• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Çok saygıdeğer forum arkadaşlarım gerilmeye hiç gerek yok. Zaten savaş var insan yeterince geriliyor. Bakın burada ne güzel kahvelerimizi içerken yumuşacık olmak varken. İçelim güzelleşelim :coffee:

içtiğimiz bir bardak kahve, onda bile kavga çıkıyor :D reddit yorumlarındaki tartışma ve fikir alışverişi seviyesine hayranım vallahi. 25 yıldır din forumları, gitar forumları, kahve forumları, saat forumları vs çok çeşitli hobi forumlarında yazarım/takip ederim. Biz kadar aynı lisan konuşup birbiri ile anlaşamayan forum görmedim :P

bakın gerçekten ben kavga etmek istemiyorum. tamam siz beni yanlış anladınız bende sizi diyelim. yada herkes herkesi anlamak zorunda değil yada anlaşmak zorunda değil. belki de yüz yüze konuşmak gibi olmuyor bu konular. ama şöyle bağlayalım biz karşılıklı olarak bir birimizi anlayamayan iki farklı forumdaşız. ben sizin bu forumda hiç bir konuşmanıza cvp verme, alıntı yapma vb. bir eylemde bulunmayacağım. sizde bulunmazsanız bu sorun çözülür diye düşünüyorum. saygılarımla.
ben sizi çok net anladım, çok net tavır gösterdim, gıyabında kimsenin arkasından başkasına forum gibi açık bir ortamda ders vermeye kalkmadım. o yüzden hatanızı bana paylaştırmayın. Ortadaki hata tamamen size ait.

ben sizi çok net anladım, çok net tavır gösterdim, gıyabında kimsenin arkasından başkasına forum gibi açık bir ortamda ders vermeye kalkmadım. o yüzden hatanızı bana paylaştırmayın. Ortadaki hata tamamen size ait.
gerçekten bu son alıntı yapışım artık cvp vermeyeceğim. ne istiyorsunuz neyi amaçlıyorsunuz. Allah aşkına ben bir yorum yaptım kendi yorumum cmd bana göre şöyle 1zpresso şöyle. sende kendi yorumunu yap neden kalkıp, bu yorumu deneyimleyip anladıysan bu forumda 10 kişi yok. siz bu yorumu iyi bir niyetle mi yaptınız. sürekli alttan alıyorum ama bir sınırı var lütfen uzatmayın rica ediyorum. bir daha da cvp yazmayacağım. ne dersen haklısın ok. hataysa hata benim ona da kabul. bu kadarı da yetmiyorsa gerçekten yazacak bişey kalmadı.

Yazı dili gerektiğinden ciddi algılanabiliyor arkadaşlar, sağduyumuzu dinleyerek tecrubelerimizle,bilgilerimizle birbirimize değer kattığımız bu güzel yerde yine sizin gibi kıymetli arkadaşlarımıza sağduyudan yana olmak yakışacaktır 😊
insanlar anlaşamayacağı konusunda da anlaşabileceklerini öğrendiklerinde kavga gürültü azalır. bir de herkesin haddini bilmesi gerekli. hep söylüyorum, gerçek hayatta tanımadığınız birinin yüzüne söyleyemeyeceğiniz şeyleri yazmayın diye.

Buna bir ekleme;
1. Bilmediğin konuda "bilmiyorum" demek ayıp değil.
2. Özür dilemek sizi küçültmez.
3. Haksız olduğunu kabul etmek erdemdir.
4. Saçma sapan duyar kasmak takdir edilmez.
5. Herbirşeyolog omaya çalışmayın, çünkü değilsiniz.
6. Her delikten fırlamak, samimi bir dil kullandığınızı düşünmek sizi sevimli yapmıyor. aksine itici oluyorsunuz.

Eyyorlamam bu kadar.

gerçekten bu son alıntı yapışım artık cvp vermeyeceğim. ne istiyorsunuz neyi amaçlıyorsunuz. Allah aşkına ben bir yorum yaptım kendi yorumum cmd bana göre şöyle 1zpresso şöyle. sende kendi yorumunu yap neden kalkıp, bu yorumu deneyimleyip anladıysan bu forumda 10 kişi yok. siz bu yorumu iyi bir niyetle mi yaptınız. sürekli alttan alıyorum ama bir sınırı var lütfen uzatmayın rica ediyorum. bir daha da cvp yazmayacağım. ne dersen haklısın ok. hataysa hata benim ona da kabul. bu kadarı da yetmiyorsa gerçekten yazacak bişey kalmadı.
Hatanızı kabul etmenizi amaçlıyordum ki ettiniz, teşekkürler. 10 kişi yok farkı anlayacak kısmı benim düşüncem ve evet hala aynı düşünüyorum. hatta siz ben anladım diyince de sizi bu 10 kişiden biri olarak kabul de ettim. Ben olsam iyi tarafından bakardım, kendi düşünceme göre övdüm ben sizi cevabınızı kabul ederek.
Ayrıca; uzatma değil açıklamadır bu yazdığım. Ha bir de alttan almak değil üslubu bozmamak diyelim onu ikimiz de yaptık, insan gibi tartıştık.
Son olarak sevgili forumdaşlarım tartışarak olumlu sonuçlara varacağız. Lütfen saygı çerçevesinde tartışmaktan çekinmeyiniz.

Selamlar herkese, ilk defa kahve değirmeni alacak birisi için fiyat performans olarak hangi değirmeni önerirsiniz?
Q2
X Pro
KMax / KUltra

Soru biraz saçma gelebilir çünkü aralarında epey mesafe var ama ilk öğütücü olacağı ve çok ince nüansları fark edemeyeceğim için böyle bir soru sorma gereği hissettim. 10 bin liralık değirmenle bin liralık değirmen arasındaki kahveleri bile ayırt edemeyeceğimi düşünerek soruyorum.

French Press, Türk Kahvesi, Moka Pot belki bunların yanına Aero ve V60 eklenebilir.

Bence kendinize ve damak tadınıza haksızlık ediyorsunuz. Kahvedeki lezzeti rahatlıkla ayırt edersiniz.

Ne idare eder diye düşündüğümde Q2'nin gayet iyi bir seçim olabileceğini söylerim.
Ben seçimimi Jmax'ten yana kullandım. Çok memnunum.

X Pro tavsiye ederim. Espressodan frenchpress'e kadar her aralıkta ince ayar seçeneği sunuyor. Dışarıdan ayar mekanizması ekstra tercih sebebi de olabilir.

Bence kendinize ve damak tadınıza haksızlık ediyorsunuz. Kahvedeki lezzeti rahatlıkla ayırt edersiniz.

Ne idare eder diye düşündüğümde Q2'nin gayet iyi bir seçim olabileceğini söylerim.
Ben seçimimi Jmax'ten yana kullandım. Çok memnunum.
Teşekkür ederim, nitelikli kahve hiç içmedim diyebilirim, çoğu model tükenmiş görünüyor muhtemelen yeniden piyasaya sürülüp zamlanacaklar gibi.

Seyahat değirmeni olarak edindiğim q2s ile ben de bu topa girmiş bulundum. Beklentimi tam anlamıyla karşılayan bir tercih olduğu için mutluyum. Canım sıkıldıkça aeropressin içine sokup çıkarıyorum :D. Fakat videolarda gördüğüm kadarıyla dış dişliyi taşıyan parçanın temizlik amacıyla gövdeden ayrılabiliyor olması lazım. Fakat muhtemelen ilk kullanımda yanlışlıkla sıkmış olduğumdan olsa gerek bir türlü açmayı başaramadım. Alüminyum malzeme olduğu için de vıcır vıcır kayıyor elimin içinden. Bu konuda önerisi olan var mı acaba?

Ekran görüntüsü 2023-11-30 175809.png

Seyahat değirmeni olarak edindiğim q2s ile ben de bu topa girmiş bulundum. Beklentimi tam anlamıyla karşılayan bir tercih olduğu için mutluyum. Canım sıkıldıkça aeropressin içine sokup çıkarıyorum :D. Fakat videolarda gördüğüm kadarıyla dış dişliyi taşıyan parçanın temizlik amacıyla gövdeden ayrılabiliyor olması lazım. Fakat muhtemelen ilk kullanımda yanlışlıkla sıkmış olduğumdan olsa gerek bir türlü açmayı başaramadım. Alüminyum malzeme olduğu için de vıcır vıcır kayıyor elimin içinden. Bu konuda önerisi olan var mı acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 29915
Kaymaz eldiven varsa evde(fırın eldiveni mesela) onunla çok rahat çıkıyor genelde en tıkandığı zamanda bile. Bir de alt kısmı sıkıp ters yöne çevirince de rahat şekilde çıkıyor genelde.

Selamlar herkese, ilk defa kahve değirmeni alacak birisi için fiyat performans olarak hangi değirmeni önerirsiniz?
Q2
X Pro
KMax / KUltra

Soru biraz saçma gelebilir çünkü aralarında epey mesafe var ama ilk öğütücü olacağı ve çok ince nüansları fark edemeyeceğim için böyle bir soru sorma gereği hissettim. 10 bin liralık değirmenle bin liralık değirmen arasındaki kahveleri bile ayırt edemeyeceğimi düşünerek soruyorum.

French Press, Türk Kahvesi, Moka Pot belki bunların yanına Aero ve V60 eklenebilir.
En f/p seçim açık ara Q2 bence. X Pro'nun hazne büyüklüğü ve ayar mekanizması/hassasiyeti dışında bir artısı yok, bence aradaki fiyat farkına değer farklılıklar değil ama herkes için değişebilir bu. Lance Hedrick'in son videosu bu konuda size yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

Geri