• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yurt Dışı Kahve Firmaları Güncel Kampanya ve Kargo Seçenekleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merak ettiğim bir şey var. Deneyim sahibi olan birileri mutlaka vardır forumda. Italyaya gittim diyelim, gardelliden 8 10 kg kahve çekirdeği aldım. Uçağa binişlerde ve ülkeye girerken bununla ilgili üst sınır nedir miktar olarak? Valizden çıkarıp bu ne deyip faturasını sorup vergi çıkarma durumları olur mu? Daha önce 250 grlik paketlerden 4 5 tane valizde getirmişligim var ama ayni çekirdekten/firmadan yüklü miktar almak aklıma da gelmemişti, deneyimlemedim :)
En son Şubat ayında Milano’dan 4kg civarında bir kahveyle gelmiştim hiçbir hadise yaşamadım ama miktar 8-10’a çıkarsa ne olur bilemiyorum.

Merak ettiğim bir şey var. Deneyim sahibi olan birileri mutlaka vardır forumda. Italyaya gittim diyelim, gardelliden 8 10 kg kahve çekirdeği aldım. Uçağa binişlerde ve ülkeye girerken bununla ilgili üst sınır nedir miktar olarak? Valizden çıkarıp bu ne deyip faturasını sorup vergi çıkarma durumları olur mu? Daha önce 250 grlik paketlerden 4 5 tane valizde getirmişligim var ama ayni çekirdekten/firmadan yüklü miktar almak aklıma da gelmemişti, deneyimlemedim :)
Daha önce defalarca yasal sınır olan 1kg'yi aştım ve kimse bir şey demedi (alkol dahil) çünkü turist olduğum belliydi. Ancak içi komple gardelli dolu bir bavul şüphe çekebilir 😂

Ben daha önce kahve getirmedim ama çikolata ve alkol ile ilgili deneyimlerimi yazabilirim. Olayın 2 tarafı var gibi düşünelim 1- İtalya 2- Türkiye

1- italya tarafında hiç bir sıkıntı yok. Çünkü siz italyada millileştirilmiş bir malı devlete vergisini ödeyerek satın alıyorsunuz. Sonra da ülkeyi terk ediyorsunuz. Vergisi alınmış bir malı İtalyanın 2. ye vergilendirmesi gibi durum olmaz. Bu nedenle bir deklarasyon yapmıyorsunuz (havaalanlarının gelen tarafında bu yeşil beyan edecek malım yok ve kırmızı/sarı beyan edecek malım var şeklinde olur). Hatta global blue gibi şirketkler aracılığı ile ödediniz vergiyi de geri alabilirsiniz diye biliyorum ama hiç yapmadım açıkçası.

2- Olay burada aslında. Uçaktan indiniz. Bavulunuzu aldınız. Normal bir şekilde çıkışa yürüyorsunuz. Gümrüklü alan olarak geçen bölümden çıktıktan sonra konu kapanmıştır. Çıkmadan önce oradaki gümrük memuru pşşt at bakayım bavulu xray e derse ve çantadan 10kg kahve çıkarsa el konuluyor. El konulan ürün için bildiğim kadarıyla ticaret bakanlığına dilekçe veriliyor. Kabul olursa fatura değeri üzerinden vergilendiriliyor. Bu süreçte muhafaza masrafı da çıkıyordur kesin. Bu benim başıma gelmedi hiç. 2-3 kere kontrol ettiler. Ya zaten fazla bişey yoktu ya olduğunda da yakalanmadık :D
Benim gözlemim, 1 kişi yanında 2 bavul ya da cidden çok büyük bir bavul taşıyorsa xray liyorlar. Seyahat boyu bavul ve/veya güzel ülkemin önyargıları gereği, takım ya da biznıs causal dedikleri bir giyimle geliyorsanız sizi laf eden olmuyor.

El konulması durumunda süreç nasıl işliyoru bilen varsa anlatır bakarız değer mi diye. Diğer türlü kahve için sınır 1kg'dır.

Yasal limit 430€ ya kadar ticari içerik ve adette olmayan kişisel ürünmüş.

1kg kahve ve 1kg hak tanınan başka birşey yoksa toplam 2kg tamamı kahve olarak kullanılabilir diyor.

Türkiye ye girişte @SirJohn anlattığı gibi elinizi kolunuzu sallayarak geçedebilirsiniz veya valiziniz kontrol de edilebilir, burada yetki ve takdir gümrük muhafaza memurunda. Ben pandemi öncesi çok sık uçuyordum hiçbir şeye el konulmadı ama hiç 10 kilo gibi birşey geçirmedim. 2-3 kilo gibi şeylere hicbirsey demediler daha çok hassasiyet içki ve sigara için oluyor anladığım çünkü denk geldiğim kadarıyla orada el konanlar hep bu ürünler oluyordu.

Son düzenleme:
Yasal limit 430€ ya kadar ticari içerik ve adette olmayan kişisel ürünmüş.

1kg kahve ve 1kg hak tanınan başka birşey yoksa toplam 2kg tamamı kahve olarak kullanılabilir diyor.

Türkiye ye girişte @SirJohn anlattığı gibi elinizi kolunuzu sallayarak geçedebilirsiniz veya valiziniz kontrol de edilebilir, burada yetki ve takdir gümrük muhafaza memurunda. Ben pandemi öncesi çok sık uçuyordum hiçbir şeye el konulmadı ama hiç 10 kilo gibi birşey geçirmedim. 2-3 kilo gibi şeylere hicbirsey demediler daha çok hassasiyet içki ve sigara için oluyor anladığım çünkü denk geldiğim kadarıyla orada el konanlar hep bu uurunler oluyordu.

Benim kontroller esnasında memurlarla muhabbette öğrendiğim kadarıyla burda asıl olay daha büyük ya da yasa dışı 'kaçak' ürünlerin yakalanması. (Sizin dediğiniz gibi içki ve sigara limit üstünde direk imha). Memurların esas başarı kriteri anladığım kadarıyla uyuşturucu vb ya da ülkeye vergisiz sokulduğunda değeri uçuk olan şeyler. 1 kg çikolata -1.25-kg kahve çıksa, adam 250g kahvenin davasını yapsa, alay konusu olacak bişey yani, oooo muhittin senin sayende, ülkedeki yerli kavurucuların vergisiz ülkeye sokulan 250g kahve yüzünden boynu bükülmeyecek, tadında :D

10kg, 40 tane pembe poşet çıksa bavuldan, bi hooop birader nereye derler yani sayı çok fazla :D

Buna çözüm olarak Glocalzone gibi uygulamalar üzerinde, italyaya gidecek insanlardan getirmeleri istenebilir. 5 kişi bulunsa 2şer kg den. Sorun çözülmez mi?

Edit: link https://glocalzone.com/

Buna çözüm olarak Glocalzone gibi uygulamalar üzerinde, italyaya gidecek insanlardan getirmeleri istenebilir. 5 kişi bulunsa 2şer kg den. Sorun çözülmez mi?

Edit: link https://glocalzone.com/

Aylar önce denemiştim, hatta birini buldum 2 haftada bir almanya’ya giden (nasıl olsa ab içerisinde kargolanır, her ülkeden isterim diye) fakat araya pandemi girdi, tekrarlamak mümkün.

Kargo ve gümrük gibi düşünerek mule’un cebine fazla fazla verirsek sıkıntı çıkarmıyor 😬

Aylar önce denemiştim, hatta birini buldum 2 haftada bir almanya’ya giden (nasıl olsa ab içerisinde kargolanır, her ülkeden isterim diye) fakat araya pandemi girdi, tekrarlamak mümkün.

Kargo ve gümrük gibi düşünerek mule’un cebine fazla fazla verirsek sıkıntı çıkarmıyor 😬

Biraz da pazarlık mevzusu tabi 🙃 tekrar bir bakayım.

Maşallah araştırmadığın hiçbir şey kalmamış gibi 😀

Boşuna yorma bizi üstat, dök eteğindeki taşları artık 🤣

Ekli dosyayı görüntüle 4454

Şu arkadaşa kahvenin 5 katı ücreti vermeyi teklif dahi ettim, kabul etmedi... Köydeki almanyacılardan getirtiyoruz artık 🚬
Aralik ortasında Barcelonadaydim, kahve içmek için buraya gitmiştim, tabi o zamanlar kahveye olan merakim, bilgim bu kadar değil, sadece bir filtre kahve sipariş vermek istedigimde baristanin sorularıyla baya dallandı budaklandi konu, olaya nasıl önem veriyorlar, gerek var mi diye şaşırmıştım 🙂🙂 sonraki aylarda nitelikli kahve ile haşir neşir olmaya başlayınca bir de forumla tanışınca anladik tabii; Nomad'den birkaç paket almadığıma yanıyorum..

Ekli dosyalar

• 20191218_155752.jpg
    20191218_155752.jpg
    114.8 KB · Görüntüleme: 96
  • 20200914_020822.jpg
    20200914_020822.jpg
    104.3 KB · Görüntüleme: 95
Beans.ie samimi olduğum bir firmadır, uzun zamandır da ithalat konusunda konuşmuşluğumuz var, vergiyi de düşük yazarlar, ilgilisine:

3 paket kahve 40 eur + sabit shipping 4 eur

Bu ay Friedhats ve Hundred House adlı kavurucudan tercih ettik.

Ekli dosyayı görüntüle 4384
Burdan aldigin kahveler geldi mi acaba? Abonelik mi gerekiyor mutlaka ? Kahve ekleyemedim.Bir de kargo takipli miymis? Son olarak vergi ne geldi sana ne kadar yazdirdin .Teşekkurler çok soru oldu kusura bakma 😖

Bu da ikinci mesajları:

Dear Onder,

Here is the discount code:
MGRCHXTF

Please remember that it is applicable to orders of 40+ bags of coffee. We have revised its conditions, and now it gives you a 15% discount on our *whole range*. You can reuse this same code each time you order 40 or more bags, there is no need for a new code for a new purchase.

Please consider also that it is your responsibility as a receiver to be aware of the import laws and regulations in force in your country and request specific documents from us, if needed. The only document that is included in the private orders is the proforma invoice. We do not provide any our clients with the labels in local language or with a certificate of origin.

We do see the message history between you and GSC, so there is no need for you to write a ticket number or remind us your original request, this is one of the great advantages of using this communication system:)

Please feel free to reach out to me if you need any further support.
Best regards,

Bu da ikinci mesajları:

Dear Onder,

Here is the discount code:
MGRCHXTF

Please remember that it is applicable to orders of 40+ bags of coffee. We have revised its conditions, and now it gives you a 15% discount on our *whole range*. You can reuse this same code each time you order 40 or more bags, there is no need for a new code for a new purchase.

Please consider also that it is your responsibility as a receiver to be aware of the import laws and regulations in force in your country and request specific documents from us, if needed. The only document that is included in the private orders is the proforma invoice. We do not provide any our clients with the labels in local language or with a certificate of origin.

We do see the message history between you and GSC, so there is no need for you to write a ticket number or remind us your original request, this is one of the great advantages of using this communication system:)

Please feel free to reach out to me if you need any further support.
Best regards,

Bu konuyu ithalat yapan arkadaşlar eminim ki biliyordur.

Bu konuyu ithalat yapan arkadaşlar eminim ki biliyordur.
10 kg ve çeşitli kahveyi ithalat yolu ile buraya getirmeye kalkarsanız çok çok büyük birim bedeller ödemek zorunda kalırsınız.
Her bir çekirdek için ayrı ayrı analizler, harçlar, numuneler üstüne, gümrük bedelleri ve yasal vergiler, gümrükçü ücretleri, aracılar, lojistik vs sonunda indirimsiz olarak normal yol parasını da verip bireysel alınsa çok daha ucuza gelecek bir duruma gelinebilir.

10 kg ve çeşitli kahveyi ithalat yolu ile buraya getirmeye kalkarsanız çok çok büyük birim bedeller ödemek zorunda kalırsınız.
Her bir çekirdek için ayrı ayrı analizler, harçlar, numuneler üstüne, gümrük bedelleri ve yasal vergiler, gümrükçü ücretleri, aracılar, lojistik vs sonunda indirimsiz olarak normal yol parasını da verip bireysel alınsa çok daha ucuza gelecek bir duruma gelinebilir.

Rightside Coffee Roastersdan aldığım kahvelerin paketi içerisine gıda analiz Raporlarını koymuşlardı. Belki Avrupa laboratuarlarında yapılan analizleri kabul ediyorlardır.

Geri