• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

A Roasting Lab

son aldığım el salvador fazla kavrulmuş. Bundan öncekiler hep iyiydi. Soğuk kahvede kullanıyorum çöpe gitmesinden iyidir.

Adado'yu V60da demledim. Blooming yaparken kahve gereğinden fazla yukarı doğru kabardı ve rengi çok koyuydu. Demlemenin hiçbir aşamasında o sarı/açık kahverengi renk oluşmadı. Ayrıca bloomingde çok az kabarcık çıktı. Çıkan fincanda da acılık vardı. Farklı öğütüm kalınlıklarında denedim sonuç değişmedi, ilk defa başıma geliyor. Bunun sebebi nedir ?

Son düzenleme:
Firmayla iletişime geçin. Koyu hatta biraz fazla koyu bi kavrum gibi geldi bana açıklamalarınızdan

Selamlar ,
Blooming te kabarma tazelikten dolayıdır.Adado icin kavurma tarihinden 5-6 gün sonra denemeniz daha iyi olacaktır.
Yapmış oldugunuz recete de kahve-su oranı nedir ?

Selamlar ,
Blooming te kabarma tazelikten dolayıdır.Adado icin kavurma tarihinden 5-6 gün sonra denemeniz daha iyi olacaktır.
Yapmış oldugunuz recete de kahve-su oranı nedir ?
14 Haziran kavurma tarihi. 50'şer gramlıklardan oluşan deneme seti almıştım, paketi de dün açıp bir deneme yaptım. Bugün de demlediğimde yine aynıydı sonuç. 1/16 oran. Fazla mı bekletmişim pakette, 2 haftayı geçmiş kavrum tarihi. Bilemedim :)

14 Haziran kavurma tarihi. 50'şer gramlıklardan oluşan deneme seti almıştım, paketi de dün açıp bir deneme yaptım. Bugün de demlediğimde yine aynıydı sonuç. 1/16 oran. Fazla mı bekletmişim pakette, 2 haftayı geçmiş kavrum tarihi. Bilemedim :)
2 haftalık süre cok uzun bir süre değil aslında cekirdek olarak aldıysanız.
Kahvenizi cekirdek mi yoksa öğütülmüş mü almıştınız.

Darkness Blend'i denedim, Titan'ın yoğun kavrulmuşu gibi diyebilirim. Bana biraz fazla kavrulmuş geldi, moka pot'ta içeceğim sanırım. Ama zaten üzerinde koyu kavrum diye yazılmış.

Kahveleri genel olarak beğeniyorum. Sırada New Year Blend var, bakalım o nasıl...

amazon indiriminden denemek için colombia espresso supremo almıştım. öncelikle kavrumu beğendim, kreması falan da gayet yerinde ancak sitesinde yer alan floral tadım notlarını alabildiğimi söylememem. yine de fiyatına göre bence alınabilecek çekirdekler arasında, özellikle sütlü kahvelerde gayet iyi performans veriyor.

amazon indiriminden denemek için colombia espresso supremo almıştım. öncelikle kavrumu beğendim, kreması falan da gayet yerinde ancak sitesinde yer alan floral tadım notlarını alabildiğimi söylememem. yine de fiyatına göre bence alınabilecek çekirdekler arasında, özellikle sütlü kahvelerde gayet iyi performans veriyor.
Merhaba gelen ürünün kavrum tarihi ile sipariş tarihiniz arasında çok fark var mıydı

Geçenlerde Trendyol üzerinden kiloluk Adado siparişi vermiştim. 1 ay boyunca yaptığım birçok demlemede verim alamadığım için @firatkahriman Bey'e durumu açıkladım.

Sorgusuz sualsiz yeni paket göndereceğini söyledi ve ertesi gün paket elime ulaştı.

Açıktan kendisine teşekkür etmek istiyorum, son derece ilgili birisi.
Aynı şekilde Gökalp Bey de benimle özelden iletişime geçerek yeni bir paket hazırladı. Samimiyet ve ilginiz için teşekkürler A Roasting Lab ekibi :)

Cold brew için 500 gr titan almıştım. 250 gr lık kısmını denedim malesef verim alamadım kahveden. Diğer kahveler gibi cmd 30 klik te cold brew denemesi yaptım.10 saatlik bir demlenme süresi ve süzdükten sonra 2 gün dinlendirmeme rağmen kahveden acı tadı atamadım. Fazla kavrulduğunu düşünüyorum. Tavsiyesi olan var mı?

Final zamanına denk gelmeseydi Adado'yu iade ederdim. Az çok bir tadım notası alabilsem de benimkisinde ciddi bir kavrum sorunu vardı. Her fincanımda acılık baskın öyle söyleyeyim. 130 küsüre almıştım belki o fiyata başka yerden alsam daha kötüsü gelirdi emin değilim tabi. Çalışırken çok tüketiyorum diye irdelemedim ama keyifle içeceğim bir şey değil.
Bir ay önce kendi sitelerinde 60 liradan 250 gr Adado almıştım, hem paketindeki kokusu hoş değildi hem de V60 ile demlemelerimdeki çıktısı. Aynı şekilde benim de sınav dönemimdi ve firmayla iletişime geçemedim, 2 hafta sonra da çıkıp "tüm kahve bitti ama gerçekten zorla içtim" demek 'inandırıcı' gelmez diye bir hamlede de bulunmadım sonrasında. Şimdi buradaki iyi yorumları okuyunca şaşırıyorum, gerçekten aynı kahveyi mi içtik diye
Adado özelinde konuşursak, hem okuduğum yorumlara hem de kendi deneyimime göre, çekirdeğin genel itibariyle sevilen bir çekirdek olduğunu ama dönem dönem de problemler yaşandığını gördüm. Bu problemler kavurma kaynaklı mı yoksa başka bir sebebi mi var anlamadım açıkçası. Umarım sorun çözülür.

Cold brew için 500 gr titan almıştım. 250 gr lık kısmını denedim malesef verim alamadım kahveden. Diğer kahveler gibi cmd 30 klik te cold brew denemesi yaptım.10 saatlik bir demlenme süresi ve süzdükten sonra 2 gün dinlendirmeme rağmen kahveden acı tadı atamadım. Fazla kavrulduğunu düşünüyorum. Tavsiyesi olan var mı?
Kahve su oranı nedir ? Hangi yöntemle denediniz acaba?

50 gr kahve 500 ml su cmd 30 klik. 600 ml lık kavanozda çalkalayıp buzdolabına koyuyorum. 10 saat içinde 1 ya da 2 kere çalkalayıp. v60 ta süzüyorum. 2 gün buzdolabında dinlendikten sonra buzla tüketiyorum.

Son zamanlarda cold brew için tercihim Titan'dan Bella Giana'ya kaydı. C2 36 klik 1:11 gibi bir oranla Mizudashi ile 12-16 saat bekletiyorum. Bardağa 1/5 oranında süt ekleyince çok güzel gidiyor.

16 haziranda hepsiburada üzerinden 1 kilo el salvador shg aldım. o kadar çok kavrulmuş ki ne yaparsam yapayım verim alamadım sipariş no: 270 959 790

Geri