• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

A Roasting Lab

Etiyopya kahvesini her gün demliyorum, iki ay önce de bir kg almıştım. Her seferinde parametreleri değiştirerek deneme yapıyorum. Başlarda iyi demlediğimi düşünsem de zamanla su, sıcaklık, filtre, kalınlık, dripper vs denedim. Bu zamana kadar aldığım aldığım en dengeli sonucu paylaşmak istiyorum. @orkunustel tarifini denedim bugün ilk kez gerçekten güzel oldu. Kendi reçetemi de paylaşacağım ama herkese hitap etmeyebilir.

Orkun Üstel Reçetesi (Dengeli)
Adado Natural (A Roasting Lab)
15/240, Nestle Pure Life, 94°
Timemore 17 Click, Cafec Abaca, 01 Crystal
0-30sn 60gr ön demleme
30-40 60gr su
55-1:05 60gr su
1:20-1:30 60gr su
2:40 Bitiş

Benim Reçetem (Asidite Ön Planda)
Timemore 18 Click, Cafec Abaca, 01 Crystal
0-30sn 40gr ön demleme
30-45sn 80gr su
1:05-1:20 80gr su
1:40-1:50 40gr su

Etiyopya kahvesini her gün demliyorum, iki ay önce de bir kg almıştım. Her seferinde parametreleri değiştirerek deneme yapıyorum. Başlarda iyi demlediğimi düşünsem de zamanla su, sıcaklık, filtre, kalınlık, dripper vs denedim. Bu zamana kadar aldığım aldığım en dengeli sonucu paylaşmak istiyorum. @orkunustel tarifini denedim bugün ilk kez gerçekten güzel oldu. Kendi reçetemi de paylaşacağım ama herkese hitap etmeyebilir.

Orkun Üstel Reçetesi (Dengeli)
Timemore 17 Click, Cafec Abaca, 01 Crystal
0-30sn 60gr ön demleme
30-40 60gr su
55-1:05 60gr su
1:20-1:30 60gr su

Benim Reçetem (Asidite Ön Planda)
Timemore 18 Click, Cafec Abaca, 01 Crystal
0-30sn 40gr ön demleme
30-45sn 80gr su
1:05-1:20 80gr su
1:40-1:50 40gr su
Orkun Üstel reçetesini ben de bu kahveye çok yakıştırıyorum. Sizin tarifi de birazdan deneyeceğim.
Ben genelde 50+100+100 şeklinde güzel fincanlar elde ediyorum.

Kasuya 4:6 ve @kahvetrip in kalın öğütüm aeropress tekniği ile hiç verim alamadım bu kahvede. Kahve kolay çözülüyor, ne kadar kalın öğütsem de 2:40 üzerinde demlemelerde hep acılık oluyor. Çözebilen varsa tarifini paylaşırsa sevinirim.

Orkun Üstel reçetesini ben de bu kahveye çok yakıştırıyorum. Sizin tarifi de birazdan deneyeceğim.
Ben genelde 50+100+100 şeklinde güzel fincanlar elde ediyorum.

Kasuya 4:6 ve @kahvetrip in kalın öğütüm aeropress tekniği ile hiç verim alamadım bu kahvede. Kahve kolay çözülüyor, ne kadar kalın öğütsem de 2:40 üzerinde demlemelerde hep acılık oluyor. Çözebilen varsa tarifini paylaşırsa sevinirim.
Kasuya uygulaması kolay olduğu için işe yarıyor ama her kahvede güzel sonuç vermiyor. Bu kahve Kasuya yöntemi ile tatlı bir fincan oluyor ama çok sönük kalıyor ve aftertaste olmuyor, en önemlisi kahvenin karakteristik tatlarını hiç vermiyor gözlemlediğim kadarıyla.

Aynı sorunu ben de yaşıyordum sizin gibi değirmenin toz üretmesine bağladım en son, kahve naturel zaten çok toz çıkarıyor timemore olunca yine tozlu oluyor. O yüzden kalınlaştırmak çözüm getirmek yerine, süreyi kısaltmadığı gibi ekstraksiyon düşüyor ekşilik geliyor. Tıkanmayan filtre, timemore dripper ve müdahalesiz demleme bana fayda sağladı.

Kasuya uygulaması kolay olduğu için işe yarıyor ama her kahvede güzel sonuç vermiyor. Bu kahve Kasuya yöntemi ile tatlı bir fincan oluyor ama çok sönük kalıyor ve aftertaste olmuyor, en önemlisi kahvenin karakteristik tatlarını hiç vermiyor gözlemlediğim kadarıyla.

Aynı sorunu ben de yaşıyordum sizin gibi değirmenin toz üretmesine bağladım en son, kahve naturel zaten çok toz çıkarıyor timemore olunca yine tozlu oluyor. O yüzden kalınlaştırmak çözüm getirmek yerine, süreyi kısaltmadığı gibi ekstraksiyon düşüyor ekşilik geliyor. Tıkanmayan filtre, timemore dripper ve müdahalesiz demleme bana fayda sağladı.
Öncelikle genel reçete referansımı kullanan arkadaşlara referansları için teşekkür ederim, ellerinize sağlık hepinizin ve afiyetler dilerim. 🙏✌️

Kasuya 4/6 metodu ile ilgili ben de ekleme yapayım. Bir yandan tam da düşündüğünüz gibi de düşünüyorum. Bitişi (aftertaste) bazı kahveler özelinde ciddi anlamda azaltıyor bu teknik. Kavurma profiline bağlayabiliriz bunu. Zira, genellikle Japon kavurucuların ciddi bir kısmı koyuya yakın diyebileceğimiz bir aralıkta kavuruyor. 4/6 bu anlamda orta koyu aralığında kavrulmuş profillerde gövdeyi ve bitişi keyifli bir hale getirirken, açık kavurmalarda tam tersi çok zayıf gövde ile çok kısa sulu bir bitiş sunabiliyor. 4/6 kullanacak arkadaşlara tavsiyem orta koyu aralığında kavrulduğunu damak olarak kanısına vardığınız ya da emin olduğunuz kahvelerde deneyin. O zaman her halükarda o tarz kahvelerden keyifli sonuçlar alırsınız.

Herkese keyifli kahveler diliyorum. ✌️☕☕

Daha önce verdiğim siparişte kulüpte konusunu görmemiştim ikinci siparişimde farkettim, bende bir kaç kahvesini denedim hem paketleme hemde kahvelerden memnun kaldım özellikle kiloluk alımların f/p olarak çok iyi olması oldukça öne çıkarıyor bence. Denediklerim en sevdiğimden normale göre sıralama olarak şunlardı:

Filtre
Indonesia Sumatra
Colombia Supremo
Brazil Bella Giana
Burundi Afric

Espresso kavrum
Guatemala Huehuetenango
Colombia Supremo

Şu ana kadar hepsinden memnun kaldım, espressoyu normalden iri çekiyolar basınçlı makineler için çok daha iyi çünkü tıkanma yapmıyor tam kremasını alabiliyorsunuz. Espressoyu kendim için değil başka biri için alıyorum oldukça iyi dendi özellikle Guatemala, ben filtreleri v60 olarak demliyorum, hepsinden memnun kaldım profesyonel değilim ancak kavurmaları da oldukça homojendi. İlk 3 kahve filtrede oldukça güzel Burundi de güzel ancak biraz asidik geldi benim için ama f/p olarak onunda üzmeyeceğini düşünüyorum.

Indonesia Sumatra enterasan bir kahve içinde çok değişik tatlar var tatlımsı ekşimsi bende çok beğeniyorum bu kahveyi .Colombia normal kavrum çok ekşimsi limoni ama espresso kavrumunda bu ekşi tatlar hiç biri kalmıyor bir kavrum bu kadar farkettirir mi bilemiyorum .Benim tercihim espresso kavrum yönünde .Guatemala da biraz sert yoğun kahve bildiğimiz kahve tadında .Bende Adado' yu merak ediyorum siteden bazı arkadaşlar beğendiklerini söylediler.

Indonesia Sumatra enterasan bir kahve içinde çok değişik tatlar var tatlımsı ekşimsi bende çok beğeniyorum bu kahveyi .Colombia normal kavrum çok ekşimsi limoni ama espresso kavrumunda bu ekşi tatlar hiç biri kalmıyor bir kavrum bu kadar farkettirir mi bilemiyorum .Benim tercihim espresso kavrum yönünde .Guatemala da biraz sert yoğun kahve bildiğimiz kahve tadında .Bende Adado' yu merak ediyorum siteden bazı arkadaşlar beğendiklerini söylediler.
Evet hocam bende Sumatrada denemeler yapıyorum hem v60 hem cold brew çok hoşuma giden bir çekirdek oldu, kiloluk aldığıma seviniyorum. Aylık alımlarda aynı çekirdeği farklı firmalar benzer seviyede kavurunca bile çok farklı yorumlar gelmişti o yüzden bence dediğiniz gibi açık-koyu kavrumda fark ettiriyordur baya, Adado'yu bende listeye ekledim sırada o var kulüpte yorumları okuduktan sonra kiloluk hedefimde :D

250 gr Adado ve Seçkin Kahveler Deneme Paketi olmak üzere siparişimi geçtim. Hepsiburada'nın indirimiyle uygun bir fiyata geldi sayılır. Buraya gelen yorumlar doğrultusunda Adado'dan umutluyum. Umarım en yakın zamanda elime ulaşırlar, sınavdan önce kahveyle biraz stres atmak istiyorum.

Kahvelerim bugün elime ulaştı. HepsiJET gerçekten hızlı ve düzgün çalışıyor.

Bugün Adado'dan bir demleme yaptım. 2 kişilik demlemem gerekti ve buna rağmen ilk denememde keyifli sayılabilecek bir bardak çıkarttım. 5. günü olmasına rağmen bu şekildeyse ilerleyen günlerde daha da memnun edecek gibi hissediyorum.

Edit: Kavrum tarihi konusunda üst kısımlarda bir mesaj varmış, sabah göz attığımda görmemiştim.

Firmadan geçtiğimiz günlerde 4 farklı çekirdek temin ettim ilk öncelikle 1 haftadır TİTAN deneyimlemekteyim Cold brew de gerçekten çok güzel sonuçlar aldım içtikçe içesim geldi.
Ayrıca V60 ile de denemekteyim V60 da ise arkadaşlarında bahsettiği gibi asiditesi oldukça az ve bardakta sonlara doğru hissettim demlemem esnasında badem fındık arasında bir koku aldığımı içtiğimdeyse damakta kalıcı bitter tadlar aldığımı belirtmek isterim.

Bu yaz favori Cold Brew çekirdeğim Titan olacaktır. :) Teşekkürler A-Roasting Lab⭐

Bu coldbrew'ı ben mi beceremiyorum yoksa cidden bana hitap etmiyor mu anlamadım.
Kavanozda yaptıklarımın hepsi dengesiz, aroma ve gövde yoksunu tuhaf şeyler oldu, v60 tadlarıyla alakası yok

Bu coldbrew'ı ben mi beceremiyorum yoksa cidden bana hitap etmiyor mu anlamadım.
Kavanozda yaptıklarımın hepsi dengesiz, aroma ve gövde yoksunu tuhaf şeyler oldu, v60 tadlarıyla alakası yok
1/10 oranında genellikle 14-16 saat bekletiyorum. çekirdeğe göre bazen tozdan elemek gerekebiliyor. ben genelde aynı çekirdeği kullandığım için tutarlı sonuçlar elde ediyorum.

indirimlerden alabileceğim coldbrew için kullanılacak çekirdek önerilerinize açığım.
Merhabalar ,

Biz Afrika kahvelerini coldbrew icin cok beğeniyoruz fakat son günlerde Titan Filter blend de coldbrew deneyen kahveseverlerden son derece olumlu geri dönüşler alıyoruz.

Cold brew zamanları geldi, bu aylık Adado'yu pas geçip yorumlara istinaden Titan sipariş ettim, french presste 1 gün bekleterek ve japon yöntemiyle demliyorum, yeni tariflere açığım :D

Bu gün Adado ve Brundi'yi denedim ikiside hafif tatlımsı normal bir kahve gibi aralarında bariz fark da yok Adado pahalı olduğu için daha aromatik olur diye düşünmüştüm olmadı.Genelde ARL'nin kahveleri birbirine benziyor .Sumatra değişik aromatik birde Colombia Expresso normal kahve severler için yoğun güzel bir kahve .Fiyat performans konusunda yine de bir numaralı firma takipçisiyiz.

Kahvelerinden bağımsız olarak, bir kez sitelerinden sipariş verdim 2aydır mobilde sitelerde çıkan reklamlarından kurtulamıyorum. :)

Kahvelerinden bağımsız olarak, bir kez sitelerinden sipariş verdim 2aydır mobilde sitelerde çıkan reklamlarından kurtulamıyorum. :)
A Roasting Lab'dan bağımsız olarak mobilde reklam engelleme için reklam engelleme özelliği olan dns'ler önerebilirim. Tarayıcıdan girdiğiniz çoğu sitedeki reklamları engelliyor. AdGuard DNS veya NextDNS birer örnek. Adguard bir tık yavaş.

Okuduğum olumlu deneyimlerden sonra, cold brew için 500 gr titan sipariş ettim. Tadım yaptıktan sonra yorumlarımı yazarım.

Geri