• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Selamlar Arkadaşlar,

Öncelikle dems coffee ile herhangi bir illiyet bağımın olmadığını belirmek isterim.

Ben bir 1ZPresso JX Pro kullanıcısıyım ve bende dems coffee den temin ettim.Gerek satış öncesinde gerekse satış sonrasında kendilerinden aldığım hizmet ve destekten son derece memnun kaldım,esnaflığın hala var olduğunu ispatlayan nadir işletmelerden biridir Özellikle toplu alım sonrası bir çok arkadaşımız bir çok neden ile kendilerine başvurdular ve ben memnuniyetsiz olanını hatırlayamıyorum.

Selamlar @coffeebeans

Memnuniyetsizliğine neden olan hususun ne olduğuna dair postunu bulamadım.Belki bir faydam dokunursa diye özelden yazarsan ben bir forumdaşın olarak kendi edindiğim tecrübelerimden yola çıkarak yardımcı olmaya çalışırım.

Hayır dems herhangi bir çözüm sunmadı, hiçbir şekilde satış sonrası destek söz konusu değil, alırken bunu göz önünde bulundurun. Değirmeni aynı şekilde kullanmaya devam ediyorum. Türk kahvesi için öğütümlerde diğer arkadaşlara göre yüksek click lerde öğütüyorum fakat onların öğüttüğü ile aynı incelikte mi oluyor daha mı kalın oluyor hiçbir fikrim yok. Yüksek click öğütümlerde zaten sorun yok uzun sürmüyor.
Merhabalar, ben bir süredir K-Plus kullanıyorum. Kalibrasyonda problem olmadığından emin misiniz? Ben kalibrasyon yaparken 0 seviyesinde değirmen kolu sabit 0 dan sonraki ilk klikte kol düşecek şekilde kalibre ediyorum.

Merhabalar, ben bir süredir K-Plus kullanıyorum. Kalibrasyonda problem olmadığından emin misiniz? Ben kalibrasyon yaparken 0 seviyesinde değirmen kolu sabit 0 dan sonraki ilk klikte kol düşecek şekilde kalibre ediyorum.

O ilk düştüğü noktası sıfır noktası olarak alıp tur yada step sayısını ona göre ayarlıyoruz.

1zpresso değirmenleri farklı mı ayarlanıyor bilmem ama benim bildiğim kolun ilk düştüğü nokta 1'dir.

Selamlar @nuclearmoonrise

1Zpresso markasını kendi kullandığım JX PRO modeli üzerinden şöyle anlatayım.Kol diyelim ki 3'te düştü benim sıfır noktam 3 tür ve 3'ten 3'e bir tam tur'umu oluşturur.

Selamlar @nuclearmoonrise

1Zpresso markasını kendi kullandığım JX PRO modeli üzerinden şöyle anlatayım.Kol diyelim ki 3'te düştü benim sıfır noktam 3 tür ve 3'ten 3'e bir tam tur'umu oluşturur.
Vural bey merhaba,
benimde tereddütüm oldu, sıfır noktası kolun düşmediği son klik olması gerekir yani bu nokta benim için başlangıç sıfır noktası dediğim nokta olmalı , kolun ilk düştüğü klikte başlangıç noktasını geçtiğim ilk değer , 0-1-2-3,.... sayı düzlemi gibi düşünebiliriz. @nuclearmoonrise haklı bu konuda.

Selamlar,

Değirmeni ilk aldığımda bende sıfır noktasının nasıl belirlendiğini bilmiyordum hatta değirmeni açar açmaz sıfır noktasında olduğunu sanarak öğütüm yapmaya çalıştım.

Sonrasında dems coffee den yavuz bey beni görüntülü aradı değirmeni daha iyi tanıyabilmem için değirmeni söktük birlikte birleştirdik ve sıfır noktasını ayarladık.Değirmen yere 90 derece açıda durduğunda kolun aşağıya ilk düştüğü noktayı sıfır alarak tekrar o noktaya döndüğümde 1 Tam Tur olduğunu yada kolun kendini biraktığı noktadan 4 ufak nokt ilerlediğimizde bir step ilerlediğimizi anlattı.Bu nedenlede yaklaşık 4-5 Aydır bu şekilde kullanıyorum.Dileyen dilediği gibi kullanmakta elbetteki serbest.

Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim, sıfır noktasına kalibre etmeyi biliyorum. Önceki sayfalara biraz göz atarsanız tartışmaları görebilirsiniz. Sorunu yaşayan sadece ben değilim.
Comandante ve K Plus arasında kalmıştım. Aslında gözüm cmd de idi fakat K plus ın çantası, ayarlama mekanizması, cmd ye göre daha hızlı öğütmesi ve uygun fiyatlı olması beni cezbetti açıkçası.
Ama yaşadığım soruna dems in çözümü sadece; yüksek ayarda öğütün, zaten öğütüm çizelgesi tablosu değişecek gibi geçiştirme cevaplar oldu.
Bunları yaşayacağımı bilsem hiç düşünmez cmd tercih ederdim biraz daha yorulurdum belki sadece. Çoğu kahve için baz click değerleri de veriliyor hem kafam rahat olurdu.

Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim, sıfır noktasına kalibre etmeyi biliyorum. Önceki sayfalara biraz göz atarsanız tartışmaları görebilirsiniz. Sorunu yaşayan sadece ben değilim.
Comandante ve K Plus arasında kalmıştım. Aslında gözüm cmd de idi fakat K plus ın çantası, ayarlama mekanizması, cmd ye göre daha hızlı öğütmesi ve uygun fiyatlı olması beni cezbetti açıkçası.
Ama yaşadığım soruna dems in çözümü sadece; yüksek ayarda öğütün, zaten öğütüm çizelgesi tablosu değişecek gibi geçiştirme cevaplar oldu.
Bunları yaşayacağımı bilsem hiç düşünmez cmd tercih ederdim biraz daha yorulurdum belki sadece. Çoğu kahve için baz click değerleri de veriliyor hem kafam rahat olurdu.
Ben de toplu alımda k-pro almıştım. Ara ara neden 2.el cmd almadım ki diyorum, tüm reçeteler cmd ile veriliyor ve tüm cmdlerde aynı klik sayısında aynı hız ve aynı öğütüm kalitesi mevcut. Sizdeki yavaş öğütüm sorunu bende de mevcut ama tk ve espresso şuan tüketmediğimden dolayı benim için pek sorun teşkil etmiyor. V60 için öğütüm hızı gerçekten çok iyi ve değirmen çok klas duruyor dışrıdan bakınca o yüzden mutluyum ben.

+-2 klik oynama oluyor sanırım.
cafelat robotta aralığı 8-11 kullananları okumuştum reddit'te.. ben 11klik'te espresso yapsam 10 sanye sürer öyle diyim..

bilginiz olsun diye ekledim, daha sonra hayal kırıklığına uğramayınız..
Çekirdekten çekirdeğe, gramajdan gramaja değişen bir durum klik sayısı...

Arkadaşlar, sıfır noktasının 1Zpresso için kolun ilk hareket ettiği nokta olduğunu düşünmüyorum ben.
Sıfır noktası ayarlanırken bir sürü video izledim ve hepsinde de sıfır noktası kol takılı değilken ve tamamen düğmeyi sıkarak ayarlanıyor. Verilen referans değerler de aşağı yukarı bu değerleri doğruluyor.

K plus ya da pro için sıfır noktası ayar mekanizmasının artık dönmediği noktadır. Ayarlarken üzerinde kol olmuyor zaten. Kalibrasyon farkı da sıfır noktasından çok burr'un sürtme noktasının kaybolduğu klik ile ilgili bence. Bu kiminde 3-4 kliğe kiminde 6-7 kliğe tekabül ediyor. O nedenle de kiminde mesela tk başlangıcı 2 kiminde 3-4 oluyor.

Buradaki zaman kıyaslamalarındaki farklılıklar da bu nedenle oldu gibi geliyor bana. Bunu çözmenin tek yolu en uzun sürede öğüten değirmenle kısa sürede öğüten değirmeni bir araya getirmek. Tahminim birinin 4 de öğüttüğüyle diğerinin 2 de öğüttüğü aynı olacaktır. Bu bir tahmin tabii.

K plus ya da pro için sıfır noktası ayar mekanizmasının artık dönmediği noktadır. Ayarlarken üzerinde kol olmuyor zaten. Kalibrasyon farkı da sıfır noktasından çok burr'un sürtme noktasının kaybolduğu klik ile ilgili bence. Bu kiminde 3-4 kliğe kiminde 6-7 kliğe tekabül ediyor. O nedenle de kiminde mesela tk başlangıcı 2 kiminde 3-4 oluyor.

Buradaki zaman kıyaslamalarındaki farklılıklar da bu nedenle oldu gibi geliyor bana. Bunu çözmenin tek yolu en uzun sürede öğüten değirmenle kısa sürede öğüten değirmeni bir araya getirmek. Tahminim birinin 4 de öğüttüğüyle diğerinin 2 de öğüttüğü aynı olacaktır. Bu bir tahmin tabii.
Değirmenleri bir araya getirmek denince aklıma geldi, neden forum olarak bir araya gelip tadımlar yapmıyoruz, en azından yılda bir iki kere seçilen bir kafede toplanıp hem tecrübelerimizi paylaşabilir hem güzel vakit geçirebiliriz. Şehir ve tarihe de anketle karar verilebilir. Katılım nasıl olur, daha önce de denendi mi bilmiyorum ama denenmediyse yöneticilere buradan seslenmiş olayım 🙋‍♂️

Değirmenleri bir araya getirmek denince aklıma geldi, neden forum olarak bir araya gelip tadımlar yapmıyoruz, en azından yılda bir iki kere seçilen bir kafede toplanıp hem tecrübelerimizi paylaşabilir hem güzel vakit geçirebiliriz. Şehir ve tarihe de anketle karar verilebilir. Katılım nasıl olur, daha önce de denendi mi bilmiyorum ama denenmediyse yöneticilere buradan seslenmiş olayım 🙋‍♂️

Selamlar @DaleCooper

Hayatımızda covid diye bir gerçek olmasaydı çok şahane organizasyonlar yapılabilirdi.Lakin covid herkesin elini ayağını bağlıyor.

Selam, sizinle aynı şiddette olmasa da sorunu benzer şekilde yaşayanlardan biriydim ve az önce değirmeni temizledikten sonra sorunun kendiliğinden çözüldüğünü fark ettim. Diğer temizliklerden farklı olarak bu kez yaptığım şey burr'un üzerindeki yayı da çıkarıp temizlemekti. Yayın altında bir çember var ancak mili tamamen sarmıyor. Yayın ucu eskiden doğrudan çemberin üzerindeyken bu kez o açıklığa denk gelecek şekilde takmışım. Bu nasıl bir fark yaratabilir teknik olarak açıklama getirebilecek durumda değilim ancak denemenizde fayda olabilir. Umarım yardımcı olur çok heyecanlandım 🤩😅

Selam, sizinle aynı şiddette olmasa da sorunu benzer şekilde yaşayanlardan biriydim ve az önce değirmeni temizledikten sonra sorunun kendiliğinden çözüldüğünü fark ettim. Diğer temizliklerden farklı olarak bu kez yaptığım şey burr'un üzerindeki yayı da çıkarıp temizlemekti. Yayın altında bir çember var ancak mili tamamen sarmıyor. Yayın ucu eskiden doğrudan çemberin üzerindeyken bu kez o açıklığa denk gelecek şekilde takmışım. Bu nasıl bir fark yaratabilir teknik olarak açıklama getirebilecek durumda değilim ancak denemenizde fayda olabilir. Umarım yardımcı olur çok heyecanlandım 🤩😅
Yayın herhangi bir şekilde bu boşluğa oturması mümkün değil.
A2962E76-5676-4671-9723-19936CC83315.jpeg

Geri