• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 - MeetLab - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Derekb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ekli dosyayı görüntüle 30289
Çok doğru. Mesela geçen gün bu yeşil çekirdeklerle karşılaştım. Kavurucu bunu ateşe gösterse, içici yakmışın çekirdekleri diye gereksiz yükselir.
"Koyu" kavrum tartışmalarının tıpkısı geçen seneki bir toplu alımda başka bir kavurucu hakkında yapılmıştı. Kahve de Jairo Arcila'nın çok uzun süre anaerobik fermantasyona tabii tutulmuş bir çekirdeğiydi. Kavurucunun çekirdekleri "yaktığı" iddia edilmişti :) Yeşil hali paylaşılınca yanlıştan dönülmüştü.
Aynı çekirdeği o zaman ben de alıp ilk gördüğümde koyu kavrum sandığımdan, dönen tartışmalar o çekirdeği hatırlattı.

"Koyu" kavrum tartışmalarının tıpkısı geçen seneki bir toplu alımda başka bir kavurucu hakkında yapılmıştı. Kahve de Jairo Arcila'nın çok uzun süre anaerobik fermantasyona tabii tutulmuş bir çekirdeğiydi. Kavurucunun çekirdekleri "yaktığı" iddia edilmişti :) Yeşil hali paylaşılınca yanlıştan dönülmüştü.
Aynı çekirdeği o zaman ben de alıp ilk gördüğümde koyu kavrum sandığımdan, dönen tartışmalar o çekirdeği hatırlattı.

Şu çekirdek olması mümkün mü?

Şu çekirdek olması mümkün mü?
Çok yüksek ihtimal evet.Fakat kavurucu farklıydı :)

Etiyopya Ajere berbat yanık bir çekirdek. 2 paket 250 gr sipariş etmiştim, kendilerine de ilteceğim o kadar fazla kavrulmuş ki çekirdeğin yüzeyi parlamaya başlamış resmen yağı çıkmış, facia, asla tavsiye etmiyorum. Özellikle benim gibi koyu kavrum sevmeyenler asla sipariş etmesin.

Son düzenleme:
Etiyopya Ajere berbat yanıl bir çekirdek. Yanılarak 2 paket 250 gr sipariş etmiştim, kendilerine de ilteceğim o kadar fazla kavrulmuş ki çekirdeğin yüzeyi parlamaya başlamış resmen yağı çıkmış resmen facia asla tavsiye etmiyorum. Özellikle benim gibi koyu kavrum sevmeyenler asla sipariş etmesin.
Fotoğraf atabilir misiniz?

Bende zaman zaman kahve kavuruyorum, koyu kavrum sevmiyorum, yanık yadı içtiğim kahvenin aromasını bastırmamalı diye düşünüyorum. Gider o zaman Starbucksın yağı çıkmış çekirdeğini alır içeriz…

Ekli dosyayı görüntüle 30300
Demleme parametreleriniz bu şekilde miydi,hangi suyu kullandınız?
Hocam çekirdek koyu kavrulmuş diyorum siz bana hangi parametreleri soruyorsunuz. Ben tek tip demleme yapmıyorum. Çekirdek koyu kavrulmuş, ister Türk kahvesi yapar içerim istersem V 60, parametreler kişisel damak tadına kalmış. Siz 90° su kullanırsınız ben 92° suyun markasının çekirdeğin koyu kavrulmuş olmasıyla alakasını hala çözemedim ayrıca Abant su kullanıyorum.Nitelikli kahve işine de yeni girmedim yaklaşık 6-7 yıldır tüketir 3 yıldır da kavrum yaparım.

Etiyopya Ajere berbat yanık bir çekirdek. 2 paket 250 gr sipariş etmiştim, kendilerine de ilteceğim o kadar fazla kavrulmuş ki çekirdeğin yüzeyi parlamaya başlamış resmen yağı çıkmış, facia, asla tavsiye etmiyorum. Özellikle benim gibi koyu kavrum sevmeyenler asla sipariş etmesin.
29214481_181024959289749_6654739545124070546_n.jpg

Sizin kadar tecrübeli olmamın mümkünatı yok hocam estağfurullah ne haddimize…

Farklı mıydı görsel kavrum olarak, üstteki görsellerde iki uç nokta gibi
Evet. Malesef. Benim aldığım dokunduğunda eline yağ bulaşıcak cinstendi. Firma da bunun normal olduğunu söyledi. Ben tam aksini düşünsemde he diyip geçtim. Firmalara muhalif olmuyorum. @meetlabcoffee de başka konulardan saygım büyük. Bu sebepten ne kendimi gerdim ne de onları oyaladım.

Espri mi yaptığını zannediyorsun. Kardeşim bak para veriyoruz ve aldığımız hizmeti beğenmiyoruz 50 yaşında adamım bu görselle ne demek istiyorsun.Dalga geçtiğini mi zannediyorsun alacak arkadaşlar fikir vermesi açısından bilgi paylaşıyorum ama nerde nato kafa nato mermer.
Hocam niye bu kadar öfkelisin? İstediği kadar kavrum kötü olsun isterse yanık olsun kömür olsun, firmayla görüşmeden öfkelenmek neye fayda ediyor, sorununuzu anlattınız firma çözmedi mi? vurdumduymaz bir firma mı? sevenlere şifa olsun derken, sevmeyenlere haram olsun mu diyor bu firma? Bu öfke yaştan kaynaklı mı genel yapınız mı böyle bence gerek yok, 2 paket almışşınız çekirdek görseli attınız bende attım görseller farklı çekirdek yapısı da pek aynı gelmedi, alacak arkadaşlara bir rehber olmuyor ne sizinki ne benimki firma cevap görsel atmadı çünkü, bir yanlışlık olmuştur belki, firma yazmadan bu kadar öfkelenmek niye ki? Kimsenin parası kimsede kalmaz, Meetlab içinde kötü duyum almadım, en azından firma olarak bir yerde, inovasyon yapıyorlar sektöre katkı sunuyorlar, kahve posasından bardak, final touch vs. dünkü firma değil ki dediklerinize kayıtsız kalsınlar, sorununuzu çözmezler kayıtsız kalırlar sizin verdiğiniz paradan çok kendilerine zarar yaparlar emin ol

Sizin kadar tecrübeli olmamın mümkünatı yok hocam estağfurullah ne haddimize…
Bakınız Buğra Bey,Furkan Bey ya da Mustafa Bey.Oncelikle burada kimse düşmanınız değil.Size parametrelerinizi sordum çünkü "demleme parametrelerinizi manipüle ederek bir çözüme ulasabilir miyiz?" düşüncesi beni buna itti.Elbette tecrübelerinize dayanarak bir şeyler paylaşıyorsunuz,şüphesiz,kimsenin bundan bir şüphesi de yok.Hatta lütfen bu tecrübelerinizi daha çok paylaşın,eminim forum ortamına ve birikerek ilerleyen bu bilgiseline katacak çok şeyiniz vardır.Belli ki parametrelerinize hakimsiniz,birçok reçete,birçok ogutum ayarı,birçok ekipman,birçok su denediniz ve kahveden acı tat dışında verim alamadiniz,yani kahveler yanık,sizi doğru anladıysam ifade ettikleriniz bunlar.O halde naçizane önerim sitelerinde "Messenger" eklentisi,forum veya mail adresleri aracılığı ile kavurucuya ulaşmanız.Size yardımcı olmak adına yapabileceğim başka bir şey yok sanırım ,umuyorum kavurucu ya da sizin tarafınızda herhangi bir mağduriyet yasanmadan bu uzucu deneyiminiz iki taraf için de olumlu neticelenir,kusura bakmayın,iyi akşamlar dilerim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Geri