• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni Projeler, Yenilikçi Ürünler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben amazon üzerinden fellow carter satın aldım. İçi seramik, dışı paslanmaz çelik. O yüzden tatta ciddi bir değişiklik olmuyor. Koku konusu ise ben kullandıktan sonra sıcak su ile çalkalıyorum ve temiz bir bezle içini siliyorum fakat en önemlisi ağzı açık bir şekilde bekletmek diğer kullanıma kadar. Koku neredeyse sıfırlanıyor.

Ben amazon üzerinden fellow carter satın aldım. İçi seramik, dışı paslanmaz çelik. O yüzden tatta ciddi bir değişiklik olmuyor. Koku konusu ise ben kullandıktan sonra sıcak su ile çalkalıyorum ve temiz bir bezle içini siliyorum fakat en önemlisi ağzı açık bir şekilde bekletmek diğer kullanıma kadar. Koku neredeyse sıfırlanıyor.

Fellow Carter'a çok niyetlenmiştim zamanında, biraz daha detay alabilir miyim?

Örneğin; içeceklerin sıcaklığını ve soğukluğunu ne kadar muhafaza ediyor?
Sızdırmazlıkla ilgili bir sıkıntısı var mı?
Çay gibi, ikinci bir ürün kullanırsak, kokular karışıyor mu?
Taşıması kolay mı? Sırt çantasının yan gözlerine sığar mı?

Arkadaşlar nitelikli kahveleri genelde en fazla yarım saat içinde tüketmeniz tavsiye ediliyor... O nedenle bu kahveler termos içinde muhafaza edilmeye pek uygun değiller, bence bu konuyu iyi inceleyin derim...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Arkadaşlar nitelikli kahveleri genelde en fazla yarım saat içinde tüketmeniz tavsiye ediliyor... O nedenle bu kahveler termos içinde muhafaza edilmeye pek uygun değiller, bence bu konuyu iyi inceleyin derim...

Benim daha çok yaklaşım matematiğim şu yönde:
5 saat termosta beklemiş nitelikli kahve > nescafe :ROFLMAO:

Şaka bir yana, nitelikli kahveyi geçtim, taze demlenmiş filtre kahve bile bulmak her zaman her yerde bulmak mümkün olmuyor. Bu sebeble ben seyahat ederken yanıma kesin termos alıyorum.

Ben çok denedim de o nedenle, evle iş arası yarım saat, o arada bile mug ya da termostaki kahve tadını yitiriyor... çözüm, iş yerine daha sade bir demleme seti ayarladım :)

Benim iş yerim sabit ofis mantığında olmadığı için demleyip termosa almak zorundayım. Termosta bekleyip acılașan kahveler için birkaç çözüm geliştirdim.
*Her zaman kullandığım 1/16 oran yerine 1/20 orana kadar yaptığım denemelerde saatler sonra içilen kahvede daha az acılık olduğunu gözlemledim.
*Kahveyi demler demlemez değil yaklaşık 75° ye düşene kadar bekleyip önceden ısıttığım termosa koyuyorum böylece kendi kendine demlenmeye devam etmenin biraz olsun önüne geçilmiş oluyor.
*Termosu her gün sirkeli sıcak suda ters bekleyip içindeki kahve lezzetini minimize ediyorum. Ters koymamın sebebi kapağın tatları daha fazla tutması.
*Kahveyi demlerken biraz underext olarak demliyorum çünkü ne yaparsam yapayım termosta 5 saat bekleyen kahve sıcaklıkla demlenmeye devam ettiği için bunun önüne bu şekilde geçmeye çalışıyorum.
Ben her gün bu şekilde yaparak günümü daha kaliteli hale getirmeye çalışıyorum. Sonuçta gayet içilebilir, termos olduğu bile pek belli olmayan hatta ikram ettiğim kişilerin gözlerinde beklenmedik parlamalara sebep olan kahveler ortaya çıkıyor.

12 oz(355 ml) versiyonunu aldım. Neredeyse kupa büyüklüğünde (çok küçük gözüküyor). Ağzı geniş aeropress (fellow prismo) ile uyumlu. Kahvenin sızabileceğini hiç düşünmüyorum ama kapağını bazen ilk seferde oturtturamıyorum(çevirmeli kapağı). Çay da koydum kahve de. Koku konusunda temizliğe dikkat edip iyi havalandırırsanız problem olmuyor içi seramik dediğim gibi. @mimds dediği bence de doğru. Ben kahveyi hızlı tüketiyorum fakat bir sefer 4 saat kadar kaldığında da sıcaklık konusunda çok ama çok başarılıydı. Sıcak için 12 soğuk için 24 saat diyor fellow. Kutusu yok, kılıfı ile geliyor. Kesinlikle öneririm. Tek problem kalın olduğu için araba da bardak tutacağına girmiyor.

Benim iş yerim sabit ofis mantığında olmadığı için demleyip termosa almak zorundayım. Termosta bekleyip acılașan kahveler için birkaç çözüm geliştirdim.
*Her zaman kullandığım 1/16 oran yerine 1/20 orana kadar yaptığım denemelerde saatler sonra içilen kahvede daha az acılık olduğunu gözlemledim.
*Kahveyi demler demlemez değil yaklaşık 75° ye düşene kadar bekleyip önceden ısıttığım termosa koyuyorum böylece kendi kendine demlenmeye devam etmenin biraz olsun önüne geçilmiş oluyor.
*Termosu her gün sirkeli sıcak suda ters bekleyip içindeki kahve lezzetini minimize ediyorum. Ters koymamın sebebi kapağın tatları daha fazla tutması.
*Kahveyi demlerken biraz underext olarak demliyorum çünkü ne yaparsam yapayım termosta 5 saat bekleyen kahve sıcaklıkla demlenmeye devam ettiği için bunun önüne bu şekilde geçmeye çalışıyorum.
Ben her gün bu şekilde yaparak günümü daha kaliteli hale getirmeye çalışıyorum. Sonuçta gayet içilebilir, termos olduğu bile pek belli olmayan hatta ikram ettiğim kişilerin gözlerinde beklenmedik parlamalara sebep olan kahveler ortaya çıkıyor.

Geçenlerde buna benzer şeyler düşünmüştüm ama sizin önerileriniz çok mantıklı duruyor. Teşekkürler

12 oz(355 ml) versiyonunu aldım. Neredeyse kupa büyüklüğünde (çok küçük gözüküyor). Ağzı geniş aeropress (fellow prismo) ile uyumlu. Kahvenin sızabileceğini hiç düşünmüyorum ama kapağını bazen ilk seferde oturtturamıyorum(çevirmeli kapağı). Çay da koydum kahve de. Koku konusunda temizliğe dikkat edip iyi havalandırırsanız problem olmuyor içi seramik dediğim gibi. @mimds dediği bence de doğru. Ben kahveyi hızlı tüketiyorum fakat bir sefer 4 saat kadar kaldığında da sıcaklık konusunda çok ama çok başarılıydı. Sıcak için 12 soğuk için 24 saat diyor fellow. Kutusu yok, kılıfı ile geliyor. Kesinlikle öneririm. Tek problem kalın olduğu için araba da bardak tutacağına girmiyor.
Araba bardaklığı için yeni bir ürün geliştirdi Fellow.

Oldum olası bu markayı severim. Gümrük sıkıntıları olmasa da alabilsem ürünlerini

Araba bardaklığı için yeni bir ürün geliştirdi Fellow.

Oldum olası bu markayı severim. Gümrük sıkıntıları olmasa da alabilsem ürünlerini
Onu da gördüm. Carterı modifiye etmişler hoş da olmuş fakat daha amazonda satılmıyor. Carter amazondan gümrük ve kargo ile zamanında burada satılan stanleyler kadar ediyordu. Şimdi bilmiyorum bu kurla noldu?

Onu da gördüm. Carterı modifiye etmişler hoş da olmuş fakat daha amazonda satılmıyor. Carter amazondan gümrük ve kargo ile zamanında burada satılan stanleyler kadar ediyordu. Şimdi bilmiyorum bu kurla noldu?
Ben de almaya niyetlendim bir tane Carter. Çapı ne acaba? Arabayla karşılaştırayım.

Bu arada ben de mecburen termos kullanıyorum işe giderken. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine kahveyi çok sıcak koymamaya başladım termosa. Bunu yaptığımdan beri metal tadı farkedilir derecede azaldı.

Termos benim içinde önemli bir konu zira işim gereği Mersin’den Adana’ya gidiyorum ve termoslar burada kurtarıcı olabiliyor. Tek sıkıntı tat profili çok değişiyor. Eğer bu tarz tadı bozmayan(nispeten uzun süre) ürünler varsa hayat daha güzel olur 😊

Ben çok denedim de o nedenle, evle iş arası yarım saat, o arada bile mug ya da termostaki kahve tadını yitiriyor... çözüm, iş yerine daha sade bir demleme seti ayarladım :)
iş yerinde aeropress kullanıyorum ben de. aslında tartı ve kettle olduktan sonra iş yerinde de V60, Kalita hepsi rahat kullanılır. termosa konulan kahve başka bir şeye dönüşüyor çünkü inanılmaz acılık çöküyor kahveye zamanla..

Delter iş yeri için çok joker, ne tartıya ne de kaz boyun kettle a ihtiyaç oluyor.

Ben Fellow Carter kullanıyordum pandemi öncesi ofise giderken. Sıcak tutma konusunda benim denediğim en iyisi (keza Hoffmann'ın termos mug videosunun altında sıcaklıkla ilgili bir grafik var çeşitli ürünleri içeren, orada da görebilirsiniz), tadı minimum etkileyen termoslardan biri ve tasarımı şahane, ki bu yüzden bu ürünü biraz takıntı haline getirdim ve birden fazla alışverişim oldu. Ancak alışveriş fazlalılığının sebebi ürünün problemli gelmesi. Kısaca özetlersem :

Ben Carter'ı önce Amazon'dan (ABD) aldım, contasız geldi, Fellow'a durumu ilettim, iade yaptılar.
Daha sonra ABD'ye giden bir arkadaşıma aldırdım, bu sefer de sızdırma problemi vardı. Bir "sweet spot" vardı, onu yakalayamazsam sızdıryordu, dolayısıyla çantaya falan atamıyordum. Arkadaşıma aldırdığım Carter'ın kapağını Amazon'dan aldığım Carter'ın gövdesine taktım, şu an sızdırma problemi yok. Dolayısıyla ben Fellow'un tasarım konusunda sorunsuz ancak üretim (manufacturing) konusunda kendisinden bağımsız problem yaşadığını düşünüyorum, ki bu Carter tecrübemi ve düşüncemi onlara da yazdım.

Dolayısıyla her ne kadar memnun olduğum bir ürün olsa da sızdırma testi yapmadan alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Yani ya yurtdışından gelen bir arkadaşınıza (mümkünse test ettirip) aldırmak veya Togay beyi beklemek lazım.

Ben de almaya niyetlendim bir tane Carter. Çapı ne acaba? Arabayla karşılaştırayım.

Bu arada ben de mecburen termos kullanıyorum işe giderken. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine kahveyi çok sıcak koymamaya başladım termosa. Bunu yaptığımdan beri metal tadı farkedilir derecede azaldı.
Sitesinde gövdesi 8,5 cm ağız açıklığı 6,9 cm diyor.

Sitesinde gövdesi 8,5 cm ağız açıklığı 6,9 cm diyor.
Carter’a alternatif iki ürün var gibi görünüyor piyasada; Stanley Ceramivac ve Contigo Glaze Seramik. Acaba bunları kullanan arkadaşlar var mıdır?

Carter’a alternatif iki ürün var gibi görünüyor piyasada; Stanley Ceramivac ve Contigo Glaze Seramik. Acaba bunları kullanan arkadaşlar var mıdır?
Ceramivac yeni çıkan serisinde iç kısmına ekstra bir kapak konulmuş, eski serisindeki kapakta birikme sorunu kalkınca gayet kullanışlı bir ürün oldu 👍🏼
Stanley pour over için bir ürün çıkarmış.. paylaşan oldumu daha önce bilmiyorum ama

Geri