlari malesef cogunlugun tercihini tam olarak yansitamiyor. Eger uyeler ve yonetim aciksa tercihleri daha net yansitan Schulze yontemi gibi bir oylama sistemi kullanabiliriz. Bunu ucretsiz ve online yapan bir yer de var, denemek icin soyle bir sey olusturdum hizlica: https://www.condorcet.vote/Vote/645DEC3BC2/Public/B9E6BC53/

Arayuzu cok kolay degil ama ilgi olursa benzer bir sistemi ben daha kullanici dostu ve Turkce olacak sekilde hayata gecirmeyi denerim.
Ya ben de kronotropa oy vermedim ama sayıca 1. Geldiyse mesele yok her türlü 1 gelecek başka formul neyi değiştirebilir ki? 🤔

Ya ben de kronotropa oy vermedim ama sayıca 1. Geldiyse mesele yok her türlü 1 gelecek başka formul neyi değiştirebilir ki? 🤔
Bu sistemde "su olsun" diye tek bir oy vermek yerine "su olacagina bu olsun" seklinde bir tercih sirasi belirtiyorsunuz. Sistem de oylari sayarken en az %50'nin en yuksek tercihini birinci sececek sekilde calisiyor. Verdigim Wikipedia baglantisinda daha detayli bilgi var ilginizi cekerse.

Teşekkür ederim evet bu şekilde daha makul olabilirmiş. Belki 1 gene değişmeyebilir ama gene de ortak payda sağlanmış olur.👍

• Like
Tepkiler: BYK
Sayfaları okurken aslında kime oy verdiğimi unuttuğumu fark ettim :( oy verirken motivasyonum daha önce güvenip de alım yapmadığım bir yeri seçmekti, listeye bakınca %70ini falan denemediğimi fark ettim :D aslında daha büyük ve reklam yapabilen yerleri tercih ettiğimi de fark ettim. küçük esnafa daha çok destek olabiliriz umarım

Tintom forum dilinde 'vakumlama makinesi' demek, nasıl kağıt mendile Selpak, hazır çöüzünebilir kahveye Nescafe diyorsak, vakum makinesi demek yerine Tinton diyoruz.😃
:D hocam kronotrop indirimiyle birlikte yazınca indirimden bir şey alacaksınız diye düşündüm tinton aklıma gelmemişti :D meğer stok içinmiş.

Bu sistemde "su olsun" diye tek bir oy vermek yerine "su olacagina bu olsun" seklinde bir tercih sirasi belirtiyorsunuz. Sistem de oylari sayarken en az %50'nin en yuksek tercihini birinci sececek sekilde calisiyor. Verdigim Wikipedia baglantisinda daha detayli bilgi var ilginizi cekerse.
Böyle bir sistemde çoğunlukla popüler olan firmalar öne çıkar her ay yeni anket hazırlayıp düzenlediğimden ve erişimim olduğundan sana şöyle söyleyebilirim Türkiye'nin en bilindik firmasına ısrarla oy verilmese ve forumun en azından %50si oy kullansa o değerler daha da yükselir bir diğer şekilde bizler emek vererek bu alımlar ile ilgileniyoruz hiç bir kâr amacı gütmeden hemde prcılıkta yapmıyoruz kafa karışıklığı olmasın diye ilk açıklanmadan önce kendi oylarımızı kullanıyoruz ama toplam oy kullanıcısı 400ü geçmezken hangi sistem olursa olsun %50 oyla hiç bir firmayı birinci yapmaz PS karantina dönemi kahve fabrikası bunu başarmıştı

Birincinin oyu %50'yi geçer olay olur, %14'de kalır gene olay olur😁. "Yeni üye" arkadaşlar foruma birşeyler katmak isteyebilirler, bence bu çok güzel birşey. Bu onların forumu ne kadar sahiplendiğini gösteriyor, mümkün mertebe onların bu şevklerini kırmamak gerekir diye düşünüyorum :) Arkadaşlar kahvelerinizi için zevk almaya bakın, reçetelerinizi, deneyimlerinizi paylaşin, "Hygge"nizi yaşayın. Alım ekibi güzel bir anlaşma yapmış, tebrikler. 1 kg celsius alımım olduğu için bu alıma katılmayı düşünmuyorum. katılacak arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.

Merhaba arkadaşlar, kronotoptan sevindirici haber geldi.
İndirim kodumuz şuan sitelerinde aktif,
Lacto Fermente Kolombiya kahvesi haftaya siteye eklenecek

İndirim kodu: KahveKulubu201202

Ödeme Seçenekleri: "Banka / kredi kartı" ve "Havale / EFT"

Kahvelerde %25 indirim uygulayacak
1 kg'lik kahvede zaten %5 indirim var,
Yani 1 kg'lik paket tercih edenlerin %30'a yakın indirimi olacak.

*İndirim koduna dahil olmayanlar:*
+ Abonelikler
+ kampanyalı paketler (emaye mug, kapsül fırsatı, vb.)
+ deneme paketi
+ podisi çikolata
+ ekipman
+ etkinlik
+ hediyelik

*Geçerlilik süresi:*
2020 yılı bitene kadar.

Sormak istediğiniz bir soru olursa özelden yazabilirsiniz bazen burada göremiyoruz. Herkese iyi alımlar. Hayırlı haftasonları.

Edit: Kronotropun 160₺ ve üzeri alımlarında ki kargo bedava uygulaması hala devam ediyor fakat 160₺lik yaptığınız alım indirim ile 120₺ye düşse bile kargo bedava bilginiz olsun arkadaşlar.
O kadar emindim ki bu ay alım yapmayacağıma.. Yaktı bizi yine sarman kedi..

Böyle bir sistemde çoğunlukla popüler olan firmalar öne çıkar her ay yeni anket hazırlayıp düzenlediğimden ve erişimim olduğundan sana şöyle söyleyebilirim Türkiye'nin en bilindik firmasına ısrarla oy verilmese ve forumun en azından %50si oy kullansa o değerler daha da yükselir bir diğer şekilde bizler emek vererek bu alımlar ile ilgileniyoruz hiç bir kâr amacı gütmeden hemde prcılıkta yapmıyoruz kafa karışıklığı olmasın diye ilk açıklanmadan önce kendi oylarımızı kullanıyoruz ama toplam oy kullanıcısı 400ü geçmezken hangi sistem olursa olsun %50 oyla hiç bir firmayı birinci yapmaz PS karantina dönemi kahve fabrikası bunu başarmıştı
Sistem kimseyi %50 oy ile birinci yapmaya calismiyor zaten. En az %50'nin olabilecek en yuksek tercihini saglamaya calisiyor. En populerleri one cikartmanin aksine, insanlarin aslinda istedigi ama "nasil olsa kazanamaz" diyerek oy vermeye cekindigi adaylari one cikartmasiyla bilinen daha demokratik bir secim sistemi.

Ben sadece teklifte bulundum tabi, makul gelmiyorsa boyle de devam edebilir, benim sikayetim pek yok acikcasi her ay farkli ve yeni bir kavurucu deneyebildikten sonra.

Sitede kod girebileceğim bir alan göremedim acaba sorun mu oldu hangi aşamada giriyoruz kodu

En son aşamada ödeme bilgilerini girerken

Merhaba arkadaşlar kronotroptan espresso çekirdekleri hakkında bilgi verebilecek olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler.

Geri