• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Bu kadar yorum sonrası bende k ulta alsam mı diye düşünmüyor değilim :)

Yaklaşık 1-1.5 kilodan sonra kendine geldi diyebilirim. O sırada da RDT ile biraz olsun başa çıkabildiğimi keşfettim. Kötü sonuçlar asla vermese de en yüksekten performans göstermeye başlamıyor diye düşünüyorum direkt kutudan çıkınca.
RDT statiğin önüne geçmek için yapılır, daha az toz üretme gibi bir durum olmaz. Keza, el değirmenlerinin seasoning olayı abarttığınız kadar olduğunu düşünmüyorum. Elek testi falan mı yaptınız 1,5kgdan sonra akıp gidiyor gibi birşey söylediniz?

RDT statiğin önüne geçmek için yapılır, daha az toz üretme gibi bir durum olmaz. Keza, el değirmenlerinin seasoning olayı abarttığınız kadar olduğunu düşünmüyorum. Elek testi falan mı yaptınız 1,5kgdan sonra akıp gidiyor gibi birşey söylediniz?
Aynı batchten(aynı kavrum tarihi en azından) yarım kilo aynı çekirdek aynı parametrelerle aynı tarifle herhangi bir başka değişken olmadan yaptığım demlemelerdeki yatağın durumu(çünkü çok bariz bi çamurlaşma mevcuttu en başlarda, kullandıkça gitti) en büyük göstergelerden biri.

Ayrıca öğütülmüş kahve taneleri geometrik olarak aynı olmadığı için elek testlerinin de pek bir şey göstermediği zaten genelgeçer bilinen bir şey(Gagne'nin partikül analizi programı hariç tabi ki) o yüzden hiç bulaşmadım. Ayrıca catch cupta en başta o kadar statik, kenara yapışma ve bariz bir tozlanma oluyordu ki çıplak gözle gayet seçilebiliyordu. Zamanla geçti, iki değirmenimde de yaşadığım bir durum oldu bu. Yabancı forumları da okuyorsanız zaten onlarda da benzer hadiselerden bahsedildiğini görmeniz mümkün.

RDT'nin statik dışında çok minik de olsa başka etkileri olduğunu da güvenilir birtakım kişilerin Youtube videoları ve yine türlü blog yazılarından okuyabilirsiniz diye düşünüyorum.

Dün verilen siparişler yarın kargoya verilir mi sizce

5 değirmende stok yok
Stok kalan 3 değirmenden min 5er gitse
Forum bir gecede 90+ değirmen mi aldı?

3 taksit & 1 değirmen olsun dün gecenin adı:)

İndirim için teşekkürler @NoDRaC acaba bunun gibi bi indirimde airfryer için yapabilir miyiz, yaklaşık 90kişinin içinde kalmıştı bir zamanlar:)

Burr boyutundan dolayı premium segment aslında
Cmd 39mm
X-pro 40mm

Bu sebeplede karşılaştırma yapmak daha verimli olabilir mi?
Burr boyutuna bağlı olarak düşünmedim hiç.

Kullanım kolaylığı ve bardakta yansıması açısından merak ediyorum en çok. Değirmeni ele alınca hissiyatı bakalım nasıl olacak. Size de hayırlı olsun x pro. Bir çok kişiyle beraber değirmendaş olduk 🤣

X-Pro S geldi hızlıca sök-tak, deneme öğütümleri yaptım ilk izlenimlerim oldukçta olumlu. Dişliler "Seasoning" istiyor gibi, malzeme ve işçilik üst seviye. Kullanımı çok pratik, ayar aralıkları espresso özelinde oldukça geniş, katlanır kol iyi düşünülmüş, türk kahvesi ve espressoda öğütme hızı çok iyi, aşırı güç istemiyor. Değirmeni çok beğendim önceden JX-pro kullanmıştım, bu değirmen onu bir kaç seviye ileri taşımış.

X-Pro S geldi hızlıca sök-tak, deneme öğütümleri yaptım ilk izlenimlerim oldukçta olumlu. Dişliler "Seasoning" istiyor gibi, malzeme ve işçilik üst seviye. Kullanımı çok pratik, ayar aralıkları espresso özelinde oldukça geniş, katlanır kol iyi düşünülmüş, türk kahvesi ve espressoda öğütme hızı çok iyi, aşırı güç istemiyor. Değirmeni çok beğendim önceden JX-pro kullanmıştım, bu değirmen onu bir kaç seviye ileri taşımış.
JX-Pro ile arasında kalıp X-Pro tercih etmiştim. Güzel bir deneyim paylaşımı içimi rahatlattı. Çok teşekkür ederim. <3

Ben de sabırsızlıkla teslimatı bekliyorum. Sokağa çıkıp kargo arabasını aramaya başlıycam az kaldı :d

X Pro yorumlarınızı buraya da bekleriz.

JX-Pro ile arasında kalıp X-Pro tercih etmiştim. Güzel bir deneyim paylaşımı içimi rahatlattı. Çok teşekkür ederim. <3
Ben de aynı ikilemi yaşadım, açıkçası renginden dolayı X-Pro'yu seçmiştim. İyi ki de seçmişim.

Selamlar, Molent Pocket dan 1Zpresso JX-PRO ya geçmek gibi bir niyetim var öğrenci olduğum için bir kere alıp bir daha değirmen derdi ile uğraşmak istemiyorum. Şuan sadece filtre kahve tüketiyorum fakat ileride farklı yöntemler denersem eğer beni üzsün istemiyorum. Sizce JX-PRO doğru bir seçenek mi ? değil diyorsanız önerileriniz nelerdir ? İyi akşamlar.

Selamlar, Molent Pocket dan 1Zpresso JX-PRO ya geçmek gibi bir niyetim var öğrenci olduğum için bir kere alıp bir daha değirmen derdi ile uğraşmak istemiyorum. Şuan sadece filtre kahve tüketiyorum fakat ileride farklı yöntemler denersem eğer beni üzsün istemiyorum. Sizce JX-PRO doğru bir seçenek mi ? değil diyorsanız önerileriniz nelerdir ? İyi akşamlar.
JX Pro deneyimlemediğim için bir şey diyemem; ama size yanıt vermek adına beş gönderi üstte @DragonFly arkadaşımız X Pro tercih etmiş, eğer indirim bitmedi stok tükenmedi ise tercih edebilirsiniz.

Geri