• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni Bir Kafe Açsam Kahve Kulübü Üyelerinin İstekleri Ne Olurdu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Seçkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Madem soy adınızda rahmetli Oktay SİNANOĞLU ile aynı, o zaman kafe yerine kahvehaneyi tercih edebileceğiniz bir Türkçe isim ve yine Türkçe isimlerden oluşturulmuş menü değil ama ürün listesi sizi benim gözümde mükemmel kılar; Kahve kültürümüze Türkçe damga vurun farklı olun!
Farkında olmasakta Türkçe geleceğimiz için son derece önemli !!!
Gerçekten düşünceleriniz çok doğru şu zamanda insanların söylemleri hep avrupayi elimden geldiği kadarıyla uymaya çalışacağım...

Kahvehanenizde (çok yatırıma ihtiyaç olmamasi da bir avantaj) için kaliteli çaylar da olmasını isterdim. Belki bugünkü salgın günlerinde değil ama ilerde normalleşebilirsek size çok avantaj sağlayacağına inanıyorum. Ancak burda şöyle bir sorun var 2 gram nitelikli çay markadan markaya değişmekle beraber 4-8 lira arasında değişiyor ve 250- 300 cc çay icilebiliyor. Ama nitelikli çay fiyatları kahvehanelerde çok pahalı.
Çay konusu başlı başına Türkiyede bir problem... çünkü eli kuvvetli olan yurtdışında bi çay firmasıyla anlaşıp Türkiye piyasasına giriyor kendini kanıtlayana kadar fiyatlar makul sonrasında ise uçmaya hazır bir füze misali fiyatlar uçuyor. Bunuda yine biz yapıyoruz karadenizde sadece normal çay yerine bu çaylardan da üretilse Türkiye bu farklı çayları üreten dünya çapında ilk sıraları zorlar bu benim projelerim arasında...

Şimdiden hayırlı olsun diyerek, gittiğim üçüncü dalga kahvecilerin 1-2 tanesi hariç doğru düzgün v60 içemediğimi belirtmek isterim :) drip demlemeyi tutarlı yapan bir yer olması güzel olabilir.

Şimdiden hayırlı olsun diyerek, gittiğim üçüncü dalga kahvecilerin 1-2 tanesi hariç doğru düzgün v60 içemediğimi belirtmek isterim :) drip demlemeyi tutarlı yapan bir yer olması güzel olabilir.
Teşekkürler şimdilik v60 ile başlıyacağız daha sonrasında diğer demlene ünitelerinide elimizde bulunduracağız... en iyi şekilde kahve demlemek ihtiyaclarınızı karşılamak için çalışacağım😊

Müşteri sadakat programı olmasını isterdim. Mesela bir mobil uygulamayla kaç kahve içtiğimi, ne tür kahveler içtiğimi, kaç para ödeyebildiğimi vb. istatistikleri görebileceğimiz bir uygulama (starbucks uygulaması gibi ama geliştirilmiş hali) düşünülebilir. Müşteri sadakat programı kapsamında çeşitli kampanyalar sunulabilir.

Ayrı bir önerim de şeffaflık ve iletişim konusu. Bar kısmının müşterilerin gözü önünde olması ve baristaların iletişime açık olması. Yani mesela bir V60 siparişini verdiğimde demleme aşamalarını görmek isterim. Müşterinin kafasında soru işareti olmaması içtiğimiz kahveyi daha keyifli hale getirebilir.

Müşteri sadakat programı olmasını isterdim. Mesela bir mobil uygulamayla kaç kahve içtiğimi, ne tür kahveler içtiğimi, kaç para ödeyebildiğimi vb. istatistikleri görebileceğimiz bir uygulama (starbucks uygulaması gibi ama geliştirilmiş hali) düşünülebilir. Müşteri sadakat programı kapsamında çeşitli kampanyalar sunulabilir.

Ayrı bir önerim de şeffaflık ve iletişim konusu. Bar kısmının müşterilerin gözü önünde olması ve baristaların iletişime açık olması. Yani mesela bir V60 siparişini verdiğimde demleme aşamalarını görmek isterim. Müşterinin kafasında soru işareti olmaması içtiğimiz kahveyi daha keyifli hale getirebilir.
Uygulama için çalışmalarımız sürüyor... v60 demleme aşamasında size kahveyi demlerken şu sorular yöneltilebilir
-kendi demleme reçeteniz var mı?
-hangi öğütücü manuel mi? Otomatik mi?
-kahve hakkında bilgiler verme
Bunlar olacak olanlar...

bunlari yapabilmek icin mekan cok buyuk ve her masaya bir barista gerekmez mi ayni anda bircok insanin v60 istedigi bir kafede bunu yapmak ne bileyim cok ucuk bir fikir olarak geldi yoksa sadece banami oyle geldi bilemedim

beni etkileyen kafeden cok ictigim kahve olacaktir yani termosumu getirdigimde leziz bir urune para odemek isterim kahveyi kafede icmeyi sevmiyorum alip gitmeyi seviyorum mekani ben seciyorum lezzetli ve istikrarli olsun gerisi onemli degil

Bir app falan masrafına girmeden dahi kolayca başlatılabilecek bir loyalty punch card uygulaması var mesela, 8 kahvede bir bedava, 10 kahvede bir bedava vs. Türkiye'de yaygın olmaması ilginç. Amerika'da en sevdiğim aktivite iki üç punch cardın bedava promosyonunu aynı gün içinde kullanmaktı. :D

Ekli dosyalar

• unnamed.png
    unnamed.png
    459.7 KB · Görüntüleme: 66
Burada bahsedilen sadakat programına benzer şey Karaköy Kava'da vardı, çekirdek kahve alınca 1 tane pul gibi bir şey veriyorlardı, 10 küsur olunca mı ne bir tane alabiliyordun ücretsiz, daha fazla da olabilir emin değilim, ama tabi böyle bir şeyi takip etmek bence pratik değil. Telefon uygulaması ile entegre oraya işlenebilecek bir şey olsa insanlar takip eder diye düşünüyorum, yoksa şahsen ucunda bedava bir ürün de olsa ben 10-15 pul toplamam.

Burada bahsedilen sadakat programına benzer şey Karaköy Kava'da vardı, çekirdek kahve alınca 1 tane pul gibi bir şey veriyorlardı, 10 küsur olunca mı ne bir tane alabiliyordun ücretsiz, daha fazla da olabilir emin değilim, ama tabi böyle bir şeyi takip etmek bence pratik değil. Telefon uygulaması ile entegre oraya işlenebilecek bir şey olsa insanlar takip eder diye düşünüyorum, yoksa şahsen ucunda bedava bir ürün de olsa ben 10-15 pul toplamam.

Pul biraz kullanışsız olmuş tabii. Bu bahsettiğim kartvizit boyutunda cüzdana sığabilen basit kağıt kartlar, fotoğraftan da görüldüğü üzere. Kahve aldığınız mekan bu kartı deliyor, damgalıyor, imzalıyor vs. basit ve pratik bir sistem. New York'ta punch cardı olmayan coffee shop çok az, Devocion, Blue Bottle gibi bir tık üst klasmandakiler hariç. Bunun dışında Think Coffee gibi firmaların ödeme sistemine entegre loyalty programları var, kredi kartınızı bir kereye mahsus telefon numaranızla eşleştirerek kaydediyorsunuz, sonrasında yaptığınız her alışverişte sms'le size puan durumunuz bildiriliyor. Türkiye'de nakit alışveriş hala kartla alışverişe nazaran yaygın olduğu için tercih edilmeyebilir. Nihayetinde ana fikir aynı, müşteriyi müdavim yapmak için küçük bir inisiyatif.

Bir app falan masrafına girmeden dahi kolayca başlatılabilecek bir loyalty punch card uygulaması var mesela, 8 kahvede bir bedava, 10 kahvede bir bedava vs. Türkiye'de yaygın olmaması ilginç. Amerika'da en sevdiğim aktivite iki üç punch cardın bedava promosyonunu aynı gün içinde kullanmaktı. :D
Burada da çok yaygın aslında. İzmirliyim, Alsancak'ta neredeyse tüm kahvecilerde vardı bu olay. Diğer şehirlerde de öyledir eminim 👩🏻‍🦰

beni etkileyen kafeden cok ictigim kahve olacaktir yani termosumu getirdigimde leziz bir urune para odemek isterim kahveyi kafede icmeyi sevmiyorum alip gitmeyi seviyorum mekani ben seciyorum lezzetli ve istikrarli olsun gerisi onemli degil
İstikrarı sağlamak için hem kavurmayı ben yapacağım yada kavurma sırasında bulubacağım ve servisi ben yapacağım böylelikle kahvenin herşeyine hakim olacağımı sanıyorum çok çalışıp sizi memnun etmekten mutluluk duyarım...

Bu uygulama bizim kafemizde olacak...

Geri