Bunun için bi kahve aldım degassing bekliyorum fakat ara ara çok beğendim kahveler ile deneme yapıyorum. Bu çıktısı benim çok hoşuma gitti . Bir kaç klik daha düşürüp tekrar deneme yaparım. Video daki amac zaten mükemmeli yakalamak (picopresso özelinde tabiki ) için akış kontrolü. Çok fazla espresso bilgim yok ama keyifli fincanlar alıyorum değerli bilgiler için çok teşekkürlerSize benim Comandante hakkında bildiğimi aktarmak isterim,CMD normalde espresso için pek önerilmiyor,tek şartla RED CLİX varsa Türk kahvesi için 3-16 klik ve Espresso için de 14-27 klik aralığı öneriliyor.
Comandante değirmeniniz RED CLİX değilse,sıkıntı olabilir ve sizin çektiğiniz görüntüye baktığımda pico pek basınca maruz kalmadan rahatlıkla koldan preslenebiliyor,bu da bende kahve kalınlığınızın fazla olduğu imajını yarattı.Öğütümünüz daha ince olsaydı kol hissedilir derecede mukavemet gösterecekti.
Bence 100 gram kahvenizi (ucuz yollu) feda ederek ve bu denemeleri kaydederek farklı gram ve kliklerde birkaç deneme yapmanızı şiddetle öneririm.Sonuçta aldığınız çıktı sizin damak zevkinize uygun mu değil mi ona siz karar vereceksiniz.
Yaklaşık 3 senedir Picopresso kullanmaktayım.Çok fazla denemeler yaptım ve bana göre en ideal ölçü 16 gram kahve kullanmak,18 gr kahve biraz pico'yu zorluyor.Yapılamaz değil yaparsınız fakat 16 gr kullanmanızı tavsiye ederim.
Bana göre sizin öğütüm ayarınızda da sıkıntı var,durumu size şöyle anlatayım.Picopresso yaklaşık 500 mikron tane boyutunda öğütüm seviyor ve bu da CMD nin klik başına 30 mikron öğütüm yaptığını düşünürseniz 16-17 klik'e denk geliyor.
Siz 7-8 klik CMD öğütme yaptığınızı söylüyorsunuz,bence öğütüm çok ince olduğu için kol zorluyor,16 gr kahve ve 16-17 klikte denemenizi tavsiye ederim.

Siz Comandante kullandığınıza emin misiniz? 16-17 kliklerifiltre demlemeler için uygun.Yaklaşık 3 senedir Picopresso kullanmaktayım.Çok fazla denemeler yaptım ve bana göre en ideal ölçü 16 gram kahve kullanmak,18 gr kahve biraz pico'yu zorluyor.Yapılamaz değil yaparsınız fakat 16 gr kullanmanızı tavsiye ederim.
Bana göre sizin öğütüm ayarınızda da sıkıntı var,durumu size şöyle anlatayım.Picopresso yaklaşık 500 mikron tane boyutunda öğütüm seviyor ve bu da CMD nin klik başına 30 mikron öğütüm yaptığını düşünürseniz 16-17 klik'e denk geliyor.
Siz 7-8 klik CMD öğütme yaptığınızı söylüyorsunuz,bence öğütüm çok ince olduğu için kol zorluyor,16 gr kahve ve 16-17 klikte denemenizi tavsiye ederim.
Peki kaç gr ve kaç klik olmalı sizce ?Siz Comandante kullandığınıza emin misiniz? 16-17 kliklerifiltre demlemeler için uygun.
Piko'da standart olarak 18 gr kahve kullanıyorum. Cmd ile 5 klikte akışın hızlı olduğu kahve de var, 7 klikte pompanın zor basıldığı kahve de; yani gramaja, kahveye, kahveyi iyi karıştırmaya ve nasıl tamp yaptığınıza göre çok değişiyor. Fakat bu değişim 18 gr kahve için bence 4-8 aralığında olur. 17 klik gibi bir değer tamamen alakasız, toz şekere yakın kalınlıkta bir kahve Picopressoyu bırakın, moka pot demlemesi için bile kalın.Peki kaç gr ve kaç klik olmalı sizce ?
Kahveden kahveye göre farklı reçeteler mi oluşturmak lazım yaniPiko'da standart olarak 18 gr kahve kullanıyorum. Cmd ile 5 klikte akışın hızlı olduğu kahve de var, 7 klikte pompanın zor basıldığı kahve de; yani gramaja, kahveye, kahveyi iyi karıştırmaya ve nasıl tamp yaptığınıza göre çok değişiyor. Fakat bu değişim 18 gr kahve için bence 4-8 aralığında olur. 17 klik gibi bir değer tamamen alakasız, toz şekere yakın kalınlıkta bir kahve Picopressoyu bırakın, moka pot demlemesi için bile kalın.
Picopresso demlemerinde sepetteki kahveyi güzelce karıştırmak ve topaklanmaları dağıtmak çok fark ediyor. Ekipmanın kendi wdt iğnesinin yerine Amazon vb'den daha iyi bir wdt alabilirsiniz. Piko'da fazla güçlü tam işlemine de gerek yok, funnelın üzerinden yapılan bastırma bile çoğunlukla yeterli.
Red Clix MuhtemelenSiz Comandante kullandığınıza emin misiniz? 16-17 kliklerifiltre demlemeler için uygun.
Red Clix için olan değerler olduğunu yazmıştım,görmemişsiniz.Size benim Comandante hakkında bildiğimi aktarmak isterim,CMD normalde espresso için pek önerilmiyor,tek şartla RED CLİX varsa Türk kahvesi için 3-16 klik ve Espresso için de 14-27 klik aralığı öneriliyor.
Comandante değirmeniniz RED CLİX değilse,sıkıntı olabilir ve sizin çektiğiniz görüntüye baktığımda pico pek basınca maruz kalmadan rahatlıkla koldan preslenebiliyor,bu da bende kahve kalınlığınızın fazla olduğu imajını yarattı.Öğütümünüz daha ince olsaydı kol hissedilir derecede mukavemet gösterecekti.
Bence 100 gram kahvenizi (ucuz yollu) feda ederek ve bu denemeleri kaydederek farklı gram ve kliklerde birkaç deneme yapmanızı şiddetle öneririm.Sonuçta aldığınız çıktı sizin damak zevkinize uygun mu değil mi ona siz karar vereceksiniz.
Boxx Traditional Espresso. 18 gram CMD 9 clickPeki özellikle picopresso da çok iyi çıktılar aldığınız kahve önerileri olanlar var mıdır?