S
Silinen üye 3276
Guest
son aldığım el salvador fazla kavrulmuş. Bundan öncekiler hep iyiydi. Soğuk kahvede kullanıyorum çöpe gitmesinden iyidir.
14 Haziran kavurma tarihi. 50'şer gramlıklardan oluşan deneme seti almıştım, paketi de dün açıp bir deneme yaptım. Bugün de demlediğimde yine aynıydı sonuç. 1/16 oran. Fazla mı bekletmişim pakette, 2 haftayı geçmiş kavrum tarihi. BilemedimSelamlar ,
Blooming te kabarma tazelikten dolayıdır.Adado icin kavurma tarihinden 5-6 gün sonra denemeniz daha iyi olacaktır.
Yapmış oldugunuz recete de kahve-su oranı nedir ?
2 haftalık süre cok uzun bir süre değil aslında cekirdek olarak aldıysanız.14 Haziran kavurma tarihi. 50'şer gramlıklardan oluşan deneme seti almıştım, paketi de dün açıp bir deneme yaptım. Bugün de demlediğimde yine aynıydı sonuç. 1/16 oran. Fazla mı bekletmişim pakette, 2 haftayı geçmiş kavrum tarihi. Bilemedim![]()
Çekirdek olarak aldım ve demlemeden hemen önce öğüttüm. Ne önerirsiniz ?2 haftalık süre cok uzun bir süre değil aslında cekirdek olarak aldıysanız.
Kahvenizi cekirdek mi yoksa öğütülmüş mü almıştınız.
Merhaba gelen ürünün kavrum tarihi ile sipariş tarihiniz arasında çok fark var mıydıamazon indiriminden denemek için colombia espresso supremo almıştım. öncelikle kavrumu beğendim, kreması falan da gayet yerinde ancak sitesinde yer alan floral tadım notlarını alabildiğimi söylememem. yine de fiyatına göre bence alınabilecek çekirdekler arasında, özellikle sütlü kahvelerde gayet iyi performans veriyor.
Sipariş tarihi 22.06, kavrum tarihi 25.05 idi. 3-4 gündür tüketiyorum bir bayatlama sezmedim.Merhaba gelen ürünün kavrum tarihi ile sipariş tarihiniz arasında çok fark var mıydı
Aynı şekilde Gökalp Bey de benimle özelden iletişime geçerek yeni bir paket hazırladı. Samimiyet ve ilginiz için teşekkürler A Roasting Lab ekibiGeçenlerde Trendyol üzerinden kiloluk Adado siparişi vermiştim. 1 ay boyunca yaptığım birçok demlemede verim alamadığım için @firatkahriman Bey'e durumu açıkladım.
Sorgusuz sualsiz yeni paket göndereceğini söyledi ve ertesi gün paket elime ulaştı.
Açıktan kendisine teşekkür etmek istiyorum, son derece ilgili birisi.
Final zamanına denk gelmeseydi Adado'yu iade ederdim. Az çok bir tadım notası alabilsem de benimkisinde ciddi bir kavrum sorunu vardı. Her fincanımda acılık baskın öyle söyleyeyim. 130 küsüre almıştım belki o fiyata başka yerden alsam daha kötüsü gelirdi emin değilim tabi. Çalışırken çok tüketiyorum diye irdelemedim ama keyifle içeceğim bir şey değil.
Adado özelinde konuşursak, hem okuduğum yorumlara hem de kendi deneyimime göre, çekirdeğin genel itibariyle sevilen bir çekirdek olduğunu ama dönem dönem de problemler yaşandığını gördüm. Bu problemler kavurma kaynaklı mı yoksa başka bir sebebi mi var anlamadım açıkçası. Umarım sorun çözülür.Bir ay önce kendi sitelerinde 60 liradan 250 gr Adado almıştım, hem paketindeki kokusu hoş değildi hem de V60 ile demlemelerimdeki çıktısı. Aynı şekilde benim de sınav dönemimdi ve firmayla iletişime geçemedim, 2 hafta sonra da çıkıp "tüm kahve bitti ama gerçekten zorla içtim" demek 'inandırıcı' gelmez diye bir hamlede de bulunmadım sonrasında. Şimdi buradaki iyi yorumları okuyunca şaşırıyorum, gerçekten aynı kahveyi mi içtik diye
Kahve su oranı nedir ? Hangi yöntemle denediniz acaba?Cold brew için 500 gr titan almıştım. 250 gr lık kısmını denedim malesef verim alamadım kahveden. Diğer kahveler gibi cmd 30 klik te cold brew denemesi yaptım.10 saatlik bir demlenme süresi ve süzdükten sonra 2 gün dinlendirmeme rağmen kahveden acı tadı atamadım. Fazla kavrulduğunu düşünüyorum. Tavsiyesi olan var mı?