• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Aralık 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Altta kampanya katılan markalar var orda firma yoktu neyse alırken bi deneyim gene de orda belli olur zaten
Ben de firma ismi olmadığı için 1000TL nin altında alışveriş yaptım. Çünkü daha önce sorun yaşamıştım.

Genellikle sabah tüketeceğim, yormayan böyle meyvemsi çiçeksi tadım notaları değil de kahve gibi kahve diyebileceğim veya buna yakın kahve olarak ne alabilirim sizce?
Ruandayı tercih etmek istiyordum ancak 1 kgluk stokta yok görünüyor tekrar girer mi?

Genellikle sabah tüketeceğim, yormayan böyle meyvemsi çiçeksi tadım notaları değil de kahve gibi kahve diyebileceğim veya buna yakın kahve olarak ne alabilirim sizce?
Ruandayı tercih etmek istiyordum ancak 1 kgluk stokta yok görünüyor tekrar girer mi?
Merhaba @ulaş Ruanda sonlara yaklaştığı için kilolukları kapattım fakat 250G bir süre daha açık olacak. Diğer seçenekler Burundi, Burundi Espresso (kiloluk da var) veya Endonezya Karamela (kiloluk yok) olabilir diye düşünüyorum.

Merhaba,

kahve gibi kahve derken, fındık, çikolata, düşük asiditeyi kastediyorsanız Ruanda tam öyle bir kahve değil, bilginiz olsun. Ben kahveyi beğendim ama istediğiniz gibi değil diye düşünüyorum.

Hangi kampanya hocam gıda olan mı? Evet 1000 TL'ye 200 TL'miş salı günleri olan kampanya bitti herhalde.
Uzun zaman sonra bir toplu alıma #35020 numaralı sipariş ile katıldım ben de.

1000 lira ve üzerine Iyzico 200 lira veriyor, uygulamadan kampanyaya katılmayı unutmayın benim gibi. 😒

Son düzenleme:
Soru yarışması sona erdi mi?

Hala degass bekliyorum, sonraki sipariş için de henüz karar veremedim. Mi Finquita iyi ki almışım. Sırada sidra var sanırım. :D

Soru yarışması sona erdi mi?

Hala degass bekliyorum, sonraki sipariş için de henüz karar veremedim. Mi Finquita iyi ki almışım. Sırada sidra var sanırım. :D
Evet @BiblofilYouTube
Ooo sürpriz var son anlarda 2 birinci çıkmış.

Kutluyorum arkadaşlar öncelikle kaliteli sorularınız için, puanlar çok yakın özellikle ilk üç. Ben tüm soruları gönülden kutluyorum o yüzden sadece birinciler değil diğer arkadaşlarımıza da bir çam sakızım olacak.

Gelelim birincilere

@Efe Aksoy - “Spesifik tadım notalarını almak için (kurabiye gibi) özkütle bize yol gösterici olabilir mi?"
@Giiizzle - “Kavurma süresinin ve sıcaklığının Agtron değerli ile tat profili üzerindeki etkisi”

Ne diyelim harika sorular, ve bağlantıları kurmaya çalışmak hepimizin doğrudan yöneldiği eğilim, bu insanı insan yapan şey fakat;

Ancak doğru sorularla bağlantılar kurulmaya çalışıldığında sonuçları bizi daha güzel bir yere götürüyor ve zor olan da bu.
    • “Degass süresi boyunca kahve çekirdeğinin özkütlesinde değişim gözlemlenir mi?” - Evet gözlenir. En azından daha kahve kavrulmaya başladığında bile degassing adını verdiğimiz süreçte içerideki kütle CO2 olarak dışarı çıkar havaya karışır çekirdekten uzaklaşır bunun sonucunda çekirdek ağırlık kaybı yaşar. Özkütle formülümüz Ağırlık / Hacim olarak belirtmiştik her ne kadar çekirdekte bir miktar büzüşme de olsa orantısal olarak ağırlık kaybı kadar değildir bu durumda formüle göre özkütle azalır. Peki ya özkütleyi azaltan başka bileşenler neler? Acaba çeşitli bileşenlerse özkütle değişimlerini gözlerken bunlar ayrıca ele almak gerekir mi? Böyle bir teknolojimiz var mı? Olabilir mi uğraşmaya değecek bir geliştirme olur muydu? - Gördüğünüz gibi bazı cevaplar olsa bile bir sürü bilmediğimiz şeyden dolayı soru doğuyor, bu da çok iyi ve ihtiyacımız olan şey!
    • "Kavrulmuş kahvenin ideal nem değeri diye bir şey var mıdır ve bu nedir? - Kavrulmuş kahve nemi gözlemlerime göre rengi ile oldukça ilişkili ve genellikle %1.5 - %2 arasında. Örneğin; SCA'ya göre 1.5 gayet beklenen bir değer ve bunu ortalamayı 75 Agtron olarak almaları ile ilişkilendirebiliriz. Bu da anlamlı örneğin benim Endonezya Karamela 1.6 gibi çünkü 86 Agtron ancak Etiyopya Hambela %1.9 gibi çünkü 100 Agtron üstü, ayrıca başlangıç nemi de önemli (agtron kadar olmasa da) Wamena için %2.0 okuyorum bazen. Peki ideal ne derseniz buna çok odaklanılmadığını görüyoruz diyebilirim sebebi de bir çok değişken arasından buna odaklanmak diğer beklentilerimizi karşılamayabilir örneğin sadece nemini düşük tutmak için bir kahveyi koyu kavurmak istemeyebilirim. Ancak şunları da dikkate almak biz kavurucular açısından önemli; kavrulmuş çekirdekteki nemin çekirdeğin uçucu aromatiklerini korumaya ve demlemedeki ekstraksiyonu kolaylaştırmaya faydası varken belli bir sınırın üstünde degassing sürecini engelleyip yine kanallaşma olarak demlemenizde sorun yaratabilir. Bu durumda acaba çekirdekten bağımsız olarak en optimize yeri bulabilir miyiz? Bunun için renk dışı faktörler var mıdır? Bunları devreye sokarak renkten fedakarlık etmeden nemi de kalite faktörü olarak kullanabilir miyiz? Açık söylemem gerekirse doğru ölçüm cihazlarım olmadığı için şimdiye kadar odaklanmadığım bir yer fakat artık var ve bu aydan sonra daha fazla odağımda olacak.
    • “Basitçe yapılabilecek renk ve özkütle ölçümleriyle oluşan bileşiklerin analizi mümkün müdür?" - Önemli bir soru ve eğer yapabilseydik müthiş olurdu. Eğer yakın tahminlerimiz bile olsaydı kimyasal analiz zorluklarından kurtulur hangi bileşenleri reçetemizle nasıl ilişkilendireceğimizi konuşabilirdik. Herkesin yapabileceği basit ölçümler olduğu için de çok fazla örneklem ile bir çok kavurucu bundan faydalanabilirdi. Üzerine gitmeye değer öz bir soru ve kaynağa çok yakın!
    • “Spesifik tadım notalarını almak için (kurabiye gibi) özkütle bize yol gösterici olabilir mi?" - Tadım yaptığımızda aklımızda beliren spesifik notaları yakalamak için kavurucu açısından baktığımızda renk değerleri çok büyük yer oynuyor ve daha önce @OkanT nin de bahsettiği gibi kavrumun hızı ve renkten etkilenen özkütlede sadece özkütle etkisini anlayacak şekilde yalıtıp incelersek bize faydası olacak bir şeye ulaşmış olabiliriz. Zaten hızın hacimi değiştirdiğini bu sebeple özkütlenin etkilendiğini biliyoruz ama burada sorun diğer faktörlerden yalıtıp bunu incelemekte. Eğer kavrum hızı dışında tek faktör renk ise sorun yok fakat tekrarlayacak testler ile ancak bunu anlayabiliriz bunu da kampanya sonrasına bıraktım.
    • “Kavurma süresinin ve sıcaklığının Agtron değerli ile tat profili üzerindeki etkisi” - Çok fazla ve burada netleştirilecekler var. Mevcut durumda en önemli iki faktör renk ve süre. Elbette dikkat ederseniz biri sonuç biri ise sebep. Sanırım elma armutu birleştirerek bu konuda çok daha faydalı sonuçlara varabiliriz. İstenen kavruma ulaşmak için yıllardır çeşitli teorilere yaslanıldığını gözlemliyoruz; örneğin ror, yılan eğrisi, %x geliştirme gibi kavramları ele alırsak hepsi içerideki çubuk probe'lar ile yapılan ölçümlerden oluşturuluyor. Ancak gerçek şu ki bizim için sıcaklık değerleri ancak bir yardımcı yani sebep veya sonuç bile değil. Bu yüzden - çekirdeğin o anda yaşadığı gerçek sıcaklığı gören bir teknolojiye kadar - 1. çıtlamayı iyi dinleyip süre saymamız gerekiyor. Bu en müthiş probe! Çünkü o sırada biliyoruz ki çekirdek sıcaklığı 205-212 arasında bir yerde ve diğer ölçüm cihazları ise ancak kazanın iç sıcaklığını ve biraz da çekirdeğin dış yüzeyini ölçebiliyorlar ve ısı transferi sıcaktan soğuğa doğru hızla gerçekleşirken tam olarak ne işimize yarıyor o da soru işareti! O zaman renk bizim için bir sonuç da olsa iyi bir yol gösterici bunu 10 saniye shot aldığınızda sonrakini 26'ya çekmek gibi düşünebilirsiniz. Diğeri ise süre ve yapılacak şey basit kulağımızı çekirdeklere yaklaştırıp ilk çıtlamanın huzur dolu senfonisini gözlemliyoruz. Benzetme önemli çünkü çıtlamadaki akustiğin analizi, sıcaklık tahminlerimizi daha da iyi yapmamızı sağladığı gibi ilk çıtlama başlangıcını da tespit etmemizi sağlıyor. Sonra bitişe kadar geçen süreye "geliştirme süresi" diyoruz. Bu süre önemli - toplam süre de ama o kadar da değil! Emin olun çok fazla deney yaptım üzerinde ayrıca konuşabiliriz... Peki kavurma süresi veya geliştirme süresindeki değişiklikleri gözlemleyebilir miyiz? Hacim değişiklikleri yani özkütle buna çare olabilir mi? Ya renk çıktısında acaba seslerin akustik analizi bize yol gösterebilir mi? Bir grafik çizerek bu senfonik bütünlüğün analizi ile sıcaklığın daha gerçekçi bir tahmini yapılabilir mi? Bu analiz ile kavrum homojenliği ölçümü yapılabilir mi? Hatta bu analiz ile rengin proaktif ölçümü yapılabilir mi?
    [*]Lütfen yanlış biliyorsam düzeltin; Modern bilim, her şeyin zaten bilindiği varsayımında yaşayan ortaçağda birilerinin "aslında bilmediğimiz" kabulü üzerinden doğuyor. Sorularınız çok değerli, hep beraber daha fazla sormaya devam edelim, eleştirelim, yanlışlayalım (tüm yazdıklarım buna dahil elbette). Bunlar güzel, cevapları sandığımız kadar da bilmediğimizi kabul ederek ve bilimin doğasında yanlışlama olduğunu unutmadan, kardeşlik içinde!
Lütfen soru soran arkadaşlarım bana özelden adreslerini yazsınlar, tekrar kutluyorum, selamlar, sevgiler.

Merhaba Ömer Bey Ruanda'dan ne kadar kaldı acaba bir sonraki kavrulma tarihine (27 Aralık)yetişir mi acaba ona göre alım yapmayı planlıyorum da @Ömer Aydın

İyi günler 09.12.2024 tarihinde 13 Aralık kavrum tarihli olacak biçimde

#35094 numaralı sipariş verdim. Çok yoğunsunuz biliyorum ama ne zaman kargoya verilecek acaba ? @Ömer Aydın ​

Sevgili Arkadaşlar,

13 kavrumundan kalan son 40 sipariş yarın kargoya teslim edilecek, 16 kavrumundan 54 sipariş Cuma Günü çıkacak.

Bu ay kampanyamızda yaklaşık 400 sipariş gönderildi, ufukta 200 var ve saymaya devam ediyor, mikro-kavrumlarınız için binden fazla dijital ölçüm yapıldı, üçyüzden fazla parti kahve kavurdum ve yapılan ölçümlerle kavrumların eskisine göre çok daha kontrol altında olduğunu söyleyebilirim.

Umarım sizler de aynı düşünüyorsunuzdur ve mikro-kavrumlarla ilgili yorumlarınızı daha çok duymaya başlarız.

Selamlar

Yani şu X 300

İlk fırsatta hızlandırılmış çekim de yaparım. Bu arada 60kg/saat makinamdan ziyade bu ölçümlerin sağlığı için kampanyada sürdürdüğüm mikro-kavrum girişimini destekleyen, özelden yazan arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim, bu belki de bu çapta ilk kez böyle bir şey yapılmış oldu, orijinal ve benzersiz bir toplu tadım tecrübesi için gerçekten çabalıyorum farklı bir şey tecrübe ediyoruz, hep beraber tadını çıkaralım.

İyi geceler

Yani şu X 300

İlk fırsatta hızlandırılmış çekim de yaparım. Bu arada 60kg/saat makinamdan ziyade bu ölçümlerin sağlığı için kampanyada sürdürdüğüm mikro-kavrum girişimini destekleyen, özelden yazan arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim, bu belki de bu çapta ilk kez böyle bir şey yapılmış oldu, orijinal ve benzersiz bir toplu tadım tecrübesi için gerçekten çabalıyorum farklı bir şey tecrübe ediyoruz, hep beraber tadını çıkaralım.

İyi geceler
Emeklerinize sağlık. Bir sorum olacak. Kavrulmuş çekirdek kahveleri göndermiş olduğunuz kilitli paketlerdemi saklamak, kapaklı cam şişede saklamakmı yada Vakumlu bir çelik kutudamı saklamak mantıklı

Geçen cuma verdiğim sipariş ile ilgili kargo bilgisi elime ulaşmadı. Yeni kavrumu mu bekliyorum yoksa gönderilmedi mi henüz? (sipariş no: #35193)

Geçen cuma verdiğim sipariş ile ilgili kargo bilgisi elime ulaşmadı. Yeni kavrumu mu bekliyorum yoksa gönderilmedi mi henüz? (sipariş no: #35193)
Merhaba, geçen Cuma verdiğiniz sipariş 16 kavrumu ve gönderimi yarın için planlanıyor.

Emeklerinize sağlık. Bir sorum olacak. Kavrulmuş çekirdek kahveleri göndermiş olduğunuz kilitli paketlerdemi saklamak, kapaklı cam şişede saklamakmı yada Vakumlu bir çelik kutudamı saklamak mantıklı
Selamlar, teşekkürler. Ben atölyede kendi içtiğim kahveler için 3 senedir sitede görülen şeffaf cam kavanozları kullanıyorum daha dayanıklı olduğunu düşünüyorum, espresso için test yapmadım ama tatta, demlemede CO2 salınımı kaynaklı bir sorun da yaşamadım, tavsiye ederim.

Geri