• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Zahmet/Performans

yoldabirivar

Barista
İsim
someoneontheway
Daha fazla  
İsim
someoneontheway
Ekipmanlar
Bialetti Mokapot,French press,Wacaco Nanopresso (Hindistan cevizi kabuğundan el işi yaptığım v60 dripper)
Selamlar fiyat performanstan ziyade Zahmet/Performans kahvesi...Sebebi de şudurki Mokapot,Wacaco nanopresso,frenchpress,V60 demleme yöntemlerini yıllardır kullanırım İyi bir kahve için İyi bir kahve ilaveten çok iyi bir de hizmet gerekiyor Döküş hızları,aralığı,su sıcaklığı,suyun kullanılabilirliği,kavrulma tarihi,öğütme derecesi ve öğütme zamanı,kahvenin saklama koşulları gibi gibiiiii
Tabiki kahveyi demlerken zevk alıyoruz ama sonuç hüsran olunca da verilen paradan çok harcanan zahmet beni üzüyor Yani tam filmi hazırladım ortamı hazırladım kahvemi demledim ama hayal kırıklığı...Kahvenin acılığı hazırladığım sinema yada diğer ortamı da olumsuz etkiliyor
Yıllardır ayın kahvecilerinden genellikle kahve alırım aldırtırım da
Şimdi ister hoş görün ister görmeyin ama bazı durumlarda İnstant kahve demliyorum ve harika tat alıyorum çünkü çok çok çok pratik ve zahmetime de değdiği için çok memnum
Herkese güzel muhabbetli lezzetli kahveler

Selamlar fiyat performanstan ziyade Zahmet/Performans kahvesi...Sebebi de şudurki Mokapot,Wacaco nanopresso,frenchpress,V60 demleme yöntemlerini yıllardır kullanırım İyi bir kahve için İyi bir kahve ilaveten çok iyi bir de hizmet gerekiyor Döküş hızları,aralığı,su sıcaklığı,suyun kullanılabilirliği,kavrulma tarihi,öğütme derecesi ve öğütme zamanı,kahvenin saklama koşulları gibi gibiiiii
Tabiki kahveyi demlerken zevk alıyoruz ama sonuç hüsran olunca da verilen paradan çok harcanan zahmet beni üzüyor Yani tam filmi hazırladım ortamı hazırladım kahvemi demledim ama hayal kırıklığı...Kahvenin acılığı hazırladığım sinema yada diğer ortamı da olumsuz etkiliyor
Şimdi ister hoş görün ister görmeyin ama bazı durumlarda İnstant kahve demliyorum ve harika tat alıyorum çünkü çok çok çok pratik ve zahmetime de değdiği için çok memnum
Emeklemeden yürümek olmaz, ilk düşmede çok zor dizlerim yara bere oldu yürümek çok zahmetli diyip emeklemeyi tercih etsek şuan herkes emeklerdi büyük ihtimal, hatalardan ders çıkarmak, ikinci fincanı ona göre yapmak önemli, çok komplike olaylar değil kahve demlemek incelt-kalınlaştır, su sıcaklığını düşür - arttırdan ibaret çoğu zaman, saklama koşulları size zahmetsiz gelen instant kahvede de önemli, bir neme bakar, kaskatı kesilir paket içindeki kahve, hazır pakette olduğu için zahmetsiz, ne yaptığınızı bilince ve öğrenince kahve ortamı güzelleştiriyor hayal kırıklığı yaratmıyor, sonucu hüsran olan acılıktan ya da ekşilikten içilmeyecek kahveler demledim ama sadece ilk fincanda ikincide (kavrum güzelse tabi) keyifle içtim

daha otomatik yöntemlere geçilebilir diye düşünüyorum. yarı otomatik bi espresso makinesiyle bir kere ayarı yakaladıktan sonra aynı kahve aynı öğütüm derecesiyle kolay çıktı almak mümkün
moccamaster vs. iyi filtre kahve makineleri yine iyi çekirdekle beraber bence oldukça lezzetli sonuçlar veriyor

Tabiki kahveyi demlerken zevk alıyoruz ama sonuç hüsran olunca da verilen paradan çok harcanan zahmet beni üzüyor Yani tam filmi hazırladım ortamı hazırladım kahvemi demledim ama hayal kırıklığı...
Düzgün kahve (taze kavrulmuş, taze öğütülmüş, nitelikli) ile hayal kırıklığı yaşama oranınız çok düşük.

Instant kahve, kahve değilki :(

Ben anlamadim ney fiyat performanstan ziyade Zahmet/Performans kahvesi?

Düzgün kahve (taze kavrulmuş, taze öğütülmüş, nitelikli) ile hayal kırıklığı yaşama oranınız çok düşük.

Instant kahve, kahve değilki :(
Tabiki bu şartlar sağlanırsa sıkıntı yaşanılmaz Yani ihracat artışı dolar düşüşü enflasyon düşüsü olursa da sorun yaşamayız gibi gibi
Ben şunu belirttim:Güzel bir kahve için Döküş hızları,aralığı,su sıcaklığı,suyun kullanılabilirliği,kavrulma tarihi,öğütme derecesi ve öğütme zamanı,kahvenin saklama koşulları Herkesle aynı fikirdeyim Ama şunun da altını çiziyorum Hiç zahmete girmeden hazır kahveyi içtiğimde okadar az zahmet veriyorki içerken tat veriyor Ben Nitelikli kahveci olduğumu da söylemiyorum üstadlar Ben şunu diyorum Hiç zahmeti olmadan içilen hazır kahve bana keyif veriyor Sağlıcakla güzel muhabbetler,lezzetli kahveler

Clever o konuda çok iyi. Cmd 28 click 28 gram kahve önce 500 ml su sonra kahve 2. Dakikada hafif yüzeyden karıştır. 3. Dakikada oturt.

Nerdeyse kahve makinesi kolaylığında. Basit ve tekrarı kolay.

Ama değirmen kötüyse ne yaparsan yap aynı kahve olmadığı için aynı sonuç çıkmayacak.

İnstant kahveye gelene kadar tonla seçenek var.

O zaman sizi nitelikli kahve forumuna getiren neydi acaba.
Çok basit 1 Nitelikli kahve ve iyi kahve demler içerim yıllardır 2 Bazı durumlarda sizin kahve demediğiniz insanstant kahveyi hazırlar içerim Bu zahmeti az olduğundan bana lezzetli geliyor dedim BU İNSTANT KAHVE GÜZELDİR DEMEK DEĞİL AMA BANA GÜZEL GELİYOR Tatlar ve zevkler tartışılmaz

Kısaca sicak su nescafe de gideri var diyorsunuz yerine gore degil mi? Karistir ic bitti gitti yani. Kolayliginin karsiligina degiyor ama bazen diger kahveler zahmetinin karsiligini vermiyor diyorsunuz. Gayet mantikli olabilir.

Kısaca sicak su nescafe de gideri var diyorsunuz yerine gore degil mi? Karistir ic bitti gitti yani. Kolayliginin karsiligina degiyor ama bazen diger kahveler zahmetinin karsiligini vermiyor diyorsunuz. Gayet mantikli olabilir.
Aynen bunu diyorum bu doğrudur yanlıştır demiyorum Tatlar ve zevkler tartışılmaz Mesela Kenya nın notalarını beğenmem Ama Ethiopia Yirgacheffe severim Hondurası bitmeye yakın tazelerim Zahmetin sonucu bazen hüsran oluyor her zaman değil Az önce Honduras çekirdeğinden mokapotta yine güzel americano içtim

Benim bildiğim instant kahve demlenebilen bir şey değildi en son. 😀 Şaka yapıyorum, eminim siz de farkındasınızdır.

Nescafe Gold, Jacobs, Tchibo Gold, Cafe Crown Gold... Bazen gittiğim yerlerde bana ikram ediliyor, nezaketen içiyorum. Küçükken çamurlu suda oynardık, bence tadı onunla aynı ve bir süre sonra mide yanması ve bulantı yapıyor.

Canına okunmamış bir çekirdek ve temel birkaç bilgi ile nitelikli bir kahveden "kötü" sonuç almak çok düşük bir olasılık, yani en kötü ortalama içilebilir bir şey alırsınız. Zaten forumdaki insanların olaylarının da artık "içilebilir", "akar" kategorisinin üzerine çıkmak istediklerinden buralarda zaman geçiriyorlar, böyle kupalar için çabalıyorlar ve hep daha iyisini yapmaya çalışıyorlar diye düşünüyorum. Yani diğer arkadaşlarında çok fazla kötü çıktı ile karşılaştıklarını zannetmiyorum. Tabii burada kötüden anladığımız farklı olabilir.

Benim kahve yapmam bazen 1 saati alır. Hazne, kettle, v60, filtre, atık ve asıl bardaklar, içmek istediğim kahve, değirmen, filtre kağıdı, termometre, ocak vs. ekipmanlar ile oynarım, şöyle mi yoksa böyle mi yapsam diye düşünürüm falan. Evdekiler ve çevremdekiler "Bu kadar uğraşmaya değer mi, alt tarafı kahve!" diyorlar. Halbuki ben zaten 1 saatin geçtiğini zaten fark etmiyorum, benim için ritüel gibi bir şey. Sonra ekipmanı temizleyip yerlerine kaldırıyorum, yapması hoşuma gidiyor.

Bazı temel bilgiler var dediğim gibi. Kahve acı mı oluyor? Misal pakedi açtınız, kahve koyu kavrum. Kalın öğütebilirsiniz, suyun derecesini düşürebilirsiniz, demlenme süresini kısaltabilirsiniz, dökeceğiniz bardağı önceden soğutabilirsiniz gibi gibi birçok opsiyonunuz var. Biraz öngörü ile içilemeyecek kahve yapmak zor yani.

Benim bildiğim instant kahve demlenebilen bir şey değildi en son. 😀 Şaka yapıyorum, eminim siz de farkındasınızdır.

Nescafe Gold, Jacobs, Tchibo Gold, Cafe Crown Gold... Bazen gittiğim yerlerde bana ikram ediliyor, nezaketen içiyorum. Küçükken çamurlu suda oynardık, bence tadı onunla aynı ve bir süre sonra mide yanması ve bulantı yapıyor.

Canına okunmamış bir çekirdek ve temel birkaç bilgi ile nitelikli bir kahveden "kötü" sonuç almak çok düşük bir olasılık, yani en kötü ortalama içilebilir bir şey alırsınız. Zaten forumdaki insanların olaylarının da artık "içilebilir", "akar" kategorisinin üzerine çıkmak istediklerinden buralarda zaman geçiriyorlar, böyle kupalar için çabalıyorlar ve hep daha iyisini yapmaya çalışıyorlar diye düşünüyorum. Yani diğer arkadaşlarında çok fazla kötü çıktı ile karşılaştıklarını zannetmiyorum. Tabii burada kötüden anladığımız farklı olabilir.

Benim kahve yapmam bazen 1 saati alır. Hazne, kettle, v60, filtre, atık ve asıl bardaklar, içmek istediğim kahve, değirmen, filtre kağıdı, termometre, ocak vs. ekipmanlar ile oynarım, şöyle mi yoksa böyle mi yapsam diye düşünürüm falan. Evdekiler ve çevremdekiler "Bu kadar uğraşmaya değer mi, alt tarafı kahve!" diyorlar. Halbuki ben zaten 1 saatin geçtiğini zaten fark etmiyorum, benim için ritüel gibi bir şey. Sonra ekipmanı temizleyip yerlerine kaldırıyorum, yapması hoşuma gidiyor.

Bazı temel bilgiler var dediğim gibi. Kahve acı mı oluyor? Misal pakedi açtınız, kahve koyu kavrum. Kalın öğütebilirsiniz, suyun derecesini düşürebilirsiniz, suyu arttırabilirsiniz, demlenme süresini kısaltabilirsiniz, dökeceğiniz bardağı önceden soğutabilirsiniz gibi gibi birçok opsiyonunuz var. Biraz öngörü ile içilemeyecek kahve yapmak zor yani.
Hazır kahveyi kim demlemiş?Yazdığınız çoğu şeyi bilir Yıllardır yerli yabancı kaynaklardan da yararlanırım Ben aldığım çekirdek kahveleri öğütür demlerim ve genel olarak memnunum
Sadece bazen gelen çekirdek sebebiyle beklentileri karşılamayan fincanlar...
Ama hazır bir kahveden beklenti yok içersiniz Ben de nadir olarak koşu vs spor aktivitelerimi tamamlar zahmetsizce hazırlar keyifle de içerim

Güzel kahve kavanozda bile demlenir, zahmetsiz olur(:
Hatta, null-şantavene xo zeytin barrel
1691276397152.jpeg

Kavanozda hatta filtre olarak da demlik içi çay süzgeci, ince filtreli olanlarından 😁 hiç acımam. Direkt kendinden süzgeçli çay demliğinde de olabilir, mis gibi de olabilir.

Kavanozda hatta filtre olarak da demlik içi çay süzgeci, ince filtreli olanlarından 😁 hiç acımam. Direkt kendinden süzgeçli çay demliğinde de olabilir, mis gibi de olabilir.
Ewt beğenmediğim çekirdekleri yaklaşık 90 C su ile hafif bir karıştırıp süzüp içiyorum bunu da ara ara yapıyorum French pressin çakması gibi:D:D:D

Türlü türlü Wacaconun nanopressouna,Cafflano kompressosuna French press ve filtre kahve makineleri kullanmmış olamama ramen vazgeçemediğim V 60 ve Mokapot demlemelerimin yanında Granül kahveden de harika keyif alıyorum bu başlıkta bunu belirtmiştim Şimdi bilekte 2 kırık ve tarak kemikleri çatlağıyla hazırladıım granül kahve ve güzel bir Tv serisi ki Bosch Legacy ile gayet güzel keyif aldım Şunu demek isterim ki hangi demlenme yöntemi ve çekirdeği olursa olsun tabiki bilgi birikim ve zahmet olacak ama işin çok mini mini detayına kaçınca güzel yapılan kahveninde tadınızı biraz biz kaçırmayalım

Kaza öncesi Güzel bir mokapot Honduras çekirdeğiyle tarifisz bir lezzet benim için
Kaza...
Kaza sonrası bundan 20-25 yıl öncesinde de kulandığım jacobs granül Rahatlık az beklenti çok keyif

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-11-15 at 12.39.20.jpeg
    WhatsApp Image 2023-11-15 at 12.39.20.jpeg
    74.9 KB · Görüntüleme: 46
  • WhatsApp Image 2023-10-01 at 01.28.43.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-01 at 01.28.43.jpeg
    71 KB · Görüntüleme: 44
  • WhatsApp Image 2023-11-15 at 12.30.28.jpeg
    WhatsApp Image 2023-11-15 at 12.30.28.jpeg
    74.9 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Bayatlamış, kilosu binlerce liralık nitelikli kahvedense, granül kahve + Coffemate(3ü1 arada değil) çok daha içilebilir bir şey, bu sıralar içiyorum da keyifle.

Doğru oran tutrurulduğunda, hem kafein, hem güzel koku, hem kahve tadı, hem yumuşak bir içim sunuyor üstelik hazırlaması 2dk.

Nitelikli kahve ayrı bir klasman da granül kahve neden bu kadar gömülüyor anlamış değilim..

Türlü türlü Wacaconun nanopressouna,Cafflano kompressosuna French press ve filtre kahve makineleri kullanmmış olamama ramen vazgeçemediğim V 60 ve Mokapot demlemelerimin yanında Granül kahveden de harika keyif alıyorum bu başlıkta bunu belirtmiştim Şimdi bilekte 2 kırık ve tarak kemikleri çatlağıyla hazırladıım granül kahve ve güzel bir Tv serisi ki Bosch Legacy ile gayet güzel keyif aldım Şunu demek isterim ki hangi demlenme yöntemi ve çekirdeği olursa olsun tabiki bilgi birikim ve zahmet olacak ama işin çok mini mini detayına kaçınca güzel yapılan kahveninde tadınızı biraz biz kaçırmayalım

Kaza öncesi Güzel bir mokapot Honduras çekirdeğiyle tarifisz bir lezzet benim için
Kaza...
Kaza sonrası bundan 20-25 yıl öncesinde de kulandığım jacobs granül Rahatlık az beklenti çok keyif
Geçmiş olsun yakın zaman iyileşmeniz dileğiyle Bende sık sık gezi ve kamp yaparım V 60 çok bu tarz faaliyetler için çok pratik Çözünebilir kahve de Nescafe yi sunulduğunda içerim @Corvo Katılıyorum biraz fazla yerden yere vuruluyor

Geri